| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : září 2011

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!
  (?)
[<<Předchozích 120] Názory 121130 z 7860  [Dalších 7730 >>]
MyškaLL 72634
19.12.2011 11:39:00
nellys, bylo to lepší asi dva dny a pak se to zvrhlo :-(
nellys + 3 84720
19.12.2011 11:26:40
ahoj holky,
myško škoda, že nemáš obyč sunar, ten bych si vzala, ale tím nutra defens nekrmí asi tady nikdo, monča má tuším nutrilon. a já myslela, že jsi psala, že je to po tom dokrmu lepší.
jinak jak jste psaly o té školce, tak náš maja z ní nosí taky samé "užitečné" věci, než začal chodit do školky tak ukázkově jedl, teď se v tom patlá jak malé mimino, odmlouvá atd, no jo, co se dá dělat
MyškaLL 72634
19.12.2011 9:35:27
Maesto:
No teda nemáš to lehký se někam dostat z toho vystrkova...co?
No já v noci opravdu kojím ted po dvou hodinách...a jednou k tomu ještě strčím to mlíko, ale nemá to moc význam, protože za dvě hodiny je stejně vzhůru. Jenže co já ted s otevřeným sunarem....naštěstí aspon udělali do toho balení dva balíčky po 350 g. V tom co jsem z něho brala mám ještě ale 290 g. Asi nikdo z vás nekrmí Sunarem Nutra defens, co? Že bych to poslala, ať to nepřijde v niveč...
Maesta a zlatíčka 15791
19.12.2011 0:08:13
Myško - tak když nechroptí, tak zkus jeden den být s ní jen v teple - to by mělo zabrat, i bez dalších kejklů, jde o to ji nezachladit - nejhorší jsou průvany - kterých my doma máme požehnaně - no, hlavně, že to vím....
když spí malá s vána, tak asi na polštáři, že? Tak dáš větší polštář nebo podložíš polštář nebo já dávám ráda do kojícího poštáře - on i hřeje, jen i mimča se při nemoci víc potí, tak kontroluja a přeslíkej, ale teplo potřebují, i když se při rýmně líp dýchá na čerstvém vzduchu. prostě nezachladit, nezachladit a nezachladit a máš to v suchu.

Jinak rady naší mamky k málo přibývajícímu mimču - kojit po 2 - 3 h intervalech a jak si řekne, k UM přistupovat až když opravdu není zbytí(přes veškerémreklamy má každe um i neblahé vlivy na mimčo - ne jen pozitiva a co největší přizpůsobení MM) - pokud maminka má mlíko, tak přikládat často a to i v noci - vydržet, u těchto miminek kojit hlavně v noci a maminka by pak měla odpočívat zároven s mimčem i přes den , jinak potřebě kojit vše ostatní přizpůsobit, obvykle se vše upraví během několika dní či týdnů. Venku nenechávat déle než 3 hodiny i kvůli přebalování a kojení. Přebalovat by se mělo z hyg. důvodů nejpozději co 3 h.

U nás trochu lepe, ale zdá se mi, že to sedá níž - v krku to má teda jen nastříklé - lehounký náznak, ale už to slyším, kéž by jsme to zvládli a co nejdřív! Zítra jsem měla jet konečně na kontrolu po 6.nedělí na gyndu - no a nebudu moc jet nikam - jen hodina je cesty a brát s sebou malou nemůžu - to by mi úplně lehla...
nellys + 3 84720
18.12.2011 21:16:12
ahojte,
moni, u dětí na UM se začíná s příkrmama od ukončeného 4. měsíce, takže v lednu, nevím kolikátého je malý narozený.
jinak my jdem na očkování a poradnu ve středu, ale podle domácí váhy má tak 7,5kg, je to takový náš otesánek~j~
MyškaLL 72634
18.12.2011 12:43:04
Ahojte, díky za rady :-)

Handy, zatím není zahleněná moc, dokonce ta teplota jí na noc klesne a pak ráno jí zase roste...nechápu. Podložit její postýlku...hmmm, musela bych tu naši...ta pochňura totiž už druhou noc skoro nespala, tak ji mám u sebe. Už se z ní fakt zblázním. Dvě hodiny v noci prořve...dnes už jsem brečela s ní. Byla jsem zoufalá, že nemůže usnout a já že jsem tak šíleně unavená a kvůli ní se opět ani trochu nevyspím, nic nezabíralo..no po těch dvou hodinách zase vyhladověla, tak pak zabralo prso, ale předtím právě ne. Asi ji fakt z toho Sunaru bolí bříško, tak budu muset vyzkoušet něco jiného. Ale moje mlíko jí v noci fakt asi nestačí...nebo jestli v noci jak je ospinkaná ho neumí tolik z prsa vytáhnout já nevím....jsem z toho celkem na rozpacích. Když jí nedám sunar bude mít hlad, když jí ho dám, bude ji bolet bříško... No dnes ho nedám. Sousedka mi dala vzorek jinýho mlíka, co dostala asi v porodnici. Je to Hipp bio. Sice není ten extra sytivej, ale možná i to jí vadí na bříško...tak uvidím.

No a Maesto, my jsme ještě vyjímky...my startujem na normě a taky pak bojujem o každej gram :-)
Dneska jsme ven nešly. Mám ji na chodbě a na wc jsem otevřela okýnko, nechala pootevřený dveře od wc na chodbu, kde je kočárek a spinká tam. A zrovna dnes je tak krásně. A večer jsem jen omývala, takže jsem to intuitivně udělala tak jak píšeš, to jsem ráda :-)
No tak koukám, že jsem s tím nespaním na tom ještě docela dobře..., když čtu tebe Maesto...no taky 4 děti a jedno, to je dost rozdíl...
Sterimar mám, a má Nasivin, ale kapičky. To ještě jak jsem marodila v těhu já. Tak pokud bude potřeba nebudu kapat ale vytřu nosík kapkama na tamponku. Zatím ta rýma ale zdá se není nějak moc. Jen častěji vytírám nosík, ale zatím ani nijak nechroptí.
No, o postýlce jsem psala...:-) A topení máme podlahové, bože já jsem případ ~t~ Už jsem přemýšlela kam když tak dám vlhkou plínu. Podlahovka má oproti klsickýmu ustřednímu topení jen 30 °C, takže to je jak když si dáš plínu na tělo...Ale tak asi by se taky odpařovalo. Holt to asi nechám viset přes bok postýlky...nic lepšího mě nenapadá.

Romi, ty děti tu nespavost snad od sebe chytaj tady přes internet...to je strašný...No tak je nás tu nevyspaných víc a víc...
R+3 44628
18.12.2011 10:24:44
Dobré ráno:-D

Tak zdá se, že i u nás je momentálně konec pěkných spacích nocí :-(. Dříve spal tak od 20:00 do 5:00 a pak ještě tak do 7. Teď se budíme po 2, 3 hodinách. Dneska jsem naprosto vyřízená. Potřebovala bych ho dát spát na zahradu, tak spí dýl, ale nejde to, protože manžel dole v bytě rozbíjí kangem podlahu a tchán vynáší suť do velkého kontejneru. Takže je tady kravál a v tom malý spát nebude. Tak nevím, co dneska bude~n~. Ale udělat se to musí, protože už konečně ve středu přijde topenář.
Maesta a zlatíčka 15791
18.12.2011 1:05:43
No Myško ještě - zvýšit tu polohu pod hlavičkou a zvlhčit vzduch - na topení plínky mokré - ručník, nebo zvhlčovač
Maesta a zlatíčka 15791
18.12.2011 1:02:15
Jo Myško a jak píše Handy - prostříkávat a hlavně pokud tam ten soplík je nebo ho cítíš - to poznáš - špatně se malé dýchá, chroptí apod., tak odsávat a odsávat - neboj se toho, jiná cesta není. rostříkáš stërimarem, vicentkou, ale ještě potřebuješ něco s účinnou látkou - nasivin, můžeš i pinosol, snad je i otrivin , ale je toho strašně málo pro takové prcky, nesmíš s účinnou látkou kapat déle jak 3 dny!!!!pak musíš vymněnit - takže doporučuju začí jen nějakýp tím sterimarem či vincentkou + pokud tam ten soplík je a není to jen občasné kýchnutí s vyletěním soplíku, tak s nasivinem - klidně stříkacím - to je nejlepší - pěkně se to na tu sliznici rostříkne v maluškých kapičkách, kapaní může být moc, to je ten obyčejný - ten stříkací je s růžovým čtverečkem na obalu a když to nezabere, tak třeba ten pinosol - ten doporučuje jeden primař UNK i maloškom.
Maesta a zlatíčka 15791
18.12.2011 0:55:07
Ahojky,
Handy - tož taky obřík - teda, jak vy to všeci děláte?????my startujem vysoko a pak bojujem o kařdý gram.......teď teda nevím - nevážím a nestresuju se - zase máme rýmu, už i odsávat musím!!!!tož co bych chtěla, že - klidu taky nemá - to se naječím, že mne nikdo nemá hledat voláním - včetně manži, v buzení se naprosto doplňují, dnes máme navíc návštěvu na přespání, tak to byla úplná katastrofa......
Myško - při zv. teploťe -nekoupat, jen omývat, nezachladit, takže pokud nechroptí ven jen na chv. při nějakém nefajn počasí teplotním zlomu apod. taky nechodit už vůbec né při mlze atd....Ven tak do 2 h. - já dávám i s kočárkem dom do chladnější části - chodba apod. - oni jsou ještě jako chv. venku, ptorože namají vyvinutou termoregulaci. Pokud mimčo necháš dlouho venku, tak Ti bude spát klidně i celý den jen s nakrmením třenba, ale vysiluje se tím, jak si musí dělat teplo, tí¨m právě jak dýchá ten chladný vzduch - můžeš mít oblečený mimčo sebe víc nebo líp. Taky kontroluj nos - pokud je chladný - dom, pokud ještě potřebuješ pobyt prodloužit, tak zatelpi vzduch tím, že dáš něco jakoby před nosík - ne na - tj. třeba před boudičku - fusak či tak. Snad mi rozumíš - je mi strašně blbě - asi su jednak přečerpaná a taky jsem měla trochu víc sladkého - dělali jsme s klukama van. rohlíčky, kokosové nepečené kuličky a linecké - jen tak, aby se zabavili, jinak budu mít cukroví od tchýně, ta se dnes přijela dokonce na nás podívat - to se nestávalo dřív, ale co se narodila A. tak je tu nějak na její poměry často - no měla jsem naprosto strašlivý bordel - na zemi v kuchyni zaschlý rošlapaný sirup atd. - no nádhera!!!Stydím se ještě teď! Noce nespáváme - teď zase rýmou+ i prdíky...do toho starší sourozenci s nočníma můrama, čuráním apod. no já nefunguju.....
[<<Předchozích 120] Názory 121130 z 7860  [Dalších 7730 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.