| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : květen 2011

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 570] Názory 571580 z 22350  [Dalších 21770 >>]
AsiD 110366
15.10.2012 21:50:55
Katko, asi s tím odplenkováním taky počkám na jaro... zážitky uplynulých dnů mě v tom utvrzují~t~
Maw, v zásadě souhlas, jen možná počkej, až se rozrostete - řekla bych, že korigovat jedno a více dětí je trošku rozdíl - zvlášť jestli to druhé bude lehce vznětlivý "opakovací papoušek" a chceš-li si uchovat alespoň průměrné duševní zdraví a třeba se taky občas v klidu najíst ~t~ (samozřejmě nic ve zlém)!
Mám ještě jeden dotaz - jakou velikost tlapek mají aktuálně vaše květňata? Tedy ptám se v jakém rozmezí se pohybují - pokud už jste zkoušeli - velikosti dětských botek do zimních měsíců?
Katka+3 kluci 79533
15.10.2012 17:28:29
Hlásím se, taky nejdu skočit z mostu ~3~~t~~t~~t~
Jo a malá oprava, Katka už ty svoje starší atopiky klidně nechává jíst ovoce, zeleninu. Jen u toho malého to člověk víc hlídá, tam jde vidět, že je to maličké dítko citlivější a chce to čas.
Ale pravda, hódně dlouho nám vadili jahody a rajčata, zvlášt prostředníčkovi. Přitom ten to ták miluje ~7~
maw 84192
15.10.2012 17:05:06
Jééé, ahoooj

Já taky budu reagovat na jídlo... že někdo své dítě cpe jen skleničkama, neznamená, že svému neuvařím... Když někdo 9 měsíční dítě nechá jíst čokoládu, já ne. Když někdo má nuceně dietu, tak taky nejí to, co ostatní, stejně jako děti vegetariánů a veganů a nemají s tím problém.
Nějak mi přijde, že když jsou děti odmalička na odlišnost zvyklé, tak to berou tak nějak normálně (samozřejmě jsou indiv. odlišnosti + určitá těžší období).
Je dobré mít alternativu... Někdo nemůže papriku, někdo rajčata, někdo oříšky, někdo mlíko.... Holt tak to je a taky s tím tak lidi žijou a dětem to prostě nedají.

Ehm, pardon, ale když všichni půjdou skočit z mostu, já nejdu ~;)

Nějak mi přijde, že tady je celkem dost značná tendence se začleňovat do davu a do mainstreamu, zatímco jiné národy ty odlišnosti řeší tak nějak daleko míň. Tady jak člověk dělá něco trochu jinak (viz naposledy kojení, ale můžeme říct třeba látkovky, šátek nebo nemá doma TV nebo myčku), tak je divnej a lidi se mu snařží vnuknout myšlenku, že je outsider, přitom outsideři jsou všichni ti ostatní. ~t~

Katka nemůže svoje atopiky nechat jíst ovoce a zeleninu, jak by chtěli, naše zase nejí lepek, i když ost. děti ano. Zas nebývá zatím tak kritické mít s sebou alternativu (a nezřídka žebrají ty ostatní děti o naše jídlo ~t~)
Není od věci vizuální podoba, ale není to nutné.
Když mám zákusek, dítě má piškot - já mám to a Ty to - každý máme něco, co nemáme běžně a na čem si pochutnáme, zatím to funguje.
Někdo ty hranice dát musí a musí to být rodič... A co během dalších let...

Není to nějaká výtka, jen mé vlastní zamyšlení, že bych byla dost opatrná s tím dávat dítěti jídlo, aby dělalo to, co chci já... Vůbec jídlo jako útěcha, rozkoš, manipulace... Ono to náhradní uspokojování potřeb je dnes docela rozšířené... Psych. problém, ale hůř se diagnostikuje... Prostě jídlo tu je, abychom byli a žili, je to společenská událost a radost a potěšení, ale není to to hlavní a nejsme tu pro jídlo... A výsadou je střídmost a že mě to neovládá (cha, mě to zrovna ovládá dost, když mám hlad, jsem kaput, ale zase jím všechno, po čem mi není blbě). A žádné jídlo by nemělo ovlivňovat naše jednání - lidi, co si nedovedou odepřít kus čokolády jsou nejlepšími adepty na drogovou závislost (to fakt, stejně jako je fakt že závislost na čokoládě existuje).
Pardon, nemá to být kázání a dělejte si to, jak kdo chcete, píšu jen svůj názor ~;)
(Jen prostě, že někdo jiný něco jí není pro mě důvodem, aby to moje dítě taky jedlo.
Stejně vlastně, pokud já něco nejím, tak to není důvodem, aby to moje dítě nejedlo, ať si dá, tím líp. A že s jinými chutná lépe - věci, které se mno unezažije, protože mě by fakt položily. Doslova.)
Katka+3 kluci 79533
15.10.2012 14:50:48
Jo, tak odplenkování....tohle mi přišlo jako jedno z těch náročnějších období. Vždy jsem to nechala na jaro, léto a pak jen loužičky po bytě vytírala, byl to děs. U obou kluků to trvalo cca 1-2měs, takže i ted to plánuju po zimě, zkrátka kolem těch 2let. Tadeáš si na nočník ted ani nesedne, tak to nechávám být. Už se ale těším, až z tohoto kolotoče plenek a utírání prdelek jednoho dne vylezu ~f~

Evi, ještě chci reagovat, jak píšeš, že jsi čekala ty názory vícematek...já bych právě čekala, že vícematky už budou povolnější a nebudou kde jaký cukřík řešit a ba naopak prvomatka více dbá na stravu aj. (třeba Marika to má naopak, jak píše ~;)) ale většinou se setkávám s tím, že vícematky už jsou větší salámistky a neřeší to tolik. A k tomu, u prvního se dá ještě velice dobře dítěti říct "ne", danou věc mu zakázat či dovolit, dát mu hranice, ale pak když jsou už další sourozenci, tak je to mnohem těžší. Stejně jak píšeš, že má Val 2letou kamarádku, ale stále to nejsou sourozenci, nejsou spolu non-stop, takže to můžeš u Valinky ovlivnit. Já si dnes říkám, kolik věcí člověk měl u prvního udělat jinak, lépe a tím pádem i dnes ti další by měli určité zvyklosti lepší, naučené od nejstaršího. Prostě mi přijde, že ten první hodně údává ten tón a ti další u se s ním jen vezou. No jo, co nadělám. Ale na druhou stranu, jsou každý jiný, tak jsem za to ráda.

Joll,tak nám Brno tento týden nevyjde, Maty je nachlazenej a trochu horečkuje,takže my to odkládáme. Klidně se domluvte s Wis. Snad příští týden, uvidíme. JInak jak jsi sem dala odkaz na toho koníka, tak ty webovky funkids.cz ...jsou jedni z nejlevnějších, my tam budeme ted s holkama objednávat, bude nás víc, tak pokud by jsi taky něco chtěla, tak se přidej, bych ti to pak předala v Brně. Hračky a hlavně Lego mají za bezkonkurenční cenu, akorát poštovné je cca 150,-, ale stále se to vyplatí. Tak popřemýšlej. ~;)
Bobík* 31283
12.10.2012 20:51:55
Ahoj Evi,

u nás sa pekne pýta ráno a večer na cikanie a na kakanie to isté. Cez deň niekedy zabudne, lebo sa hrá. Inak ja v pohode malá, vypýta sa, papať si pýta a tak. Ja sa jej venujem až po 16.30, ale je dosť naviazaná, vyžaduje ísť na ruky, bozkávať sa... inak jej sladkosti nedávam, jedine ak niekde sme na návšteve a ochutná... doma nekupujem.

všetých zdravíme~g~
Lei 37503
11.10.2012 13:42:16
A Mariko, M má tmavé oči, ale hlavičku blond - taky netuším, kde se to bere :-).
Lei 37503
11.10.2012 13:40:19
Evi, každý dělá, co chce a umí ~d~ a někdy taky co okolnosti vyžadují. Já vidím, jaký jsem cukrový závislák a štve mě to, a z toho taky pramení má určitá ostražitost.

Mmch, teď jsem dostala do ruky knížku Brumíkovo vaření, či jak se to jmenuje, možná některé starší dítko u vás má doma, zkrátka děti "vaří" s Brumíkem nepečené dobroty, jejichž základem jsou oplatky a sušenky Opavia. To je cukr na entou, v téměř každém receptu pro jistotu ještě "cukr dle chuti", divím se, že tohle někdo mohl vydat. Pak slyšíme nářky nad dětskou obezitou. Tato kniha se u nás dlouho neohřeje, kdybyste ji někdo chtěl, tak vám ji pošlu, jinak jde do sběru ~:-D.
Lei 37503
11.10.2012 13:36:09
AsiD, u nás úspěch závisí především na mně, když posazuji, tak tam čurá i kaká, prohlíží si knížku a často mi přijde, že sama ví, jak tam dlouho sedět...vyčurá se nebo ani to ne, ale sedí, pryč nechce...rozjímá, čte, a za nějakou dobu se vykaká. Když se kroutí, hned ji beru pryč nebo ji tam ani nedávám, ať jí nočník nezošklivím. Sama nic nehlásí, musím se ptát, ale stejně většinou zavrtí hlavou, že čurat/kakat nebude, takže to odhaduji já podle toho, kdy jedla a kdy tam seděla naposled. Takový B si řekne sám, že chce čurat a vyčurá se, když ho maw drží, pěkěn na travičku, to jsem zkoušela, ale M holt zatím potřebuje ty nožky asi zapřít o zem :-).
Lei 37503
11.10.2012 13:32:46
Joll, jsi zlatá. Já už jsem mezitím objevila tohohle http://www.fler.cz/zbozi/konik-na-tyci-2715783 ~;). Má i kolečka, takže zatím můj favorit. A vypadá to, že by si ho M mohla později i nějak omalovat.
Jollajda+ Lea 98439
11.10.2012 8:10:27
Zatím nestíhám dočítat.

Lei, včera jsem se dívala po hračkách a objevila jsem tohle

http://www.funkids.cz/cz/menu/270/katalog-hracek/hracky-dle-druhu/drevene-hracky/clanek-43645-kun-dreveny-s-vlasy-115-cm/

Třeba je to podle tvých představ :-)
[<<Předchozích 570] Názory 571580 z 22350  [Dalších 21770 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.