Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| maw | 84192 |
|
|
7.12.2012 10:54:10
Katko, dík za tip. Receptů je hodně, ale jak jsem už psala, chci nějaký fakt ověřený...
Tý jo, holky, nedají se někde koupit takový jako že čerstvý fíky, nepřesušený... Vzpomínky na Chorvatsko... Bych se užrala.... Ty choroby jsou brutus, ale je to obvyklé s nástupem malých dětí do kolektivu. Katko, mě by zajímalo - prostě mě to při čtení napadlo - jestli to Davídkovo astma nemohly rozjet právě ty časté bronchitidy a kašle a tak? Neříkal někdo něco v této souvislosti? (Samozřejmě nějaká dispozice... ale třeba ta častá zátěž dýchacího aparátu... Jen mě to napadlo a souvislost by mě prostě zajímala.) Jinak vás můžu uklidnit, že B začal lehounce chrčet při dýchání, jen slabo a jen někdy, za 3 dny teplota (neměřila jsem, odhad k 38°), nechtěl jíst maso, jinak při chuti celkem. Pak byl lepší, vypadalo to, že bude zdravej. Pak se rozchrčel. K tomu trošku rýmička. Teď soplík a kašlík když se rozčílí. Kašlík přišel ke mně, totální hnus, jsem jak Kropáček, škrábe to, až by člověk - tady není blicí smajl? - a lezlo mi to až do uší... No humus. Nekašle se často, ale je to brutáně tuberácký a slezlo mi to na průdušky.... Vůbec netuším, kde jsme k tomu přišly, s niým jsme nebyli.... I ten vývoj jako že něco, nic, akutnější, dobrý, horší divnej. Tak se snad do Vánoc vyhrabem. |
| maw | 84192 |
|
|
7.12.2012 10:46:17
Katko,
pro inspiraci můžeš psát i co bylo z jídelny ![]() ![]() ![]() Jinak - pokud vaří dobře, proč ne. Taky bych klidně brala, kdyby bylo odkud. Pro mě je teda jednodušší to uvařit, většinou, ale inspirace docházejí. Je to ovšem daný i tou dietou. A taky neříkám, že bych si s chutí nedala něco odněkud, kde to je fakt bezlepkový... Manžel mi tuhle chtěl dovézt polívku - chodí do jídelny, kde vaří dobré - a ještě u ní měli napsáno "bezlepková", tak je upozornil, že je sice bez jíšky, ale když v ní mají kroupy... Jim to prostě nedošlo. Ovšem zase snahu je potřeba ocenit. Je těch lidí dneska fakt hodně (což je mi na jednu stranu líto, na druhou je to pro nás lepší, že.) |
| maw | 84192 |
|
|
7.12.2012 10:39:22
Mariko,
to byo míněno vážně, ta odpověď o půlroční chcíplosti mě rozesmála, to byla jako poklona... Děkuji moc za recepty!!!! Hlavně se nepřetáhni s úklidem, ať Ti není blbě anebo někde něco nepraskne... |
| Katka+3 kluci | 79533 |
|
|
6.12.2012 23:38:24
Mariko, jasný, jak budu recept mít, hned ho sem hodím.
CO se týče nemocí, ani mi nemluv. Když mi kdysi nějaká zkušená matka říkala, jak s příchodem školky začali nemoci, tak jsem si říkala, že u nás tohle nebude, že mám dítě zdravé. Ehm, mýlila jsem se. Davča vydržel zdravý 4dny a pak už to jelo. 14dní doma, 4dny ve školce, 14dní doma, 4dny ve školce a stále tenhle kolotoč. Někdo by mi řekl,tak se na školku vyprdnite, ale zkoušela jsem dál. Doma jsem už měla na starost další mrně a Davídek byl hodně společenskej, školku miloval, doma měl roupy a já nervy na dranc, takže jsem za školku i já byla ráda. Když jsme se přehoupli přes zimu a byl květen, tak jsem napočítala jeho kašel za ten školkový rok 18x (polovina z toho s horečkama), tak jsem šla k dr, že tohle není normální a chci vyšetření na imunologii. No zjištění pro mne bylo překvapující- astma, s čímž jsem se nechtěla srovnat. Nějak mi to logicky nevycházelo, proč najednou astma, když do té doby zdravé dítě. Změnila jsem tedy imunologa za jiného, s velmi dobrou pověstí, kam kdysi chodil i manžel a ten mi diagnozu potvrdil. Tehdy jsem si to nějak začala připouštět a vstřebávat, že holt máme astmatika, naštěstí bez nějakých extra potíží a začali jsme dýchat kortikoidy. A mnou požadované vyšetření na imunitu? Tak tu má prý zcela perfektní, tak si stále říkám, proč je tak chytlavej na nemoci? No řeknu ti, chodí do školky čtvrtý rok a ted už poslední...naštěstí. Celý ty 4roky se s ním potápíme v nemocech, bronchitidách aj. Je to na hlavu, vyzkoušeno kde co a vše na prd. Prostě to už tak beru, že holt má k tomu sklony a až s příchodem školy snad bude lépe, aspoň tak mi to říká alergolog. Ty děti jsou jednak starší, organismus vyzrálejší a za druhé ty děti nejsou spolu tak v kontaktu jak ve školce, kde jeden na druhýho kejchají, hekají, předávají si usoplené hračky z ruky do ruky atd. Ale abych na vše tak nezanevřela...jelikož to nevzdávám a stále zkouším nové a nové věci, tak ted mu asi 5.týden cpu tekuté colostrum. Je to nabité imunoglobulinama a vypadá,že to trošinku zabírá. Zatím nechci nic uspěchat, ale třeba ten jak jsme si všichni prošli tou střevní virózou, tak on jediný jen prohlásil, že ho trošku bolí bříško, dostal jednou průjem a byl klid. A to bylo zle i manželovi, naše skoro 100kilová hora. Druhá věc, předminulý týden chytl rýmu, jak jinak to chytli i ti dva mladší. Samozřejmě už vím,že 2dny rýma a poté to leze na průdušky a začne super dráždivý kašel. Tak Maty a TAdeáš začali hrcat, Davča měl rýmu 3dny, kašel se tentokrát nedostavil. Jelikož už znám, jak to u něj chodí, tak tohle bylo ted něco výjimečného. Takže bych velice ráda prohlásila,že colostrum začíná zabírat a doufám, že se nemýlím. Vybrali jsme dvě lahvičky a dnes nám došli další dvě. Jak to dobere, jsem zvědavá. Finančně žádná sláva, ale co by člověk nedal za to mít zdravý dítko,že. No nic, jdu padnout do betle. Se omlouvám za slohovku. |
|
|
6.12.2012 23:16:09
Maw: http://www.prozeny.cz/recepty/recepty-a-vareni/vanocni-cukrovi/30208-cesko-pece-cukrovi-s-prozenycz-bezlepkove-pernicky?utm_source=ProzenyVlastni&utm_medium=link&utm_campaign=OdkazyClankyTyden49&utm_content=pernicky2
|
| MarikaP+3 | 82381 |
|
|
6.12.2012 22:23:25
Katko, k jídlu - tak to sem pak taky hoď, ten recept mě zajímá, já dělala kdysi taky takový linecký s mrkví, ale moc mě to neoslovilo.
K té druhé chuťovce - to jste si teda užili, . Jinak já jsem jako zdravotník zvyklá u jídla probírat i horší věci ![]() U nás řádí jen běžné nemoci, rýmy, kašle, horečky, co je děs, všichni říkají, že je to běžné, ale co Eli chodí do školky, tak je každý měsíc nemocná týden až 14 dní. Já si vždycky myslela, že to souvisí s psychikou, když třeba to dítě do školky chodit úplně nechce, ale Eli je ze školky nadšená a nejvíc jí na nemoci trápí právě to, že nemůže do školky, tak mi to dělá starosti, že je takhle čato chcíplá. Maty zatím od ní chytil jen jednu chorobu, oba skončili na ATB, to bylo před tou mou zkouškou, jinak má pořád jen nudli u nosu. Jsem dneska nějaká užvaněná, jdu spát, at dám prostor i jiným ![]() |
|
|
6.12.2012 22:04:41
"jsem už asi jen gravidní leč negramotná"
![]() Mariko, krásně napsaný, bud vklidu, já snad gravidní nejsem a negramotná jsem už pěkně dlouho. Ale Maw snad neměla na mysli,že by jsi byla negramotná, ale na co konkrétně narážela...hmm, by mě taky zajímalo, asi mě to nějak uniká nebo po těch letech doma...člověk blbne.Tak bezlepkové recepty nemám, ale tak na netu se určitě dá sehnat toho dost,né? Spíš teda jsem si vzpomněla, že jsem vloni u známé jedla úúúžasně dobré cukroví přitom bylo z mkrve a ze samých zdravých věciček, tak se chystám jí zavolat, aby mi dala recept. Tehdy mě to docela překvapilo, mrkev v tom nešla poznat a chutově fakt super. Jinak s pečením jsem ještě nezačala, první prosincový víkend jsem s klukama strávila u záchoda, dotáhla jsem domů super střevního bacila, málem jsme si s Matyáškem vyzvraceli i oči z důlku, no ještě že to trvalo jednu noc. Ehm, ted se nějak omlouvám, píšu o cukroví a zároveň o takové chuťovce ![]() Maw, k tvému dotazu vaření...prosím, já už nevařím. Po letech jsem s tím sekla, teda vaříme střídavě s manželem o víkendu a v týdnu jsem začala brát obědy ze školní jídelny, mám na výběr ze dvou jídel a když nechci, tak neberu. Dělají super jídla,že to bez problémů jí i náš nejmenší, tak jsem si to pěkně ulehčila. Wis, jasný, chápu. Však jak jsem psala, nedivím se, že jsi s tou novinkou čekala..po té předešlé zkušenosti Tak hlavně, at jste vpořádku. |
| MarikaP+3 | 82381 |
|
|
6.12.2012 21:00:40
K těm ingrediencím jsem u fíkového salámu zapomněla, že samozřejmě potřebuješ jeden balíček fíků, ale to Ti asi došlo
![]() |
| MarikaP+3 | 82381 |
|
|
6.12.2012 20:56:43
Maw, s tím perlením, to byl jako ironie? Hledám, jestli jsem napsala nějakou hrubku, ale jsem už asi jen gravidní leč negramotná. Teda ta moje otázka byla naspsaná trochu blbě, otazník měl být umístěn spíš za tím "A co nepečené?", že se do nich mouka nedává, to je právě to, oč tu jde.
Takže kokosky dělám úplně stejně, jen místo kokosu přidám mletý ořechy, našlehám bílky s cukrem a pak do půlky kokos, do půlky ořechy, dobrý je mít pak nějakej takovej ten zdobicí sáček, jinak jsou to jen takový rozplácliny, ale chutná to dobře i tak. Kuličky - balíček piškotů namlít nebo já mám robota, co seká ořechy, tak to rozmašíruju v něm. 50g másla, 30g cukru, píšou práškový, já dávám tmavý, takže normální, vanilkový cukr, 50g strouhaného kokosu,1/2dcl rumu (dávám někdy i víc, podle patlavosti). Já to pak ještě rozdělím na půlky, část udělám s kakaem, takže máš pak kuličky tmavé a světlé, nakonec je obalíš v kokosu.Jsou fakt dobrý, takový rumový ![]() Fíkový salám - 90g moučkového cukru (já zase dávám třtinový), 100g ořechů, 1žloutek, 25g mandlí (já nedávám, manžel je na ně alergický, takže o to víc vlašáků)štáva z citronu. Fíky se pomelou, za mě to zase dělá kuchyňský robot, smíchám, při vyšší patlavosti přidám ořechy, pak válím válečky, nakrámjím jako malé klobásky a obaluju v kakau nebo karobu. Tloušťka salámku dělám asi 1cm, délku cca 2,5cm, ale to si asi můžeš udělat podle svýho. Pak ještě dělám jednu mňamku, ta se má původně dělat z kešu, ale já to dělám normálně z vlašáků Kaštánky - 100g ořechů, 60g cukru, 1 bílek, štáva z citornu, je to výborný ta nahořklá chut ořechu+ sladkokyselá z citronu. No a pak mě napadá, co klasicky vosí hnízda? Já je teda nedělám, ale snad se vyrábí z piškotů a ty se bezlepkový dají sehnat poměrně snadno. Jinak všechny zdravím, já jsem momentálně totálně ko, žíly zlobí jako v minulém těhu, ale jsem pořád na nohou, měli jsme tu zedníka a už týden po něm uklím, no s dětmi to jde pomalu, už mi zbývá jen kuchyň, každý den jsem děsně vorvaná a dneska mě teda berou ty žíly, chjo, jen si stoupnu, už citím jak se mi tam dole ta krev nahrne, teda ona se právě spíš nehrne tam kam má, tedy nahoru,au,au a zase to hlavně zlobí v těch nejintimnějších místech ![]() ![]() ![]() |
| Lei | 37503 |
|
|
6.12.2012 19:45:01
Hele, tady je to ke stažení http://www.dm-drogeriemarkt.cz/cms/servlet/segment/cz_homepage/bio/230910/alnatura_brozura_cukrovi.html, jo, teda jednou změnit ty piškoty a jednou je tam sice mouka, ale jen 20g (Pistáciové makronky), tak to by šlo v pohodě nahradit bezlepkovou podle mne...
|
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.