Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| Jollajda+ Lea | 98439 |
|
|
19.11.2012 15:15:13
Wis, strašně moc gratuluju!!! Mě fakt ty miminka teď nějak dojímají. Normálně tu brečím štěstím za vás
![]() ![]() ![]() |
| maw | 84192 |
|
|
19.11.2012 14:25:21
Wis
![]() gratulace k ![]() To je paráda! Tak ať vše DOBŘE běží! A ráda vidím Evikno!!! Měla jsem výčitky, že se nám tu ta debata posledně trochu zvrhla (i když v obecné rovině ale moho Ti to pochopitelně přijít dost osobně), že se už neukážeš. Tak uff, jsem fakt ráda! |
| Lei | 37503 |
|
|
19.11.2012 13:08:24
Jé, Wis
- moc vám gratuluji ![]() ![]() , to je paráda. |
| Evikno+Valerinka | 110426 |
|
|
19.11.2012 12:58:51
Jééé, další mimí na cestě, hele holky, co takhle udělat nějakou tabulku, už ani nevím kdo všechno je znova těhu:)
Jinak u nás je Val také na mě hodně fixovaná, ale s tatínkem v poho vydrží i celý den.Jen se prostě bojí cizího prostředí a doktorů:( až jsem z toho nešťastná, pač to má už od miminka.Například v sobotu jsme jeli fotit.Už jsme tam byli s Val 3 krát, Světlanku zná, ale plakala už po cestě že nechce fotit, a že chce ject za babí na návštěvu.Takže hrůza, děs běs, nakonec ale nějaké fotky jsou a pak dokonce ani nechtěla odejít.Holky nejhorší je když Vám dítě stojí u dveří, pláče a říká "domů" ![]() |
| Wis+2 | 131737 |
|
|
19.11.2012 12:31:31
Lei - no tak klidovy rezim s rok a pul starym ditetem si moc neumim predstavit. A to, ze beres min horciku nez mas taky chapu, ja prave ty jeho negativni ucinky na delohu znam. Jako CS3 je opravdu relativni, ale chapu, ze to na klidu neprida. Jo a ohledne mluveni, ja to jen tak podotkla, hlavu si z toho nedelam, vim, ze vyvoj reci je proste hodne individualni - vsak on mluvit zacne.
Joll - no ona byla Leinka na tebe vzdycky hodne fixovana, proste kazde ditko je jine. U nas to taky bylo celou dobu jen tak, ze jsme travili cas vzdy spolecne - myslim tim, ze jsem byla vzdy nekde pobliz, Alda mel taky strach z toho, ze by maly vyvadel, kdyby byl delsi dobu beze me, od malicka byl proste se mnou porad - nemame zadne hlidaci babicky, ale pak jsem si v zari privodila uraz (poskrabala jsem si rohovku pinzetou ![]() ) a ze dne na den jsem nebyla schopna se o maleho vubec postarat, fakt tak pekelne to bolelo, nemohla jsem 3 dny otevrit oko . No a najednou jsme zjistili, ze maly je jen s tatkou uplne v pohode, no a Aldovi taky prospelo, kdyz zjistil, ze je schopny se o nej 24 hodin denne postarat uplne sam, najednou si zacal mnohem vic verit a uzivat si, ze maji svoje chlapske chvilky beze mmne. No ono uz bylo na case.Joll jsem pro, abychom se sesly, ja se vicemene dokazu prizpusobit, preci jen to mam z nas tri nejbliz, nemuzu jen v ty uterky, co chodi maly plavat. Takze pokud budeme oba zdravi, moc radi vas zase uvidime. A co se touhy po miminku tyce - ja jsem se nikdy netajila tim, ze si dalsi dite strasne moc preju a uz to nevydrzim neprozradit. Budeme mit dalsi kvetnatko ![]() , jsem v 16 tt. |
| Lei | 37503 |
|
|
18.11.2012 23:22:54
Joll, tak touha po dalším miminku?
Já to úplně chápu, ono to tak utíká... D. ses asi ještě nesvěřila, viď? Ad Leinka a chybějící maminka - jak k tomu D. přistupuje, když L. začne pokňourávat, snaží se ji intenzivně zabavit něčím jiným? Já myslím, že kdyby se M v mé přítomnosti někdo nevěnoval, tak by se asi tak nějak potulovala a logicky by ji napadlo, kde je asi maminka...čímž nechci naznačovat, že by se jí D. nevěnoval, jen jestli by nepomohla nějaká echt lákadla, co na ni zabírají... A ať je L. brzy líp! Co se týče klidového režimu, to je přesně to, proč jsem taková skeptická. Protože kromě toho, že ten hořčík ve velkých dávkách může způsobit svalovou ochablost novorozenců (uvádí příbalový leták, ale už ne lékař, který mi ho předepisuje), tak on prostě tlumí a zklidňuje tu přípravnou činnost dělohy. Proto tolik rodiček nakonec přenáší a rodí kdovíkdy...a já už tak mám dle UTZ termín dřív než dle MS, takže cokoliv po termínu už bude bráno jako přenášení...moje minulá Dr. CS vůbec neřešila, vnitřně mě nevyšetřovala do toho 34tt...no, uvidím, jak zítra dopadnu na kontrole. Jo a to balení, nečekej nic závratného, jen jsem si ujasnila, jak to budu letos balit, do čeho, jak udělám jmenovky...mám úplně obyč balicí papír, zlatý fix a zlatě hodlám nastříkat na papír nějaký dekór a připnout pozlacený plod mochyně, kterou jsem si nasušila - toť ode mne coby baličky vše . |
|
|
18.11.2012 20:47:54
Ahojky
![]() Wis, tak to jsem moc ráda, že už je muži dobře a třeba si z toho vezme ponaučení Taky si říkám, že by se mohl konečně uskutečnit náš sraz v Brně i s Katkou, ať to do Vánoc ještě stihneme. Tento týden raději vůbec neslibuju, protože Lea má od pátečního večera horečku a celý víkend jsme byli doma. Má hodně naběhlé dásně na špičáky, tak doufám, že to bude jen z toho. Zatím žádné jiné příznaky, rýma,kašel, nic... Tak co ten další týden? Nám by se nejvíc hodilo pondělí nebo středa ![]() Patriček je pořád kus chlapa! Lea ještě pořád nemá ani těch 10kg, oblečení nosí 80 velikost a i když si teda uvědomuju, že oproti většině je menší, připadá mi už strašně velká a poslední tak tři měsíce mě chytila touha po druhém dítěti Kamarádka z MC, která má jen o týden mladší holčičku než je L. právě čeká druré a termín má v dubnu, tak možná díky ní mě to tak chytlo nebo fakt nevím... Úplně týden od týdne cítím, jak touha roste![]() Je paráda, že vám děti vydrží s tatínky. U nás je to takhle... Když jsme doma všichni tři, tak je Leinka hrozně ráda s tatínkem, je zvyklá že se každý večer spolu koupou, že ji oba dva chodíme uspávat a je spokojená. Pokud s Davčou má být ale sama, tak prý vydrží ca 10min, pak už lítá po bytě s voláním po mámě a když mě nenajde, jde k vchodovým dveřím a tam brečí a volá maminku. V sobotu jsem byla přesně 34min pryč a doma mě čekala uplakaná Leinka, která se po zbytek soboty ode mě nehla a doprovázela mě i na WC, abych náhodou zase neutekla ![]() Lei, ta psychika dělá opravdu hodně. Moc dobře si pamatuju, jak jsem se den až dva po kontole cítila báječně a klidně a ten třetí den už jsem zase měla pocit, že od kontroly miminka uběhla dlouhá doba a měla jsem pocit, že kope málo, hodně, že mě tam píchá a tam píchá... Kamarádka měla dodržovat klidový režim na lůžku asi poslední dva měsíce těhotenství právě kvůli CS3, moc to nedoržovala, protože doma měla ještě tříletýho klučíka a nakonec 16 dní přenášela a porod museli vyvolávat. Zrovna v sobotu mi přišla SMSka, že mají Štěpánka a važí 4250g ... Moc bych ti přála, aby i u tebe bylo vše OK a moc se těším na lednovou zprávu o miminku A jak píše Wis, hrozně to uteklo...Vánoční styl balení dárků? Mohla by jsi to prosím rozvést? Že bych se třeba inspirovala ![]() |
| Lei | 37503 |
|
|
17.11.2012 22:30:23
Ahoj holky, zdravím
.Wis, já myslím, že spojování slov je normální právě v tom roce a půl, páč předtím to v průkazce Marta nemá u kolonek u záznamů vyšetření v jednotlivých věkových kategoriích, až u 18 měsíců. Mmch, to je dobře, že už je manžel v pořádku. Já se přiznám, že jsem už přestala registrovat, jaká slova M zná. Kolikrát jsem si řekla, že si v určitém období zaznamenám, co už říká, ale samozřejmě jsem to nikdy neudělala, a teď už je pozdě, anžto zopakuje téměř vše, co někde slyší, pochopitelně ne všechna slova jsou stoprocentně zřetelná, u některých poznám, co říká, jen já, ostatní až poté, co by je od M slyšeli víckrát, resp. věděli, na jaké slovo se mají soustředit. Wis, cítila jsem se úplně v pohodě do poslední kontroly, kdy mi Dr. předepsal klid, nejlépe vleže, magnesium a že mám CS3, no, hned jsem si začala připadat "nemocně", či spíš ne-mocně, ta psychika s člověkem mává. Uvidím na další kontrole, já se prostě cítím ok, magnesia beru míň, než mám doporučeno, doháním to Magnesií a mandlemi, protože i jeho nadužívání není úplně bez rizika a jak jsem zjistila, hodnocení CS je taky co doktor, to názor. Joll, ty už balíš dárečky? Já mám tedy téměř pořízeno, ale balení zatím jen rozmyšlené (v jakém stylu letos). Nočník u nás stále stejné - když posazuju, koná . Sama si ale neřekne - kakání musím odpozorovat - zpravidla se začne urputně tvářit a někam zalézat, třeba za křeslo apod. ![]() |
| Wis+2 | 131737 |
|
|
14.11.2012 14:08:10
Ahoj - Joll, to znam, taky moc nestiham, Pata spi jen jednou denne myslim uz tak od 9 mesicu. A dekuju za optani, tatka uz nam zase beha jak zamlada
. Teda zatim vynechava veskere sporty, takze si ho doma uzijeme mnohem vic. Vcera byli s Patem poprve plavat - bude ted chodit on - a ohromne si to uzivali (a ja tak, ze jsem mohla pul hodiny sedet a jen je v klidu pozorovat ).Mame po prohlidce v roce a pul a Patrik ma 14,07 kg a 87 cm, takze je to fakt poradny kus chlapa. A porad je to moje slunicko a pohodar, myslim, ze je fakt strasne hodny. No s mluvenim to u nas teda neni nijak slavne, slova teprve zacina spojovat - oblibena veta je "bam mama" - kdyz mi neco spadne . Taky obcas prekvapi, ze zna nejake slovo, umi ho rict, jen ho proste odmita pouzivat. Treba mu ukazu na hada a zeptam se co to je, cekam samozrejme "sss" a on mi rika "had". Tak udelam "jeeeee, ty umis rict had? Rekni to jeste." Ale uz se jen culi od ucha k uchu a udela na me "ssss". ![]() Lei, jsem byla uplne v soku, ze uz resis odchod na materskou a ono vazne, vzdyt mas termin v lednu! To to uteklo, vzdyt to bylo vcera, kdyz jsi oznamila, ze jsi tehotna ![]() . Jak to zvladas? Pamatuju si, ze ty posledni dva mesice uz pro me nebyly zadna sranda a mit k tomu jeste 1.5 rocni dite bude asi zahul. ![]() |
|
|
14.11.2012 12:31:36
Ahojky holky,
koukám, že je tu nějaké mrtvo. Já už taky tolik nestíhám. Lea spí už jenom 1x za den a to se vždy snažím poklidit, uvařit, zabalit dárečky nebo tak... Když je vzhůru, tak mě na PC nechce pustit, takže smůla. Nového u nás nic. Dvakrát týdně chodíme do MC a každý pátek odpoledne na muzikohrátky, kde si to užíváme obě. Tak jsem využila toho, že je Lea fascinovaná nástroji a objednala jich asi šest jako vánoční dárky k babičce. Tak pak můžeme muzicírovat celá rodina ![]() Leinka je už velká slečna, říká asi 40slov, spojuje i dvě slova (mimi pije, táti hají...), ale nočník bojkotuje a vyčůrá se mi tam akorát po spinkání. A jak se máte vy? Wis, doufám, že manželovi je už lépe. ![]() |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.