Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| GJana& julinka | 23941 |
|
|
17.2.2013 4:38:26
Ahoj děvčata,hlásím se po delší době s novinkami. Máme dva zuby a už týden jedeme zeleninu k obědu. Zatím jsem ji dávala jen skleničku z dm,protože v obchodě jako na potvoru neměli hezkou ani mrkev ani brambory. Objednala jsem si tedy tu bio bedýnku a včera udělala 5 skleniček mrkev brambor a dalších 5 brokolice. Mrkev z bramborem chutná jinak než ta kupovana,je mnohem sladci takže zítra resp dneska zkusím tu svoji. Měla jsem u bedýnce ještě jablíčka a hrušky,ale zjistila jsem nedostatek malých skleniček,přeci jen jsme teprve začaly s prikrmy a julinka sní maximálně 20-40 gramů. Na stránkách o kojení jsem se dočetla,že se dětem nemá "nutit" zelenina déle jak půl hodiny,aby si k ní nevytvořili odpor a rozhodně se jim prý nemá říkat,že je to zdravé,aby pak neodmítali všechno "zdravé". ještě jsem se chtěla zeptat. Doktorka říkala,že zeleninu mam vařit v kojenecke vodě. Vařite ji v ní nebo některá z vas vaří třeba ve filtrovane?
Peti,gratuluji k takovému jedlikovi,sen každé maminky,která pak horko těžko dostává z oblečení skvrny od mrkve. Můj synovec je taky takový jedlik. Když jsem před vánoci byla u brachy a dělala kapra a kojila jsem malou,která zrovna neměla hlad a neprisala se,tak jsem se oblékla zpátky. Malý začal hystericky plakat,že on by si tedy jako dal. ![]() |
| Edvi+1+1 | 46083 |
|
|
15.2.2013 19:20:00
řepu dělávám. Nejlepší je na tom ta barva
![]() ![]() Mufi a květák taky a zatím ho z toho nikdy nenadýmalo. No jinak teda přetrvává strach z lidí, vzala jsem ho dnes na karneval a nešlo to. Jakmile na nšj někdo promluvil tak děs ![]() |
| Mufina + 4 rarášci | 5426 |
|
|
15.2.2013 14:03:09
Tak na červ.řepu jsem taky úplně zapoměla a to jsem dnes byla ve městě, chjo. A dýni taky pokoukám, jestli není i u nás v Albertu. Viděla jsem jen květák a ten jsem nechtěla kvůli nadýmání.
Mám dnes zase nějaký smolný den či co, to co se stalo dnes mě, to je úplně k vzteku. Chvátám na bus, abych nemusela z města vláčet nákup pěšky, přiběhnu na zastávku a vidím, že tam kousek před ní stojí naše 8, ještě jsem si i přečetla, kam jede. Tak se sehnu, abych položila tašky a hledám průkazku, mezitím bus přistavil, já nalezla a pak koukám, že po kouksku cesty zatáčí na opačnou stranu než potřebuji a ještě si říkám "že by zas nějaká objížďka?" pak kouknu pořádně a sedím ve 3. Takže asi předjela naši 8 když jsem hledala tu průkazku a nekoukala. No kdyby mě to někdo vyprávěl, řeknu si co je to za jelito. ![]() |
| Kačula + 3 | 80437 |
|
|
15.2.2013 7:01:15
Ja jsem klukum taky drlala mlecne kase, ale u Adama jsem musela omezit i ja ml.vyrobky pri kojeni, pak uz to teda bylo dobry, ml.kasi jsem zkusila a jeho tak v pulce kase zacne svedit pusa, tak jsem ji zas odlozila. Ale je to pekna pruda to odstrikani, hlavne nejak nemam na to klid.
![]() |
| Petra75+3 kluci | 123532 |
|
|
14.2.2013 20:42:58
Kačulo, u nás je naštěstí nemocnej právě jenom ten nejstarší a dnes už byl bez teploty, tak to snad bude dobré. Davča do školky chodí a mimino je taky zdravé.
Ty odstříkáváš ručně nebo máš odsávačku. Mě to nějak nenapadlo dělat kaše z vlastního, kupuju mléčné, i dřív klukům jsem to tak dělala. Nikdy jsem neodstříkávala, odsávačku jsem neměla, mlíko do zásoby v mražáku jsem neměla a naštěstí ani nepotřebovala. Ale mám ho dost, tak že bych to mohla na tu kaši zkusit ručně, jestli to půjde. |
| Kačula + 3 | 80437 |
|
|
14.2.2013 20:29:47
Petro, to je pech s tou nemoci. U nas jsou taky vsichni doma. Adam kasle a ma rymu, ale snad uz se to lepsi. Muj muz je na tom stejne. Min.tyden byl s prostrednim na pohotovosti. Karticku jsem mu teda dala, ale nejdriv volal kolik mel teplotu a kdy jsem ji naposled merila, pak volal kdy mel atb a vzapeti jaka, doktorka ale byla v pohode.
|
| Gab.+ J/1991+F/2010+E/2012 | 94727 |
|
|
14.2.2013 20:21:38
Neodstříkám ani kapku, u nás mléčné kaše nebudou.
![]() |
| Kačula + 3 | 80437 |
|
|
14.2.2013 20:20:04
Ahoj holky,
Fab, delam kasi z meho mlika. Kdyz sni pekne zeleninu k obedu, tak nedokojuju a odstrikam to, sice odstrikam tak 60-80ml (nekdy min), vecer to pak trochu naredim vodou at toho ma vic. A dyni kupuju jeste ted v Albertov. Davam mu ji skoro furt, chutna mu asi nejvic. Tu repu bych mohla taky zkusit, nejak ji nejime, tak me to ani nenapadlo. Adam vubec nechce lezet na dece, uz jsem z toho zoufala, furt se chce nosit, uz me boli desne zada a urcite musi trpet i jeho zada, tak nevim co s tim. Jak ho polozim rve a to u nej sedim a delam blbosti, abych ho zabavila. Jako vyjimecne chvili vydrzi, ale malicko. |
| Gab.+ J/1991+F/2010+E/2012 | 94727 |
|
|
14.2.2013 18:19:10
Fabi, kamarádka dělá nemléčnou kaši z vody s přesnídávkou nebo uvařeným jablíčkem. Taky se na to takhle chystám, ale u nás je ještě brzo.
Je to asi děs, když jsi na ně sama, hodně sil posílám! ![]() |
| Fabiena+3 | 124340 |
|
|
14.2.2013 18:15:19
Ahoj všem,
chci aspoň pozdravit, totálně nestíhám. Taťka nám zase odjel do zahraničí, tak jsme už 2 týdny sami a je to hukot. Malé vylezl druhý zub, bohužel ve stejný den dostal prostřední teplotu, tak asi jak byla oslabená, máme první nemůcku :(. Nemá přes 38, ale rýmuje a je mrzutá, kdo by nebyl. Zažívám, co to je být vzhůru xkrát za noc, jsem tuhá, pořád mě bolí hlava a nevím, jestli z nevyspání, nebo z toho nešťastného zubu, který nebere konce. Velké plus je, že malá už hezky papá :). Taky to nejdřív nechtěla, ale když to nakonec sečtu, tak jakmile vylezl první zoubek, jedla pěkně, takže to asi všechno bylo k tomu, než vylezl. Skvělé bylo, když jsem měla dýni Hokkaido, ale už ji nemůžu sehnat :(, asi je už moc dlouho po sezoně. Trochu jí dělaly problémy brambory, ale teď po měsíci jsem zkusila znovu a nezdá se, že by jí to kakání ovlivňovalo, tak doufám, protože bez té dýně není moc co dát. Brokolice jí nechutná a jediná ji hodně nadýmá. Ráda doma vařenou mrkev, koupenou nechce. Teď vařím kombinaci mrkev, kousek bramboru a kousek červené řepy, to je chuťově vyloženě sladké a ona lupe jak zjednaná. Mufi, nechceš tu řepu zkusit? Všechny děti to měly pro tu sladkou chuť rády, příkrm má krásnou barvu - jak jahodová dřeň. Akorát to kakání, s tím se člověk pak musí popasovat . Maso jsme ještě neměli, ovoce taky ne. Ona jí pěkně, ale max. tak 90-100ml, tak čekám, kdy začne jíst víc, pak asi dáme přesnídávku odpoledne. S kašemi jsem na to zvědavá, asi půjdu dr. prosit, aby nám napsala na zkoušku to štěpené mlíko pro alergiky, protože úplně bezmléčné kaše snad ani neumím vařit a neumím si představit, že by to někdo jedl... nebo máte někdo zkušenost? Je to pro to dítě k jídlu? |
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1
Labyrintem Malostranských dvorkůPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.