| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : květen 2011

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 810] Názory 811820 z 22350  [Dalších 21530 >>]
Silva81+chlapeček 104438
13.7.2012 13:32:36
Kroupy davam jen do polivky, jinak je vlastne nepouzivam....
Silva81+chlapeček 104438
13.7.2012 13:31:44
Hm - ja lusteniy malemu taky jeste nedavala - jenom prave cervenou cocku, zelene fazolky a zeleny hrasek. Ty klasicke susene lusteniny jeste ne. Ale pomalu to vyzkousim, vzhledem k tomu, ze myslim, ze ma traveni po me - uplne v pohode....~d~ Dnes jsem mu udelala cervenou cocku - osmahla jsem na olivovem oleji cibulku a mrkev, pridala brambory, podlila vodou z uvarene cocky, lehce okorenila kouskem zeleninoveho bujonu z DM a kminem, po uvareni pridala uvarenou cocku a nakrajenou petrzel a slila prebytecnou vodu. Me to chutnalo moc, Patrik jedl, ale ze by se po tom mohl utlouct, to teda ne....~a~ Ale mozna to bylo tim, ze byl ospaly, uvidime zitra (varim na 2 dny). U nas se totiz dnes vstavalo az 9:45, tak jsem predpokladala, ze pujde i spat pozdeji, ale ne, v jednu uz mu padala hlava unavou...Zajimave...Pripada mi to, ze porad dospava ten prodlouzeny vikend, kdy jsme byli pryc a on pres den temer nespal.~6~

Jeste k jidlu - Joll ja se s tvym pristupem k Leincine stravovani ztotoznuju - snazim se aby ten zaklad byl zdravy, ale z obcasneho zhreseni nedelam sceny - proste tak nejak jime i my. Akorat mam vyhodu v tom, ze babicky neremcaji a respektuji to...Spise jsou z toho tak jako prekvapene - strasne je udivuje, ze Pata pije cistou vodu, ji bile jogurty apod. Proste je to jina generace. Kdysi se to delalo jinak....~d~
maw 84192
13.7.2012 11:39:52
A kroupy mi chutnají jen v jelitech, jinak jsou dobré na ryby ~t~
maw 84192
13.7.2012 11:39:02
Jojo, kukuřice má děsně tuhou tu slupku.
Projde to a dalo by se to použít znova, ani by se to nepoznalo...

Eh, Joli, vzhledem k tomu, že my máme oba docela břichabol, když do 3 litrů polívky dám deset malých kostiček celeru, tak na luštěniny si teda netroufám ani omylem.
Jollajda+ Lea 98439
13.7.2012 10:39:33
A když jsme u vaření, co všechno vaříte z čočky, fazol,cirzny a krup? Na netu je sice spousta receptů, ale ráda bych něco vyzkoušeného. Leince vše tohle chutná,tak toho chci využít a víc zapojit do jídelníčku.
Jollajda+ Lea 98439
13.7.2012 10:37:15
Wis,dávám normální i červenou. Tu normální má pak ale strašně moc v plínce, nepokousanou, tak nevím, jestli to k nečěmu je, když ji skoro celou vykaká. To samé s kukuřicí...

V to pondělí můžeme a už teď se těším! Ještě uvidíme co Katka.

Asid, s Leuš jsem byla párkrát v ZOO a když jsem se dívala na ty fronty u vláčků a autobusů do dinoparku, tak určitě jsou menší před prázdninami a po prázdninách. Pokud by jste chtěli jet v červenci nebo v srpnu, tak spíš bych doporučila ve všední den než o víkendu a třeba hned po otevírací době, to tam moc lidí nebývá. Určitě by se dětem líbila i ZOO a nově otevřený Hanácký statek, tam je Lea nadšená ze včeliček, které létají "plastovou trubkou" z úlu do úlu a jde na ně pěkně vidět.

Silva81+chlapeček 104438
13.7.2012 10:24:22
Katus, Joll - tak co treba pondeli 23.7.? Hodilo by se vam?
Joll - uz normalni cocku, nebo cervenou? Ja se chystam cocku udelat dnes, akorat ze cervene uz mam zbytek, tak to asi vyjde jen pro Patu.....Normalni jsem mu jeste davat nezkousela.
maw 84192
13.7.2012 9:20:01
Jojo, max. souhlas.
A většinou, kdo dostává příliš brzo příliš mnoho (čokoláda, sladkosti, cukr) tak je na tom fakt závislej a neobejde se bez toho v dospělosti nebo velice obtížně = mnoho potíží (samo, není to 100% takto jednoduše, ale dost vliv to má).
Já mám pocit, že většina hlavně babiček se snaží dítěti "zavděčit", "získat si ho" a dělají to přes jídlo. Netuším proč, když spoustu těchto babiček by děti milovaly i při chlebu s tvarohem, protože ty babičky s nima jezdí na výlety, vymýšlejí jim hry ap. a totéž platí myslím u vás, že se dost Leince věnují - mně to přijde jak zakořeněné nevím snad ještě z války před války nebo kdy, kdy prostě jídlo byl víc neo míň problém a nedostatek.
AsiD 110366
12.7.2012 21:58:11
Joll, hrozně se mi zdá na tebe podobná - aspoň z fotek to tak vypadá ;-) Jinak si myslím, že k jídlu máš zdravý přístup. Ony ty děti si různých pochutin ve svém životě ještě užijou, takže čím dýl jim vydrží apetit pro jednoduchá a zdravá jídla, tím líp - je zbytečné to do nich cpát už od útlého věku.
Ještě jsem se tě chtěla zeptat: my už jsme několikrát plánovali výlet do Vyškova do dinoparku, ale vždycky jsme se tam octli v době, kdy tam byly davy a nechtělo se nám tam čekat (je teda fakt, že to pokaždé bylo o prázdninách). Nemáš vypozorováno, kdy tam tak nějak bývá míň lidí a dalo by se tam relativně bez čekání a bez návalů zajít? Díky předem za případné info.
Jollajda+ Lea 98439
12.7.2012 20:16:37
Holky,
díky moc za reakce ohledně toho jídla. Mě nevadí, že Lea ochutnala smažený sýr, gumový bonbon a podobně (samotná jsem jí dala už i asi tři hranolky, když jsme byli v restauraci na obědě), protože to beru tak, že jednou nebo párkrát po delší době se nic nestane. Třeba doma hranolky nedělám, ale když jdeme někam do restaurace ( většinou to vyjde tak 1x za dva měsíce, tak si je tam s oblibou dám). Mě spíš vadí, jak to mamka a ségra prezentují a dělají, že Lee nic nedopřeju a tím, že jí dávám zdravější jídla ji ochuzuju a je chudinka. Kdyby byla Lea u nich, vím určitě, že každý den by dostala čokoládu, x bonbonu, párek v rohliku a podobně... Tak jsem ráda, že na to máte podobný názor a že nejsem jenom já nepřející matka~;):-)

Dneska jsme si třeba obě pochutnaly na čočce, jen jsem ji uvařila, mírně osolila, přidala rajčátka a jaká to byla bašta. Docela mě překvapilo, že Leince docela hodně luštěniny chutnají.

Asid, Lea že je podobná na mě? Jsi fakt asi první člověk, který si to myslí nebo mi to alespoň řekl či napsal a musím říct, že osobně tam tedy žádnou podobu se mnou nevidím. Teda kromě barvy vlasů.

Katuš, Wis, já můžu téměř kdykoli, kromě čtvrtků. Takže pokud se to Wis bude hodit od toho 20.7. můžeme se určitě domluvit a rády s Leuš dorazíme. Ještě by to mohlo vyjít na den, kdy zase nebudou příšená horka, ale to by se vidělo.
[<<Předchozích 810] Názory 811820 z 22350  [Dalších 21530 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.