Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| Gab.+ J/1991+F/2010+E/2012 | 94727 |
|
|
14.1.2013 8:16:15
Tak u nás už se válej sudy.
![]() A Emča už je obryně, nemusím jí zmenšovat vícevelikostní svrchňáky, kde je to moje malý miminko. ![]() Dneska zkusíme lepek, ostatní až po 24.1., když se mi konečně podařilo kojit, chci to dotáhnout do toho konce 6. měsíce. Já budu skleničkovat, skleničkám Babylove věřím. Nějak při mrňatech a při práci ještě patlat půl mrkve denně nemám energii. A mrazák malej a narvanej... Až bude moct jíst víc zeleniny, dá se to skloubit s vařením nám, dám něco stranou, ale dokud to bude jen jednodruhové tak nee. My byli včera bobovat, bylo kráááásně, sluníčko, sníh křupal pod nohama, to je zima, jakou můžu. ![]() |
| Petra75+3 kluci | 123532 |
|
|
13.1.2013 20:02:54
Taky se přidám do debaty. O mrkvi jsem myslím četla spíš to, co píše třeštidlo, ale já ji stejně dávám celou, jen vrch se má dobře odkrojit. Jablíčka určitě radši napřed podušená. Vařím z vlastních zdrojů, dávám i do mražáku. Takovou dýni třeba zpracovávám celou naráz, hotové pyré zamrazím a beru podle potřeby. Skleničky občas dám, pro změnu, na cestách, když se mi zrovna nechce vařit. Malý baští všechno se stejnou chutí, tím je to určitě snažší. Jsem ráda, že se nemusím trápit s nejedlíkem, i když to ještě může přijít. Kluci jako mimina jedli taky pěkně, zato dnes hlavně nejstarší je hroznej konzervativec, co nechce zkoušet nic nového, nejí syrovou zeleninu, skoro žádné ovoce, maso pokud možno pomleté, polévky hlavně rozmixované a tak. Někdy to vypadá, že má nějakej blok, když mu nutím zkusit něco, co nechce, tak se dáví i malým kouskem, prostě mu to neproleze krkem.
Jinak jsme včera slavili narozeniny. Mara se vyznamenal, když jsem mu dávala vlastnoručně uplácanej dort, tak prohlásil, že vypadá příšerně, pak se ksichtil při focení a zakončil to tím, že dort je jeho, takže ho nesmím nakrájet a rozdat návštěvě, že si ho sní sám. Puberta v jeho podání bude asi úžasná. ![]() |
| Edvi+1+1 | 46083 |
|
|
13.1.2013 19:43:57
Nakuju a koukám, že řešíte zeleninu. Mám to stejně jako Fab., takže nejsi jediná. Vařím z pěkné zeleniny,věřím tomu víc než skleničkám. Denně čerstvé. Dusičnany jsou hodně nebezpečné hlavně pro děti do 3 měsíců , přičemž starším 6 měsíců už otrava dusičnanama nehrozí.
Jablka jíme taky zatím jen vařené jako pyré. Syrové jsem zatím nezkoušela. |
| trestidlo | 124082 |
|
|
13.1.2013 19:10:29
fabiena, mufina: holky bacha, ja často v diskuzich cetla, ze naopak stred mrkve ma nejvic dusicnanu. vtipne je, ze ja naopak stred vykrajuji a davam pryc.
jinak taky varim tak nejak ze vseho. jablíčka jsem dala dnes, je nám cca 6 mesicu a prikrmy jime tak mesic. dala jsem ho varene v pare. |
|
|
13.1.2013 19:03:41
Mufi, syrové jablko třeba Emča vůbec nesmí, jen vařené, kvůli atopu. Fildovi jsem začla dávat syrové asi na roce a hlídala jsem, co to dělá. Nedělalo to dobrotu, tak jsem zase chvíli počkala, až to jednou neudělalo nic a od té doby ho jí bez problémů.
![]() |
| Mufina + 4 rarášci | 5426 |
|
|
13.1.2013 18:24:12
Fabieno, mě taky trošku zlobívají zuby (asi obnažený krček a nevím, co dál s tím, byla jsem u zubaře, tak spravil jak se dalo, ale stejně ..... že by mě vyloženě zuby bolely, to ne, ale 3 jsou hodně citlivé a je to otrava, jakmile se zapomenu a dostane se mi tam kousek jídla nebo se blbě napiju, nic moc) ale s Tvými zážitky se to nedá srovnávat. Ale co jsem chtěla napsat, mě se to taky stalo, že se mi ulomila půlka zubu až v dásni, zubař to dokázal odstranit tak, že to ani nebolelo (je fakt, že to tam teda sotva drželo), pak dal asi 2xplombu, která samo nedržela a skončili jsme u korunky. Takže se třeba i tvůj zub obejde bez trhání. Já na Tebe se zuby často vzpomenu
![]() Příkrmy asi jako Fab. a Andrýsek, brambory máme od soukromníka a zbytek se snažím vybírat v obchodě. Jen střed mrkve mě nenapadlo uvařit, díky za tip. Skleničky jen nouzovka, zrovna dneska (dala jsem i když jsem moc nechtěla přesnídávku a Matěj se olizoval, zblajzl rovnou čtvrt skleničky a možná by si ještě i dal, jen jsem neměla odvahu nové potraviny dát více. A bylo to taky prvně, co snědl více jak dvě lžičky. Asi mu od maminky nechutná nebo co) snažím se vařit každý den, Matěj ale stále stávkuje, ale pomalu se lepší. Dávali jste už jablko? Nějak si nepamatuji, odkdy se může. |
| Fabiena+3 | 124340 |
|
|
13.1.2013 17:38:21
Nestíhám.
Včera se mi u toho spravovaného zubu - šestý, stolička - ulomila celá zadní polovina, jen tak, bez kousání . Celkem dost to bolí a je to ulomené až v dásni, tak se bojím, že nezbude, než ho vytrhnout a to brzy. Kojící nesmí moc analgetik, Ibalgin se zase nesmí, protože zvyšuje krvácivost - samá lepší vyhlídka. Navíc nemám komu nechat malou a představa, že mi z dásně rvou kořeny třeba hodinu a ona to vydrží v ordinaci, je dost mimo. Poslední dny je na hraně teploty, mrzutá a protivná a zuby pořád nikde. Nevím, co s ní je, dle dr. je úplně zdravá, ale chová se úplně jinak. Zítra má jít na očkování a mám z toho tím větší strach. ![]() Píšu hlavně do té debaty tady o příkrmech. Jsem asi jediná, kdo chce vařit, i když nemám žádný kontrolovaný zdroj zeleninky. Jednak já tolik těm skleničkám nevěřím, že jsou z jasně kontrolovaných surovin, jednak je to konzerva, takže hodnota tím taky klesá o dost oproti čerstvému jídlu. Nezapomenu skandál před pár lety, kdy v celé sérii byly drobné skleněné úlomky. Pro mě je sklenička taky riziko, jen z jiného důvodu. Domácí vaření má pro mě i tu výhodu, že čerstvě uvařené a s láskou má cosi navíc. Malé to mnohem víc chutná, stejně tak to bylo i u kluků. Navíc dál k tomu pouze kojím. Nedělám si iluze, co sním já v té stejné zelenině, to malá dostane úplně stejně, jako by to snědla sama. Takže, sháním zdravou zeleninu, bez plísně, bez známek špatného skladování. Mrkev vykrajuju jen středový špalík, který je prokazatelně s nejmenším množstvím nahromaděných škodlivin. Brambory drobnější, nepokažené, nezelené, české nebo německé. Brokolice - zatím chutnala jednou, tak se uvidí. (Nechutná.) Červenou řepu budu dávat. Nezamražuju, vařím denně čerstvé. Kdyby bylo nutno použít hotové, mám několik skleniček jako rezervu. Zkoušeli jsme při návštěvě o svátcích, vůbec jí to nechutná, měla tedy jen mrkvičku, ale domácí mrkvičku už i jedla. Kontroly jsou namátkové a nevěřím, že i velcí výrobci používají zeleninu nahnilou atd. Nepozná se to na obsahu fosfátů, ale karcinogenní látky dané hnilobou tam mohou být taky a nevím o tom vůbec nic. Proto já vařím a sklínky jen jako nouzovku. |
| Barambulka L+V 06 +B 12 | 134321 |
|
|
13.1.2013 7:26:28
Ahoj holky,
včera jsme byli s dvojkama na lyžích. Příkrmy - momentálně kupuju skleničky, protože vlastní zeleninu jsem už spotřebovala. Ale s příchodem léta budu zase víc vařit z vlastních surovin. |
| Andrýsek + 2 | 109157 |
|
|
12.1.2013 23:52:02
No já a Praha není problém, ale asi nee, přece jen už jsem jednou ty bedýnky zkoušela a byť bych si mohla vybrat, přece jen na ty příkrmy toho spotřebuješ minimum, já zeleninu taky ráda, ale přítel nejlépe prohnanou skrz prase, holka jí jako vrabec, asi by se to zkazilo. No a mrazit a rozmražovat, to se mi nechce. Asi pojedu jako u Sylvy, když bude čas a jakžtakž kvalitní zelenina, tak uvaříme, když ne, koupím skleničku. Ale díkec za rozšíření obzorů, třeba to poradím někomu
Jinak my máme zahrádku, ale pěstujeme jen rajčata, papriky a bylinky, pak máme několik ovocných stromů a pak máme psa ničitele, proto zbytek pozemku leží ladem ![]() |
|
|
12.1.2013 21:12:35
GJani, koukala jsem, že ti to pošlou i kurýrem, ale minimálně za litr. No to bychom pak ani nesnědli a zkazilo by se to...
![]() Já tu u nás něco našla, ale jen od června do října, zkusím napsat mail. |
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1
Labyrintem Malostranských dvorkůPraha 1
Advent v PískuPísek Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.