| Mufina + 4 rarášci | 5426 |
|
|
19.12.2012 18:58:53
Fab, tak ať už jsou zuby v pohodě
![]() S úklidem to mám stejně, co stihnu stihnu, honit se nebudu a co neudělám já taky zřejmě nebude i když děti někdy pomáhají, když mají náladu, akorát je to letem světem, ale furt lepší než nic, jsou šikulky. |
| Fabiena+3 | 124340 |
|
|
19.12.2012 18:46:08
Tak jsem dneska byla znova u zubařky, noc byla šílená, musela jsem si vzít při kojení o půl čtvrté Ibalgin (a pak to vydrželo nebolet ještě dopoledne u zubařky, což bylo dost nežádoucí
). Dr. chvíli pátrala a hledala a potom se odhodlala vybrat jeden zub a odstranit z něj nerva. Když to přicházelo k sobě, bylo to příšerné, měla jsem několik hodin pořádně nahnáno, že to byl špatný zub - ale naštěstí to už ustupuje a zdá se, že to trefila. Nejsem vůbec ráda, že mám pryč zub, na druhou stranu kéž by se to tím vyřešilo. Představa svátků na analgeticích při kojení byla strašně nepříjemná.Malá musela se mnou a vzorně to zvládla v autosedačce. Dr. pátrala, pak umrtvila a šly jsme ještě na jednoho pacienta čekat ven, malá vyváděla a pískala, tipovala jsem (a doma se ukázalo, že sakra dobře, plína byla narvaná mrkvičkovým příkrmem) plnou plínu. Dala jsem jí ráno v rychlosti papírovou, že jako líp vydrží. Ha ha. proteklo to okolo lemů a na nejlepší bodyčko, ta mrkev samozřejmě nechce dolů . Látková plenka mi NIKDY neprotekla kakáním a já jsem si myslela, že by právě v té sedačce mohla, že si pomůžu jednorázovkou, jsem z naivity vyléčená. Příště beru jako pojistku látku. Na to, co v té plíně měla, to potom při práci na zubu zvládla skvěle, uvnitř v ordinaci ani nepípla a vydržela to až domů... Jak se jí kočičce ulevilo, když jsem to odstranila .Zuzul, k té krupičce, já myslím, že se mýlíš. Nestravitelnost a zátěž ledvin platila pokud vím na krupičnou kaši - mléčnou, která se dává jako příkrm samostatně. Dítě zatěžuje kombinace krupičky vařené v mléce a prý víc zatěžovalo právě to mléko (většinou se to dělalo v obyč. a ne v UM). Krupička sama by problematická snad být neměla vyjma lepku, kvůli kterému se právě doporučení změnila. Já jí tam míním dát jen trošičku na zahuštění, ne jako hlavní složku, což je například v té krupičné kaši. Myslím, že to vadit nemůže, ale každopádně dřív budu dávat ty ovesné vločky. Třízrnnou kaši bych zase já nerada - jak bych poznala, které zrno případně způsobuje reakci, když dostane tři složky naráz . Ještě je možnost dát formu pšeničných krupek, ale vůči krupičce nevidím výhodu... ale zase proč by zrno nebo jeho část (mouka) mělo tak moc vadit, když nejde o ten lepek... ![]() Mufi, zdravím Taky se přimlouvám hlavně za kolemvánoční pohodu, jak mi ustává bolest v zubu a vrací se mi energie, začínám se zase smát - a vidím, kolik bordelu budu muset ještě ovlivnit, ale už k tomu mám chuť a odvahu, takže co půjde s chutí, to udělám a co ne a neudělá někdo jiný (chlap???), to tady nechám jako relikt nestíhající matky ![]() |
|
|
19.12.2012 17:56:58
jo, a příkrmy by za mě chtěl asi obstarat Martínek, nacpal Matějovi do pusinky gumový bonbón (žížalu) a dával mu ochutnat papriku
no, naštěstí je Matěj rozumný chlapeček a bonbon hned vyšprtnul jazýčkem a papriku jen olízl a prskal. Člověk se fakt nemůže ani otočit. Taky mu divoce cloumá lehátkem nebo na něj kouká zpoza hlavy, ale to Matěj vždycky řve, protože se bojí. |
|
|
19.12.2012 17:31:57
a my s příkrmy ještě nezačali, chtěla jsem nejdříve vědět, co to má Matěj na těch tvářičkách a vyloučit možnost, že to má z nějakého jídla.
točit se taky netočíme, jen když Matěje požduchuji, jinak se mu nechce. Zato když leží, šermuje ručičkama i nožičkama, že se vedle něj ani nedá ležet v posteli. a moc se holky nehoňte, raději užívejte předvánoční atmosféru ![]() |
|
|
19.12.2012 17:27:18
ahoj, už jsem dlouho nebyla, tak budu s tématem asi trochu "mimo mísu"
, my dnes byli na třetí dávce Hexy, Matěj má 7355g a 68cm, je to dlouhán, zjituji, že mi dochází klasické dupačky. Matěj zatím jen trošičku hřeje, tak doufám u toho zůstane a nevyletí mu teplota, jinak spí. Jinak máme na tvářičkách nějaký ekzém, má to celé červené a vysušené, a sem tam po těle taky takové malé vysušené načervenalé flíčky, samo že jsem zapoměla, jak se jmenuje mast, kterou mi dr. doporučila, a to se mě ještě ptala, jestli mi to má napsat a já "nééé, jdu hned do lékárny, tak to snad nezapomenu", no, zapoměla jsem i to, že jsem mimo jiné pro co jsem tam šla chtěla i tu mast, tak zítra budu za vola a budu se jí ptát, jak že se ta mast teda jmenuje ![]() Cukroví jsme pekli u mamky a domů jsem si dovezla výslužku, ale obávám se, že bude sežraná ještě než začnou Vánoce. Doma bordel jak v tanku, doděláváme dětem v pokojíčku skříně a police, tak piliny máme snad i v posteli. Zítra jdu k zubaři, bojím se bojím. Děti zítra večer zpívají v místním kostele koledy, tak alespoň na něco se můžu těšit, doufám teda, že aspoň něco uslyším, neb kostel je docela malý, zpívat bude 70 dětí a chystá se tam celá vesnice. A u nás je tááák hnusně, od rána mrholí, prší nebo posněžuje a v noci má mrznout. |
| Gab.+ J/1991+F/2010+E/2012 | 94727 |
|
|
19.12.2012 9:45:28
Zzul, tu 3 zrnou mám dokonce doma, dělám ji Fildovi, tak to bude ještě snazší. Akorát teda neodtříkám ani ťuk, tak nevím, asi to smíchám jen s vodou.
![]() |
| Zuzul+K 1/09+K 7/12 | 85111 |
|
|
18.12.2012 22:33:55
ahoj holky,
nic nestíhám, ale musím reagovat na tu krupici.. co vím, tak ta je těžce stravitelná a přílišná zátěž na dětský organismus (tuším, že se jedná především o ledviny), já koupila v dm kaši babylove bio obilná kaše 3 zrná, je nemléčná, takže to nechám rozpustit v trošce odstříkaného MM. Píšou teda od 6. měsíce, ale to je kvůli tomu lepku.. jinak není ani dochucovaná či slazená ![]() |
| Petra75+3 kluci | 123532 |
|
|
18.12.2012 22:17:05
Tak posezení jsme přežili v plném počtu, já střevíčkem neházela, půjčila jsem ho dětem, ať se pobijou sami mezi sebou
. Naštěstí jich bylo málo, půlka třídy je nemocná, ze 16 dětí se jich dostavilo jen 6, k tomu 4 starší sourozenci, kteří ovšem vyváděli nejvíc. Ale bylo to fajn, maminky dostaly přáníčka a dárečky. Dětičky vyráběly keramické svícny a musely slíbit, že to nepprozradí, že to bude překvapení. A fakt to dodržely, maminky nic netušily.![]() Fab, 2 kila perníků, to jako není překlep? Tak to ti nezávidím, upéct zvládnu, ale to zdobení mě nebaví, mám jich tady tak slabé kilo a zatím jsou holé. Asi je půjčím klukům a zavřu oči, ať pak nevidím ten binec kolem. K příkrmům- my jsme zatím pořád ve fázi ochutnávání, jednou denně malá porce jednoho druhu, zatím jsem to nemíchala. Měl mrkev, brokolici, dýni, rýžovou kaši a jablíčko. Reakce žádné, chutná mu všechno, takže zkusím přidat ještě brambory, žloutek, s masem ještě počkám. Ta krupička je dobrý nápad, trošku jí přimíchat do zeleniny, to udělám. A začíná se točit. Jsem mu říkala, že je lenoch, že tady všechny děti pilně trénují, tak si to vzal k srdci. Zatím jen na bok, ale nebude to trvat dlouho. A bude po klidu. |
| Gab.+ J/1991+F/2010+E/2012 | 94727 |
|
|
18.12.2012 21:52:23
No vidíš, krupička, to mě nenapadlo... Nejstarší měl krupičnou kaši už od 3 měsíců, ale před 21 lety to bylo všechno jinak.
A alergii na ořechy má nejstarší taky, tak nebudu riskovat a nebudu to zkoušet. Já teda nebudu zkoušet ani rybu, tu dám až v roce nejdřív. Jo a ještě něco má náš nejstarší - Leidena jako já. ![]() Včera byl pro výsledky na hematologii. Takže nechám co nejdřív otestovat i mrňata, hlavně u Eminky doufám, že to bude OK. |
| Fabiena+3 | 124340 |
|
|
18.12.2012 21:45:42
Jo promiň, Gab, ten lepek. Já jsem bez nápadu byla taky, tak jsem nevymyslela nic chytřejšího, než přidat k sestavě mrkev+brambor tu lepkovou složku jako třetí, takže nejdřív přidám trochu ovesných vloček a potom (on v ovsu není lepek tak zastoupený) prostě zahustím klasicky krupičkou. Doufám, že pořád to bude jen těch pár lžiček a že to projde. Potom s tím zase přestanu, seznámit s lepkem podle mě musí stačit. Ještě tak plánuju rybu a žloutek, co neplánuju, jsou doporučované ořechy. Oba starší jsou na ořechy alergičtí, tak to fakt nemíním zažít s takto malým miminkem.
|
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1
Labyrintem Malostranských dvorkůPraha 1
Advent v PískuPísek
Macramé workshopPraha 9 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.