| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : květen 2011

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 610] Názory 611620 z 22350  [Dalších 21730 >>]
Lei 37503
4.10.2012 19:39:00
Ahoj holky,

všechny vás zdravím. Byli jsme teď s mužem, M a mými rodiči na několik dní na horách a bylo tam nádherně. M se vyřádila venku, na hřištích, největší úžas budily obří žaludy (tady moc dubů není), to vždy volala úplně nahlas nadšeně, když nějaký našla, opravdu jsem ji ještě neviděla projevit takové nadšení z jakékoliv "lidské" hračky. Byli jsme ve dvou takových minizoo (velké nemám ráda, ale tady zvířátka chodila mezi lidmi - pohladila jsem si lemura ~:-D) a m byla nadšená, krmila kozy, srnky, daňky... Tatínek se koupal v jezerech, já jsem to odpískala, jsem ráda, že se vleču.

maw, tak konceptuální bych výchovu M nenazvala, nezapomeň taky, že do jara byla klasicky v bytě a na statek jsme jen dojížděli. já ve své výchově cítím dost nedostaků ~f~ a celkově v našem životě, pořád se mi zdá dost "dobrovolně neskromný" ~:-D. Ale jsem upřímně ráda, že se vám tu s B líbilo, fakt.

M na vyzvání, kde je B, stále ještě spolehlivě zavřeští Bertííí a kouká, odkud se vynoří. Takže souhlas s Joll, že ty děti mají neuvěřitelného pamatováka.

Katko, já bych se zařídila podle sebe ohledně kojení. Nevidím vůbec nic divného na kojení do těch dvou let - pak - to nevím - neumím posoudit a s M to už nezažiju. U nás to tak nějak vykrystalizovalo, s tím mým těhotenstvím - věřím, že jí mm přestalo chutnat - a to víš, že člověk přemýšlí, je to určitý odstřih v životě maminky a dítěte...nevadilo by mi kojit déle.

A nevím, určitě jsem ještě něco chtěla, ale jdu uložit M. ~3~ Doplním to později.
maw 84192
4.10.2012 14:14:19
Wis, nebuď tak vztahovačná! P Ti ukazuje "bla" abys věděla, že do koše nevyhazuje hračky a Tvoji peněženku!!!
Wis+2 131737
4.10.2012 13:19:39
Tak mam vysato a vytreno, snad bude maly spokojeny. Cele dopoledne chodil, sbiral kazde smitko a nosil ho do kose.~6~ Ale pred tim mi ho vzdycky ukazal, ze ma "bla", abych si uvedomila, jak jsem hrozna matka, ze ho necham zit v takovym neporadku. ~t~

Jo jo, Pata mel taky takove obdobi, zhruba pred mesicem, ze spal tri hodiny a to byla parada, ale trvalo to asi jen tak 10 dni, ted ma ten standard 1,5 hodiny a vetsinou se tak jednou vzbudi. Ale i to je dobry, byvalo hur.
maw 84192
3.10.2012 15:16:02
Jo a BOMBA!!! B dnes spal skoro 3 hod, jen s jedním probuzením... To nepamatuju.... To se dá stihnout TOLIK věcí... Jsem navíc úplně zrelaxovaná.
maw 84192
3.10.2012 15:15:10
Ahoooj Wis+P!

Jóóó, dobývání prsa dnes v noci - poté, co pil, protože jsem chtěla spát, pak se ukázalo, že se bude čůrat a pak zase chtěl pít... Já ožužlavka mu dát nechtěla a že spíme. Takže řev, mlácení sebou a tak, větší řev, pak matce berana (čelem do obličeje s hezkým rozmechem, v lepším případě to odnesou jen lícní kosti), pak jsem se kryla celou dlaní, další ránu odnesl kloub u palec, mazec. Přeprat nejde (spím, jsem KO, utišit nejde...) Nakonec vyřvání a hájání, nemohl nějak zabrat asi... ale prostě docela násilí. Ale ani tak to prostě nefunguje.

A tohle "proste to delam tak, jak to vyhovuje nam...." je Wis krásně naslohováno, to si dám někde za rámčeček... Nádherně to odbourává jakékoli další možné argumenty a přesvědčování protistrany.

Oni lidi mají pocit, že by se měli zařadit, ten stádní pud je tu obecně dost intenzivní, no a samo, každej, kdo se nezařadí vnáší zařazenému pochybnost, zda ta jeho volba je fakt ta nej a jediná... A přesvědčování často plyne z toho, že přesvědčovatel potřebuje přesvědčit hlavně sám sebe.

Wis+2 131737
3.10.2012 13:22:10
Zdar vespolek po x letech ~3~
Ani nestiham vse docist, ale chci vyuzit, ze maly chvili spi a ja se rozhodla, ze dnes proste odpocivam, jenom jsem uvarila. Joll nekramarici Leinku jdouci za ruku tam, kam chces ty taky zavidim, teda ne, ze bych si na Patu mohla stezovat, je to porad pohodar a zlaticko, ale taky pekny rostak. Proste k zivotu potrebuje vytahnout vse najednou, chvilky kdy sedi a poklidne si hraje s jednou hrackou jsou u nas opravdu vzacne....Navic nesnasi, kdyz delam neco, pri cem se mu moc nevenuju, treba varim - to potom na protes vytahne fakt upne vsechny supliky, do kterych vleze, kdyz chci prubezne uklizet, protoze uz fakt nemam kam slapnout, tak samozrejme potrebuje zrovna to, co jsem prace uklidila. Venku nehrozi, ze by sel nejakym smerem, kterym potrebuju, protoze si samozrejme musi prohlidnout kazdy kamen, utika za kazdym psem, za kazdym ptakem, za kazdym autem....Navic ted ma splhaci obdobi, jen co se doma otocim, uz stoji na stole a skace - samozrejme se vubec nepotrebuje divat, kde je kraj stolu. Vleze fakt vsude kde to jde, no a kde to nejde, tak tam vleze taky.
Katko jako matka, co prestala kojit v 10 mesicich (on vazne prso odmital, ostatne mam pocit, ze me to taky malokdo veri)si o kojeni starsich deti nemyslim vubec nic. Fakt ja nevim - proc bych to mela resit, to je prece kazdeho soukroma vec...Ja vubec nechapu, proc se to tak casto resi, stejne jako nechapu, proc maji cizi lidi se potrebu vyjadrovat k tomu, jestli ma dite dudlik, nebo jestli uz je bez plinek....~d~ Ale kdybych se nad tvym kojenim musela zamyslet ~j~, tak se mi to moc libi, vzdyt je to pro dite to nejlepsi, ne? Uprimne, to co popisuje Joll - ze si dite prso vynucuje, tak o tom jsem jen slysela, v reale jsem to nikdy nevidela a souhlasim s Maw, ze je to otazka vychovy. Obcas me prijde, ze tohle patri k oblibenym argumentum matek, co prestaly kojit brzy - jako to vynucovani si prsa, ale nevim...Ja proste nemam potrebu se obhajovat proc uz nekojim, nebo proc jeste kojim, proste to delam tak, jak to vyhovuje nam....~d~
Tak uz je ta mala prisera vzhuru, chtela jsem toho jeste tolik napsat...snad priste ~;)
PS: Sraz v Ikei by byl fajn, Joll, Katko dejte vedet, az se vam to bude hodit
maw 84192
2.10.2012 21:27:18
Tak zádíčkama ke mně usne, když má dost...
A za ručičku, ehm... poslední dobou se budím tak, že po mně lozí přísavka (přisátá), která pak musí čůrat... a pak už většinou je na vstávání... Jako držením za ruku to neuhraju (i když tady hraje roli mlíko je/není).
Ovšem jak chodí L spát... to je tedy neuvěřitelné a dojemné...
maw 84192
2.10.2012 21:25:36
Do situací mámy toho chlapečka bych se nechtěla dostat.... Od určitý doby je to o tom, že si sice řekne (často právě v těch situacích, kdy se to nehodí, protože cítí napětí ve vzduchu, nebo prostě únava), tak já nedala na první požádání ve vlaku např., pokud tedy předtím jedl... (samozřejmě pokud se někde zdržím atp. tak no problem) oproti tomu u dr., když je unavenej, probuzenej a neslyšíme slovo... Ale teď je to o tom nosit s sebou svačinu, mít jí dost, mít vhodnou, jakož i pití (teda já nosím vodu, je víceúčelová) a taky o tom dítě zabavit. Sápe se výjimečně, a jako rodič nakonec rozhoduju já a basta. Jsem zvědavá, co maminka bude dělat, až v 10 letech chlapeček nepřijde domů dřív jak v 22... nebo jí nadiktuje, co mu musí nezbytně koupit, kdy ho kde má vyzvednout a jakej mu musí koupit mobil a konzoli.
Jollajda+ Lea 98439
2.10.2012 20:32:02
Maw, pokud se Lea probudí brzo a jde vidět, že by ještě spinkala, zabírá, když ji chytnu za ručičku. To zase hned usíná a vydrží klidně spát i další hodinu. Ráno teda dřímám s ní a pokud je to odpoledne, tak nechávám uklízení, beru knížku,zaléhávám k ní,držím za ruku a čtu si. Odpočinu si, počtu si a ona se pak probuí svěží. Naštěstí se to moc často ale nestává, protože jinak by pokulhával úklid.
Jollajda+ Lea 98439
2.10.2012 20:28:33
Katuš, Lea je venku taky divočejší. Vyleze na každou zídku, od bráchy okoukala chození po obrubníku, na klouzačce chce jezdit hlavou dolů a když vidí pejska, zapomene na maminku a už si to valí. Když ale chce, tak dokáže jít i pěkně za ruku a to hlavně po cestě do parku. To už ví, kde co je, takže mi pusou ukáže rybičku a už si to kráčí na bazén podívat se na akvárko.Kolikrát žasnu jakého má pamatováka. Hold prvomatka, všechno je nové, nezažité, kouzelné.

Jasně, uvidíme, jak to oční dopadne. ŘÍkám si,že to není nic tak hroznýho

Díky za odkazy na ty stránky, určitě se mrknu. Zatím máme vymyšlenou malou židličku, odrážedlo, koleje s mašinkami,nádobíčko,ovoce a zeleninu,pastelky do vany a tohle
http://drevene-hracky.heureka.cz/provlekadlo-jablko-s-cervikem/
U nás v centru mají něco podobného,akorát je to sýr s myškou a Lea si to pokaždé vezme, sedne si na židličku a už si provléká, tak doufám,že za to bude ráda i doma.

S jídlem je to špatný pořád, jí hodně málo, spíš uzobává a řekla bych, že je "živa" především z mlíčka, které dostává ráno a večer a to vypije 260ml, do toho mi sní každý den jeden jogurt a trošku ovoce,především jablíčka, obědy bych mohla vyhazovat rovnou, pokud ho jí,tak jen když se u toho kouká na pohádku a to zase nechci dělat často,aby si nezvykla,že se jí u TV, takže nenutím,nechce jíst,tak nechce. Nemá ráda marmelády, sladké pečivo, sušenky... nejvíc ji potěším suchým rohlíkem.

S uspáváním u nás problém není. Spí už jen jednou za den a to si sama řekne "hají", jde si vzít dudlík, jde si mě vzít za ruku,vlezeme si do postele, já si čtu,Lea mě drží za ruku a během chvilky usíná. Večer ji pak přenáším do postýlky,kde vydrží asi do půlnoci a pak putuje k nám. ~f~

S nočníkem žádné úspěchy, budeme se muset víc snažit.Asi to fakt lajdám~f~~f~

Katuš, co se týká kojení, tak můj názor je ten, že je to rozhodně zdravá věc a že záleží na každé matce a je to jen její rozhodnutí. Pokud tobě samotné kojení nevadí, děláš to ráda,přijde ti to pořád ještě normální,tak nevidím důvod, proč v tom už nepokračovat. Já spíš všechny takto dlouho kojící matky obdivuju. Mě totiž přijde divný, když jsme v centru a chlapeček o měsíc starší než je Lea, přijde za maminkou, řekne "prso", vyhrne ji tričko a už se tam dobývá, řve,vynucuje si to a ona musí přestat cokoli dělat a jít ho nakojit.Určitě to není nic špatného, ale osobně by mi to vadilo a vím,že "chyba" je ve mně.

[<<Předchozích 610] Názory 611620 z 22350  [Dalších 21730 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.