Nestíhám.
Včera se mi u toho spravovaného zubu - šestý, stolička - ulomila celá zadní polovina, jen tak, bez kousání

. Celkem dost to bolí a je to ulomené až v dásni, tak se bojím, že nezbude, než ho vytrhnout a to brzy. Kojící nesmí moc analgetik, Ibalgin se zase nesmí, protože zvyšuje krvácivost - samá lepší vyhlídka. Navíc nemám komu nechat malou a představa, že mi z dásně rvou kořeny třeba hodinu a ona to vydrží v ordinaci, je dost mimo. Poslední dny je na hraně teploty, mrzutá a protivná a zuby pořád nikde. Nevím, co s ní je, dle dr. je úplně zdravá, ale chová se úplně jinak. Zítra má jít na očkování a mám z toho tím větší strach.

Píšu hlavně do té debaty tady o příkrmech. Jsem asi jediná, kdo chce vařit, i když nemám žádný kontrolovaný zdroj zeleninky. Jednak já tolik těm skleničkám nevěřím, že jsou z jasně kontrolovaných surovin, jednak je to konzerva, takže hodnota tím taky klesá o dost oproti čerstvému jídlu. Nezapomenu skandál před pár lety, kdy v celé sérii byly drobné skleněné úlomky. Pro mě je sklenička taky riziko, jen z jiného důvodu. Domácí vaření má pro mě i tu výhodu, že čerstvě uvařené a s láskou má cosi navíc. Malé to mnohem víc chutná, stejně tak to bylo i u kluků. Navíc dál k tomu pouze kojím. Nedělám si iluze, co sním já v té stejné zelenině, to malá dostane úplně stejně, jako by to snědla sama. Takže, sháním zdravou zeleninu, bez plísně, bez známek špatného skladování. Mrkev vykrajuju jen středový špalík, který je prokazatelně s nejmenším množstvím nahromaděných škodlivin. Brambory drobnější, nepokažené, nezelené, české nebo německé. Brokolice - zatím chutnala jednou, tak se uvidí. (Nechutná.) Červenou řepu budu dávat. Nezamražuju, vařím denně čerstvé. Kdyby bylo nutno použít hotové, mám několik skleniček jako rezervu. Zkoušeli jsme při návštěvě o svátcích, vůbec jí to nechutná, měla tedy jen mrkvičku, ale domácí mrkvičku už i jedla.
Kontroly jsou namátkové a nevěřím, že i velcí výrobci používají zeleninu nahnilou atd. Nepozná se to na obsahu fosfátů, ale karcinogenní látky dané hnilobou tam mohou být taky a nevím o tom vůbec nic. Proto já vařím a sklínky jen jako nouzovku.