| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : květen 2011

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 510] Názory 511520 z 22350  [Dalších 21830 >>]
maw 84192
29.10.2012 13:28:30
Mariko, jmenovaní výrobci mají všichni našitý štítek, tak to by tam zůstalo i z 2. ruky.
Nebo podle vizáže, není jich tolik. ~;)
MarikaP+3 82381
29.10.2012 11:20:49
No já tím, že kupuju z druhé ruky, tak ani nevím, jaké značky kukly mám, ale kdysi jsem koupila velice výhodně dvě merino,menší a vetší, kterou Eli nosí dodnes + bavlněnou. Tu menší ale Matymu asi taky ještě dávat nebudu, protože mu to okolo uší docela profukuje. Maty měl doposud ManyMonths, která mu seděle perfektně a i když byla jednovrstvá, tak jsem mu toho na hlavu dávala víc jen v případech, kdy bylo skutečně hodně pod nulou, vetšinou kapucu.
maw 84192
29.10.2012 9:59:03
Pokud Ti chci něco dát a dám Ti to a řeknu, že za to nic nechci, tak fakt nic nechci a nic nečekám. Takže je ok, když nic. A pokud to říkám jen tak, a kecám, tak nicnedání = dobře dotyčnému tak.
V rámci dobrých vztahů atp., pokud Ty cítíš, že chceš něco dát, tak láhev dobrého vína mi přijde celkem královská, potěšila by mě klidně i třeba normál čokoláda, nebo bonboška za pade, prostě jakákoli maličkost. Nebo maličkost dětem, ale asi bych nechtěla, kdybys jim dávala něco drahého...
A pokud třeba je kamarádka na tom finančně dobře, tak to třeba nepotřebuje/nechce řešit a ráda Ti to dá/pomůže...
Tady obecně je dost problém nejen dávat, ale i přijímat. I to vyžaduje pokoru. ~;)

Čili, abych to shrnula, mě by nic neurazilo a všechno, co nadhazuješ, potěšilo.
maw 84192
29.10.2012 9:52:53
Tak já osobně výrobce u kukel rozlišuju, nejen kvůli materiálu, ale především kvůli střihu.
Nejznámější Bundles šije totiž kukly jak na balony, takže kukla, co má být do 1-1,5 roku byla našemu děťátku malá v 8-9 měs. protože se to prostě od temena po bradu nenatáhlo, lezlo mu to dole na pusu a táhlo tváře.
Oproti tomu Manymonths je na šišky, sedí pěkně, ale zase dělalo jen jednovrstvou vlněnou, Bundles dvojitou, a fakt stačila teplotně. 2 vrstvy vlny.
Pro mě tudíž je střih podstatný, ale i ta tloušťka, zda to stačí jen tak (preferuju podstatně), nebo se na to musí cpát další kapuca ap. (tu na oblečení dítě vždy mít nemusí a hlavně u dítěte na zádech si já ne vždy zkontroluju, jak tam co má.
Pak ještě dělá kukly Joha, nevím, jak na tom jsou.
Jojo, obecně nákup z 2. ruky je levnější, většinou ok, v tomto bodě lze ND celkem doporučit, i když taky ne vždy je to ok, ale % asi líp než jinde.
Ještě jsem Ti poslala odkaz na švadlenku, co je šije, za poloviční cenu si nadiktuješ rozměr hlavy dítěte a z čeho to chceš, vlněnou většinou podšívá, protože některým dětem vlna přímo na kůži vadí, taky záleží, jakou má ta vlna úpravu, že. Každopádně nadiktovat si můžeš, co chceš, vč. designu, seš zákazník. ~;)

MarikaP+3 82381
29.10.2012 9:31:09
Ahoj,Lei,
já dětem kupuju merino kukly, vždycky kupuju z druhý ruky, protože je to dost drahý a takhle mě to vyjde na polovinu, značka je podle mě celkem nepodstatná, hlavní je ten matroš. Dá se poměrně sehnat v bazaru na Nošení dětí nebo když si tam dáš poptávku, tak se ti určitě někdo ozve.
Co se týče látkovek, flaška by mě neurazila, podle Tvého popisu kamarádka ani žádnou kompenzaci neočekává, takže jen příjemně překvapíš. A pokud něco jiného, tak třeba něco dětem?
Lei 37503
28.10.2012 17:20:17
Jo a dotaz na látkařky - kamarádka mi dávala nějaké oblečení na M, budou se stěhovat, byla ráda, že se toho zbaví, a pak najednou říká, jo a budeš zase látkovat? Když jsem řekla, že ano, přinesla mi ještě dvacet vkládaček - některé značkové, některé no name, zřejmě doma šité a jedny one-size kalhotky, vše v super stavu. Že prý za to taky nic nechce, ale to mi přijde moc na to, si je jen tak vzít, ta jsem jí řekla, že se budu revanšovat. Něco sladkého jsem jí zrovna ten den nesla, tak přemýšlím, urazila by vás za toho množství lahev nějakého dobrého vína, je to dost nebo málo? Můžu jí dát i peníze samozřejmě, ale nějak upřednostňuju směnu, když to jde :-). Dík.
Lei 37503
28.10.2012 17:00:16
Holky, ráda bych pořídila nějaké funkční oblečení M i mrňousovi - jemu teda mrňavou kukličku hlavně na zimu, když bude v šátku, nožky mít ven ze začátku nebude, takže nějaké návleky apod. zatím neřeším, a M jsem myslela taky kuklu - nevím, mám vzít nějakou tenkou s tím, že by si na ni brala ještě klasického kulicha (měla jsem od Manymonhts bavlněnou a ta sloužila skvěle na přelomu jaro/léto) nebo nějakou vlněnou vloženě zimní? No a pak nějaké to merino bodýčko, co roste s dítětem - nemáte to některá? Neporadíte? Nechce se mi trávit hodiny na netu...Ď. Jo a jaké mám M pořídit rukavice? Myslím matroš. Asi palčáky, co? A na gumu do bundy :-).
Lei 37503
26.10.2012 16:22:15
ok, dík :-).
maw 84192
26.10.2012 11:22:05
Jednostránkový
Lei 37503
25.10.2012 22:53:06
maw, tak jsem se konečně dostala k tomu vyplnění toho formuláře a nejsem z toho moudrá - mám teda vyplnit ten jednostránkový, cos na něj dala odkaz nejdřív, nebo ten čtyřstránkový, co jsi na něj odkázala potom (a mezitím mi psala, že mám chybný formulář, ale to je ten samý, ten se 4 stranami), ve kterém ovšem vyplním jen jména, příjmení a data narození?

ď!
[<<Předchozích 510] Názory 511520 z 22350  [Dalších 21830 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.