| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : září 2011

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 460] Názory 461470 z 7860  [Dalších 7390 >>]
Handy 38798
22.11.2011 14:53:00
Moni, to nemůžeš dát ani ty homeopatika?
A od kdy teda ty příprvky jsou - našemu Kájovi rostli zoubky v pátém měsíci, Pepčovi v šestém - takže takový nějaký průměr. Uvidím jak to bude s Mančí. Měla jsem na to jen mundisal gel, ale skoro jsem to nepoužila. A kousátka je taky moc nebraly. Ale oni to zvládali docela dobře - oproti tomu, co znám z vyprávění od kamarádek nebo třeba i od naší mamči. :-)

A s dáváním na bříško - já to teda taky docela flákám a flákala jsem to uvšech dětí (maximálně tak když leželi na nás a nebo na tu chvilku při oblíkání, koupání, ale nic cíleného a delšího) a přesto kluci neměli žádný problém a v necelém roce už chodili - takže to rozhodně nebylo nic co by brzdilo vývoj. U Pepeho (jako prvomatka) jsem byla nerví - kvůli refluxu jsem ho na to bříško moc nedávala a všechny dětičky okolo byly šikovnější, teprve v šesti měsících začal tak nějak pěkně pást koníky - ručky opřené o předloktí a neryl jen nosem v koberci, pak začal pilovat převalování a najednou to vzalo takovou rychlost, že v osmi měsících se sám posadil a postavil v jeden den a zlepšoval se den ode dne. :-)
monika+09/11+04/98 114095
22.11.2011 14:40:07
Ahojky, tak malému se na bříšku moc nelíbí, ale dávám ho, spíš ale leží na nás na bříšku a to drží hlavičku zvedlou fakt dlouho.. Jinak ho dávám na břicho do košíku, protože v postýlce se mi hned otáčí na záda. A to dělá os 3 týdne, tak nevím... Náhodou to není, protože to udělá pokaždé a hned,. V košíku na to nemá prostor, takže tam je na břiše, má zvednutou hlavu a řve a řve~t~~t~~t~~t~ Jinak u nás děsná noc i den, leze mu další zub. Se zblázním hergot, proč tak brzy~o~. Nemůžu mu dát kousátko, gel na zoubky, nic, asi se s takovýmahle dětma nepočítá~n~
Syssi + Michalka + Gábinka 77056
22.11.2011 14:31:35
Já ji taky vždycky položím na bříško a dám před ní hračky, aby měla na co koukat, nebo ji pokládám na břiško na hrací deku, ta je barevná to se jí taky líbí,nebo před ní blbne Michalka a to se může uculit :-)
MyškaLL 72634
22.11.2011 14:13:41
Syssi, tak to je malá šikulka :-) Naší se na bříšku nelíbí... Ale ve vodě máme cvik na bříšku a to vidí hračky, co jí tam plavou,tak se jí to líbí. Snad na to přijde a začne se jí to víc líbit :-) na a asi bych ji měla dávat častěji...~f~ Ale nějak na to zapomínám a pravidelně si vzpomenu po jídle...což nemůžu....no :-(
Syssi + Michalka + Gábinka 77056
22.11.2011 14:04:46
Tak my byly včera u doktorky ve dvou měsících, já jsem očkování nechtěla (hexu 1. dávku), ale přemluvila mě, hlavně kvůli tomu černému kašli, prý to tady pěkně lítá vzduchem, chytají to většinou děti nad 10 let protože, prý tenkrát byla nějaká špatná vakcína a teď je to prý samá viroza, tak by toprý alespň jednu dávku chtělo. No moc se mi do toho nechtělo Gabce odeznívá ta rýma, ale zvládky jsme to bez teploty tak jsem ráda.

1.12. jdeme na naušničky :-)

My jsme na bříšku teda hodně často, Gábince se líbí a krásně jí to jde. Teď se mi začala z bříška kulit na záda říkala jsem to dr. a ona, že prý je to náhoda, že je na to ještě malá, ale dnes 7x za sebou, to už asi náhoda nebyla, vždycky z toho má hroznou radost, jak mě převezla ~t~
MyškaLL 72634
21.11.2011 22:30:27
..., ze dam Kacku na brisko taky jednou az dvakrat za den.
MyškaLL 72634
21.11.2011 22:25:54
Claire, tak aspon ze pri vsinte smule mas spavy miminko. Kacenka v posledni dobe pres den ne hce spat. Jediny kde spi tak v kocarku. A protoze malo pribira, asi jak tvoje Vanda, tak ji taky z kocarku budim. Ma 3hodinovy interval, ale v kocare by vydrzela dyl. Jenze z obavy aby pribyvala,ji taky radeji vzbudim. No nekdy i presvihnu ty tri hodiny kdyz potrbuju neco rychle dodelat, to se pak hodi ze spi :-D protoze pak u zas nespi skoro vubec. Leda na rukach.

Zozi, priznam se, ze dam Kacku na brisko taky jednou az dvakrat na brisko. Po jidle nemuzu, blinka, pred jidlem zas uz rve, mezi jidly si vetsinou nevzpomenu nebo se ji snazim uspat. Takze taky vetsinou po koupani. Nebo nekdy, kdyz je v dobrem rozmaru tak pri prebalovani pred kojenim :-)
Claire+Viky04+Jáša09+Vanda11 15919
21.11.2011 21:34:09
Ahoj vecerne, prsty mam zas ptekly a vsechny klouby me boli, tak to tady datluji dvema prstama a moc me to nejde ~Rv

U nas nic noveho, nemoc s emi nelepsi, zacinam uvazovat ai te steroidni injekci ~:(

Mysko, se socialkou mam ted taky takove srandovni zazitky. Mam jeste 2 leteho caparta, na ktereho beru rodicak a ted od nastupu na RD mam narok na PPM. Ale kdyz se vyplaci PPM, tak uz nemam pak narok na ten ropdicak na prvni, starsi dite. No ale to ja jsme nijak neresila, takze me chodila PPM a rodicak zaroven. Kdyz me to prislo potreti, tak uz me to bylo divne a volala jsme na UP, jestli je to v poradku, ze me to posilaji.
Urednice byla desne prekvapena, ze jako OSVC mam narok na PPM (jsem pry jedina v Brne), tak ji ani nenapadlo, ze by me meli prestat vyplacet rodicak.
Tak kdyz jsme se teda tak priznala, tak musim za ty tri mesioce to vsechno vratit ~t~
No to me bylo jasny, ze me to nenechaji, nastesti jsme to neutratila, ale trosku jsme zalitovala, ze jsme s emozna nemusela takto nabonzovat, treba by na to neprisli, kdyz jsme teda jedina v Brne~t~~y~

Ja adeti: klouboucek jsme zkousela, ale zadna slava, prislo mi to uplne stejny, jako bez nej

R+3 tak moucnivku ma Vanda uz mesic, nepomaha nic. Mela jsem i jeden gel z Nemecka, co jsme si nechala dovest, vsichni ho moc vychvaluji , ze jim pomohl, no ale nam ne. Klasicka gencianka je o nicem, no proste moucnivkujeme furt ~a~

Handy, no tak s tim pepem a plavanim verzus umyvanim hlavy jsi me pobavila, u nas je to uplne stejne, Jasa taky na bazenu se furt noril, ale kdyz mu mam osprchovat hlavu, tak jeci, jak pavian!

Maesto, co deti, uz jsou zdrave?
Slanina na atopicky exem?: Ty jo, to si zapamatuji. jasa je taky atopik!

Jinak Vandus je moc spava, v podstate uplne cely den spi, probudi se, jen kdyz ma hlad a ihned potom zas usne. Vubec nevim, ze mam mimino.
Ale budi se po dlouhe dobe, treba po 4-6 hod. i to i v noci, to jen treba 1x za noc, tak od te posledni navstevy DR., kdy MUDR zkonstatovala, ze zas tak moc nepribira, tak ji max. po 4h budim. Jakmile s eneprobudi sama, tak ji proste probudim a nakojim.
Kdyby pribirala vic, tak ji budit nebudu, ale mam trosku obavu, ze na dalsi navsteve uz by byla pod spodni hranici!
Zozinka 66370
21.11.2011 20:35:53
Myško...já myslím,že je to normální vývoj..nehrotím to taky.v pondělí uvidíme...já se přiznám,že ho nějak často teda na bříško neotáčm,nevím kolikrát denně třeba vy...my hlavně večer po koupání...přes den nějak není moc čas..páč ,když se nabaští tak usne,do toho ta Michalka...no nějak to rychle vždycky uteče a je večer~t~
MyškaLL 72634
21.11.2011 19:24:04
Zozi, ja to taky zkousela a presne jak pises :-) Dala jsem ji primo na brisko a ty rucky se ji tam samy dostaly a taky krasne pasla :-) Dneska jsme to zkusili znovu, ale uz becela a tak se to nepovedlo. A sama to taky neudela, kdyz ji jenom pretocim na brisko. No tak ma zatim dva a pul mesice. Uvidime jak ji to pujde :-) Jeste je cas. Na kontrolu a prvni ockovani jdeme 1.12. To bude mit presne tri mesice.
[<<Předchozích 460] Názory 461470 z 7860  [Dalších 7390 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.