| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : červenec 2012

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 720] Názory 721730 z 8992  [Dalších 8262 >>]
Gab.+ J/1991+F/2010+E/2012 94727
9.4.2013 14:30:06
Čtu to znova a já zahušťuji právě tou kaší. ~d~
Eminka jí všechno, co jí dám, takže fakt nevím, co poradit, navíc já dávám jen skleničky a bez problémů. Teď trochu bojujeme s jogurtem, ale dávám tomu týden... ~w~
9.4.2013 14:27:03
Tak k té kaši - já dělám Emince kaši každý večer a nechci jí dávat UM a sama nic neodstříkám, takže dělám z vody. Jí to v pohodě. Když zbude něco od oběda nebo od svačiny, přidám jí to do toho, ale jinak má jen z vody. Mám třízrnnou od Babylove, dělám i jáhlovou od Babylove.
Jinak nevím, co poradit, snad jen trpělivost a zkoušet... třeba to bude prostě nejedlík... ~d~
Fabiena+3 124340
9.4.2013 13:47:22
Ahoj všem,

omlouvám se, hodně dlouho jsem se nehlásila. Vůbec jsem neměla kdy usednout u počítače "jen tak", až tomu sama nemůžu věřit.
Ale hromadí se mi problémky, které promýšlím a tak mi napadlo zajít na rady sem k vám... snad mě nevyženete, dlouho nic a pak škemrám rady ~f~~d~

Malá dostala první hexu v sedmém měsíci a dva týdny nato první nemůcka, nějaká rýmička, ale týden k tomu 38 a následně přes 3 týdny nulová chuť k jídlu krom kojení, takže jsme začali jíst polední masozeleninku sotva před měsícem. Teprve tak 2 týdny mi sní ekvivalent té malé skleničky "první lžička" a výrazně preferuje domácí, kupované skoro nejí a když jí, má druhý den průjem a já pak nevím, jestli je to z obsahu (ta naše alergie na bílkovinu krav. mléka) nebo z něčeho úplně jiného. Jde mi o to, že zatím jí jen v poledne, zbytek kojení. S klukama touto dobou to už jelo krom snídaně, vím že už byly jogurty a tak, ale u ní, jak toho část nemůže, jsem jak prvnička. Prosím vás, jedí vám ovoce? Malá odmítá jablíčko i banán, kupovanou měla jen jablko a nechtěla - podle mě i proto, že je to řidší, ale nevím, jestli to zahustit třeba rýžovou moučkou, jedí vám to děti? Banán jí nechutná, krom jablka a banánu vůbec nevím, co na odpolední přesnídávku zkusit :(
Totéž večer, kaše - nikdy jsem nevařila bez mléka, musí to být nechutné - nebo není? Dáváte dětem někdo nemléčné kaše bez mléka? Mám koupený Sinlac, zkoušela jsem 2x s vodou a nepovedlo se mi ani jednou to udělat hustší na lžičku, moc to teklo a malá to nechtěla ~7~. Přijde mi, že to připravím a než jí zabryndáčkuju atd., tak to zase trochu zřídne a z té lžičky to až teče, malá tekutější konzistenci vůbec nemá ráda...

Měl byste někdo radu, co dávat dětem při bezmléčné dietě za kaši? Uvařit krupičku, kukuřici, jáhly ve vodě mi přijde ble, ale nezkoušela jsem to. Nechci doslazovat a bez mléka (i másla) to bude podle mě nejedlé... Prostě nevím a plácám se v tom. Malá se spokojeně kojí, má 8,5kg, ale v noci se budí 2-3x na kojení a bojím se jí dát do hrnečku pití, aby kojení ve dne neomezila a tím jí nechybělo, když nejí... ach jo, s každým dítětem tak nová zkušenost... Nepamatuju s klukama, že by měli problémy se najíst, spíš naopak, a v noci spali celou noc touto dobou oba ~;).
6.4.2013 21:49:06
Filda ten štěpený Nutrilon pil, naštěstí, jinak bychom se z bolení bříška snad nevyhrabali. ~n~
Andrýsek + 2 109157
6.4.2013 21:31:17
Ono to HA taky není žádný šlágr, ale to mu naštěstí chutná ~R^
Andrýsek + 2 109157
6.4.2013 21:30:37
No jo, ta cena nic moc, ale spíš bych to brala jako fakt doplněk, třeba místo podvečerního sunaru, nevím ještě, nejdříve zkusím, zda mi to vůbec bude chtít, jako on má hodně kladný vztah k jídlu, ale třeba ten štěpený nutrilon vůbec nepřijal...já to teda taky ochutnala a vůbec se mu nedivím :-©
6.4.2013 21:01:40
Přesně ty vzorky doma mám. Dostala jsem je od pediatra, byl na nějakým sympoziu o novinkách v dětský výživě... Jinak mě teda ty kaše přijdou drahý dost. ~d~
Andrýsek + 2 109157
6.4.2013 20:58:01
Koukala jsem teď taky na net, že existují kaše s kozím mlékem, ani to není bůhvíjak drahý, tak zkusím vzorek pořídit, mají i vzorky, což je fajn, to by byla zrovna další možnost, jak omezit více i to HA, uvidíme.
Andrýsek + 2 109157
6.4.2013 20:49:13
Tak to jsem nevěděla, díky, tak já mu to radši povařím.~;)
6.4.2013 20:40:11
Andrýsku, jasný.
U čerstvýho jablka taky pozor na zhoršení atopu, ideální je vařený.
Já dávám Emče banán do kaše už celkem dlouho, ona jí celkem velký kusy už. A asi už začnu odpoledne s jogurtem, zatím jsem odpolední sváču jen kojila, ale zkusím zase jogurt. Minule mi ho odmítla.
Jo a s kozím mlíkem mám doma kaši. Zatím teda dělám jen z vody, mlíka má ode mě pořád dost.
[<<Předchozích 720] Názory 721730 z 8992  [Dalších 8262 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.