| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : červenec 2012

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 470] Názory 471480 z 8992  [Dalších 8512 >>]
Edvi+1+1 46083
2.6.2013 10:27:09
a máme novou oblíbenou hru. Házení věcí do wc. budu muset vymyslet nějaký zámek nebo co. Ted jsem ho zastavila s ovladačem, nedávno s mobilem~8~ Jinak tam končí všechno, toaletní papír, hračky, rohlíky...a strašně ho to baví.
Edvi+1+1 46083
2.6.2013 10:23:43
´To s těma piškotama dělá taky. V každé tváři narvaný jeden, pak má ještě dvě ruce žejo, takže do každé a pak uvažje kam narvat další a další.

S mluvením ted trochu pokročil, dokonce rozlišuje členy rodiny, nejčastěji teda mama mama, ale psovi říká čiči, tatínkovi říká dede a na bráchu volá b b b. Jinak teda ještě často používá dej ham.~t~
Strašně chce pořád chodit ven. snaží se si nasazovat čepku, nosí boty a mlátí do dveří a řve něco jako en en (ven)

No dneska zas úraz, krev ze rtu a předního zubu. Začal se snažit o běh, akorát ta hlava je pořád nějak rychlejší a popředu než nohy~a~
Petra75+3 kluci 123532
1.6.2013 22:09:56
Vzhledem k tomu, že jsem si odrovnala tyčák, když jsem posledně mixovala maso pro prcka, tak si bude muset zvyknout na mačkání vidličkou, jinak bude o hladu.
Doteď to měl většinou trochu mixlé, ale menší kousky mu v kaši nedělají problém. Do ruky vcelku dostává rohlík nebo kůrky chleba, tomu se většinou " pomstí", jak tomu říkají kluci, máme drobky všude, takže to dávám převážně jen jako úplatek, aby vydržel v kočáru, když jsme na fotbale. Piškoty rve celé do pusy, až má tváře jako křeček, banán nebo uvařenou bramboru mu dávám ukousnout.
A nemluví, takže my žádné nejčastější slovo nemáme. Už přestat i hafat při pohledu na psa, jenom piští, vykřikuje a vyluzuje různé divné zvuky.
Máme za sebou rušný den, ráno fotbal- a konečně taky vyhráli, hurá-, pak oběd u babičky, návštěva jednoho dětského dne, kde měli jako atrakci paragány a přistání vrtulníku a nakonec dětský den u nás. Kluci spí jako zabití, já jsem taky grogy, jen tatínek ještě vyrazil postavit bránu a zapít svobodu jednomu kamarádovi. Ten bude spát jako zabitý asi až zítra.~q~
Fabiena+3 124340
1.6.2013 19:14:51
U nás je nejčastější (možná spíš jediné) slovo "táta", ale malá je taky strašný mamánek, říká táta i mně ~t~~t~

Zítra to mačkání zase zkusím. Ona asi před 6 týdny mačkané jedla, ale potom začala jít s chutí kaši a ta je jemnější a v té samé době začala mnohem hůř a méně jíst to mačkané. Aby se lépe najedla, vrátila jsem se k částečnému pomixování a víceméně teď nevím, co s tím ~d~
Pralin 95454
1.6.2013 12:16:05
Ahoj devcata,

ja uz taky nejakou dobu jen mackam vidlickou, tak tri mesice uricte...a to ji teprv pred 14dny vylezly prvni dva zuby, temer najednou. A do rucicky davam prevazne zeleninu (okurku, papriku), jablicko a krupky...neco sezvejka ale vetsina skonci na zemi:) Ale uz se to naucila a nedavi se tim...

Jinak konecne leze a zacala se stavit plus sem tam nejaky ten krucek kolem nabytku...ale jeste stale nesedi...

Nejcastejsi slovo u nas je máma, je to hroznej mamanek:)
Edvi+1+1 46083
31.5.2013 21:20:35
no ja mixuju ale ne uplne do hladka. Jinak ji zreba v kuse ty testoviny, piskoty,rohlik, banan ukusuje. ale je fakt , ze kdyz v tom mixovanem narazi na nejaky kousek tak ho nechce.
Gab.+ J/1991+F/2010+E/2012 94727
31.5.2013 21:20:17
Emču taky rozmačkané vidličkou dlouho dávilo. Vždycky jsem to zkusila tak jednou za týden a když to nešlo, mixla jsem. Už to dá v pohodě. Potřebují čas... jako na všechno.

U nás se hromadně jen snídá a obědvá, ale už uměj s Fildou pěkně rozpálit mamku do běla. ~;)
Fabiena+3 124340
31.5.2013 21:07:11
A teď jsem ještě pořádně dočetla a je to přesné jako u Petry, jak se večeří hromadně, tak starší se řehní všemu, co ona vymýšlí, ona se naparuje a předvádí před publikem, jídlo lítá po zemi a zejména se dere na jejich talíře, ať tam mají cokoliv.

Jídlo na misce taky vyhazuje na zem, ale to mi zase tolik nevadí, ty hlavní jídla budu ještě krmit, ale těstoviny se možná aspoň naučí jíst, co si nahází na zem, to prostě nebude mít, její problém ~t~

Jak moc dětem ještě mačkáte nebo mixujete, pokud nekupujete skleničky, můžu se ptát? Tak nějak mám pocit, že už by měla celkem být schopná jíst jen mačkané jídlo, ale ona ty kousky pořád nadavuje, mixuju tedy nahrubo, kousky tam jsou, ale jen mačkané vidličkou nedává a nenají se pořádně, po chvíli a několika nadáveních už nechce. ~d~
Fabiena+3 124340
31.5.2013 21:02:19
Peti, přesně tak, malá se s jídlem patlá, ale dopoledne zatím nemá nic, tak si může zvykat pomaleji ~;). Ty těstoviny zkusím, třeba jí přijdou k chuti, akorát bych jí to nechtěla dávat každý den.

Kaše - já se snažím střídat právě ty vařené obiloviny, dělám jahelné vločky, pohanku lámanku, kuskus. Trochu často přidávám i do oběda, kvůli zahuštění, tam zase dávám rýži nebo vločky, aby neměla pořád to stejné. Myslíte, že jí můžu dát 2x denně skoro stejné jídlo? S pečivem je ten problém, že zaručeně bezmléčné se špatně kupuje, většinou v prodejně mají jen rámcové info, najisto to nechtějí říct. Rohlíky jsou s mlíkem. A čím to mazat, když nemůže ty sýry, tvaroh, lučinu. Jasně, jde udělat třeba luštěninovou pomazánku a určitě na to dojde, ale pro mě to tak nějak znamená doma si upéct pečivo a denně patlat třeba i tu pomazánku. Vařím jí obědy i večeře a tak trochu nestíhám, na léto to bude ještě náročnější, budeme hodně venku se staršími... Představa, že dělám čerstvá mazání na doma pečené pečivo, je pro mě hodně náročná, skoro do toho nemám odvahu ~d~

Dovolená proběhla a byla fajn, jen taky nebylo moc počasí. Slibuju, že sesmolím článek do naší uzavřené sekce, abych se mohla rozepsat, je o čem, ale nechce se mi to veřejně ~;) Dám tu vědět, až to tam vložím :-)
Gab.+ J/1991+F/2010+E/2012 94727
31.5.2013 20:31:45
Peti, dávám jí to po jednom. Všechno najednou by ještě nezvládla, skončilo by to všude. Ale dneska jedla i špagety ručičkama a dobrý. ~;)
[<<Předchozích 470] Názory 471480 z 8992  [Dalších 8512 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.