Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| Evikno+Valerinka | 110426 |
|
|
8.10.2012 12:30:47
Ale jako ne že by nezlobila přes den, to jí zase až tak chválit nebudu
, ale dá se to![]() |
| Evikno+Valerinka | 110426 |
|
|
8.10.2012 12:29:08
Ahojky holky, tak po dlouhé době dočítám.Marůdkům přeji brzké uzdravení a nastávajícím maminkám jen to nej.
Ohledně Val jsem na tom skoro stejně jako Joll. Val je zatím hodné dítko, jen s rozdílem že jídlo je pro ní vším.Teď nás sice trošku trápí špičáky, ale dá se to.Odpo spinká jen jen jednou a to tak hoďku až dvě.Ale večerní uspávání je náš malý rituálek- vykoupeme, oblékneme, vleze do postýlky, já jí zavřu, vezme si flašku a já začnu číst.Dočtu, řeknu a je to, schovám knížku a ona mi pošle pusinku:) je to kouzelné ![]() chodí spát pravidelně mezi půlk 7 a 7 a pak se vzbudí až kolem 5(dostane mlíčko) a vstáváme v 7.Posledních pár nocí je vzhůru i kolem půlnoci, ale dostane trochu čajíku a spí dále.Jinak miluje knížky se zvířátky a malování.Už se těším mooc na Vánoce, mám už pro ní všechny dárečky, tak se nemůžu dočkat za ní ![]() |
| Lei | 37503 |
|
|
8.10.2012 9:56:14
Holky, to jo, já chápu a souhlasím s podpisy nás obou ohledně očko, ale nechápu tu první stranu, tu, kde má být podpis jednoho zástupce, a kde souhlasím s těmi "zdravotními službami v daném oboru bez dalšího zjišťování souhlasu". Jako chápu, že je to asi proto, aby se doktor nemusel ptát, zda se mu teď smí podívat do krku, teď poslechnout srdce...ale proč by to teda nepodepisovali všichni rodiče, tohleto obecnější???
Katko, tak pokud je to, jak píšeš, tak bych řekla, že závisí jen na Tobě, kdy rozhodneš a necouvneš. Tadeáš to dobře ví. Myslím, že žízní dobrovolně neumře. Akorát je hloupé, že mléko jakože někdy bude, někdy ne - pokud tedy nezvládenš - a nechceš - přestat úplně. Ale je fakt, že M si taky zvykla, že mm je před spaním a ráno a jindy ne - i když nebyla takový mléčný závislák jako T. |
| Katka+3 kluci | 79533 |
|
|
8.10.2012 0:16:50
Hoj vespolek, tak jdu rychle postrašit a spát...
Lei,jak píše Marika, je to nový zákon...podpis rodičů, že souhlasíš s vakcínou nebo narkozou a další. Já se s tím setkala poprvé letos na ORL začátkem dubna,když šel Davča na odstranění nosní mandle, termín nám tehdy dali ze dne na den a dr mi říkal,že musím stihnout sehnat podpis manžela,že je to nový zákon od 1.dubna. Tehdy musely být podpisy obou rodičů, ted už to asi tak není, musela to být fakt blbost v případech, kde je jeden z rodičů někde mimo nebo rodiče rozvedeni aj. Holky, všem vám moc děkuji za reakce a názory ad. kojo. Jako já vím,že kojení je sice nej, jenže ono jde o to, že Tadeáš nechce pít nic jiného než jen to mlíko. Nenapije se s žádné láhve, ze skleničky taky moc ne, jedině sem tam něco po lžičkách. A to je to,co si říkám, že už je na opováženou, když má skoro rok a půl a je to taková násoska. Matyášek byl taky mlíkař, ale co si vybavuju, tak v 10měs pěkně pil i jiné tekutiny z lahvičky, takže když jsme někde byli pryč, tak měl tu láhev a kojení se časem konalo už jen doma. Ve dvou letech jsem přestala kojit, to už jsem byla ve 3měs a je pravda, dost kojení bolelo a nějak to už nešlo a já stejně plánovala to ve 2letech ukončit. No a Tadeáš prostě žádnou láhev ani sklenku nevezme. A dát mu litr po lžičkách? To taky nedám. Občas se naštvu a že končím s kojením a at se chlapec naučí pít třeba z té skleničky, ale zas takové srdce já nemám Kojit bych určitě opět chtěla do těch 2let, jenže on to už s tou četností, bobánek, přehání.Wis, že jsi neviděla dítě, které si to prso vynutí? Hi hi, tak příště v Ikey a dáme ti názornou ukázku Prostě mě to kojení nevadí, ale už bych to chtěla omezit jen na to kojení doma a na ven mít tu láhev, což on prostě nééé![]() Taky si říkám, že jak ve 2měs pěkně prospal celou noc, tak ted se v noci budí tak 1-3x a hledá moje triko a už se snaží dostat pod něj. A když není po jeho, tak to začíná dávat pěkně najevo TAkže bych to nějak chtěla zkrouhnout, ale nějak to nejde, no. Drahá polovička říká,že bud přestat úplně kojit nebo ho takhle nechat, tak nevím. On prostě asi na nějaký kompromis nepřistoupí, miláček.Hlavně jak se dnes vztekal, když jsem si to tričko držela dole a říkala "ne ne ne" a dávala mu lžičku s vodou. Jo, jaký to byl pohodář a ted ve čtvrtek jsem šla na skvělou přednášku ohledně sourozeneckých a rodinných vztahů a ten psycholog dělá i rozbor osobnosti aj. a jak viděl Tadeáše, tak mi říká...tohle dítě bude pěkný paličák...a já že né, že je moc hodnej. Ehm, chlapec malej to asi slyšel a od tý doby se pěkně rozjel. Každopádně přednáška byla super, mám vám co vykládat. Nejlepší hláška byla, že nejnáročnější na výchovu jsou bud 3 dcery nebo 3 synové..he he No ale jelikož je to na dýl a mě už padaj klapky, tak jdu chrnět a napíšu příště...dobrouuu všem a Mariko, super, že je lépe, jen tak dáááál !!! Držte se, těhulky!!! |
| MarikaP+3 | 82381 |
|
|
7.10.2012 18:36:33
Lei, já myslím, že to souvisí s novým zákonem, lékaři ted nově nesmí podat očkovací látku ani nic jiného, ppokud nemají písemný souhlas obou rodičů, možná to pak změnili na jen jednoho rodiče, bylo na to dost stížností (například v případě rozvedených páru atp.).Já byla naposledy u dr. na roční prohlídce, tam nic, ale byla to jen prohlídka.
|
| maw | 84192 |
|
|
7.10.2012 16:20:40
Lei, nic takového.
Jen odsun očka + důvod + termín + že jsme byli obeznámeni s možnými riziky. Stačil podpis + rodiče. (Snad tím, že jste dítě přihlásili k pediatrovi, souhlasíte s tím, aby bylo ošetřeno, ne? Mně napadá jen, jestli nechce podepsat, že ošetřuje tak a tak na vaši žádost - očkování jinak než dle kalendáře. Jinak bych zkusila Rozalio, zda poradí. Pokud dr. chce papír, optala bych se vo co go a příp. napsala vlastní verzi, co chceme, co ne, s čím souhlasíme ap., v jejich může být nějaká právní klička. |
| Lei | 37503 |
|
|
7.10.2012 12:21:25
Mariko, to je dobře! (Zlepšení Tvého stavu i M nadšení z vody
).Holky, podepisovaly jste u dětského lékaře souhlas s ošetřováním dítěte? Já byla s M u Dr. v červnu jakože na roční, tam nic, a pak až teď v září, kdy jsme se domlouvaly na ten poslední třetí InfHib, na který jdeme zítra, a ona mi dala papír, kde na jedné straně je podepsání souhlasu s prováděním lékařských úkonů v rámci poskytnutí zdravotní péče - podepisují oba rodiče plus je tam napsáno, že souhlas mohu kdykoliv odvolat - a na druhé straně je k podpisu souhlas s tím posledním Hibem, tam stačí jeden zákonný zástupce, s tím, že jsem byla informována o rizicích, nežádoucích účincích apod. Ptala jsem se, jestli budu takto podepisovat každé očko zvlášť, a prý, že ano. Nevím, kolik je vás online, radši to odpoledne hodím ještě jako téma všem - nevím, jestli to můžu nepodepsat či co ...kdyžtak dík za názory. |
| MarikaP+3 | 82381 |
|
|
6.10.2012 10:11:02
Holky, tak hlásím, že je mi od čtvrtka lépe, už ráno nezvracím z kašle a poslední dva dny mi dokonce ani na zvracení z kašle není. A hlavně se cítím líp, dokonce jsem se pustila do úklidu.
Včera jsem byla s Matějem poprvé na plavání a bylo to bezva, byl tam absolutně nejnadšenější dítě, (přesně jako kdysi s Eliškou), tak jsem ráda, že jsem ho tam přihlásila, stejně pak s třetím už asi zase chodit nebudem moct´, tak at si to zatím uzije. |
| maw | 84192 |
|
|
5.10.2012 17:08:54
áááá, oni na sebe volají s B. Jenže ten takhle vřeští třeba půl hodiny, hysterák, slzy, ublíženej pohled, stoupne si třeba do rohu, kouká na mě, já žehím, o nic se nebouchl, nic se nestalo... Naposledy takhle ječel např. kvůli proužku látky, co mu zůstal na rukávě... aniž by se do toho pokusil šprtnout a sundat, což normálně není problém, že. Po 3/4 hodině mám fakt dost a hlava mi třeští.
|
| Lei | 37503 |
|
|
5.10.2012 15:46:16
Už vím
.Jj, Leuščino usínání mě fascinovalo od jejích utlých věků, vzít mámu za ručičku a zavřít očka a spát...toho se v nějakém konstatním režimu asi u nás nedočkáme . Momentálně se u nás střídají dny, kdy M lehne, já jí něco vyprávím, ona se tulí a během cca čtvrt hodiny usne...s dny, kdy vřeští jako pavián - třeba včera - slezla z postele, šla až k oknu, tam si dřepla a fakt fest řvala, nevím, proč, musela jsem ji vzít do náruče, volala "tam, tam" směrem z pokoje, ale kam chtěla, to nevím, jako kdyby se bála v tom pokoji či co, kýho výra...na ruce usnula a po položení spala .Katko, já mám tůšo na holčičku, resp. cítím se podobně jako loni, o miminu mluvím buď ve středním nebo mužském rodě, ale nějak mě tam ta holka sedí víc...kdo ví. Joll, M miluje koníky, leze na kteraký klandr a volá ihahá, tak se pokusíme sehnat takového toho koníčka, co mívaly dřív děti - hlava na dřevěné tyči, se kterou klusaly...snad najdu nějakého alternativního výrobce. K tomu nějaké knížky, také už pořád volá číst, číst...A k druhým narozeninám pak houpacího koníka . |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.