| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : červen 2012

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!
  (?)
[<<Předchozích 170] Názory 171180 z 436  [Dalších 256 >>]
pitrson 119675
28.3.2012 11:29:01
Tak uz mame vsechno od kocarku po kosik na spani zatim...:-)no Domca bude mit dva 6 rocni brachy takze u nas bude taky docela sranda a do toho se stehujeme v Cervenci do noveho takze bude co delat...:-)ale uz se moc tesim..Bydlite daleko od nas skoda..A jak se tesi malinka na sourozence??A jak prozivas tehotenstvi?Je ti dobre?
Pavlína Zaoralová 98753
26.3.2012 20:12:33
ahojky no jednoho domču znám my jmeno ještě nemáme dělali jsme rekonstrukci bytu tak nebylo kdy pořád se řešilo co a kdy a kam ale už musíme něco vymyslet minule jsme měli každej svuj seznam a pak jsme vyškrtávali~:-D my jsme kousek od teplic severní čechy ~;)a co výbavičku asi už všechno máš vid já u stelinky začla šílet už v pátem měsíci ted jsme koupila pár drobností ~z~ no budeme mít doma veselo stelince bude dva a pul tak bude co hlídat
pitrson 119675
26.3.2012 8:49:37
dobre ranecko Pali:-)ja cekam prvni a bude se jmenovat Dominik..Jak se bude jmenovat vase mala?No nevim kolik nas tu je ale pride mi malo...odkud jte holky?:-)
Pavlína Zaoralová 98753
25.3.2012 21:55:33
pítrson díky, co to je hodně málo 10? no termín máme dá se říct stejný ten jeden den nehraje roli ~2~ a čekáte první nebo už máš děti? před dvěma lety jsem chodila na lednátka a bylo to moc fajn píšeme si dodnes ale šli jsme na jinou diskusi uzamčenou dokonce se i setkáváme ~s~
a co jmeno už máte jmeno ~p~
pitrson 119675
24.3.2012 9:57:08
Ahoj Palusko je nas tu hodne malo...ja mam termin 2.6.a cekame chlapecka..:)at se vam dari holky:)
Pavlína Zaoralová 98753
24.3.2012 0:01:06
všechny vás moc zdravím,jen nakukuji čekáme druhou holčičku 1.6. nudu moc nemám a letí to pěkně a že jsem četla že je vás tu málo ~;)tak něco taky písnu ~:-D přeju pěkný víkend ~x~
Lenka Au 124267
20.3.2012 11:39:28
Carlin díky za vyčerpávající informace! Já mám termín až 13. 6. Ale protože naše účetní je dost marná, tak ani nevěděla jak je to s tou mateřskou.
Carlin 40902
16.3.2012 13:32:31
Lenko, tak obvykle se na mateřskou nastupuje šest týdnů před termínem porodu. Můj gynekolog má v převlékací kabince vylepený roční kalendář a u každého data jsou malinkými písmeny ještě data TP a MD. Což chápu jako když je to dané datum datem tvé poslední menstruace, tak TP je podle toho daný termín porodu a MD termín odchodu na mateřskou.
Já mám dle menstruace termín 5.6. a odchod na mateřskou 24.4. tak si to třeba můžeš odvodit od toho. Nebo prostě kdy budeš 34+0 tt.

Jinak pobírání mateřské (správně peněžitá pomoc v mateřství) je dávka z nemocenského pojištění a při tom si nemůžeš přivydělat nic. Je to jako když jsi na naschopence. Mateřská se bere 28 týdnů (pokud nemáš dvojčata a nejsi samoživitelka), z toho 6 týdnů před plánovaným porodem a 22 týdnů po. Pak už dostáváš rodičovský příspěvek, což je sociální dávka a k tomu si můžeš přivydělat neomezeně.

Snad jsem to napsala správně.
Lenka Au 124267
15.3.2012 10:30:44
Carlin dobrý, že už máte kočárek! Já si pořád říkám, že se vyrazím někde podívat co a jak, ale nějak k tomu pořád nedošlo :-)
A ještě mám dotaz, zatím jsem to nijak nezjišťovala, ale třeba máte někdo už nastudováno. Jak je to s nástupem na nateřskou? Kdy se vlastně jde ? :-) A sice v práci vědí, že to někdy přijde, ale musí se to hlásit nějak předem nebo tak? A nevíte, jestli při mateřský můžu být zaměstnaná na dohodu a tak si přivydělávat? Díky za info!
Carlin 40902
13.3.2012 13:47:48
Ahojky,
tak já byla na kontrole včera. Dnes jsem 28+0 a přibrala jsem už 9 kg. Zdá se mi to docela dost, ale můžu si za to sama. Mám pořád chutě na sladké a slabou vůli jim odolat. Nicméně pořád je to přírůstek v normě.
Testy na cukrovku už mám za sebou a všechno v pohodě. Akorát mě štve, že se mi udělaly křečové žíly na zadní straně stehen.

Už se těším, že za šest týdnů půjdu na mateřskou, protože nějak nestíhám. O víkendech postupně malujeme byt, aby miminko přišlo do čistého, a ve všední dny po příchodu z práce stíhám akorát jen obstarat děti a běžný provoz.

Už jsme koupili přes mimibazar kočárek. Čekáme třetí, tak jsme nechtěli moc utrácet. A protože máme velké děti a na zimu ještě asi bude mimčo v hlubokém, koupili jsme Inglesinu Magnum. je ale fakt veliká, tak zvažuju ještě jeden menší na pohodlnější cestování MHD po Praze.

A co vy???
[<<Předchozích 170] Názory 171180 z 436  [Dalších 256 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.