| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : březen 2013

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!
  (?)
[<<Předchozích 110] Názory 111120 z 4180  [Dalších 4060 >>]
siikorka+3 128051
9.4.2013 12:21:24
holky poradte nejakou dobrou vkladacku na noc
siikorka+3 128051
9.4.2013 12:16:50
lilo,mam kluka a curani nam jde krasne, pocuranou celou koupelnu nemam~t~ a to chodime nad umyvadlo pravidelne a uz se tam i vykakal. prvni mam holcicku a v tomhle to s nehodama asi vyjde na stejno, teda aspon u nas. zkousej dal, me treba maly kaka (skoro 99%)pri kojeni, ale trvalo mi asi tri dny, nez mi to doslo. uvidis, ze jak to budes zkouset, tak ty signaly sama uvidis. ja treba kdyz si s malym povidam, tak mi staci ze tak zrudne a vetsinou je to to ono. samozrejme to funguje jen kdyz na nej koukam~t~ jinak musi zaplakat. samozrejme muze zaplakat i z jineho duvodu, ale za zkousku to stoji, kdyz nebude chtit zrovna curat ci kakat, tak treba taky da vedet, muj je nad nocnikem v klidu, ale kdyz se mu vylozene nechce a je to neco jineho, tak se tam strasne vrti a rve jest vic~t~
a presne vzbudi se ze spani, dam ho vycurat a on spi zase dal... jen nevim, tvuj chlapecek uz je asi trochu starsi, tak nevim jestli to takhle nefunguje jen se spavyma novorozencema~p~ jinak holky tady mely odkaz na tenhle nocnik:
http://www.branakdetem.cz/miska-pro-bezplenkovou-komunikacni-metodu.htm

a kam vsude a jak se da kakat a curat je dobre videt na youtube, zadej si "elimination communication" a neco ti to najde pro inspiraci~R^

jinak nad nocnik ho klidne dam i po nakojeni, sedim za nim, takze zadama a hlavou je opreny o me (ma ted 6 tydnu, tak uz je trochu pevnejsi) a casto si tak i odbrkne, tak to mame casto vice veci najednou~t~ kaka pri kojeni, brka pri curani, je prost efektivni~b~

a sluni mas pravdu, taky mi prijde, ze je tech plin nekdy vic, nez bezne - zes mi na zacatku psala, ze ti to pripada jako honeni za usetrenim pliny, tak vidis, ze to tak opravdu neni~t~~t~ kdyz clovek prevlika pri kazdem ucurknuti, co by v pampersce ani nezaregistroval~d~ takze nazev bezplenkovka mi taky prijde vtipny
zaba + 3 64617
9.4.2013 11:03:15
Sluní, jaké používáš plenky? Pokud nějaké kalhotkové, tak pomůže je promnout v ruce, čč vyžehlit. S octem bych byla opatrná, některá miminka může dráždit. Pokud ho dáš, tak bych dala máchání navíc.
zaba + 3 64617
9.4.2013 11:00:59
Ahoj,

Barbuschko, malá byla taky hodně opruzená. U nás ale za to asi mohly Huggiesky. Střídám látkovky s jednorázovkama. Ještě teda asi to, že hodně kakala. Přestala jsem jí dávat ty Huggiesky, při každém přebalení mazala Bepanthenem a zlepšilo se to. Teď už to má skoro zahojené, ale je fakt, že už není pokakaná při každém přebalení.

Holky, když dáváte mimča kakat, čůrat po kojení, tak se vám nepoblindí? Chtěla bych taky zkusit bezplenkovku, ale s malou se nemůže po kojení moc hýbat, jinak pak blindí.

Vyrážku má malá taky. Začalo to na krku, rozlezlo se to na čelo, pak na celou hlavu a tváře, teď už to má i na hrudníčku a v kožních záhybech. Doktorka řekla, že je to seboroická dermatitida, dala na to malé nějakou míchanou mastičku a máme jí koupat ve vodě s černým čajem.

Včera jsme byli v poradně, tak malá má 3890g a 52 cm. Přibírá málo, ale prý že když je spokojená, dostatečně kaká a čůrá, tak to nebude řešit. Tak jsem ráda.
Barbuschka 60578
9.4.2013 9:37:55
Díky za všechny postřehy. Ještě to nestihla pročíst všechno, ale určitě přečtu.
Přiznám se, že mě uklidňuje, že v tom nejsme sami. I když opruzený zadeček samozřejmě žádnému miminku nepřeji ~x~
Bezplenkovku praktikujeme. A bez tohoto problému by asi šla i líp. Občas mi přijde, že nad nočníkem schválně tlačí, aby tam něco bylo a naopak když má plínu, nevykaká se úplně. Signály zatím moc nepoznám, tak jsem dávala při přebalení (což je v poslední době fakt často).
Zkusím ho nechat víc bez plenky. Ale jak "upradává" a čůrá obloukem, je to trochu těžké. U dcery to bylo výrazně jednodušší :-) Teď spí jem v čč se snapkou, bez kalhotek. A v noci jsme byli 3x u umyvadla.
Ještě uvidím, co na to doktorka. Jdeme za chvíli a jsem zvědavá, jak tu smečku vypravím, abych tam byli přiměřeně včas ~:-D
Zkusím odpoledne dočíst a reagovat i na další věci.
Lenka a zlatíčka 56804
9.4.2013 9:16:36
Lilo, super, malý je moc šikovný a ty taky...je to vlastně přirozené, viď? ~;) A jak píše withep, někdy se daří výborně, jindy vyjde snaha na prázdno, nebo se i miminko rozhodne, že žádný nočníček a bojkotuje.

V noci nad nočníček nedávám, malou to ruší a nechce, takže sice nedávám papírovku, ale látkovou plenku s hodně savou bambusovou vložkou, ale ano, čůrá do plenky...odhaduju, že čůrá 2x za noc.

Ze spaní miminka nečůrají, většinou čůrají po probuzení, nebo se minimálně proberou a jsou neklidná...možná to bude i váš případ. Pokud se nevyčůrá před spaním, tak nejspíš potřebuje právě těch půl hodinky po usnutí, ale nemusí to tak být.
Pokud ho svlékneš a dáš vyčůrat, nejspíš už ti znovu stejně neusne (jako dosud), ale časem se dá rytmus upravit...třeba ho naučíš čůrat před spaním a pak vydrží spát dýl, nebo taky ne ~;)

Nechávám miminko kakat do umyvadla do doby, dokud má jen kojenou stoličku, spláchne se to úplně v pohodě. Ale obvykle používám spíš nočníček, umyvadlo spíš vyjímečně.
Nočníček se dá koupit, ale pro začátek ti na vyzkoušení může stačit menší hlubší plastová miska, třeba 10-12cm v průměru, hloubka tak alespoň 10, líp o malinko víc...třeba doma něco vyhrabeš.

Withep, to je pravda, každému pomůže něco jiného a je možné, že by se to upravilo zrovna bezplenkovkou ~R^ U nás zabraly ty kapky, ale u jiného nemusí :-)
withep 93862
9.4.2013 9:10:04
Leni, já jsem to četla. Ale napadlo mě, že to, že vám bezplenkovka od opruzení nepomohla, neznamená, že nepomůže ani nikomu jinému, to je všechno silně individuální :-)

lilo, to je fajn, že se vám daří ~g~. Dobře si to počáteční nadšení uchovej, ono se to tu a tam dočasně zhorší ~x~
lila +3 130605
9.4.2013 8:36:41
Tak uz mame za sebou i kakani do wc~g~. :-DAkorat je to slozite drzet mimi nad wc, teda moc mi to nejde. Jsou na toto i nejake specialni nocniky?

Prominte za tolik otazek,~f~ ale jsem v tom zacatecnik a nemam ani zadnou knizku jen jsem o tom cetla nejake clanky na internete, ale tam primo rady jak na to nebyly.a ani jsem si nemyslela ze s tim zacnu.
lila +3 130605
9.4.2013 8:12:16
Tak dnes rano kdyz zacal byt maly neklidny tak jsem ho zkusila svliknout a dat nad umyvadlo a on se vycural !~:-D
Uvidime jestli to pujde dal.
A v noci vam curaji do jednorazovky?
A pres den kdyz spi tak je davate taky curat? Nebo pri spani necuraji?
Pres den se mi maly po 30 minutach skoro kazdy den budi a potom uz ho nemuzu uspat.jako ze spi vikckrat za den ale jen pul hodiny. Ze by chtel curat? Jinak nevim proc se tak budi.
Lenka a zlatíčka 56804
8.4.2013 23:05:40
Lilo, zlatej kluk :-) Minule jsem bezplenkovala synka a velmi snadno si ohlidala, kam bude curat...ted s holcickou je to jak kdy. Kdyz cura vetsi mnozstvi, je to pohoda, kdyz cura min, tak ji to zteka dozadu na zadecek a uz me tak i nad umyvadlem pocurala...s nocnickem to mam tedy jistejsi :-D U synka to vyslo oboji nastejno.
[<<Předchozích 110] Názory 111120 z 4180  [Dalších 4060 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.