Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| Maesta a zlatíčka | 15791 |
|
|
2.11.2011 22:07:25
Jo a rotaviry jsou stále častější a do roku prý děcka tak moc neschvátí, ale batolata už to úplně vykolejí a 90% končí dehydratovaných v nemocnici - dřív prý to bylo velice malé % a dnes stále procento roste, takže mi Primařka Novorozeneckého toto očkování doporučila.
|
| Maesta a zlatíčka | 15791 |
|
|
2.11.2011 22:04:01
Ahojky,
Myško tak ta 100 je dobrá cena a i kdybys měla někde něco "zašít", tak si myslím, že se to oplatí, ale až si budeš chtít udělat radost, kup si opravdu jednu i novou. Hm, kopírovat neumím, takže asi na víckrát....hned po dopasání tady příspěvků, jsme měli di¨vokou noc - měla jsem zelí a už ani moc neřešila nějaké protiprdíkovské sajrajty a vymstilo se to - já teda sama si dala, ale zjevně to nestačilo - právě naše lékarnice mi poradila taky vše přes mléko - novinka nějakou dobu je espumisan kapičky, je i želé pro větší no a dlouho gelové globulky, tak jsem manžu pro to hnala a je to strašně hnusný - Lefax, Sab jsou proti tomu pochoutka.....A. se po tom šklíbí a vyplouvá......ale stajně mám pocit, řže nejvíc zabírají probiotika, kzteré teda beru sama a protože už neberu ATB, tak jsem si přestala dávat i probiotika a asi i to mělo vliv - prostě se A. budila v tu noc i po 10 min. bylo to už zoufale a i přes den ještě boleníčko doznívalo.....v intervalech, ale mezi tím i spala - dopoledne teda na bříšku, ale jinak už i na zádech a i sama bez náruče..... Teda OTESÁNKY vám závidím,jak to děláte - my se kojíme skoro furt a teda myslím, že budeme zase bojovat o každe deko - já dom tu váhu nejsu schopna pořádně zvážit - prostě su nemožná - na decimálce dnes 4.90 - 5kg, před týdnem ve čtvrtek na dig. v ordinaci, k¨de zastupovala mamka 4.83 a doma před tím měla na dig. kuch. náze 5 kg - tož věřím té z ordinace a půjdu se tam převážit s mamkou zase 11.11., protože Dr. ke které patřím neváží - tonjsem psala, ale vzhledem k těm ATB a k té rýmě, mamča trvá na tom, abych vážila. No a hádejte co dělám....-.žehlím a píšu mezi žehlením - žehlika už praská - tak jdu na to, ono musím žehlitkaždý den - skoro, ale mám to pakn rychle - jen se k tomu dostat - nezvládám....náro¨čno jak po fyz. str. tak hlavně po ps. str. Zozinko, ještě štěstí pro mne , že kluky do MŠ nedávám - bych něco vyrábět nezvládla - stačí do ZŠ...chudáci kluci teda přichází o zážitky, ale je to tak pro mne klidnější, než je někam vypravovat a vozit je a dovážet..... Ono teda celkově, když to jde, tak je lepší do MŠ nedávat, protože je to tam plemeniště bacilů a děcka od děcek vše velice snadno chytnou a čím menší prcek, tím víc vše pochytá a my jsme úplná lepidla na bacilky... Tak s chutí do toho a půl je hotovo... |
| R+3 | 44628 |
|
|
2.11.2011 21:46:58
Mi nabízela Dr Rotarix, že mají teď "akci" na jednu dávku 1000Kč, dohromady teda 2000Kč. Normálně že to stojí dohromady 4000Kč. Tak asi jak kde..
|
| Syssi + Michalka + Gábinka | 77056 |
|
|
2.11.2011 21:28:26
Naše Gábinka po těch laktobacílkách krásně chrupe, teda v noci s tím jsme hodně bojovaly
jinak přes den toho taky moc nenaspí jedině na rukách a nebo v jezdícím kočárku. Chtěla jsem umýt okna v místnosti, kterou nám už tatínek nahoře dokončil a ty dvě okna jsem myla tři dny, s holkama to prostě nějak nejde ![]() Koukám že vám dětičky taky krásně rostou ![]() Myško já jsem to trvalé bydliště měnila tak nějak postupně a stějně jsme pak zapoměla na jednu knížku na poště, tam jsem to měnila snad až po dvou letech. Změnila jsem to na dokladech a spoření a pojištění mi chodilo k našim, tak u toho jsem to moc nehrotila. Právě, že bych byla ráda kdyby míša nastoupila od Nového roku do školky, teď ji tam dát nemůžu mají tam neštovice a tak jsem říkala po novém roce a dr. říkala ať počítám s tím, že mi to domů určitě dotáhne a že každé dítě do 1 roku, které to chytí končí v nemocnici. No taky říkala, že to není 100%, že to může chytit tak jako tak, jen prý to má lehčí průběh. Já zase ta očkování tak moc nemusím, spíš jsem pro to aby se to tělo bránilo samo. Taky stavíme, ale co se týče tohohle tak peníze řešit nechci, ty prostě někde vyhrabu, spíš mi jde o to jestli to má smysl. Myško nám určitě říkal 2400.- za dvě dávky. Pak taky říkala o očkování na Pneumokoka Synf. zdarma a ta druhá vakcína už nevím jak se jmenuje 400.- doplatek na dávku, prý jsou čtyři ty dávky a prý je na víc kmenů. |
| R+3 | 44628 |
|
|
2.11.2011 20:17:23
Ahoj holky, my jsme byli včera na 6týdenní prohlídce a Alex má 5,9 kg a 58 cm. Je váhově uprostřed kluků. Tomík měl 5,4 a Viki 6,7.
Taky uvažuju o těch Laktobacílkách, nebo o těch prob. kapkách Bio Gaia. V Polsku je mají levnější a to máme kousek, tak tam asi o víkendu zajedem. Alexe to bříško asi pořád trápí, je pořád hodně neklidný ![]() |
| nellys + 3 | 84720 |
|
|
2.11.2011 18:08:28
ahoj holky,
dnes jsme byli na poradně v šesti týdnech, malej má 5470g a 57,5cm takže takovej náš otesánek ![]() jinak přes den toho moc nenaspí, jedině v náruči nebo v kočáře a to se ještě většinou musí jezdit |
| Handy | 38798 |
|
|
2.11.2011 16:43:24
Syssi - naší doktorce se nezdá věcí a stejně je dělám.
![]() ![]() Pokud vidíš, že to Gábince pomáhá, tak se toho neboj! A s tím Rotarixem - já teda děti nenechávám očkovat ani když na to máme, ale pokud jsi u VZP, tak tam teď mají do konce roku nějakou akci, že je to levnější. Každopádně pokud zvažuješ jestli ano nebo ne, tak promýšlej, jestli třeba Míša měla někdy nějaké rotavirové průjmy, jak často se pohybujete v dětském kolektivu, kde by k tomu malá mohla nějak přijít a tak. No, třeba známé malá rotaviry chytla i při hospitalizaci. |
| MyškaLL | 72634 |
|
|
2.11.2011 15:38:30
My jsme ho nedali, Syssi, to očkování. Jsou toho dvě dávky, ale obě stojí ty dva tisíce, takže dohromady 4, ne? Mám pocit že nám to tak nějak říkala. Proto jsme to nedali, že je to moc drahý. Teď trochu bojujem s prachama :-(
A na Laktobacílkách je napsaný, že to prďata můžou. Dokonce lékárník, který je ve všem takový striktní (nechtěl mi prodat Saridon, že kojím ) k tomuto neměl ani půl slova takže v klidu. A že to třeba dr.nezná...když vám to pomáhá, tak bych to neřešila a dávála. Nám to taky pomáhá Přes mlíko se to možná dostane, ale už ne v takovém množství, si myslím.Mám zažádáno o novou občanku Ještě musím zavolat na zdr.pojišťovnu...To jsou takový ty dvě nejdůležitější věci a pak popřemýšlet, kde ještě je důležité změnu trvalého bydliště hlásit. Asi na sociálku...to asi udělám pak osobně až ttam ponesu vyplněný papíry...to bych mohla dát příští týden. Teď mi chlap odjede, a nechci Kačku tahat s sebou, když to není tak úplně nutný. |
| Syssi + Michalka + Gábinka | 77056 |
|
|
2.11.2011 15:01:29
Ahojky, tak my se právě vrátily z prohlídky v šestinedělí od doktorky, tak měříme 56 cm a vážíme 4650 g, prý tabulkové miminko. Trošku jsem ji šokovala s těma Laktobacilíkama, dávám je přesně jako Myška, z prstu a já ji to nechávám slízat během kojení, tak na mě docela koukala a když jsem se ji ptala jestli to Gábince teda můžu dávat, tak na mě tak divně koukala a řekla mi jestli je raději nechci brát sama, že se to do mlíka dostane. Nám to teda ale za tyhle 4 dny co je dáváme neskutečně pomohlo, Gábi je celkem v pohodě. Taky mi doporučila očkování na Rotaviry, dáváte ho některá, mám se rozhodnout do konce týdne, prý to stojí 2 500,- a jsou toho dvě dávky.
|
| Zozinka | 66370 |
|
|
2.11.2011 12:24:42
ahojky,hezký den...
tak jsem konzultovala s dr.a očkování na TBC nedáme,Vítek není úplně fit..tak to necháme až ve 2letech,až bude mít všechno základní očkování... včera jsme vyráběli klobouk pro Míšu do školky na halloweena,chtěla být bílá paní..no to byl boj.dělala jsem to do 0,30h a stejně to až tak moc nedrželo..ale měla šaty,stejně to asi na hlavách ty děti nevydrží mít celou dobu...jsem zvědavá jaks e jí to líbilo..kdybych to věděla dřív tak jí ho koupím,ale bylo to na rychlo.... dneska jsem šla s kámoškou a vítkem ráno ven tady na procházku asi na hodinu od 8.45..a od té doby spí..v kočárku....a v noci taky docela dobře spal,večer a zatím i dnes ho to bříško netrápí..že by taky už nastoupily práci ty laktobacílky?no uvidíme,nebudeme to zakřikávat... Myško..tak jsem zvědavá jak si plavání budete dál užívat....ve vaně určo dobrý... |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.