| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : květen 2011

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 830] Názory 831840 z 22350  [Dalších 21510 >>]
maw 84192
11.7.2012 0:27:06
GEny mají určitě vliv + prostředí a rodinné stereotpy, ale někde třeba rozežrané děti a jedno nejí sladký, prostě vůbec nechutná... nebo hodně dětí a jedno je echt masový - o moc víc než ostatní...
Smažený nedávám, tedy obalovaný, protože bezlepkový se dělá blbě, když už, vyberu zvnitřku.
Z pánve v oleji (oliv.) běžně.
Cukr nedávám, nic nesladím, ale občas má ode mě jogurt s piškotama, který potkaly marmeládu (jogurty zásadně bílé), cukr v pudingu (bez toho nechutná), ale tak, že dělám pro nás, a dostane trochu taky, ne že bych speciálně.
Holt některý věci nedostane, to se musí taky naučit - káva, víno, a čokoládu.
Zase třeba ze zákusku dám olíznout lžičku po tvarohovým krému nebo tak - často jim jde o to "být ve společnosti", "taky", než o tu věc samotnou.
Třeba latté - chtěl MOC, dávala jsem pěnu z mlíka, pak jsme mu dělali extra našlehaný mlíko.... a celkem brzo mu to bylo šumák.
Katka+3 kluci 79533
10.7.2012 22:59:55
Joll, ještě k tvým dotazům ohledně jídla. Jak jsem tu já už hodněkrát psala, tak já kdysi jako prvomatka byla úplně stejná jako ty, možná mnohem přísnější na jídlo, DAvídek do 18měs neměl žádné solené jídlo, furt to byla jen zeleninka na páře či ve vodě vařená, extra jídla pro něj, nic našeho dospěláckého. Když měl skoro 2roky, tak se mě holky při návštěvách ptaly, co mu můžou koupit, jestli aspon Bebe dobré ráno sušenky, ale byla jsem tvrdá a nechtěla jsem mu to dávat. GUmové bonbony poznal až se školkou, tedy něco po 3.roce. A stejně se mi to nelíbilo. No suma sumárum, dnes je to dítě, které se v každém jídle strašně vrtá, strašně dlouho jí a špatně, nemá rád maso,ovoce,zeleninu. Prostě to co mu bylo nejvíce odepíráno - sladkosti, tak to jediné by snědl na počkání. U Matyáška jsem se zařekla, že už taková úzkostlivá nebudu a ono i člověk s tím druhým dítkem více povolí. TAkže slané i sladké měl podstatně dřív než jeho starší brácha, neměl snad nikdy rád kaše, mixované věci atd. A závěr? Ten když bych mu dala Brumíka a zeleninový salát vedle sebe, tak se rozhodne pro salát. Sladké věsměs nemusí, ale tak trošku si dá. Miluje ovoce, zeleninu, maso...pravý opak Davči. No a abych nezapomněla na posledního, tak ten už se vychovává sám a se stravou je to podobné. Dávám mu to, co máme my. Ale pravda, smažený sýr nebo gum.bombon ještě neměl, to mu nikdo ještě nedal. Čokoládu tedy ochutnal, to mu dal Matyášek, že se s ním dělil...kostička Kinder čokoládky. Ale jinak jídla lehce solená jí už dávno, teda pokud jí...gurmán malej :-) Třeba čokoládový jogurt ochutnal, ale tam je to stejně k čokoládě daleko. Něco smaženého už taky měl určitě, z hlavy přesně nevím. Ted o víkendu jedl jeden knedlík s omáčkou, to mu jelo. No a špekáček taky měl a šmakoval mu...jenže to byl super výjimečný špekáček od rodiny Němcovy, co mají farmu a zminovala jsem se tu už taky. TAkže to byl fakt super lahodný masový špekáček. Z našich jídel tedy fakt už poznal kde co, dětské přesnídávky ani kaše nejí vůbec.
Ták, rozepsala jsem se tu dost, snad si z toho vybereš svoje ~;) CHci říct, že tvůj postoj k jídlu chápu a že je dobře, že to hlídáš. Jako prvomatka bych určitě zuřila víc, kdyby dala babička do ruky gumídka atd...jak píšeš. Teda ten bonbon by mi vadil i ted, to ostatní až tak né. Jinak jsem chtěla ještě napsat, že holt s každým dítkem už nejsem tak úzkoprsá...jak mě kdysi nazvala moje mamka ~a~~t~ a vidím, že tam kde jsem dávala větší volnost v jídle, tak tam dnes jí synáček lépe. Ono si každé dítko vybere tu svoji chut. Nevím, možná je to dané už i genově, že někdo raději to a ono. No a já aspon vím, po kom to naše rýpavé dítě v jídle je ~t~~f~ (byla jsem stejná)~q~
Katka+3 kluci 79533
10.7.2012 22:33:49
Hoj holky,
tak když vás tak čtu, tiše závidím, že vám dítka už chodí. Sice na jednu stranu člověk musí dávat dost pozor, kam se potomek zaběhne, co udělá apod., ale zase venku je to už o něčem jiném. Rozplývám se nad fotkama Leinky, jak všude už cupitá. Jako je mi jasný, že se dočkám, ale už aby to bylo. Když totiž někam jdeme, tak TAdeáš samozřejmě v kočáru nevydrží, chce na zem, jenže to kolikrát nejde, tak ječí, já ho tahám v ruce a pak nastává kolečko náruč-kočár-náruč-kočár a už mě to nebaví. Je to lenoch lenivej, naštěstí teda moc hodnej, pohodovej. Dnes dostal, chuděra, dvě žihadla u dr, tak má ted asi trošku zvýšenou teplotu, ale to přežijem, že.
K tomu hmyzu...hi hi, jsem taky posera. Teda vadí mi ti mega komáři, to mám taky zástavu dechu, utíkám z místnosti a čekám, až ho majzne manžel. Jenže ten je schopen se s komárem ještě pomazlit a vzápětí mu ulítne, takže už to berou do svých rukou a hlava nehlava jdu zabíjet sama. No a dětičky? Ty se učí od rodičů, že...chudáci. Ale asi jsou víc po tatínkovi. Akorát Davídek má fobii na psy. Bojí se i takových těch nejmenších psů, je schopen skoro skočit do řeky, aby se psu vyhnul, tak to je na prd. Marně ho učím, aby se nebál, no.
Joll, nemoci jsou snad na léto za námi a mohly by jsme naplánovat Brno. Kdy se vám to hodí? Co Wis? Nevíš?
Voice, tak kámoška měla nemocné děti 10měs kluk a 4letá holka s neštovicema a víc to odnesl kluk. Taky mu zůstali jizvy v obličeji. Je to divný, jsem si říkala, že u té starší to bude horší, ale tady to byl opak. No já se bojím, kdy to přijde k nám. Přeci jen Davča ted bude mít 6let a ještě je neměl. No až to přijde, tak mě klepne :-)
Jollajda+ Lea 98439
10.7.2012 20:47:04

Jollajda+ Lea 98439
10.7.2012 20:35:13
Ještě jsem se chtěla zeptat,
Dáváte už dětem občas smažená jídla, čokoládu? Já Leince ještě ne... Ve Štítech jsem si mockrát od mé mamky a sestry vyslechla, jak jsem zbytečně přísná a že chudince nic nedopřeju... Takže babička Leince udělala lepší život a malá od ní dostala do ruky smažený sýr, gumový bonbon i kousek špekáčku. Mlčela jsem... Říkala jsem si, že jednou jí to neublíží a zase nic podobného dlouho nedostane... ale teď to ve mně hlodá.

Lea sladkosti nedostává, teda kromě piškotů a občas nějaké té sušenky typu Bebétka nebo dětské od Sunarky, ale nedáváme bonbony ani čokoládu, marmeládu, nesladíme pití... Malá už tak spíš jí málo, tak se bojím, že by se nacpala sladkostmi a nechtěla by pak normální jídlo.
Jollajda+ Lea 98439
10.7.2012 19:50:21
Ahoj holky,
konečně jsem dočetla...

Katuš, ty vaše nemoci mě fakt mrzí. Tak snad teď budete mít na nějaký čas pokoj a užijete si dovolenou. Chystáte se někam? Říkala jsem si, že bychom se mohly zase někdy sejít v Brně... Taky vám dlužíme pořád tu krosnu!

Hmyz ani jiné zvířectvo mi vůbec nevadí a nikdy nevadilo. Když nad tím tak přemýšlím, tak nejmíň přijemný mi je potkan nebo krysa, ale pokud by Lea po nich jednou toužila a byla ve věku, kdy by byla schopná se o ně postarat,klidně bych také pořídila. Tak doufám, že tuto vlastnost po mě Lea podědí a nebude se bát. Zatím už je schopna opatrně vzít ploštici mezi prstíky a položit si ji na nožku a naprosto fascinově kouká, jak ji běhá po těle:-)

Teď malé roste levá stolička, tak je trošku ukňouraná, ale dny s ní jsou i tak pestřejší a pestřejší. Fakt si tu mateřskou užívám.

Co se týká mluvení, tak u nás žádný pokrok~7~Říká akorát máma, občas táta, hají a pak na požádání udělá zvuky krávy, psa, prasátka, kočičky,kačenky, hada,rybičky, ptáčka a koníka. JInak nic... Už se nemůžu dočkat, až třeba řekně " pápá máma" a podobně.
Voice 66636
10.7.2012 12:51:38
Maw, bylo to příšerné a jsem moc ráda, že to máme za sebou. Ale zůstaly nám jizvičky, Terezka jich má dost i na obličeji, mně také nějaké zůstaly :-( Doufám, že to ještě "jen" není dohojené a že se čase ztratí.

Natálka je poprvé na táboře, zatím si prý vede výborně :-) No, ale pavouka z chatky už jí prý vynášet museli, jinak by klidně nocovala na schodech, dovnitř nechtěla jít ani za nic. Po kom to dítě je?~;)
maw 84192
9.7.2012 20:51:45
Voice, hoj!
Jak je? Co neštovky? Už jste komplet fit?

Já ten hmyz nemusela nikdy, ale co mě děsí je, že se to s věkem zhoršuje, a to dost. Dřív jsem likvidovala - vyhodit nebo zabít... Pak mi to zabíjení začlo vadit - ehm, ale ne to zabíjení jako takový, rybu nebo králíka klidně, ale to, jak to křupne... Křupe i křehký pavouk přes tlustou podrážku ~8~ I ten škodlivej hmyz mám problém... Komára třeba, jak se rozmajzne... (Taky kdo to má pak malovat nebo utírat). Fakt blbý. Někdy se vzmužím, ale běs.
Nám sem teď asi nalítavají nějaký chrobáci s krovkama, hodně tmavý, asi 2 - 2,5 cm velký, nevím, co to je. Dva byly ve skříňce v textilu, který jsem tam dala krátko předtím a skříňka byla čištěná komplet, tak nevím, jestli byli ze sušení, pár jsme jich tu našli, ale asi (doufám) přilezli oknem. No a náš malý brouček se toho dotýká, veme to, zkoumá to...
Jdou na mě mrákoty. Právě mu to fobii pěstovat nechci.
Někdo ty brouky bude muset vyhazovat za pět let a kdo, když bychom měli fobii oba?
Voice 66636
9.7.2012 20:04:27
Maw, tak to si dobrá. Přes veškerou snahu asi i u Terezky vypěstuji strach z hmyzu. Já to prostě nedokázu, jak vidím pavouka, přestávám dýchat a i se hýbat, jsem totálně paralyzovaná:-( Stejně tak u můry, ale i u jiného hmyzu, mám fobii zralou tak na KBT! ~a~
maw 84192
9.7.2012 17:51:07
Ptáci dobrý, ale když zkoumá pavouky nebo krovkatý brouky, tiše odcházím.
[<<Předchozích 830] Názory 831840 z 22350  [Dalších 21510 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.