Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| MarikaP+3 | 82381 |
|
|
19.6.2012 19:07:23
Jj, to taky, ale my máme konkrétní kravičku, tak předpokládám, že nám nic nehrozí, samozřejmě že 100% jistotu nemám. A někdy se donutím převařit i kvůli tomu, že v létě to mléko dýl vydrží, ael to dělám jen v nejvetších parnech.
A pak to někdo hůř snáší, že má po nepřevařeným sr.. |
| maw | 84192 |
|
|
19.6.2012 18:38:55
Mariko,
ředění mlíka - asi to má logiku, ale u opravdu mlíka ![]() Co se týká převařování, tak jde o virová a infekční onemocnění, která se přenášejí. |
| Bobík* | 31283 |
|
|
19.6.2012 18:29:00
Naša malá pije kravské prevarené, UM už nedávam.
|
| MarikaP+3 | 82381 |
|
|
19.6.2012 18:19:15
Ahoj, holky, já jen rychlou reakci.
Mléko dávám v menším množství občas do jídla, my máme od krávy a já ho teda pro nás a Eli nepřevařuju, protože já jsem zase četla (Syrový, Hofhanzlová), že mléko dělá potíže hlavně homogenizované a jinak upraovované, někomu bez té pasterizace může dělat třeba taky trochu problémy, ale my to všichni snášíme, takže nevidím důvod, proč zabíjet vitamíny. No a co se týče toho mléka pro děti, právě třeba Hofhanzlová ho doporučuje dětem do 3 let ředit 1 díl mléka: 1,4 voda, ale není to kvůli tučnosti, je to kvůli tomu, že kravské mléko obsahuje oproti MM hodně bílkovin a proto hodně zatěžuje organismus,děti. Já vařím občas pro všechny, občas uvařím Matymu zvlášt a nebo třeba máme společnou přílohu apod. |
| maw | 84192 |
|
|
19.6.2012 17:48:50
Tak daleko naše plány zatím nesahají, určitě MOC RÁDI přijedeme, když bude pozvání.
|
| maw | 84192 |
|
|
19.6.2012 17:48:15
Neředím, nenapadlo ani náhodou, neb to v krabicích je bílá voda už doooost naředěná....
Problém je, když někteří lidi pijou mlíko místo vody, na žízeň, a nepijou dost vody ap. tekutin, příliš vysoké %. Ale ani normální mlíko (rozuměj od krávy) bych neředila. Ať si chlapeček smetánku dá, kdyby byla. Myslím, že kdyby to tvořilo významnější % příjmu tekutin, navíc třeba v létě, tak to asi není blbej nápad, ale radši ať si dá pořádný mlíko a pořádně vody, ne? ![]() Já to teda slyším prvně, že by se mělo nebo mohlo ředit... Hele, ale oni už nejsou úplný mimina A sytý (pořádný) mlíko by měli vlastně místo řídké kaše, ne? ![]() |
| Lei | 37503 |
|
|
19.6.2012 17:05:40
jo a ještě, maw, ředíš mu to mlíko? já četla, že by malé děti neměly pít plnotučné, že se má kupovat, ale ředit jakoby na polotučné...ale víc nevím...
ad úroda, no je to mizérie, to víš, loni vypadalo všechno mnohem líp, před mrazem jsme naštěstí uchránili to hlavní, nezmrzly nám ani brambory ani česnek, ale tady u nás ve srážkovém stínu letos vůbec neprší, nevíme, co čekat, moc to neroste z toho důvodu, netuším, jaké čekat výnosy (ale s bramborami pro vás a Mariku počítám, už jste na seznamu )btw, psala jsem si s M., že byste mohly přijet v druhé půli srpna, co Ty na to, jaké tam máte plány? |
| Lei | 37503 |
|
|
19.6.2012 16:57:55
nooo, my když byli na té Turnerce, tak se Marta těch kachních stehýnek mohla doslova užrat...na černém pivě a medu
![]() ...a když tady doma zblejskla kyselé okurky, to byl konec, ty musely ze stolu, jinak by svůj oběd nesnědla.já většinou M oběd vařím solo, protože jsem tu sama, já moc neobědvám, resp. sním kus chleba a je mi to jedno, a večer jí s námi to, co my... |
| maw | 84192 |
|
|
19.6.2012 16:30:47
Taky frčí třeba gulášek...
Steak z marinované krkovičky, hlavně kozí rohy k tomu... A pěnu z latté... musí být... Takže Wis, kousek tofu je v poho ![]() |
| maw | 84192 |
|
|
19.6.2012 16:27:34
Jo a něco jako převařovat nestíhám ještě z jednoho důvodu, když B zmerčí něco jako jídlo, tak se tak děsně hlásí, že jsem ráda, že to stíhám, aby se neuhlásil... Zacinkáš vařečkou u hrnce, už ví, co bude, no aby se na něj náhodou nezapomnělo... takže to je docela mazec. Převařit, vychladit... by mě, resp. asi jeho, trefilo, do té doby.
Co se týká zdravé výživy, tak dnes měl v podstatě míchaný vajíčka... ![]() Na oleji. ![]() Budiž řečeno, že olej olivový, vejce domácí... Tu smaženici jsem mu teda na přímo nedala zatím... ![]() |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.