| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : květen 2011

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 440] Názory 441450 z 22350  [Dalších 21900 >>]
Katka+3 kluci 79533
8.12.2012 21:55:13
To víš, Wis, jeden chlap na víc už se tu ztratí ~;) Ale chudák od nás dopoledne odcházel tak unaven. Doma je zvyklej vychrupávat do desíti a tady ho Davča vzbudil pěkně v 7.30. Tak jsme pak museli volat maminku, že si má pro něj přijít, že chce jít spinkat domů :-)
Wis, prosím tě. A mohla by jsi mi zjistit, jaké colostrum kdo kupuje? Já právě zkušenosti jiných značek moc nemám. Ono teda na českém trhu toho moc není. Ale když jsem někdy v říjnu tady založila na toto téma diskuzi a čekala názory jiných, tak jedna maminka psala, že LR je dost drahé a že kupuje colostrum v želatin.kapslích od jiné značky, cenově kolem 400,-. By mě totiž zajímalo, který jiný výrobce to dělá a za kolik. Druhá věc je, jaká je pak kvalita toho colostra. TAk jen pokud by tě to nějak neobtěžovalo a narazila by jsi na nějakou mamču, která to taky kupuje. Díky moc :-)
Co se týče zdraví našich prcků, tak zaplať pán Bůh. Jen si říkám, kdyby to tak bylo pořád. Ono bohužel ta školka s hodně dětma zamává ~7~ Od mojí mamky stále slyším, že v dnešní době jsou ty děti furt nemocné, furt se řeší nějaké alergie a astma apod. Ale na to jí zase oponuji slovama našeho alergologa, že kdysi zase byli jiné nemoci, běžně byli příušnice, černý kašel, úmrtnost dětí byla vyšší. Bohužel každá doma nese sebou něco. Ani nechci vědět, co čeká naše vnoučata. Jen tak někdy sním o tom, jaké by to bylo fajn, kdyby ty nemoci nebyli ~f~
Nic, končím tohle chmurné téma. Jdu ještě rychle udělat nějaké těsto na cukroví, at můžeme zítra péct. Dneska jsme byli hodně venku, tatínek si vzal nejstaršího na lyže, já brala prostředníčka a Tadíka na bobi, to byl opruz, Táďa věčně bečel, když mu fouknul ledový vítr do obličeje. Pak se za odměnu v restauračce nacpali horkou čokoládou a byl klid. Ale padli do postele jak švestky ~R^~:-D
Wis+2 131737
8.12.2012 9:09:57
Katko ~t~ - tak tri deti jsou ti malo, jo? ~:-D
A to Colostrum je v posledni dobe neaky hit - porad to kolem sebe slysim. V MC to maminky hodne chvali, svagrova to neteri taky kupuje.....No u nas snad zatim neni potreba...~d~ I kdyz....vcera jsem tady psala jak jsme zdravi a odpoledne dostal maly paradni prujem....~a~ Snad uz bude dobre, ale dneska bude jeste na diete a byt bez mlika, to je teda pro nej tragedie ~a~
Katka+3 kluci 79533
8.12.2012 0:15:26
...jdu na skok postrašit.
He, moji čtyři chlapi v chalupě mi nestačí tak tu mám navíc pátého ~:-D Malého 3letého blondáčka, který od nás nechtěl domů jít ani za nic, tak jsem mu tady ustlala v Matyáškově posteli a kámoška odešla domů bezdětná ~t~ No jsem zvědavá, jaký bude ráno.

Mariko, no strašit tě vůůůůbec nechci. U nás je bohužel ta dispozice a ono by to asi dřív nebo později přišlo, těžko říct. Bohužel s těma nemocema to není jen u nás. Hodně jsem to probírala s jinýma maminama a jim děti taky dost stonají. Jediné co ti můžu poradit, tak se obrnit obrovskou dávkou trpělivosti. Bohužel není pravda, že ten první rok ve školce se otrkal a pak bylo dobře. Já si to tak nějak tiše přála, ale smůla. Každý rok furt dokola. Přeju, at je to u vás lepší.
Co se týče MM, taky jsem klukům minulý rok ode mne dávala. Samotné jim to nejelo, takže na půl s kravským do kakaa, aby to nepoznali, pacholci moji ~t~
Ad colostrum- je to kravské od značky LR, dovoz Německo. Colostrum od krav odebrané nejpozději do 12hodin po porodu. Více se dočteš zde: http://www.lr-zdravi.cz/colostrum Lahvička 125ml vyjde v nákupce kolem 700,-, normálně přes 900,-(mám štěstí,že tu značku tady dělá kamarádka,která to začala dělat právě kvůli colostru, pomohlo to jejich dítku). Jedna lahvička pro dítě vydrží tak 3týdny. Dávala jsem nejdříve jen Dejvovi, ted dávám i Matyáškovi. VYpadá to fakt dobře. Ale abych nezakřikla, uvidíme jaká bude zima.
Nic, běžím za chlapama chrupat.
MarikaP+3 82381
7.12.2012 15:39:41
Wis - já teda polévku dělám bud jako hlavní jídlo, to když na to máme vyloženě chut, třeba fazolačku, zelnačku, nějakou hutnější, jinak polévky dělám hlavně k večeři. Jíst k obědu polévku a druhé jídlo, to fakt nemusím, já bych prostě pak to druhé nesnědla, takže pokud jsem třeba na návštěvě, tak si dám jen ze zdvořilosti na dno talíře, aby se do mě pak vešlo to druhé.Ale třeba tchýně většinou dělá polévku i druhé jídlo.

Katko, to si mě teda moc nepotěšila, já doufám, že astma Eli fakt nemá, u nás to vypadá tak, že v září nastoupila do školky, chodila 14 dní, pak byla s rýmou a kašlem doma 14 dní. V říjnu nás navštívla nějaká potvora, opět 14 dní doma, Eli bolely uši, kašlala, rýma, horečky přes týden, ATB bral nejrpve manžel, pak postupně obě děti, v listopadu pak měla nějakou chorobu s horečkou, rýma a kašel, to byla doma jen týden, léčili jsme s konzultacemi homeopaticky. Na začátku prosince - v pátek večer se mi zase nezdála, večer měla už 39, bolest oušek, tentokrát to zvládla s homeopatiky za víkend vyléčit, ale po dni bez teplot se objevila rýma a kašel, tak jsem jí teda zase týden nechala doma.
Matěj naštěstí od ní ty choroby většinou nechytá, to jsem fakt ráda. No doufám, že se to časem zlepší a hlavně doufám,že to opravdu není něco závažnějšího jako třeba to astma.
Jo ad colostrum - to bych měla zkusit, jestli se mi něco už netvoří, že bych Eli odstříkala taky svoje kolostrum nebo to je něco jiného? Každopádně až začnu zase kojit, tak bych mohla Elí podpořit imunitku MM. (Ani nevím, jestli jsem to tu psala, že se mi Matěj asi před měsícem a půl odstavil.)
maw 84192
7.12.2012 14:20:37
Babička dělávala bílou zelňačku s bramborama, to bylo božské jídlo... A to bylo celý, jinak vařila obojí, hlavně vnoučátkům, že. Boršč je taky samojediný jídlo. My na horách v akci (celodenní na běžkách) taky jen polívku (kyselo, ách) a stačí. (Bychom jinak na tý chatě už museli přespat.)
Rozdíl mezi gulášovou a gulášem je leckdy také zanedbatelný, že.
Když člověk může pečivo, je to hned jinačí. U mě je jistě důvod i to, že mám ráda to teplé normální jídlo. No.
Ale třeba v létě jsem ho obv. nesnášela, vedro, babi se smažila u kamen až z ní lilo, hlavně že jsme jako děti měly teplou ba vroucí polévku a celý plný druhý jídlo a v tom vedru jsme to do sebe musely nacpat, za trest pro obě strany.
Zrovna dneska máme hutnější polívku a druhý jen zbytek tvarohových noků s jahodama (varianta na ovocné knedlíky), a bude to spíš jako dezert. Hlad teda mám, ale pak si upečem chleba, s máslem a šunkou bude to ok. Nebo v takový den uvítám k večeři párek (kterej nemáme).
Jo a třeba včera jsme polívku neměli a B si vůbec nedal "druhý".
No a já někdy dám polívku a druhýho tak málo... Spíš trochu rejže, 3x do pusy masa a mám dost... Takže polívka s pečivem vychází dost na podobno, a když je třeba ještě trochu zeleninovýho salátku, tak co. Hladově to vaše dítko nevypadá, tak můžeš být v klidu.
Wis+2 131737
7.12.2012 13:15:29
Maw - mamka bydli 200 km daleko, takze se nikdy neobjevi jen tak ~;). Ale ona ne ze by me to vycitala, to ne, jen se tomu uprimne divi a tim ja zacinam mit pochybnosti, jestli je to fakt dostacujici. Ale mas pravdu - my jsme takhle s muzem proste zvykli - on ma polivky taky rad a uplne mu ty hustsi k obedu staci - treba s rohlikem a je spokojenej, po druhym se neshani. ~6~ A vlastne nikdy nejime polivku a hned druhe jidlo. Ale treba vyvar a druhe az za hodinu, za dve. Ja taky casto varim na dva dny, ale snazim se aby to nebylo uplne stejny dva dny po sobe, takze bud jina priloha, nebo polivka, ktera den predtim nebyla treba zadna. Ale odhadla jsi me - vareni fakt neni moje hobby ~a~. Ale kdyz zas vidim, jak malemu chutna, tak me to i bavi ~6~~;). Obcas bych si rada vyzvedla obed ve skolni jidelne, ale jednak nevim, jestli to u nas nabizeji a druhak to mame dobrych 20 minut pesky, tak to uz je fakt jednodussi neco uvarit sama.....Katko zavidim tu moznost ~R^
maw 84192
7.12.2012 12:56:07
Jasně, blicí smajl... jsem věděla, že tu má být, váš slepoň! :-©:-©:-©:-©

Obvykle vařím každý den polívku + druhý, protože mi polívka dělá moc dobře a B je má taky rád. Ale vařím třeba na 2 dny, buď že všechno na 2 dny, jen změním přílohu k masu, nebo třeba polívku na 2 dny a přílohu jinou, nebo je polívka ze včera, dovaří se jen druhé, to může zbýt na další den a dovaří se polívka. To je optimum.
Prakticky druhé vařím většinou každý den, a na polívky mi docházejí inspirace (luštěniny my nemůžem kvůi zažívání a trávení, cvičí to s každým z nás, byť trochu jinak, žel). Takže když nemám inspiraci, není žádná polívka třeba 4 dny. Sice mi chybí, no ale co?
Někdy i ten oběd je odfláklý.
Já si zase připadám jako exot mezi mýma kámoškama, že vařím, a když jsem někde a je ten oběd jen lehčí a bez polívky a tak, mám pak děsnej hlad - zvlášť když jsme na výletě, že.
Já bych řekla, že když vám to tak vyhovuje, tak že není co řešit.
Zvlášť když seš těhotná, tak by tělo hlásilo, že něco chybí... No a mrňousové se přizpůsobí, oni stejně teplýho jídla moc nesní, páč jim to dřív vystydne ~t~ a zvylosti na planetě jsou natolik rozdílné a všichni žijí, jak jsou zvyklí. Takže když je to pro vás ok... Hlavně, at jste v pohodě. Nemusíš se prudit s vyvařováním, není to smysl života. Když je potřeba, člověku se tak nějak chce, i když tak nějak trochu musí (já), když ta potřeba až tak není, tak se nemusí (Ty a já některé dny)
To je zas elaborát a myšlenku si vyzobni mezi řádky ~e~ ~a~

(tak to s mamkou moc neřeš a když se náhodou objeví, "zrovna dneska máme jen polívku")
Wis+2 131737
7.12.2012 12:28:52
:-© - smajlik pro Maw ~t~~t~
Marodum drzim palce - u nas se zatim drzime (tuk tuk)....Vlastne byl maly nemocny jen jednou, v zari chytil nejaky hnusny moribundus, 3 dny mel horecky, pak se osypal. Jak nejsem zvykla na to, ze byva nemocny, tak jsem z toho byla fakt hodne spatna. No dalsi nemoc uz snad budu snaset lip.
Mariko, ty kastanky me zaujaly, ale moc to nechapu. Co s tim bilkem? Ten se tam dava syrovy? Asi jsem natvdrdla, nebo co...To neznam ~d~
Maw - ohledne vareni - no u nas vede suverenne zeleninova polevka, tu maly miluje - pekne hustou a zahustenou pohankou a ovesnyma vlockama, ale ja se priznam, ze uz ji nemuzu ani videt. ~a~ Pak teda ma rad klasicky lusteninovy jidla, cizrnovou polivku tu delam s ancovickama (davaji se tak tri, tak to neni moc slany), to mu taky moc chutna. No a pak casto delam jenom brokolici varenou v pare s bramborem a sypanou tvarohem. A kupodivu na to, jaky je zavislak na rajcatech, tak rajskou treba moc nemusi. A bezlepkovou teda delam svickovou - nezahustuju, ale mixuju zeleninu tak, aby to bylo dost husty, po tom se taky muze utlouct. Ja nevim, asi nic svetobornyho neporadim.....~d~
A dotaz matky - delate kazdy den polivku + hlavni jidlo? Ja se teda priznam, ze obcas ne a moje mamka to nemuze pochopit. Fakt jsem tak hrozna matka? ~8~ Jako kdyz je vyvar, tak jasne, to by se me zdalo malo k obedu, ale treba zrovna tu cizrnovou delam hodne hustou, spis kasi a tak uz pak nic jineho nemame....~f~
Katka+3 kluci 79533
7.12.2012 12:16:29
A ještě jsem zapomněla říct, at se dáte rychle dokupy i vy. Je to v tý zimě holt na prd. Naštěstí jste doma ve dvou, ve třech, tak se snad vykurýrujete rychle. Blbý je, že ti prcci pořádně ani nezakašlají, aby hleny z průdušek dostali ven, teda aspoň T. moc nekašle, přitom to v něm pořádně chrastí.
Katka+3 kluci 79533
7.12.2012 12:14:05
Hi hi, tak když ti bude dělat dobře můj jídelníček ze školní jídelny, tak proč né ~t~
Včera byly kuřecí prsa po provensálsku s rýží a zeleninová polévka. Dnes řízek naruby s br.kaší. Co mi od nich chutná, jsou halušky, co naopak z jídelny nemusím jsou těstoviny s takovou bílou omáčkou, tak to tady nechtěl jíst nikdo.
Dobré mají i salátky. Ale jak říkám, někdy beru někdy né. A jídelnu mám naštěstí minutku od baráku, koukám na ní z ložnice. Příští rok si tam krom jídla budu vyzvedávat i našeho školáka, takže pohoda.
CO se týče k D. astmatu. Dispozice má po tatínkovi, ale neptala jsem se nikdy, jestli ty časté bronchitidy mohli astma přivolat. Co vím,tak opakový zápal plic astma může přivodit...řeší to ted kámoška u dvouletáka. Ale v našem případě? ..fakt nevím, se na to zeptám, začátkem ledna na alergo jedeme. CO jsem tak vysledovala, Davča hodně chytá streptokoka. Poprvé ho měl v 18měs, pak za 2měs znova, jiný typ. A chytne ho každou zimu i několikrát. Ptala jsem se i na ORL, jestli se s tím dá něco dělat, že má ty krční mandle dost velké, ale prý to tak strašné není. A nosní má už pryč a stejně marodí. Bohužel na tohoto hajzlíka bacila nic není, jedině přeléčit atb ~n~ Takže u dr jen vždy hořce polknu, seberu recept a jdem se domů zas cpát lékama. Na palici, no.
[<<Předchozích 440] Názory 441450 z 22350  [Dalších 21900 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.