| pitrson | 119675 |
|
|
10.4.2012 12:13:59
tak zdravim holky
dnes jsem byla na kontrole a malej ma 1900g roste roste pusinka moje moc moc moc se na nej tesim....a co vy holky jak je??? |
| MishaK, Barunka a Puleček | 49537 |
|
|
6.4.2012 11:50:16
Keťule, no ještě ,že je vše v pořádku, taky měq zamrazilo, jak jsem si četla tvůj příspěvek. Raději už jen polehávej a dávej na vás oba moc velký pozor.
Carlin - malou jsem otočila hlavičkou dolů, držela ji za nožičky a bouchala rukou (dost silně) mezi lopatky než se rozdýchala a zvládly jsme to až na podruhé. Pokud by ani tohle nepomohlo, má se miminku dýchat do nosánku a pusinky zároveň. Meli jsme nedávno v práci první pomoc, na které byla moje kolegyně a přinesla nějaké školící prospekty. Pořádně si je znovu pročtu. Mezitím přijela sanitka a zůstali jsme 3 dny na pozorování v nemocnici,dělali jí snad všechny testy co existují. Naštěstí zjistili jen ,že má jicnový reflux,takže jsme museli spinkat ve vyvýšené poloze. Doufám,že tuhle spatnou zkušenost s dobrým koncem už mám za sebou. Všem přeji krásný víkend a příjemné prožití Velikonočních svátků. |
| Carlin | 40902 |
|
|
3.4.2012 21:27:06
Ahojky,
to jsem ráda, že je nás tu zase víc! Keťule, to sis tedy užila! No, hlavně, že jste ty i miminko v pořádku! A jak sis ty stahy přivodila? Docela jsi mě vyděsila. Musím přiznat, že se nijak moc neštřím, snažím se fungovat na 100 % a ono to možná není dobře. A ráno když jdu do práce tak ten autobus klidně dobíhám, i když mi pak tvrdne břicho. S monitorem dechu jste mě zase trochu nalomily. Už jsem byla rozhodnutá obejít se bez něj. Misho, jak jsi malou pak rozdýchala? Já bych asi nevěděla, co dělat. Synek se v neděli už zdál zdravý, ale v pondělí večer horečka 39 a rozjel se mu kašel, rýma a zánět spojivek. Tak teď na miminko v bříšku moc nemyslím a běhám kolem synka. V práci mě čekají ještě tři týdny, ale z toho kus budu doma s malým. Mějte se krásně ![]() |
| Keťule | 121944 |
|
|
3.4.2012 19:44:56
Ahoj holky,
tak jsem se po dlouhé době dostala k vám. Bohužel jsem si užila tři týdny v nemocnici. Přivodila jsem si stahy co 4 min. Báli se, že budu rodit. Naštěstí jsem se neotevřela a vyřešily to infuze a klid. Tak jsem v průběhu nemocničního pobytu skončila v práci a teď už jsem doma na nemocenské. Musím říct, že mně to postrašilo hodně, tak dávám na sebe bacha a starám už se jen o Matěje, domácnost, mého milého a sebe. Pomalu jsem začala třídit věci na prcka... vyprala si první dávku a chystám si věci do porodnice... je to ještě brzy, nicméně pobyt v nemocnici mně fakt vystrašil... prostě jsem se už přeorientovala na sebe a prcka... práce mi neuteče, pracovat budu pak celý život... Dle kontrol to vypadá vše dobře, tak snad píďalku donosím a bude vše v pohodě... Jinak jsem už přibrala 11kg a už bych chtěla přestat :) ale bohužel myslím, že mně pár kilo ještě asi čeká... no co se dá dělat... Tak holky, hlavně buďte zdravé a snad se tady uvidíme už častěji... |
| Alfa3686 | 119314 |
|
|
3.4.2012 18:37:11
Ahoj všem maminkám i miminkům
![]() přidám se do diskuze... Já mám termín 22.6., ale už teď v posledních dnech mám pocit, že se ho nedočkám. Jsem prvorodička, tak si neumím představit, jaké to je ke konci těhotenství,ale dokážu odhadnout, že záhul...Už teď mám problémy se spaním, obouváním apod Čím víc mi roste bříško, tím častěji mi něco padá na zem a to zvedání je fakt vtipný ![]() Jinak vše zvládám bez větších potíží, tak je to fajn. Počasí se konečně moudří po té zimě, tak jsou i příjemnější procházky a celkově si těhulkování užívám. Čekáme holčičku a vybrali jsme jméno Marika. Bylo to teda jediné, na čem jsme se shodli a moc se nám líbí. Není moc obvyklé a tak jsme za to rádi. Jinak přítel je Michal a v případě kloučka bychom měli malého Mišáka ) Je to pěkné jméno pro tátu i syna. Takže Michala vřele doporučuji ![]() Mějte se moc hezky a pěkný zbytek dne ![]() |
| Florentinka + 3 | 38484 |
|
|
3.4.2012 15:28:48
Ahoj holky, mám TP 15.6.
Od začátku nakukuju, ale nějak se to tady ani nestihlo rozjet a za chvilku už se bude pomalu rodit. Musím reagovat na Palusku, jak psala o výběru jmen, že uvažujete o Editce. Já mám totiž Editu doma a teď budeme mít Stellu :o) Čekáme třetí dítko, mezi holkama je ještě chlapeček. Jinak monitor dechu mám po dětech Nanny, teď ho má půjčený kamarádka, ale slíbila, že mi ho v červnu vrátí. I když já si stejně většinou nechám miminko po kojení v posteli, ale je fakt, že když je miminko v postýlce a mám pod ním puštěný monitor, tak jsem klidnější. |
| MishaK, Barunka a Puleček | 49537 |
|
|
3.4.2012 14:32:47
Ahoj všem, vidím,že už se diskuze začíná rozjíždět. Jsem od včerejška doma, 9.4 nastupuji na MD a zatím si to užívám,ale vím,že mi práce i svým způsobem bude chybět.
Zrovna se dívám na monitory dechu a určitě si ho objednám. Má zkušenost: Mám ještě 5ti letou Barunku a ve dvou měsících mi přestala dýchat, já ji naštěstí měla na sobě po kojení a zjistila to relativně rychle a ihned jsem jí rozdýchala(vůbec si to šokem nepamatuji - mám jen v hlavě takové útžky),ale myslím,že do dvou minut zase dýchala. Dát ji rovnou do postýlky a odejít,tak si myslím,že už tady není (brrr,zní to strašně). Naštěstí to dopadlo dobře a já vím,že bez monitoru samotné dítě v postýlce nenechám. Zrovna se rozhoduji mezi:1) Chůvička a monitor dechu Tommee Tippee CTN a 2)Angelcare - Angelcare AC 401 monitor dechu + chůvička. Je to kombinace monitoru s chůvičkou. Jinak já nechtěla vědět co máme v bříšku,ale bohužel mi to bylo prozrazeno a čekáme našeho vysněného chlapečka. Zatím se taky nemůžeme rozhodnout o jménu: vede Michael, Šimon a Vojtíšek. Máme české příjmení,takže nemůžeme dát cizí jméno. Já chtěla hrozně MIKEŠE,ale ten mi neprošel. I Kryšpín je moc hezký (ačkoliv ho má A.H. :) ). Mám ráda netradiční,ale česká jména....no jo no,ale u mého chlapa neprošla .A kyčle a záda už mě taky dost pobolívají,ale dá se to vydržet. Všem přeju moc krásný slučníkový den a držte se. |
| Pavlína Zaoralová | 98753 |
|
|
30.3.2012 13:40:18
ahojky pitrson určitě to nebude nic vážného ty třísla jsou prostě hodně namáhaný taky to mívám tohle i minulé těhu ,ale já jsem po operaci tříselné kýly ,ale i tak prostě mimi se tam roztahuje a tlačí aje to nápor,až pujdeš do poradny tak se třeba zmiň,tim nic nezkazíš
![]() carlin tak snad se vám nerozjede nějaká viroza a ty křeče mám vždycky náběch několikrát za noc ,ale rychle dám špičku k sobě a nerozjede se to já beru akorát vitamíny a železo,ale to flákám ![]() stelinka spinká a já vařím nějak se mi nic nechce nemam na nic náladu počasí nic moc a tak všechno mě štve![]() ad jmena no zatim máme editka nina a zora ono se to furt mění ale chtěli by jsme aby se to hodilo k příjmení něco českého ne nějaké cizí a aby se to nepletlo se steinkou jako švagrová dali elen a to je blázinec elí stelí |
| Carlin | 40902 |
|
|
30.3.2012 8:11:16
No, mě v noci opět chytla křeč do lýtka
. Asi budu muset to Magnézko brát trochu poctivěji. Břicho sice sem tam tvrdne, ale prý to nic neznamená a nález na čípku se nemění, tak to trochu flákám.Píchání v tříslech neporadím . A děje se ti to po celý den, nebo jen párkrát denně? Mě při minulém těhotenství ke konci občas projela třísly fakt velká bolest, ale jen na chvilinku. Prý to bylo tím, jak děloha utlačuje cévy.Jo a v noci jsem se přistihla, že když se chci překulit na druhý bok, dělám to děsně opatrně, aby se miminko nevzbudilo a nezačlo zuřivě kopat, protože to bych neusnula další hodinu. Takže jsem kvůli němu obezřetná, a to ještě není venku .Ráno se synek vzbudil hodně brzy v 6 hodin (a to je po změně času!) a zdál se mi nějaký teploučký. No, naměřili jsme 37,8 takže nešel do školky a uvidíme, co z toho bude. |
| pitrson | 119675 |
|
|
30.3.2012 7:58:16
Dobre ranecko kocky
jak se nam spinkalo?No s tou materskou je to zajimave teda.... a jaka jmena budou??? me uz asi 3 den strasne picha v trisle a nevim co to je?????Poradte mi holky prosiiiim.... |
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.