Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| maw | 84192 |
|
|
19.6.2012 16:25:14
Lei,
Olma, Jihočeské aneb co doma najdu (kupuje mm a je vybíravej) nebo ze statku rozvoz (pasterizované). Nepřevařuju. Nejradši bych rovnou od krávy, to bych převařila. Pije normoš, s náma, no. Já myslím, že je jak přirozené, tak nejlepší, tak i nejšetrnější mu dávat z toho, co jíš Ty, už je přeci jen z mm zvyklá... tak nějak... A co by si nedala česnek, když vy ho žerete ve velkým... Já bych taky tofu dala, kdybychom ho jedli. Ale nekupujem, nejíme.... ovšem ty sýry, to je taky veliká bída... koupit normoš eidam, kterej by se dal strouhat a netekl... a nerozlamoval se... On si člověk dneska nevybere. Lei, jak u vás úroda? Leckde to děsně pomrzlo ![]() |
| Lei | 37503 |
|
|
19.6.2012 15:36:52
a do hrnku mu to převařuješ? já totiž mlíko moc nepiju, ale zato muž je mlékofil, ten by nejradši M napájel už teď, já jsem zdrženlivější, i když ťuk, ťuk, M zatím na žádné jídlo neměla reakci, pominu-li rajský salát s česnekem, když jí byly dva dny (pokojem se rozlil šílený pach česneku "ale já jsem tam dal maximálně dva stroužky, L. ..." hájil se novopečený otec, který mi ho přinesl jako překvapení do porodnice
) dětská jen druhý den koukla a hned "co jste jedla?" ![]() |
| Lei | 37503 |
|
|
19.6.2012 15:23:20
Wis, já také takové teploty nemusím. Dnes mi není nějak dobře, dopoledne byla s M venku babička a já čekám na večer, pojedeme všichn tři k vodě, do té doby M dám bazének na balkon, ale opět až potom, co tam padne stín - tyhle třicítky či kolik tam je jsou úmorné. Na té Šumavě jsme přišli z výletu, osprchovali se, mysleli si, že si chvilku lehneme (v penzionu měli dva tlusté šanony článků, výstřižků, informací o Šumavě, tak že budeme číst, ale M nějak ležet nechtěl, tak jsme cca po páté vyšli znovu ven a ono bylo takové vedro, že nás to málem porazilo. Fakt až nepříjemně, a to jsme byli v téměř jedenácti stech metrech.
Když jsem žila ve Státech, tam bylo v létě k třicítkám ještě vlhko, no jak ve skleníku celý den. Taky mi trvalo, než jsem tak nějak navykla, a to jsem přiletěla akorát v červnu, i když tam to je jedno, tam to žádný pozvolný nástup nemá, prostě jednoho dne se vzbudíte a je "humidity" a trvá to celé léto .maw, jaké mléko B kupuješ? M teda taky neměla žádné UM, ale já mléko dost supluju kefírem a jogurtem, takže mlíko měla všehovšudy párkrát jako mléčný kuskus apod. jo, a máme i mléko domácí, ale přiznávám, ač děvče ze statku, že jsem ho M ještě nedala ![]() ad tofu, to Ti, Wis, nevím, já ho taky občas koupím, myslím, že v malém množství to ročnímu dítěti asi nijak neuškodí. |
| maw | 84192 |
|
|
19.6.2012 14:22:17
Mlíko jí dávno (v kaši např.), takže já bych vůbec neváhala, pije i normoš z hrnku, jí s křupinkama. UM u nás nikdy, v 10 měs. prostě přidáno kravské mlíko. Kopr už měl. Nevidím důvod, proč nedat.
![]() Tofu nejíme, takže to neřeším. Nic hrozně závadnýho tam není, ne, takže jestli máš chuť a občas to jíte, proč ne. Cpát se tím pořád a jinou sójou - je rakovinotvorná. Samozřejmě ne, když to máte občas, jen to není zdaleka tak zdravá potravina, jak se tvrdí, ale jinak nadýcháte větších svinstev víc. U nás taky má sem tam něco ne úplně nevím co, něco jíst musej. |
| Silva81+chlapeček | 104438 |
|
|
19.6.2012 13:28:55
Lei, popsala jsi to moc hezky, uplne jsem se zasnila, ale je to pro nas dost daleko, letos tam asi nepojedeme....
Pocasi vam taky vyslo, verim, ze jste se meli uzasne....No i kdyz pocasi, ja tyhkle hrozny vedra moc nemusim, netrpelive cekam ochlazeni aspon na 22 stupnu.....![]() Holky, mam spoustu kopru, muzou prcci koprovku? Asi jo, ze? A varite uz detem z normalniho mlika, nebo z UM? Ja uz zvlast nevarim (teda pokud zrovna pro nas nedelam lusteniny apod), naucili jsme se jist temer nesoleny a aspon je to bez problemu, kdyz chce maly z naseho talire.... Ale v koprovce je moc mlika, to si nejsem jista, jestli preci jen nemam pro nej delat zvlast.....![]() A co tofu, daly by jste? Ja ho obcas pouzivam, ale nevim, jestli je vhodne, pro tak male dite.... |
| Lei | 37503 |
|
|
17.6.2012 20:52:56
Ještě popíšu naše zážitky ze Šumavy, možná trochu obšírněji, ale slíbila jsem mj. AsiD, že tu poreferuju.
Nakonec jsme zvolili Horskou Kvildu a ubytovali se v apartmánech u Ryplů. Krásné pokoje, kuchyňka, sociální zařízení, venkovní posezení na snídani, vlastní terasa, velice příjemná cena a sympatický pan majitel. Věřím, že jsme tam nebyli naposledy. I když M odmítla svou cestovní postýlku a dávala to v noci jasně najevo, tvrdil pan majitel podle hesla Náš zákazník, náš pán, že oni nic neslyšeli .H. Kvilda splnila, co jsem si přála, klídek, ticho, voňavo. Umím si ale představit, že v sezóně to i tam celkem vře, alespoň sobota byla rušná až do setmění. Bydleli jsme hned naproti hotelu Rankl, který byl mezi doporučovanými na diskusi, kterou jsem na Rodině zakládala. Byli jsme tam dvakrát na večeři na venkovním posezení. Vyžití pro děti je tam opravdu moc fajn, pěkná přehledná plocha, pískoviště s erárními bábovkami, houpačky...paráda. Můj osobní názor je ten, že majitelé lehce hřeší na to, že je hotel velice příhodně umístěn. Např. cena půllitru piva hned ve vedlejším pohostisnství se lišila o 9,- korun (směrem dolů). Jejich hotovky jsme nezkusili, ale minutková kuchyně mě moc nenadchla, annínský (tzn. lokální, Annín je nedaleko) pstruh byl opravdu dobrý, ale přílohy k němu kvalitativně hodně zaostávaly, no a velké saláty fakt nedoporučuju, na ten jsem podávala i stížnost a to je na mě co říct . I takové maličkosti, že napíšou domácí ovocné knedlíky, ale už neřeknou, jaké, a ve finále jsou s marmeládou, to bych pochopila v zimě, ale ne v sezoně českých jahod...prostě takové rádoby neškodné mlženíčko aneb když se host nezeptá...V sobotu jsme vyrazili s M v krosničce na Turnerovu chatu za Vydrýskem. Opět jsem ráda za předsezonní výjezd, protože ty davy v létě bych si nepřála vidět. Vydry byly chudáci dost unavené, se jim nedivím. Vyzdvihuji zde ovšem kuchyni, jejich stehýnka z divokých kachen i hříbková polévka byly fajn, vydatné a dobře připravené pokrmy, moc jsme si pochutnali (a to údajně ještě před třemi týdny nevařili, protože se jejich kuchař(ka) zranil). Taktéž stojí za to jejich domácí zmrzlina s lesním ovocem, mňam. Vykoupali jsme se i v horském potoce (mimo první zónu ), to bylo ledové peklo. M jsme smočili nožky, samozřejmě se chtěla čachtat dál a dál zima nezima .Našemu vkusu sedla atmosféra chaty Hamerka hned proti hotelu Rankl, pohodové posezení pod vysokými smrky, milý personál, na nic si nehráli, na požádání točená voda do půllitru s citronem zdarma, O tam pak večer šel sledovat fotbal s panem majitelem, když jsme mu říkali, jestli neví, kam bychom mohli na večeři, že se nám už nechce znovu do hotelu, tak řekl, že oni sice vaří jen pro ubytované, ale že by nám mohli dát svoji porci, jestli chceme ![]() .Suma sumárum to bylo super, ale strašně krátké . |
| Lei | 37503 |
|
|
17.6.2012 20:19:20
maw, s tou smůlu jsem si to myslela - tam je pak leda ochranná lhůta nějakých 180 dnů v případě dalšího mateřství, ne? tam by se člověk musel eventuelně vejít.
jinak si myslím jako marika, že ta částka je teď sjednocena a lze si po zahájení čerpání požádat o změnu, tzn. jak rychle je vlastně vyplacena. uf, M začala běhat a teď už podruhé s sebou pěkně švihla, jak se rozběhne, tak jí to podkluzuje. |
| Lei | 37503 |
|
|
17.6.2012 20:15:40
Bobíku, to je mi líto! Posílám Ti
![]() ![]() na příště. |
| Kacatko-75 | 13776 |
|
|
15.6.2012 20:22:47
Bobi- je mi to moc lito. Drz se!
![]() ![]() |
| Silva81+chlapeček | 104438 |
|
|
15.6.2012 13:08:46
Bobi, je mi to moc lito, anebryomolu a nasledne cisteni jsem uz taky zazila. Myslim, ze jsi udelala vse spravne, aby ses presvedcila, ze tehu je opravdu neprosperujici....
Drzim palce, at to brzy preboli. Sakra, my to proste nemuzeme mit jednoduche, ze? No nic, dalsi pokus uz vyjde....![]() urcite.... |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.