Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| AsiD | 110366 |
|
|
11.7.2012 21:37:12
Voice, tak to je nemilé. Ta moje rozškrábnutá vidět jde, ale tak nějak decentně. Nikdy mi to nijak zvlášť nevadilo (ani v pubertě), na rozdíl třeba od křivých zubů (na kterých jsem opakovaně nosila rovnátka)...
|
| AsiD | 110366 |
|
|
11.7.2012 21:30:11
Joll, krásné fotky! Malá je na tebe fakt hodně podobná!
Pokud jde o jídlo, u nás postupně přecházíme na stravu, kterou baštíme i my dospělí. Jinak už to ani nejde, protože malá je prostě chytrá a dožaduje se toho, co jíme my ostatní. Naštěstí se stravujeme celkem zdravě - hodně zeleniny (domácí), minimum tučných a smažených věcí, navíc jsem zvyklá málo solit. Pokud jde o pití, obě děti mají nejradši obyčejnou vodu (teče nám z kohoutku moc dobrá), občas jim to zpestřím nějakým čajem (ale teď přes léto minimálně). Sladkosti malá zatím nebaští, ale je fakt, že brácha musí mlsat z dohledu, protože jinak by se toho zcela jistě taky dožadovala. Uvidíme, jak dlouho nám to vydrží. Vůbec to u nás funguje tak, že druhé dítko dokonale opakuje to, co vidí u sourozence. V dobrých a užitečných věcech je to fajn a ušetří to mnoho rodičovských sil, no jak jde o nežádoucí vzorce chování, je to dvojnásob vysilující Tento týden ovšem máme pohodičku, protože Ondra je na prázdninách u babičky. Jo, a mluví - odhadla bych to tak na 30-40 základních slov v různé míře srozumitelnosti. A bohužel se taky vzteká - když se zrovna neděje to, co by si přála. Takže u nás asi nebude platit takové to oblíbené rčení, že holčičky jsou hodnější než kluci. Klučíkovi by trochu víc razance neuškodilo a holčička asi bude trochu dračice |
| Voice | 66636 |
|
|
11.7.2012 21:26:01
Asid, pod okem si to Terezka rozškrábla, je to hlubší. No a na čele vcelku také :-(
|
| AsiD | 110366 |
|
|
11.7.2012 21:08:41
Voice, pokud jde o neštovice, taky se mi zdá, že ideální věk je mezi 4. a 6. rokem. Jinak o tu jizvičku u malé bych se nebála... Ondrovi taky zůstala nad obočím, kde se měl puchýřky tak nahusto, že se mu slily dohromady. Po roce už je to jen nepatrné a vidět to jde jen při soustředěném pohledu. Pokud to není do hloubky (jako jsem si já v dětství uprostřed čela seškrábla), tak se to s růstem úplně vyhladí.
|
| Silva81+chlapeček | 104438 |
|
|
11.7.2012 13:28:17
Ahoj
- holky sraz kdykoli se vam to bude hodit, napiste, zkusime to dat dohromady. My jsme se ted s holkama Brnandama z jine diskuze rozhodly, ze se budem potkavat pres leto casteji a je to moc fajn zpestreni materske - minule jsme daly prochazku Klajdovka - Bilovice - Obrany, zitra se chystame do Marianskeho udoli....S vama se taky rada uvidim. Ted se akorat chystame na dovcu - takze ja muzu nejdrive az 20.7.U nas se taky beha o 106 a ja si to teda nemuzu vynachvalit - hned je to venku zajimavejsi, kdyz ho muzu vypustit. Akorat samozrejme uz odmita byt delsi dobu v kocarku, asi ma pocit, ze si vsude dojde sam, takze zase dikybohu za nositko, jinak bych nejake delsi prochazky vubec nedala....Zase noseni v takovym vedru taky neni zadna lahudka....![]() ![]() S mluvenim jsme teda podle ostatnich pozadu - na prvnim miste je tata, to tady jede cely den, mama samozrejme umi, ale jaksi mu prijde zbytecne to pouzivat - takze vidi fotku me a manzela a zamilovane vola tata, tata - tak se zeptam a co mama, neni tam taky? Podiva se a "NE"...Vtipalek. Pak umi baba, deda rikat prestal, a ze zviratek gaga jako kachna, meme jako koza, brum brum jako medved, to je zaroven i auto. Pak miluje slovo brambora - to je nejake brambram a tim myslim koncime. Ptak je u nas EEEEEEEÉÉÉ - ostatne jako vetsina veci. Jo a jeste bam, kdyz mu neco spadne a bleeee na neco co je hnusne a nema se strkat do pusy (pouziva tesne pred tim, nez to strci do pusy.... )S jidlem - jako monomatka potvrzuji, ze taky hlidam, ale uz varim mirne solena normalni jidla - nesolene zeleniny uz proste jist odmital. Ji ale porad hodne ovoce, zeleniny, kase, nesolene cerealie....Pije neslazene. Nekdy mu namicham vodu s nejakou ovocnou stavou, po tom se muze utlouct. Vcelku jsem spokojena. Ale tim, jak pochtiva z naseho talire, tak uz taky zkusil kde co, zrovna na dovolene - namatkou me napada houskovy knedlik a 2 hranolky Bezne mu to nedavam, sami to taky bezne nejime.... Babicky mu davaji nejake ty domaci buchty, taky to nechavam a neprotestuju - taky si obcas dame, tak nechci byt pokrytec. V podstate se snazim pomalu zavest stejny stravovani, co mame my - jime docela zdrave. Nesmazim, ale treba to orestovani zeleniny v olivovem oleji pouzivam i pro nej bezne.....Ze sladkosti davam jen piskoty, ale zase - pokud mame zmrzlinu, on musi dostat svuj kornouek (bez zmrzliny teda ) |
| Bobík* | 31283 |
|
|
11.7.2012 13:14:16
Ahoj,
Joll, ja sladím len puding a krupicovú kašu. Inak nič. Pije len čistú vodu denne asi 4 fľašky (120ml) a ráno má jednu fľašku čaju, nesladeného. Čokoládu ochutnala, nechce, vypľuje. To isté robí s čokoládovým pudingom a ostatnými vecami, čo bežali okolo čokolády. Dosť sa "pasie" na záhrade - maliny, justa, uhorky, hrach atď... Ochutnala už všeličo. Jemne jej už tiež pomaly solím - zem. kašu a trošíčka polievky. Mastné veci zatiaľ nedávam, takže špekáčky, vyprážané veci atď., ešte nemala. Cukríky nemala ešte žiadne.... |
| Voice | 66636 |
|
|
11.7.2012 10:05:01
Ahojky všem
![]() Tak jsem vás narychlo dočetla Právě jsem pomáhala vynosit rozloženou palandu, koupili jsme holkám palandičku z masivu borovice. Celý pokojíček mají borovicový. Postel je rozložená na asi 20 částí, tak si manžel "užije". Nedávno montoval velké ložnicové skříně a dost se u toho rozčiloval ![]() Co se týká neštovic, přijde mi, že ideální věk, kdy to děti výborně zvládají je právě 4 - 6 let. Mladší a starší to snášejí hůře a dle mého laického pohledu (i z výpovědí kamarádek), jsou i mnohem více osypaní...Terezka má jednu relativně velkou jizvu zrovna pod okem a dvě na čele. Vypadá to spíš jako následek pádu :-( Svou jizvu nad obočím bych už nějak unesla, ale Terezce se to doufám vyhojí ![]() Jídlo: nesolím, nepřislazuji, čokoládu nedáváme, akorát hřešíme občasným oblíznutím zmrzky a pár sousty domácího moučníku (bábovka, ovocná placka apod.) Dáváme i pečivo, miluje žitný chléb a tmavé rohlíky.Jediné, co bohužel Terezka nedává, tak to jsou neochucené nápoje. Než by vypila čajík nebo vodu, tak radši lekne na žízeň! Je v tom úplně stejná jako Natálka, ta byla schopná prostě nepít i v takovýchto vedrech. Takže do vody jí cvrnknu pár kapek šťávy nebo džusu, má to opravdu jemně nasládlé a to pak pije vcelku uspokojivě. Jelikož má Terezka zatím jen 4 zuby, tak jídlo ještě upravuji (mixuji), ale už ne do hladka, kousky nechávám. Ovoce a zeleninu kouše, krájím je na malá kolečka, miluje banány, jablka, meloun a salátové okurky. Jsou dny kdy se nají lžičkou sama a vcelku čistě a jsou dny, kdy si lžíci do ruky ani nevezme ![]() Mluvení: máma, táta, Naty, pití, ham, pápá, dej, není, tady, tam, ahoj atd. + hlasy zvířátek a v poslední době říká i "věty" typu :tátá pápá (táta jde pryč), mamí dá ham, to je haf (pes), tady je čičí... Je vcelku ukecaná, když nemluví něco srozumitelného, tak si stejně stále brebentí ![]() Pohyb: od doby co začala chodit v podstatě jen běhá. Má to na mně blahodárný efekt - můžu si dát i normální večeři aniž bych přibrala Už zkouší i schody, k mé velké nelibosti bohužel i směrem dolu :-( Nedávno si vlezla sama do vany a pustila si sprchu! Nevdědela jsem, jestli se mám zlobit nebo smát Už se jí málem podařilo přelést i postranici v postýlce. Myslím, že jakmile sestavíme palandu, přejde na "velké" spaní (máme na spodní postel zábranu). |
| maw | 84192 |
|
|
11.7.2012 8:41:45
To vaše děti docela mluví, a sranda, vy zvířátka, my dopravní prostředy.
Ještě jsem zapomněla bouřku a mouchu. Tuhle se táta, si ten znak už nepamatuje, byť ho vymyslel , venku hřmí, dítě znakuje, tak to tátovi došlo, prý jestli umí bouřku. Jojo, hromy blesky.Je to stejně zajímavý, jak dávají ty věci, kde jsou emočně zaujatí - ovšem vyjma pití, a hlavně jídla, to znakovat odmítá, netuším proč. Jako i obecný znak "mám hlad" - resp. "chci jídlo". Ale bouřku nebo mouchu nebo světlo, to neopomene komentovat. ![]() Že nebude znakovat jídlo, ve smyslu "chci najíst", nemyslím ani tak oblíbený potraviny (ty taky neznakuje), to jsem teda neekala. |
| Kacatko-75 | 13776 |
|
|
11.7.2012 3:05:55
PAvouci mi take vadi. NEsnasim, kdyz muj drahu necha pres noc pootevrene okynka- mam pak pocit, ze na mne nekde nejaky vyskoci kdyz ridim- a to je nebezpece. JEdnou s emi stalo- a malem jsem nabourala!
Tomaskovi havet vubec nevadi- asi je po tatinkovi- ten pry jako maly pavouky chytal a krmil je mouchama, nosil domu zaby, obtocene ruce slepysema..... Tak lapace na pavouky a podobnou havet mam doma dobreho. On je ale odchytava a pousti ven. K jidlu- tak tuhle mala vystrachala u Tomaska v pokojicku lizatko- hned vedela ze je to mnam mnam Nejdrive lizala pres papirerk a pak se ji podarilo kousek odtrhnout- no to bylo mlaskani. ALe zas lizla jen parkrat a pak to zahodila. Jidlo ji davam taky hodne uz od nas- ale kdyz mi prijde ze nejak moc neji, tak uvarim maso se zeleninou a rozmixuju a to mi sni celou misku a ja jsem spokojena, ze jsem do ni dostala "kvalitni" potravu. Se reci- rika mama, tata, baba, deti, sviti, tititi(kyticky), uh-oh kdyz neco spadne(to je strasne roztomily), zvuky zviratek -had, lev, prasatko, kocka, pes, kravicka, vrana, kacenka... a snazi se povidat- jen ji to vzdy nejde a zkousi- treba kakadu- rekne kakaka a paks se hihna - ze ji ta posledni slabika nejde rict. a jak se porad smeje- je to moje zlaticko. ALE- strasne kouse a stipe. To je uplne zakerna- minule mne tak hryzla do nohy- jak pejsek- jsem to necekala- a naf. ![]() |
| maw | 84192 |
|
|
11.7.2012 0:27:34
Eště jsem chtěla, že čokoládu bych fakt nedávala, ta je naopak návyková.
|
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.