| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : červen 2012

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!
  (?)
[<<Předchozích 100] Názory 101110 z 436  [Dalších 326 >>]
Martina + 2 uličníci 52257
31.5.2012 19:29:59
Aha, Carlin díky, tak ono to asi s tím otvíráním není nikdy tak žhavý:-) Já se teda otvírám už měsíc a půl, tak mě to zpočátku trochu vyděsilo, ale teď už ani ne, ve 38. týdnu ať už se klíďo narodí. My taky řešili nemoce, malý měl teď neštovice, tak mě zas doktoři stresovali, že nesmím porodit předčasně, přičemž druhým dechem mi řekli, že to asi předčasné bude. Ale neštovice jsou za námi, předčasný porod se nekonal, tak mě akorát štvou, že člověka strašej:-(
Carlin 40902
31.5.2012 10:56:37
Ahojky~3~,
vzpomínám na MishuK, ta už by měla mís svoje miminko na světě po plánovaném císaři.

Jinak se mám celkem fajn, ale hodně mi otýkají nohy a mám je oteklé hned od rána a nějaké podkládání nahoru stejně nepomáhá.
Termín mám 2.6. a pak 5.6.(dle MS), tak snad nebudu čekat moc dlouho. Otevřená na 2 cm jsem byla už před třemi týdny. Včera mě Dr. nevyšetřovala, tak nevím, jestli se to ještě nějak nepohlo.

V posledních dnech ale spíš řeším synka, který měl horečky a nějakou vyrážku. Nakonec to snad byla jen nějaká viróza, ale musí být ještě doma, takže klídek moc nemám. Navíc mu při vyšetření našli zvětšenou slezinu a játra, tak jsme ještě museli na krev a čekáme, co z toho nakonec bude. Doufám, že to je jen nějaký doprovod virózy.

Ještě bych ráda v kinech stihla film "Sněhurka a lovec" tak snad v pátek nebo sobotu. A pak si už může miminko ven:-). No, naplánované to mám hezky, jen jestli bude mimi stejného názoru.

Mějte se krásně a hodně sil do finále!
Martina + 2 uličníci 52257
31.5.2012 7:53:30
Ahoj holky, tak jak se v tom teplu máte? Já se vyvalím ven a dopoledne, když malého odvedu do školky, se snažím odpočívat.Jenže to je každou chvíli něco, včera poradna v porodnici, předtím návštěva kamarádky, takže moc neodpočívám. Nejlepší je, že mám termín 15.6. a už dva týdny mě strašej, že to může být každým dnem. Včera mi řekli, jsem otevřená na 2,5 cm. Moc tomu nerozumím, já myslela, že se otevřu až při porodu, ale evidentně ne. Tak si říkám, že někomu pak při porodu ty 2 cm trvají dvě hodiny a já to mám vlastně už ušetřeno:-) Jestli to teda špatně nechápu, mě 2,5 cm přijde dost,takže asi fakt to může být každým dnem. Vše připraveno, taška zbalená, hlídání zajištěno, tak vlastně čekáme. Teď nebude takové vedro. Nevím jak kdo,ale já se děsně potím a funím a vůbec jsem jak dělová koule zkřížená s velrybou :-) Mějte se krásně a piště co u vás nového:-)
Martina
arieev + Jolanka 11.5.09 84846
27.5.2012 21:11:44
Děkuji za přivítání Jani:-) Blahopřeju k Marušce a i ke krásnému vztahu sestřiček...
Jana*K a sluníčka 51000
27.5.2012 9:49:03
Ahoj holčiny :)

Arieev, myslím, že klidně můžeš, budeme rády :-)

Všem moc díky za gratulace :-)

Moc nestíhám :-) a tak vám moc nepíšu, se omlouvám.
Maruška měla při narození 45cm a 3100g. Trošku se nám podchladila při převozu do nemocnice, ale to se v porodnici zvládlo a vše je v pořádku.
Hanička, naše první holčička se na Marušku moc těšila, má jí moc ráda, a pomáhá mi při přebalování, líbí se jí podávat mi plínečku a vybírá obrázky, které jí mám dát...to u papírových plenek. Občas dávám malé látkovku, ale dovnitř do té papírky, neboť máme všechny svrchní kalhotky trošku větších rozměrů :)
Máme trošku problém s mlíčkem, ale věřím se brzy rozkojíme více, ale přibíráme :)

Carlin, Palusko, já měla první taky vyvolávaný a s rychlostí a průběhem druhého, přirozeného, se to nedá srovnávat. Druhý byl mnohem mnohem lepší :) Myslím, že se říká,že druhý bývá rychlý.

Držím vám všem palečky :-) a myslím na vás :-) Krásnou neděli :-)
23.5.2012 20:53:45
co se týče kosmetiky...mě se u Jolanky nejvíc osvědčil obyč slunečnicový olej z lékárny a pak bubchen. Prcku sem ze začátku mazala bepantenem a rybilkou a později jsme přešli na látkové pleny a do těch sem nemazala vůbec:-)
23.5.2012 20:49:20
Ahoj holky, jdu Vás pozdravit a podpořit..taky mám termín v červnu 2012, konkrétně 21.6..-) Přeju všem rychlý a co nejpohodovější porod a i kdyby byl horší, věřte, že s miminkem v náruči brzy všechno přejde:-) držte se...Pokud bych se k Vám mohla občas přidat do debaty budu moc ráda...~;((~;((~:-D
MishaK, Barunka a Puleček 49537
23.5.2012 13:36:13
Ahoj všem. Jani velká velikánská gratulace a velký obdiv. Také si moc nedokážu představit rodit mimo porodnici,ale dědeček jistě věděl co dělá. A jak je Maruška velká a kolik váží? Jste šikulky. HOdně štěstíčka a zdravíčka přejeme.
Já mám naplánovaný císařský řez na příští týden, nastupuji v úterý 29.5. a ve středu v sedm ráno 30.5. nástup na příjem. Císařský řez jsem měla i s první dcerkou a nyní to vypadá ,že malý bude docela velký, minimálně větší než dcerka a ještě mi včera paní doktorka řekla,že se neotvírám ani trochu, že čípek je stále tvrdý a vůbec se nevstřebává, prý ho mám jak v 5týdnu těhotenství. Kdybych chtěla rodit spontáně, musela bych se otvírat sama (nesmí mi porod vyvolávat).
Všem držím palečky,jelikož už se nám to všem blíží. Hodně sil a at vše dopadne dobře. ~;(( ~6~
BlankaSi 122809
22.5.2012 11:36:25
Jani,

veliká gratulace k Marušce :-) Máš můj velký obdiv, jak jste to hezky zvládly - porod kdekoliv mimo porodnici (doma, v autě ...) je v současné době moje největší noční můra ~8~

Už se strašně těším, až to budeme mít za sebou - týden mě pobolívá břicho a záda, tak už si říkám, že se to snad už konečně rozjede a ono pořád nic :-) Na monitorech se zatím taky nic abnormálního neděje, na další jdu ve čtvrtek.
S manželem jsme se konečně dohodli na jménech - nakonec vyhrál Vojta a Adélka - ale byl to boj. Obzvláště u holčičky~q~
Carlin 40902
21.5.2012 18:43:40
Teda Jani, tak to moc gratuluju k Marušce~x~.
Je super, že jste to zvládly i mimo porodnici. Já osobně znám tři maminky (kamarádky - známé), kterým druhý porod šel tak rychle, že taky porodily v autě nebo jedna doma v bytě. U všech to bylo druhé děťátko.
Já se toho moc nebojím, protože moje porody žádný fofr nebyly. Ale trošinku závidím porod bez medikace. Docela ráda bych to tentokrát zvládla bez rutinního píchnutí vaku plodových blan, bez zavedení kanyly a aplikace oxytocinu. Myslím, že to není nutné, když jde všechno jak má. A taky bych ráda měla miminko hned u sebe na těle, abychom se mohli přivítat.
No prostě je toho hodně, co bych chtěla jinak, než u prvních dvou porodů.

Konečně mám už sbalenou i tašku do porodnice, odevzdaný dotazník o jménu dítěte do nemocniční matriky a zaplacený poplatek za otce u porodu (chtějí 1500,- Kč - vydřiduši!!!) a ve středu jdu zase na kontrolu. Chci se tam zeptat, na darování pupečníkové krve.

Mějte se krásně a opatrujte svoje drobečky.
[<<Předchozích 100] Názory 101110 z 436  [Dalších 326 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.