| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : květen 2011

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 590] Názory 591600 z 22350  [Dalších 21750 >>]
Katka+3 kluci 79533
10.10.2012 17:34:45
Čau holky.
Tak my hlásíme 12,7kg a to jedlíci oproti některým zdějším fakt nejsme. Co jsem vysledovala, tak co si dá ale T nejraději, tak je zelenina, ovoce, polívka. Nikdy neodmítnul rajče a okurku. Ale třeba jogurty moc nechce, prostě žádné kašičky a podobné věci. Jsem docela překvapená, že Val dostává úplatu gumové bonbony, bych měla trochu strach z toho, aby se to nezalepilo v krku nebo co. I když já tohle nedávám spíš z výchovného důvodu, nechci aby si mrně zvykalo moc na sladké, myslím že toho si užije ještě dost. Ale je pravda zase, že taky máme malou neřest, to jsou takové ty bramborové křupky, né klasické chipsy, tak to mu dovolím, nebo slané tyčinky. Kravské mléko jsme zkusili zatím málo, po lžičkách, ale Davča coby nekojenec ho měl poprvé ve 14měs a dávala jsem mu ho zpočátku jen na noc a postupně do 2let jsme ho dávali víc a ubírali Nutrilon. Prostředníček mlíko nemusí a nemusel nikdy, výjimka je občas kakao.

Maw, no jo, náhodou spánek 10hodin v kuse znám, to měl T ještě nedávno. Ale zase nestěžuju si, dneska v noci bylo jedno kojo. Večer usíná s tatínkem. Odbourala jsem usínání u koja. Prostě nakojím v obýváku a pak mrnous odchází s tatínkem. První večer byl pláč a pak ok, asi 15minut tam něco povídá tatínkovi a pak usne. Přes den spí tak 1,5-2hodky, přes noc je to tak od 20.30 do 8h.

Lei 37503
10.10.2012 10:27:29
Mariko, tak jestli ta láhev nebyla o objemu 1,5l a plná...~:-D. M měla 8,5 kila někdy na začátku září. Dr. taky konstatovala, že se jí objevuje bříško. A gratulace k Tvému těhotenskému ~;), právě akorát před zkouškou, ne? ~;)

Mně Leuška na fotkách taky přijde větší než třeba Marta, zajímavé, když vezmu, že jsou výškově skoro shodné a velikostí hlavy také - na rok a půlovou váhu si počkám do toho přelomu listopadu/prosince. Částečně je to určitě kvůli těm vláskům, neb my máme stále spíše plešounka, jak je blond, tak tím spíš jsou vlasy neviditelné. Což mi připomnělo, že M se fakt změnil, Mariko, málem jsem ho nepoznala.

Evi, já jsem Dr. říkala, že M pije kravské mléko od doby, co nekojím, což jest od 16. měsíce (UM vůbec neměla), a Dr. to schválila, jen ho mám ředit, protože to UM není tak tučné a asi i bílkovin tolik nemá...já kupuju bio v plastu. M vyžahne ráno hrnek a večer také...někdy z něj má kaši, když ji snídáme.
MarikaP+3 82381
10.10.2012 8:43:06
Joll, tak Matěj na tom bude váhově podobně, ted jsem ho schválne zvážila, ale byl oblečený s plínkou a ještě držel v ruce plastovou láhev a měl 9,5 kila. Ale on je na tom s jídlem spíš jak Valinka, jedl by pořád a kvůli jídlu dokáže dělat neuvěřitelné scény.Takže podobně jako naše dvojčátko Martička, jí jako nezavřená studna,ale moc na to nevypadá, i když to bříško už se uplně nezapře, že je dobře napucnuté.
Jinak těhule hlásí, že dneska jsem v zrcadle poprvé zaznamenala cosi jako těhotenské bříško, tak hurá, mimčo přerostlo pneumatiku ~:-D
Evikno+Valerinka 110426
10.10.2012 7:19:37
Asid~t~ tak to jsou holky nastejno, Val má také něco kolem 12 kilo, a místo mňam, říká ham ham, jen co otevře oči, a přes den furt vidí na lednici:)))ale já se snažím, ona si totiž začíná vybírat, obídky nechce, furt jen jablko nebo piškůtky, gumové bonbony dostává jen úplatou, když chci někde něco vyřídit - včera sociálka a ta jejich slavná S-karta. Jo ještě jsem vám chtěla napísat,že už cirka 14 dní dávám Val kravské mléko, nejdříve dostávala udělané z něj kakao při odpoledním spaním, a teď jí ho dávám už i k snídani s křupínkama. UM a kaše ale stále papá
AsiD 110366
9.10.2012 21:00:06
Joll, to teda hledím - na fotkách vypadá malá jako kus robky :-) A mimochodem, pokaždé si říkám, jak je ti strašně podobná... Ale zase se s ní tolik nenataháš. Naše malá otesanka má 12 kilo a den začíná slovem mňam, pokračuje několika mňam, končí mňam a občas to mňam vykřikuje i ze spaní... Už manžel několikrát prohlásil, že ji za chvíli neuživíme ;-) Na poponášení už je to (hlavně na moje záda) náročné - a že se poponášet chce... takže já trochu tu váhu závidím.
Jollajda+ Lea 98439
9.10.2012 13:07:14
Tak jsme z pátky z preventivní a Lea má 9350g, 79cm a obvod hlavičky 46,5. Říkala jsem dr. o tom jídle,tak prý hlavně že pije aspoň mlíčko.
Jollajda+ Lea 98439
8.10.2012 20:01:24
Ahojky,
Evi, s prababičkou je mi to moc líto. Už to bude rok, co mi umřel děda, tak vím, jak je to smutné. Vždy mě na tom nejvíc mrzí to, že si je ti naši prďolkové nebudou pamatovat. Tak hodně sil~;((

Čtu, že máme stejné spáče. Lea usíná kolem 19hod, pokud necháváme u nás v posteli,tak spí bez vzbuzení až tak do 6hod, pokud si ji dovolíme přenýst do postýlky, tak se vždy probudí, jde k nám a spí dál:-)

Jídlo je u nás to poslední, ale už si zvykám. Knížky taky miluje, má jich ještě hodně po mně a mé sestře, takže máme z čeho vybírat.Už totiž ani moc nechce leporela, ale normální knížky.

Co se týká dárků na Vánoce,tak si říkám,že jsem asi moc vybírává. Strašně moc hraček se mi zdá zbytečných, dělaných an efekt...Prostě nevím~7~ Zatím máme pouze batůžek ze sportu, dřevěnou trumpetku, dřevěný xylofonek a dnes jsem objednala tyto kostky
http://www.mall.cz/drevene-stavebnice/woody-kostky-100dilu?src=sug Pak chci ještě to provlékací jablíčko, odrážedlo, malou židličku, kočárek na panenky, vláčkovou dráhu a nevím.

Jinak pro inspiraci má u nás vleký úspěch toto
http://www.hrackyprotebe.cz/woody-kruh-rybolov-eanwod90026-skupKat1cp.php

To Leinku strašně moc baví, během asi tří dnů se v chytání zdokonalila a už to umí i když se u toho válí :-)
Evikno+Valerinka 110426
8.10.2012 13:34:54
prej "mamí na" a sype mi to tu po zemi a říká "bodel".Tak mi jdeme koukat na pohádky a čekat na taťku.Dnes jedeme k jeho rodičům, pač ráno umřela tchánovo babička(Val prababí) :(((((
Evikno+Valerinka 110426
8.10.2012 13:31:52
Tak dnes dala teda přes den jen hoďku a čtvrt, ale teď tu sedí a nípe se v obědě,nejdříve říká "dobý" a pak mi podává talíř že už ne~o~ Jo a to jí sundám a hned bude zase říkat ham ham, že něco chce
maw 84192
8.10.2012 13:14:33
Zdravíme Valču!!!

Katko, čteš to? ~8~
Ujisti mě, že to fakt není normální, aby dítě spalo 10 hodin v kuse a pak ještě další dvě ~t~

A prej zlobí špičáky...
U nás stoličky, takže od 2 asi do 4 fakt nemohl spát, nijak...

Usne tak okolo 20., do půlnoci jde tak 2x čůrat a budíček okolo půl šestý je normální...

[<<Předchozích 590] Názory 591600 z 22350  [Dalších 21750 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.