| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : květen 2011

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 520] Názory 521530 z 22350  [Dalších 21820 >>]
maw 84192
22.10.2012 18:37:12
Až se objevíš, Wis, už nosíte capáčky 25?
Já dle tabulek změřila objednala, zaokrouhleno, mám doma bájo dvacetšestky, který má B jako galoše. U nás v rodinách nikdo útlou nožku nemá, ale podle těch capků B teda extra. Sice z nich nevypadává, ale mě připadá, že musí...
Jsou šíleně široký a kotník v nich má utopenej na výšku... a gumička jako by ani nebyla... Ty rozšmajdaný vytahaný 23 jsou proti tomu jak Popelčiny střevíčky.
maw 84192
22.10.2012 18:04:11
Mariko,
to jsem byla asi já...
V tom příbalovém letáku http://www.farmaceutika.info/hedelix-s-a#spc, který jsem našla, to explicitně napsáno není, ale je to antitissicum, takže si nevybereš... http://www.samoleceni.cz/leky-pouzivane-pri-suchem-kasli-antitusika, mám pocit, že tam je ten butamirát.

Použití od 2 let, ne kojenci, ne těhotné, ne lidi s onemocněním průdušek.
Použití může vést k laryngospasmu... To je teda léčba super.

Jinak jak jsem to hledala, tak to většině lidí nepomohlo.

Osobně přísáhám, že ten leták před nějakou dobou byl jinej a bylo to tam eplicitně napsáno, že působí tlumivě na centra v mozku, dnes je tam jen to antitusikum.
MarikaP+3 82381
22.10.2012 17:34:39
Holky, mám prosbu, před časem jste mi psaly, že Hedelix nemám dávat, že ovlivnuje mozkový centra. Prosím, můžete mi k tomu napsat něco blížšího, já jsem to nedávno říkala kamarádce, která ho stejně jako já v dobré víře, že Hedelix je přírodní, dceři dávála, ale bylo mi trochu blbý, že přesně nevím, co je na něm vlastně špatnýho. A jsou ještě jiné sirupy s podobnými vlastnosmi?
Děkuju
Lei 37503
22.10.2012 11:30:02
maw, jasný, dá se vyměnit...ale ona za chvíli přijde zima, tak už je to jedno. A taky ty otvůrky jsou malinké, kulaté.

Mariko, dík za tip, mám Pegresky kožené, uvnitř beran a světe, div se, růžové ~k~.
maw 84192
22.10.2012 11:03:46
Lei, kup ploché tkaničky a vyměň.
B má kulaté, samotná smyčka se rozvazuje, dvojitá nikoli. Ovšem na mých znčkových botkách se rozvazuje i dvojitá, takže soucítím... Jenže jiná tkanička by jim ubrala na designu.

Jídla zní natolik zajímavě, že by i masařky ochutnaly.
To je něco jak s bezlepkem - taky hrozný problém pro všechny, pro jistotu občas nedostanu najíst ani na návštěvě, přitom maso s bramborama nebo rýží není takovej problém přeci (Dzšený pečený, smažen, všechno jde, běžně se v české kuchyni vaří a bez mouky... Nebo špenát s vajíčkem ~;) Jak se každý nechá hned zaskočit, dřív než se zamyslí. Jak s tím vege menu. Přitom by kolikrát stačilo mít volně přílohu a nějakou zeleninu plus třeba máčku z toho, co se vaří a ať si to host objedná v jemu vyhovující kombinaci... No jo.
Lei 37503
22.10.2012 9:05:38
Joll, vidíš, my si děláme smažák a zejména hranolky zase jedině doma, pěkně z našich brambor, protože v našem okolí se nedá narazit na podnik, kde by je dělali čerstvé, nikoli z předsmaženého mraženého polotovaru. A smažák většinou není ani plnohodnotný sýr. Když je nálada, tak ještě domácí majonézu, udělat tatarku a meníčko je jedna báseň. Mně taky odradilo to, že coby vegetariánovi mi v ČR pořád někde cpou smažený sýr. Ti restauratéři jaksi nejsou s to pochopit, že kdyby vymysleli nějaké aspoň trochu zajímavější vegejídlo, tak by jim nemasojedi líbali ruce. Pro ukázku jsme teď byli na čtyři dny v Alpách a tam jsme v hotelu (bylo na výběr vždy ze dvou večeří maso x nemaso) měli zelené curry s mladými hrachovými lusky a lilkem, bramborové nočky s dýňovou omáčkou a pestem, paprikový lusk plněný vegesměsí s mrkvovo-zázvorovou omáčkou a bramborovou kaší a vege špagety bolognese s parmezánem (místo masa tam byly posekané vařené nesolené arašídy a bylo to děsně dobrý). Samozřejmě vždy ještě salátový bar. Tak tak nějak bych si to představovala ~:-D.

Ohledně bot zrovna dnes vyrážím do naší obuvi a do lékárny (tam mají Santé) omrknout, zda už mají zimní boty a jaké. Ty Pegres se mi líbí. Sucháče zatím u nás ok, tkaničky jsou fajn, akorát mám podzimní Bamy pro M., super kožené, a tkanička je kulatá, uá, dokáže se rozvázat i na dvojí uzel. Tak to je pak velké mínus.

Na mokro mám gumové kalhoty s gumou, která se přetahuje přes boty, což je super. K džínám nebo jiným kalhotům jsem si říkala, že by bylo fajn ušít si z nepromokavé látky takové ty návleky, mívaly jste to jako děti? Přetáhly se přes boty a končily někde v půli lýtek - sníh nepadal do bot. Tak že bych zašla ještě do galanterie? ;)
MarikaP+3 82381
21.10.2012 8:24:52
Matěj si je taky moc nerozvazuje, ale Eliška pořád, sucháče si samozřejmě taky rozpínala,ale mě teda osobně přijde jednodušší 10x zapnout sucháč než 10x zavázat tkaničky.
Jinak u Pegresek jsem se sucháčem problém neměla, drží. Stejně tak Protetika, moje druhá oblíbená zn., výrobce slovenský.Jedinkrát jsem měla sucháče, který odešly úplně, to byla na teniskách od Obutexu (taky český výrobce, s žirafou). Já jsem jinak udělala na burze parádní kauf, Elišce jsem koupila krásný boty Ecco, použité, ale opravdu hodně zachovalé, za 150 kč, nový stojí okolo 1700,-~z~
maw 84192
21.10.2012 6:39:12
PS: Naopak děkujem za tip, které by měly vydržet. Až jednou budou potřeba ~;)
maw 84192
21.10.2012 6:37:38
V rámci značek se pokusím Pegres uložit do paměti... Já opomněla v rámci průzkumu značek napsat, že máme oboje shodou okolností Fare oboje z druhé ruky a oboje jsou jako nový, nebylo poznat, že je vůbec někdo nosil (ty jedny že někdo párkrát na noze měl).

Souhlasím s tkaničkou u větších dětí, resp. že hlavně když třeba chodí do školky, může být sucháč lepší... Ale co já kdy potkala sucháče, po nějakým čase nikdy pořádně nedržely. S tím se nedá pak nic dělat.
A Mariko, když si děti rozvazují tkaničky, sucháč si nerozepínají?
Jinak já zavazuju mašlišku nadvakrát, takže to se pak nerozvazuje. ~;) A zatím se to nedá venku ani cíleně. Krom toho teda, že venku je zatím dost jiného na práci než rozvazovat boty. (Doma to je jiná a jak je má v dosahu, trénuje jemnou motoriku navlíkání/vyvlíkání a před odchodem ven hledám občas tkaničky.
Za mě teda se taky tkaničkový boty podstatně líp stáhnou a uzpůsobí nožce. Sucháče bývají někdy moc krátké pro širší nohu nebo naopak příliš dlouhé pro úzkou, taky se s tím nedá nic dělat.

Tím neberu Marice její názor a zkušenost, spíš to berte jako kritické poznámky na co si dát při nákupu pozor ~t~
MarikaP+3 82381
20.10.2012 22:48:09
Jo a já ještě musím dodat k příspěvku Maw, že tkaničky jsem koupila pouze jednou a od té doby zásadně preferuju suchý zip, protože to je hrozná zábava ty tkaničky rozvazovat, že? Matyho první teda mají taky tkaničky, se zipem jsem nesehnala. Elišce sjem asi před rokem nějak omylem koupila tkaničky a opět si připomněla, jakej je to vopruz, Eli si v té době už boty obouvala úplně sama, ale zavázat tkaničky samozřejmě neuměla, takže já s prckem v šátku se pak pracně shýbala, abych jí je zavázala.
[<<Předchozích 520] Názory 521530 z 22350  [Dalších 21820 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.