| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : březen 2013

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!
  (?)
[<<Předchozích 120] Názory 121130 z 4180  [Dalších 4050 >>]
lila +3 130605
8.4.2013 22:41:03
No u nas to kakani je tak 5 krat za den a mezi tim jeste i jen takove uprdnuti.
Takze curani uz ani nestiham sledovat, to uz vubec nevim jak poznam ze chce. Jedine podle neklidu, ale ten muze byt i z jinych duvodu.

mam chlapecka, neni to horsi to curani do umyvadla apod nez u holek?
Aby jsme to nemeli potom po cele koupelne :-D
Lenka a zlatíčka 56804
8.4.2013 21:32:33
Lilo, ja s minulym prckem zacala bezplenkovat asi v 6ti tydnech :-) Pokud mimcu nadilka v plince vadi, urcite vyzkousej.
A ldyz pises, ze nepoznas, kdy bude kakat...nema to spojene treba s nejakou cinnosti? Napr. pri kojeni, po probuzeni, nejaka konkretni denni doba? Byva to tak.
Nase mala kaka obvykle 2x denne a to po kojeni nebo pri kojeni mezi 10-11 dopoledne a navecir kolem 5te obvykle pri kojeni. Cura dopoledne, kdyz je vzhuru treba co pul hodiny, odpoledne a vecir uz obvykle jen po probuzeni a kdyz je vzhuru dyl, tak treba po hodince hodince a pul.

Vyzkousej :-) Pro zacatek zkus vzsadit nad umyvadlo nebo nad hlubsi misku po probuzeni a po kojeni nebo jen pred kojenim...vyzkousis, co mimcu bude vic vyhovovat. Dobre je s miminkem navazat ocni kontakt a rict treba ee nebo ccc, abyste si zavedli signal :-) Drzim pesti a hlavne, ber jako binus, kdyz se zadari, kdyz se nezadari, nebud zklamana, neni to zadna povinnost. Nektera miminka spolupracuji samy od sebe, jina mene ;-)

Withep, jak si psala Barb, ze by mohla zkusit bezplenku, kvuli opruzeni z uprdavani...nam se dari velmi dobre, mala je pro ni jak zrozena, presto uprdavala porad...proste vlhce prdela treba co 10 minut a ono i to malicke mnozstvi stolicky takhle casto te me prdolce zpusobovalo opruzeni a to pres veskerou peci a uspesnou bezplenkovku. Byla jsem z toho nestastna, jsem rada, ze se to srovnalo :-)
Sluní* 30068
8.4.2013 21:12:07
Ahoj holky,

naše malá má zase jakoby odřená stehýnka, asi od plenek? Mažu krémem na suchou kůži a trochu to pomáhá, ale nic extra. Aviváž nepoužívám, tak zkusím ocet, zda trochu nezměknou.

Lilo, mám půjčenou od Mariky knížku o bezplenkovce a tam jsou i příběhy, kdy s tím začali v 7 a víc měsících. Takže vždy je čas začít.
Mě tu holky "nakazily" a jedu v tom asi měsíc a za tu dobu kakala malá do plínky jen 2x a z toho bylo jedno jízda autem a nešlo nic dělat a podruhé v noci. Jsem nadšená, fakt to funguje!
Jen zvuky na čůrání přestala dělat:( Ale dá se to pěkně i časovat - vždy vysadit hned po probuzení, po kojení atd. Určitě to zkus, fakt je to super!

Ale název bezplenkovka mi přijde vtipnej. Jak těm dětem vadí počůrané plíny, tak nevím jak u vás, ale my kvůli tomu máme o dost větší spotřebu~t~

S opruzeninami neporadím, naštěstí jsem to zatím řešit nemusela.

A naše holčička je táááák hodná. Musím jí chválit, je fakt za odměnu~s~
lila +3 130605
8.4.2013 20:26:14
A jinak na vyrazky nam dr rekl ze to neni z jidla atd. Ale ze je to z toho jak si telo zvyka na ruzne bakterie v prostredi. Nejaky cas ty vyrazky vypadaly hrozne, hlavne na tvari.
Dr radil potirat to odvarě z hermanku nebo delat koupel z hermanku, aby se to nezhorsilo, sle nedavala jsem to a zmizly. Akorat jsem po koupani natrela kuzi olejickem levandulovym nebo nechtikovym, ale to jen malokdy protoze koupu jen tak jednou za tyden, aby se nevysusovala kuze zbytecne :-)
lila +3 130605
8.4.2013 20:21:21
Ahojte
Vsimla jsem si uz driv ze tu nektere pouzivate bezplenkovu.
Myslite ze se s ni da zacit i pozdeji nebo se musi od narozeni?
A jak poznam napr ze chce mimi kakat? Ja to neumim vysledovat, akorat kdyz uz tlaci tak to uz je hned v pline. Ale potom chce hned prebalit, pritoze mu to vadi.

Ja na zadek nedavam nic ale kdyz byl ze zacatku trochu opruzeny tak hned zabral nehtikovy krem z Weledy.a dobre suseni zadku.
Rasala 107719
8.4.2013 17:21:20
Barb, máme stejný problém. Snažím se ho u přebalování osušit do sucha fénem nastaveným na vlahý vzduch. Asi ho to docela bolí, jak se snažím ten opruzený zadek otřít, hodně přitom brečí. A uklidňuje ho ten zvuk, protože okamžitě ztichne. Mastičku mám Rybilku, ale u honzy mi pomáhal i Sudocrem, ale ten teď nemám. Nejlepší by bylo, nechat ho holého a větrat, ale my máme docela chladno a jak pořád uprdává a čůrá obloukem na všechny strany, tak je za chvíli studený. Na velké zarudliny a vyrážky je lepší zásyp, než jakákoli mast.
Tvým jídlem to asi nebude, mě přijde, že to ještě jeho střeva neumí zpracovat.

Vyrážka se nám taky objevila, asi před třemi dny. V porodnici nás dětská doktorka při propouštění informovala, že se může objevit a je to reakce kůže na nové prostředí, střídání vzduchu, styk s oblečením a lůžkovinami apod. Tak to ničím nemažu speciálním.

Mariko, krásný příběh. Četla jsem ho večer, než jsem šla spát a ještě jsem na to myslela snad ve snu. Ale já asi nejsem typ na domácí porod. I když vaše příběhy tady jsou krásné, já jsem byla ráda za porodnici, kterou jsem si vybrala. Třeba jsem si uvědomila, že by mi strašně vadilo, kdyby moje porodní výkřiky v noci poslouchal domácí se synem. A že je tu v noci slyšet i smrkání, televize... Pak by mi vadila i přítomnost dětí, i kdyby spaly.
Ale je dobře, že těm, co o domácím porodu snily, se jejich sen splnil. Je to zážitek nad zážitky.~g~
withep 93862
8.4.2013 15:06:03
Jo, na bříško dáváme taky s holým zadkem (kdyby měl plenu, byl by vlastně hlavou dolů :) a tím větráme v tříslech a pod pytlíkem, tam to jinak mívá zapařené. Na to pomáhá obyčejný pudr, nepomohl by i na to opruzení? Sudocrem mám v malém vzorku z prenatálního boxu, zatím jsem ho zkusila naplácat na ty potničky nebo co to je, a na čele to nechalo takový bělavý neumytelný flek :)
withep 93862
8.4.2013 15:02:50
No jéje, pupínky. Možná potničky? Taky nám trochu hyzdí Emila :) A taky mě napadlo, jestli je to mojí stravou, jestli bych nevynechala čokoládu nebo kávu. Ale nevím nevím, mám dojem, že mě ty dvě věci udržujou při životě, hlavně to kafe, vzhledem k jeho lehkému rannímu spaní.

Emil teď kadí tak 1-2x za den, zpravidla v několika várkách (zatlačeních), a k tomu si sem tam uprdne malý žlutý flíček. Opruzený není, pokud už se pokadí do pleny (často se podaří do nočníku), přebalíme ho hned, nedá se to přehlédnout (nebo spíš přeslechnout a přečichnout :)). Ono se vlastně nedá přečichnout ani počurání (a když, on se ozve sám), takže je vlastně hned v suchu, pokud je to možné, nechám ho ještě chvíli vyvětrat. Co takhle, Barbushko, zkusit dávat ho nad nočník? Třeba by mu to mj. pomohlo zregulovat (snížit) frekvenci vyměšování.
Lenka a zlatíčka 56804
8.4.2013 14:38:23
Barbuschko, mala to mela taky tak. Porad uprdavala a taky byla opruzena az hruza ~Rv Taky jsem prebalovala neustale a pripadala si uz jako neschopna.

Nejlepsi lek nakonec bylo, ze jsem nechala malou s nahatym zadeckem uplne bez pliny. Idealne, aby lezela na brisku. Vystrcila jsem ji zadecek pobliz zatopeneho krbu a hojilo se to pred ocima. Nechavala jsem ji bez plinky, jen na podlozce, pres den i spat.
A jako doplnek nam na mazani zabral nejlip Sudocrem. Mela jsem doma pripraveny i Imazol, ten vim, ze vyleci opruzeninu i s oblecenyma plinama, ale nakonec jsem ho nepouzila.

Uprdavani se ji zpravilo po par dnech pouzivani kapek BioGaia. Mlecne vyrobky jim ve velkem dal a vliv to nema. Po cokolade se male delaji pupinky, ale neumim odolat uplne.

Stale jsem bez pocitace, takze toho moc nenaprispivam ~d~

Mariko, krasny porodni pribeh ~s~ Malem jsem se pri cteni rozbrecela.
siikorka+3 128051
8.4.2013 12:45:40
jen nakukuju, mame za sebou vcera vylet do tierparku, coz je takove jakoby male zoo, kde jsou zvirata, ktere zijou tady... myvalove, vlci, sovy, kozy, ovce, srnky apod. super, maly se celou dobu nosil a spal, jen jednou jsme nakojili a prebalili (venku, nastesti svitilo slunicko a byla to rychlovka~b~).
a dnes me poprve od porodu videl doktor, takova trochu rutina s odebranim krve a moci, a pak vysetreni - to uz jsem dlouho nezazila~t~ hebamme mi kontrolovala po porodu jen tlak a zavinovani delohy pohmatem. vsechno zase tam kde ma byt, tak uz muzem poradne behat~z~ jen jsme vesly do ordinace zrovna v momente kdy maly potreboval nakojit, tak to nam moc nevyslo~t~
jinak Boni se mi zalibilo jak jsi mi napsala Quastice, asi si dam novou prezdivnku~b~
[<<Předchozích 120] Názory 121130 z 4180  [Dalších 4050 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.