Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| MarikaP+3 | 82381 |
|
|
20.11.2012 21:52:41
Joll, Eliška se takhle naučila mi šahat na pusu, mně to zezačátku nevadilo, ale pak jsem měla lišeje a když měla delší nehty, tak jsem už nesnesla vůbec dotek na pusu, takže jsem jí to prostě pak už nedovolila, ale byla starší, už měla svojí postýlku, takže třeba tak okolo 2 let. A dost jí to vadilo, neobešlo se to bez knourání, ale já už na to taky neměla nerva.
|
| Lei | 37503 |
|
|
20.11.2012 21:30:48
Joll, co na to říct...asi D. oprvadu potřebuje trochu času, aby Leuška už byla "parťák" a aby on tak neměl pocit, že v rodině budou naráz dvě "miminka"
.Ať je vám brzy líp, tady je taková inverze, že nejít ven není žádná škoda, ale zabavit dítě doma může být hodně těžké. Co se týče palců, jediná možnost je podle mne večer palec prostě nenabízet ...tady na Rodině jsem tuším četla, jak x-leté dítko má takový nějaký zvyk...něco dělalo mamince, doma i na veřejnosti, už nevím, jestli jedlo vlasy nebo žužlalo loket - pozůstatek právě z uspávání v raném věku - a maminka z toho byla dost nešťastná, ale zároveň neuměla rázně říct ne, chybělo jí to vnitřní přesvědčení...Jestli na Leuš přišla lítostivá, tak je fakt možný, že s ní D. nic nesvedl...ono se to věkem pravděpodobně zlepší, ale přece jen bude asi vhodné zařazovat takový trénink častěji, pokud to jen jde...to, že L. nezačala plakat hned, cos odešla, a byla schopná si hrát, to je celkem úspěch, ne? Příště to zvládne zase o chviličku déle, neboj. Mně přišla na rhb jednou sms od muže "přijď prosím brzy, hrozně pláče", no a za nějakou dobu další "už nepláče" , no, stejně bych z toho lehátka neslezla, že...tak si museli nějak poradit. |
| Jollajda+ Lea | 98439 |
|
|
20.11.2012 20:41:21
Lei, ještě odpověď na miminko...
Bohužel jsme ve fázi, kdy já si neumím představit, že už by žádné nebylo a Davča že by ještě jedno bylo. Uvidíme tak za rok, to už bych chtěla vysadit prášky a zkusit ještě jednou štěstí, takže pak si budeme muset o tom znovu pořádně promluvit. Snad změní názor, protože si opravdu nedovedu představit, že už bych další dítě neměla. Jinak jsme doma s virozou, k horečce se přidala i silná rýma a já už pomalu nevím, čím malou zabavit, Jsme čtvrtý den doma a je to hrozný opruz. Maw, Lea záděry nemá, tak bohužel neporadím, ale dělá je mě a je to šílený, už uvažuju o tom, že budu spávat v rukavicích.Usíná a u toho mě škrabká a vždy jen na palcích, úplně vidím, jak jí to dělá dobře, jak u toho usíná. Nevíte jak odnaučit? Ptala jsem se davida, jak probíhalo Leinčino chování, když jsem byla pryč... Napřed se prý honili i se Štěpou po bytě, pak zkoumali nové Lego, které si Štěpa přinesl a stavěli s Leuš kostky. Ta se prý najednou zarazila, řekla "mami" a šla mě hledat po místnostech a když zjistila, že nejsem ani v koupelně ani na WC, prý úplně bylo vidět, jak je v šoku, jak je zoufalá a hned se rozbrečela a zoufale mě prý volala... Jak kdyby si právě uvědomila,že maminku naždy ztratila ![]() |
| Lei | 37503 |
|
|
20.11.2012 17:49:58
teď čtu pozorněji - M se právě dělají takvoé malé záděrky, ale nijak dramatické, ne, že by jí tekla krev ebo tak, a většinou se dají i bezbolestně odtrhnout - což teda já nedělám, jen někdy, když se ptá, tak teda udělám zákrok, abych jí mohla říct, že už tam nic nemá, jinak by nedala pokoj. ale tu kůžičku měla taky odmala víc k nehtu, to jsem neřešila.
|
| Lei | 37503 |
|
|
20.11.2012 17:46:14
maw, M to má taky, já to teda nijak neřeším, ale M jo
"co je tooo? co je tooo?" |
| maw | 84192 |
|
|
20.11.2012 16:50:13
Tak snad
http://zpravy.idnes.cz/necas-jedna-se-sporitelnou-skarta-nebude-povinna-f69-/domaci.aspx?c=A121120_150915_domaci_kop Akorát nechápu, proč identifikátor, když každej má OP? A ČS je vstřícná, že ustoupí a nechce to vecpat všem? Ou jééé |
| maw | 84192 |
|
|
20.11.2012 16:42:11
Máme drobečka, o 2 kg míň než Páťa, při stejné výšce...
A propos, řešíte nějak záděrky? B narůstá odmalinka ta kůžička od prstu přes kořen nehtu na nehet, zatím se mu to nijak netrhá, nic. Jen jestli to necháváte být nebo jestli je lepší to trochu stlačovat.... Jsem se v rámci 3 dotazů zapomněla zeptat. |
| MarikaP+3 | 82381 |
|
|
19.11.2012 20:35:51
Wis - velká, velká gratulace, moc Ti to přeju, hlavně at je vše v nejlepším pořádku!
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
| AsiD | 110366 |
|
|
19.11.2012 19:53:45
Wis,
moc gratuluji! To je krásné sladké tajemství, které jsi nám vyzradila;-) Myslím na tebe, ať jde všechno dobře a úspěšně se v květnu rozrostete ![]() ![]() ![]() |
| Jollajda+ Lea | 98439 |
|
|
19.11.2012 15:24:16
Lei,
ještě jsem neodpověděla na tvůj dotaz. Dárky už máme opravdu všechny zabalený a chybějí nám jenom dvě knížky pro tchánovce, batůžek pro D. babičku a vysílačky pro Štěpika-to ještě musíme koupit. Vždy balíme s Davidem. On je šikovněšjí na balení těch složitějších dárků, takže zabalí ty a já mu stříhám lepící pásku a u lehčích dárků se vyměníme. Popíjíme u toho čajík, svařák, medovinu, povídáme si a je to příjemný společný večer. Já mám Vánoce strašně moc ráda a zvlášť s Leinkou si je užívám a nikdy jsem se netěšila tolik jako na letošní. Představuju si, jak se jí budou líbit dárky, jak bude reágovat, jak všechny hračky hned vyzkoušíme a miluju i tu atmosféru. Vůni jehličí, slavnostně prostřený stůl, těšení, sníh ( ve Vyškově budu mít asi zase smůlu), cukroví, pohádky, koledy... ÚPlně ty tvoje zlatavé balíčky vidím. Obdovuju tvoji kreativitu. Příští rok bych se mohla taky dostat k něčemu tvořivému... Sama jsem na sebe zvědavá, ale určitě by to bylo fajn, protože mám pocit, že je rok od roku složitější koupit vánoční papír bez Santy nebo aspoň jeho čepiček ![]() Davča Leu bavil, věnoval se, navíc právě dovedl Štěpika, kterého Lea miluje a když je u nás, pořád spolu řádí...Tak jsem s právě myslela, že bude klid. Prý si krásně hráli, pak Leince najednou docvakla nepřítomnost maminky a už nechtěla dělat vůbec nic. ![]() |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.