Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| Evikno+Valerinka | 110426 |
|
|
11.10.2012 7:12:34
Tyto reakce od více matek jsem čekala, ale ono je to jiné u svého a u cizího dítěte, tím reaguji na jídlo/sladkosti, medvídky/je fakt že jsou Miška s Val skoro jako sestry, ale v reálu nejsou.
Co se týče nočníku/záchodu, u nás největší kolem 13 m, ve 14 když začala chodit, začala i zdrhat z nočníku.V 16m koupeno záchodové prkénko, jedenkrát se vyčůrala a tím to hasne ![]() Nakoupila jsem zásobu kalhotek a punčoch a nechám jí doma bez plen.Několik týdnů hold budu prát a prát a uvidíme:) Metoda posazování se osvědčila u mnoho kamarádek, tak dám vědět.Horší to bude s kakáním, ona si to potvora schováná vždycky na polední spaní ![]() |
| AsiD | 110366 |
|
|
10.10.2012 21:57:11
Evi, ano, asi to budou stejné případy. My už i na hřiště (pár metrů od baráku) chodíme se zásobami jídla, protože jak je tam nějaké dítě s jídlem, Juli okamžitě vidí a chce taky - tak aby nesomrovala od cizích
Kravské mléko dávám už asi měsíc taky, kaká (kakao) je hned další slovo po ranním mňam. Mlsná tedy zatím moc není, pro ni je důležitý žvanec jako takový - stačí klidně i vařená brokolice nebo brambor do ruky a je šťastná. Zatím se domáhá vždycky toho, co jíme my - a my naštěstí jíme rozumně. Když už se objeví nějaká sladkost v rukou staršího bratra, tak ho posílám, ať si to sní někde z dohledu Jo, s tím časovým úprkem je to pravda. Včera jsem třídila v PC fotky z letošního roku - fakt sranda, že ještě v lednu se to mrně sotva plazilo a dneska lítá po venku jak tajfun. A ještě nadhodím jedno téma, které by mě docela zajímalo... jak jste na tom s nočníky? Je tu už někdo jakž takž úspěšný? U nás se během posledních dnů podařilo prolomit totální odpor k usednutí na hrnec a dokonce zachytit první výměšky... což ve mně vyvolalo naprostou euforii - jen se po zkušenostech s prvním dítětem malinko obávám, aby ten optimismus nebyl příliš předčasný Ona totiž ta naše malá opička vyměšování už drahný čas neomylně hlásí, ale zásadně až po vykonání.. |
| MarikaP+3 | 82381 |
|
|
10.10.2012 21:11:00
Lei, jj, on se podle mě hodně změnil tím, že mu naopak vlasy narostly, je to náš blondáček, jen nevím, po kom
A Marta je blonďatá? Vždyt ona byla vždycky tmavá,ne?Já jsem zase na tu stravu trošku větší pedant, Eli samozřejmě spoustu věcí smí a Matěj ne, takže to prostě pochopit musí, to by se cpal vším od narození. Zrovna před pár dny jsem poprvé dovolila, aby si dal domácí buchtu, ale spíš z rezignace, jak jsme už měsíc doma s chorobama, tak už jsem rezignovala snad na všechno, na úklid, na zdravou stravu (když jsem byla nemocná, tak jsem dětem dělala k večeři sýrové tousty a k obědu jsme si kupovali jídlo z hospody, teda Matymu jsem jedinýmu vařila). Takže Matěj poprvé ochutnal něco s cukrem, i když já peču s docela malým množstvím cukru. Gumové medvídky Eliška ochutnala tak ve 3 letech a to ze zdravé výživy, jiné nekupuju kvůli množství cukru a dalším látkám, co do toho přidávají, ale to neznamená, že bych do toho chtěla nekomu kecat. Moje skoro nejlepší kamarádka má úplně jiný přístup k stravě u dětí a tak si vždycky jen zeptá, jestli tohle Eliška může a když ne, tak jí to nedá. Vídáme se hodně často a mámě hodně podobně staré děti, ale prostě si do toho navzájem nekecáme a respektujeme jedna druhou, tak jak to máme nastavené. Pravda, cca od těch tří let už necenzuruju, co jí dávají ostatní (na návštěvách, oslavách atp.), protože by to asi těžce snášela, kdybych jí jediné zakázala, že to nesmí. No a co chodí do školky, tak to už je stejně jedno, protože to co tam běžně jedí, to většinou ještě nikdy nejedla ![]() Jinak u nás zase lazaret. Když už jsem konečně zdravá a manžel taky, tak od neděle zase horečkuje Eliška a včera začal hicovat i Matěj, ten to ale asi zvládnul, protože dneska už byl bez teploty, jen to odnes s rýmou. |
| Lei | 37503 |
|
|
10.10.2012 19:00:44
Vida, cukry :), já se zrovna včera rozhodla, že je u sebe omezím, nešla jsem teď na OGTT (s M mě ani neposílali), zaplatila jsem si alternativní odběry sama, tak jsem zvědavá, jak se na to zítra bude Dr. tvářit, vyšlo mi to sice ok a ani dispozice k cukrovce nemám, ale začala jsem se řídit obecnými zásadami stravy těhotných diabetiček (žádné jednoduché cukry, žádná dochucovadla, žádné uzeniny, jíst pravidelně po menších dávkách), myslím, že mi to jen prospěje. Samozřejmě jsem to včera nikomu neříkala a tchyně dnes přinesla krásné makové buchty a muž mi donesl z města Jesenku a švestkové nealko pivo
, tak mám smůlu . Také si myslím, že bude fajn, že já se sladkým nebudu cpát, když ho nechci dávat ani M (bylo by to takové kázání vody a pití vína). Mně spíš vadí, že po snědení sladkého by M zůstával v puse ten cukr, třeba právě po lízátkách, bonbonech a tak . Zatím jsem svolila u domácího pečení, právě tchyně peče dost, tak udělá M třeba kousek štrůdlu bez cukru, buchtu bez drobenky apod., takže to jo, občas jí dám sušenku typu Bebe, piškoty vůbec, já je nekupuju, tak ona ani neví, co to je , někdy takovou tu bramborovou tyčinku od Bohemia Chips...a dostala taky líznout Míši , jej, to byly vykulené oči, co to je...jinak by se taky utloukla po jablkách, hruškách, hroznovém vínu, co si trhá před domem... |
|
|
10.10.2012 18:42:18
Jj já byla do roka jak pes, také, ono je těžké bojovat s názory ostatních, u nás třebas babička kterou vidí skoro každý den,a která jí věčně něco cpala.U nás to hodně ovlivňuje ta naše kamarádka, které budou za týden 2 roky.Vidí se s Valinkou skoro denně a to už půl roku, a možná i tím mi přijde Val "starší" pač je úplně stejná a dělá i stejné věci.U nich se teď učí bez plen, Miška to zvládá statečně, tak doufám že to Val "okouká"
a brzy to zvládneme také.Byla by to jedna z hezkých věcí, pač většinou se od sebe učí akorát lumpárny ba ne.Tak já uložila dítko ke spinkání, už si řekla že chce.Dnes spinkala dopo od 10:45 do 12 a tak její čas.Tak já se loučím a jdu žehlit haldu prádla a dám si k tomu sklenku vína. |
| Katka+3 kluci | 79533 |
|
|
10.10.2012 18:35:24
Jé, Evi, bud vklidu
Já to nemyslela nějak zle, každý jsme jiný a vychováváme jinak, to je jasné. Já třeba tady znám kámošku, co dávala holčičce 11měs lízátko do ruky do kočárku, aby v něm seděla a byla hodná. No tohle mi hlava nebrala, ale zase každý máme nějaké mouchy a každý vidíme priority jinde. Já jsem u provorozeného sledovala stravu přespečlivě, do téměř 3let neznal nějaké dobroty aj. Výjimka byly sušenky Bebe dobré ráno. No a se školkou to vše dohnal, jak jinak. S každým dalším dítkem jsem povolnější a dovolím víc. Co měl Tadeáš v roce vyzkoušeno, neměl zdaleka Davča ve třech. Možná u desátého dítka bych dala taky to lízátko v roce do ruky ![]() Co se týče vyspělosti, tak holčičky zpravidla bývají napřed. Ale kluci to pak rychle dohání. Zase záleží, jak si kdo tu vyspělost představujeme. Jestli to hodnotíme podle toho, co umí, co říkají, nebo naopak jak vypadají atd. Třeba Táda, skoro plešounek, je jak miminko a tak si užívám toho zjevu roztomilého batolete. Jenže na druhou stranu už začíná ukazovat svoji osobnost, že si nenechá vše líbit, jasně mi řekne ne, když něco nechce, třeba ze schodu jedině sám a běda, jestli mu matka pomůže. No a takhle je spoustu věcí. Chjo, asi taky melu blbosti, nějaká blbá konstelace hvězd dnes či co ![]() snad ostatní pochopí tady tu, co je doma na zadku už sedmým rokem ![]() |
|
|
10.10.2012 18:12:28
Dneska jsem nějak mimo, holky neberte mě vážně, píšu bezmyšlenkovitě a tak to dopadá:))) jen jsem tím chtěla říct, že to strašně letí, vždycky jsem říkala že další dítko ne, ale mě se po tom miminku tak stejská
)))takže kdo ví |
|
|
10.10.2012 18:01:45
Jasný, všechno má své pro a proti,možná jsem to tu asi neměla psát, já také vím, že uplácení není dobré, ale co bych pro ní neudělala.Je krásné jak je každé dítko jiné, když to tu čtu, tak Val je o proti většině dítek úplně někde jinde.Přijde mi tááák vyspělá, ona snad nikdy nebyla miminko
nebo fakt nevím, strašně rychle mi vyrostla |
|
|
10.10.2012 17:48:40
Val dostala gumídky poprvé od 2 leté kamarádky a nějak jí nevysvětlím že Miška je jí a ona nemůže. Val naštěstí všechno kouše, zuby používá už hodně dlouho, takže strach nemám.Já osobně nepatřím k těm "úzkostlivějším" matkám, čímž se se nikoho nechci dotknout a nemyslím to nijak osobně.""Jsem prostě už taková
![]() Když jsem šla s Val k holičce, tak když pak začal plakat a kroutit se, tak jediné co bylo po ruce, tak byl tvrdý bombar, který jsem rozbalila a dala jí ho olizovat, a stříhání pak proběhlo na 1 ![]() Prostě na tu mojí kozu se musí jinak no, nejlépe jídlem |
| Katka+3 kluci | 79533 |
|
|
10.10.2012 17:41:33
Ale co jsem tu nepsala, tak tatínka jsme měli minulý týden v nemocnici. Měl zápal plic, jeho dr to nepoznala, až po týdnu užívání atb si umanul, že chce rtg, protože stále hodně kašlal, lapal po dechu a vcelku to nevypadalo moc pěkně. Na plicním to poznali hned, tak ležel 5dní v Třebíči. Vyfásnul tam další dvoje atb, který ted dobírá. Akorát dr nám řekl,že ten zápal je z chlamydií, že to musel chytit od dětí, u kterých ten průběh není tak hrozný, ale dospěláka to rozhodí. No a jelikož náš nejstarší pokašlává už 3týdny, tak jsme dnes byli na krvi a čekám, co se z toho vyklube. Prostředníček už taky kašel. Mrnous vyhrál zatím "jen" rýmu,no idylka...jdeme po létě opět do starých kolejí.
Takže dotaz, nemáte někdo zkušenosti s chlamydiema? Pro mě je to úplná novinka. |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.