| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : červen 2011

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!
  (?)
[<<Předchozích 150] Názory 151160 z 6710  [Dalších 6550 >>]
terapeutka 100134
17.5.2013 13:16:32
Ahoj,
tak do normální školky by mi Honzíka určitě nevzali, v té soukromé mají navíc "chůvu" pro ty prcky kolem dvou let, takže se tam počítá s plínkama, s tím že se neobleče, nenají... Plínky teda jedem stále na 100%, do nočníku je to jen po náhodě. S oblékáním je to taky bída - je schopen si obléct bez pomoci tak akorát klobouk nebo kšiltovku a vysvleče si ponožky ~t~
Ale s mluvením dělá pokroky, nejkrásnější je, když na mě odněkud volá "maminko!!" a říká to fakt krásně zřetelně. Pak ještě "babikó" a "tatíku" , to je taky úsměvné. na ségru volá "Kačíí" nebo "Kačíků", super je hláška "Kde je Kačik? Kačík není! Kačíkůůů, kde sííí???" ~:-D Je teda fakt, že ségra na něj furt mluví, furt mu čte, vykládá básničky, zpívá - babička to samé. Tkaže prostě začíná už i delší věty a rozumí mu i cizí lidé.

Na narozky budeme kupovat houpačku (tu klasiku dřevěnou se šprušlema na lanech), původně jsem chtěla koloodrážedlo, ale vzhledem k tomu, že máme problém dohonit ho na ednuro motorce to tatínek zavrhl ~:-D
Kaaja 15444
16.5.2013 21:40:08
Dari, to víš,že udělá pokrok,v tomhle věku je půl roku strašně dlouhá doba.....vždyť ty děcka dělají pokroky skoro ze dne na den....

a o běhání ani nemluv........jestli během léta nezhubnu aspoň čtyři kila,tak už nevím.......ten kluk je šílenej....naprosto šílenej, co ten dneska předváděl na hřišti, po dvou hodinách běhání za ním jsem se prostě otočila zády a děj se vůle boží.....
Dari79 114243
16.5.2013 18:07:36
Ahoj,
tak mě taky volala ředitelka zrovna dneska, že máme dítě přijaté, že si mám příští týden přijít pro rozhodnutí. Ale počítám, že na zvykačku půjde až tak od ledna, podle okolností.

Plínu míváme suchou přes den, ale ještě nesundávám, je to závislé na tom, že jsem u něj a že vidím jeho signály. Sám si ještě nestáhne tepláčky, natož aby si sundal plínu. Ale když se mu chce kakat, tak si umí přinést nočník až ke mně...

Jinak teda do školky by ještě nemohl, určitě se sám nenají ani neobleče a tak, je to ještě mrňousek... Ale za ten půl rok třeba ten pokrok udělá pořádný, uvidíme. Hrotit to nemusím, na práci s ním závislá nejsem.

Nemluví teda pořád nic, má jen spoustu zvuků a znaků (gest) pro různé věci.

Jinak je to zlatíčko, moc hodný, brečí jen, když je unavený, jinak je usměvavý. Teda naběhám se za ním, protože to je pořád mami podej, mami maluj, mami pomož...

Dovolená byla super, zvládl i let letadlem, moře a písek byly báječné, užili jsme si, akorát jíst tam moc nechtěl :-)

D.
Kaaja 15444
16.5.2013 13:54:00
ahoj, zdravím po dlouhé době :-)

vidím,že se hodně řeší jesle a školka- já jdu dnes zrovna na schůzku rodičů budoucích školkáčů - marek teda ještě na 100% přijatej - taky se čeká co odklady....ale říkala mi ředitelka,že můžu přijít....tak doufám,že se nic nezměnilo...od září bych platila školkovný - s tím,že bych ráda,kdyby tam občas šel na zvykání (tady se platí 270,- za měsíc) a od ledna bych teoreticky mohla nastoupit do práce....

teda jestli bude chlapec bez plínek - což teda on je, protože si ty plínky furt sundává,ale všude jsou po baráku kaluže.....do nočníku se to podaří odchytit tak jednou za týden.....

jinak zvládá všechno, co "požadují"

s mluvením taky žádná sláva,ale už to vypadá,že by mohl začít :-) tvrdošíjně teda odmítá říct máma :-)
Svitka + 06/2011 + 10/2016 101372
7.5.2013 20:47:40
Terap, gratuluji ke školce.

My jsme bojovali se zápalem plic. Brala 10 dní ATB, začala jíst, každý den nová slova, veselé, živé dítě, paráda, tak jsem šla v klidu k doktorce, udělal se kontrolní rtg a nález ještě horší než před tím! :-( Takže se v ATB pokračovalo, s tím, že pokud to dnes nebude dobrý, tak nemocnice a zjistit co to vlastně je a co dál. Neumíte si představit, jak strašně jsem se bála. Kristýnce nic nebylo, vysmátá, lítala, když venku před domem slyšela děti, tak chtěla ven, brečela,... hrůůůza. Vysvětlit dítěti, kterému nic není, že nemůže ven a nesmí běhat a skákat... děs! Hrozně jsem se bála co bude... Ale dopadlo to dobře, rtg o moc lepší, už tam jsou jen zbytky. uf, uf, uf. Takže teď mámě nějakou dobu útrum s cvičením, koutky a dětskými hřišti, ale i tak jsem šťastná, že můžeme alespoň na tu procházku...
Doufám, že máte všechny prcky zdravý a že je vše Ok.
terapeutka 100134
24.4.2013 7:10:40
Tak sláva, Honzík je od září přijat do soukromé školky v Ostravě. Cenově by nás to se vším všudy mělo vyjít na max. 3500,- pokud bude chodit každý den, jinak samozřejmě méně, protože se neplatí strava, když tam není (70kč na den). No + ještě teda benzín, když budu denně jezdit autem, naštěstí nemáme auto žrouta.

Dari79 114243
20.4.2013 16:02:59
Ahoj holky,

dík za přání k narozeninám, ještě mám dneska dělat dort na zítřejší rodinnou oslavu :-), to se mi teda těžce nechce, ale aspoň nějakou fotku s dortem si to dítě zaslouží. Mám nakoupený marcipán v různých barvách, vyzkouším mašinku... Asi teda udělám do kulatý formy a mašinku jen nahoru vytvaruju, původně jsem to chtěla vyřezávat a chce se mi čím dál míň.

No, jsem fakt ráda, že za ty dva roky se ukázalo, že je Ríša opravdu v pohodě, že z toho 1300gramovýho drobečka vyrostl a nemá žádné zdravotní potíže. Trošinku se rozmlouvá, bobánek, slovní spojení to ještě nejsou, ale už přidává dost slov - eče (eště) - to je teď jeho nejčastější :-) Nočník celkem dáváme, plínu teda pořád nosí, ale často má jednu suchou celý den. Teda když hlídám já, táta to nedává :-). V noci teda čůrá hodně, to ale nemám sílu, že bych ho v noci dávala na nočník, to ať klidně čůrá do plíny, na to je ještě hromada času. Jinak si ještě neumí nic svlíknout, takže nehrozí, že by si šel na nočník sednout sám, musím pěkně já ho posadit. Dudlík teda zahodil sám v listopadu a jsem ráda.

Vztekat se taky umí pěkně, ale žíla mu nenaskakuje nikde, aspoň jsem si nevšimla, rudne teda přitom, to jó.

Ze školky teda ještě vyrozumění nemáme, ani na netu není, ani poštou nepřišlo, ale slyšela jsem, že i v té naší venkovské prý mají letos dětí přebytek. Uvidíme, ředitelka říkala, že bude čekat ještě na to, kolik dětí předškoláků bude mít odklad a budou teda ještě "zabírat místo" ve školce :-). Platí se symbolických 200,- Kč na měsíc :-) + jídlo teda.

Tak já jdu na to pečení teda, teda aspoň vybrat recept zatím.

D.

Svitka + 06/2011 + 10/2016 101372
19.4.2013 21:28:46
Bydlíme na velkém sídlišti a je tu opravdu velká hromada dětí, které nevzali do školky. A to se bavíme o těch 3letých až 5letých. O 2letých dětech ani nemluvím. Tak jsme uvažovali, že bychom založili tu dětskou skupinku, pokud to schválí. A nebo si prostě budeme sousedsky vypomáhat. Střídat se. Ale musíme to nějak probrat, jak by to probíhalo, jak by se to financovalo, atd. Ale je to tu asi jediná šance. Teď jsme byli u doktora a bavila jsem se tam s maminkama, které nadávali, že nevzali ani 4leté! Jediná šance je, že je vezmou o prázdinách, staví se tu 2 nové školky, budou kolaudovat až v létě. Ale kolik se tam vejde dětí? 50? Na těch 500 nepřijatých? Dvouleťáky fakt nevezmou. :-( bez šance.
Jinak u doktorky jsme byli, protože malá nepřstávala kašlat (ano, od února!!!) a dostala teď horečky. Tak jsme využili, že byl taťka doma a vzal nás k paní doktorce autem (nechtělo by se mi jí vláčet okamžitě s horečkou půlhodiny kočárkem, navíc má ordinační hodiny tak šikovně, že jí vždycky musím budit, abychom to stihli). Ještě že jsme to udělali!!! Kristýnka má zápal plic!!! A zřejmě už od toho února, kdy asi měla zánět průdušek, ale atb nezabrali, a vyvinul se z toho ten zápal :-( děs, běs! Máme silné atb na 10 dní, pak nás čeká kontrolní rentgen, snad už bude v pohodě. Brali jí i krev, abysmě věděli, jak moc jí ta dlouhodobá nemoc rozhodila, tak doufám, že to bude v pohodě. Jen už chápu, proč přestala dělat pokroky, chudinka malá, bojovala s takovou nemocí a já jí tahala po venku a po cvičení... ale nebylo na ní nic znát. Jen hrozně kašlala když spinkala, hlavně usínala. A posledních pár dní také když běhala... No, uvidíme, je mi jí děsně líto. Ale krev vzala statečně, plakala, nejhorší bylo, že jí brali 3 zkumavky, tak to trvalo, ale zvládla to. Hned plakat přestala, chtěla bonbon :-) Víc jí pak vadila ta náplast. Nejdřív jí děsně chtěla (byly na ní obrázky), ale pak jsem jí to musela sundat. A až doma pořád plakala "mamí, au, au," šahala si na tu ručičku, hrůůůza. Ale ona se ráda nechá ošetřovat :-) Bylo mi jí strašně líto, ale když na chviličku usnula a pak nám k ošetřování podávala tu druhou, tak jsem věděla, že problém bude jinde :-) No, tak snad ATB zaberou a bude už v pořádku.

Ríšovi, vše nej a nej k narozkám! Před 2 roky mi bylo hooodně úzko, když jsem dozvěděla, že už je první mimi na světě (i když teď jsme to ještě nevěděly, co?). Hrozná představa. A jak to hezky zvládnul! :-)
terapeutka 100134
19.4.2013 18:13:02
Tak dnes mi mailem sdělila ředitelka naší vybrané školky, že jsme bez šance, že přespolní neberou a navíc že nejsou zařízeni pro tak malé děti, že berou nejmenší tak 2 a 3/4 roku a to jen místní, kteří mají staršího sourozence ve školce...~7~

No nicméně jsem narazila na jednu školku v Ostravě - www.sokratesek.cz
doporučuji zaměřit se na ceník, je to docela maso~8~ no naštěstí bysme vyhovovali podmínkám té dotované třídy. Sice by to znamenalo vozit ho denně 20km tam a odpoledně zpět, ale vzhledem k tomu, že sama takhle denně jetdím, tak bych prostě vymněnila bus za auto a vozila ho cestou. A navíc je to v mé rodné oblasti, kousek odtama bydlí babička, ségra, kamarádka - pro případ krizového vyzvedávání.
Takže v pondělí tam budu volat a budu doufat, že mi ho od září vezmou.
terapeutka 100134
18.4.2013 9:20:42
To teda tichá závist... já jsem hledala marně jesle v Ostravě, kde pracuju - a jsou tu jen soukromé, 500,- se platí v těch nejlevnějších za jeden den!!! Jinak ceny za měsíc cca 6-7tisíc + stravné... masakr, to by vyšlo levněji platit si chůvu, stejně bych ho tam nnedávala každý den, jen když bysme byli oba v práci nebo třeba po chlapově noční.
Snad nám vyjde ta školka.
[<<Předchozích 150] Názory 151160 z 6710  [Dalších 6550 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.