| JankaHK | 68660 |
|
21.9.2013 15:13:53
MandzJi, na šesti týdnech máte krásnou váhu. Neřešila bych, že přibírá míň, hlavně že přibírá. Pokud nebrečí hlady a máš obavy z toho, abys ji neodstavila, tak to zkus ještě pár dnů bez příkrmu a uvidíš. Já začínala s příkrmem u obou dětí už v porodnici, ale já musela, měla jsem hodně malý děti, chlapeček měl dvě a půl kila a holčička ještě míň.
Holky, v čem vám spinkají děti? My teda pořád používáme rychlozavinovačku, ale už je malá. Spací pytel mám, ale ten je zase velký a nechce se mi kupovat menší. Když ji přikryji jenom dekou, tak se odkope. |
| MandzJi | 138457 |
|
20.9.2013 17:05:49
Mirusko a jak jsi přikrmovala, že malý pak už nechtěl vůbec prso? Po každém kojení?Toho já se právě nejvíc bojím, abych jí neodstavila...Ale prso zatím chce pořád...
Já jí budu ted dávat vždy ráno a večer po kojení a jinak jen kojit... |
| MandzJi | 138457 |
|
20.9.2013 17:02:15
JankaHK - já také večer musím chovat jinak malá neusne...:) A k ránu po papání taky musím znovu uhoupat a je to mé první dítko, ale nechci ji nechat plakat...
![]() I když občas už jsem jí taky těch 15 minut nechala vyřvat když se vztekala =) |
| MandzJi | 138457 |
|
20.9.2013 16:58:12
Ahoj holky. Jj také jsme srpnové. Kamilka se nám narodila 7.8. =)
Jinak moc děkuji za rady...Malá přibrala za týden 135g. A to by ještě nemělo být tak málo...ale doktorce se to nějak nelíbí...No a dneska jsme byli na kontrolním vážení - byli jsme v úterý. To měla 4400g a dneska 4570g. Ale na noc jsem jí dala včera a ve středu 60 ml Nutrilonu. Já kojím vždycky z obou prsou, hodně piju vodu, meltu, kojící čaj. Dneska mi doktorka řekla, že jí mám dávat 2 příkrmy denně. Mám strach, abych ji neodstavila, ale vždycky jí dám první z prsou, to je jasný...V noci mám mlíčka opravdu hodně...Budí se mi vždy kolem tý 3.hodiny a předtim papá kolem 8-9 večer...Takže spí dlouho a stihne se mi mlíko udělat...Přes den jí kojim každé 2.3 hodiny...Určitě kojit chci...Ale snad tim příkrmem nic nezkazim... ![]() |
| JankaHK | 68660 |
|
20.9.2013 15:15:01
Ahojda,
tak super, že kalciovka zabrala ![]() To já jsem s pupíkem u Elenky žádný starosti neměla. Když jsem se o ní začala po 14 dnech starat, tak už byl pupík zahojený, už jsem ho nemusela ani zakapávat. Ale co si pamatuju u Kuby, tak u něj se hojil docela dlouho. U nás je to stejný jako u Mirušky, Kuba si sestřičky taky užívá, pořád ji pusinkuje, povídá si s ní a hraje ji divadlo La estrello už se těšíííííím Tak až pojedeš do HK, tak dej vědět ![]() No jinak u nás nového nic. Dopoledne spinkáme a večer jsme ukňouraný, takže chovám, i když jsem si říkala, že žádný chování se konat nebude. Ale když už je to naposledy, tak si ji chci užít, než mi vyroste ![]() |
| Martysek | 135615 |
|
|
19.9.2013 22:06:26
Ahojky, nám se taky pupík hojil asi 3 týdny, doktorka nám dokonce dala nějaký roztok, který jsem lila na čtverečky a přikládala na pupík, taky to odneslo pár věci na flekách :-(
Jinak kalciovka zabrala, po dvou dnech je obličej bez pupínků, tak jsem ráda! ![]() A vypadá, že Smecta taky trošku zabrala, namíchala jsem jí to do fenyklového čaje a dávám jí to stříkačkou, bříško trošku splasklo ale perfektní to stejně nikdy nebude ![]() |
| la estrella | 48217 |
|
|
18.9.2013 20:05:49
Libubu nam se hojil pupim tri tydny.. taky docela dlouho. Doktorka rekla ze do 6 neděl by to melo byt zhojene nejdele.
Gratuluji k rustu a k uspesnym kontrolam! Jani.. tak se brzy vydam do Hradce.... tak se tes.... ![]() |
| la estrella | 48217 |
|
|
18.9.2013 20:02:08
Ahoj. Hele me 135 malo neprijde a hlavne se musi koukat jestli i roste. Nas doktor to nikdy nehrotil. Jednou jsme pribrali vice jednou mene. Zalezi na tobe jak a jestli chceš zakojeni bojovat. V 6ti tydnech je rustovy spurt a dite roste do delky a potrebuje vice mlicka. Uvádí se tri dny nez se upraví tvor a mleka.vice přikládat a klidne i z obiu prsu. Behem kojeni klidne prsy prostridat vice. Muzes použít i odsavacku. Kolik si vezme pri kojeni mleka nemusi byt prukazne pokud zkusis jen jednou. Dite vypije pokazde jinak. Nejlepsi by bylo treba kontaktovat laktacni poradkyni a doporučuji co nejdrive. Přikládat dite tedy co nejcasteju a k obema prsum a hooodne pit. Zaradit kojící čaj.
Maminky ahoj. Tak co zlaticka? Ja si asi stěžovat nemuzu. Jen vecer nechce sama spat. Tak Je to naprd. |
| miruska.j | 55676 |
|
18.9.2013 15:40:23
Ahoj, jo to je úplný klid - když má manžel směnu, tak jsou ve školce celý den a když je doma, tak je bereme po obědě - většinou. S tou váhou jsme to taky zkoušeli, ale báli jsme se - museli jsme ho mít na nějakém tácu, protože přes vál jsme neviděli zase na číslo nebo jak to bylo a bylo to takové vrtkavé. Tak jsme to tenkrát vzdali. Vítek snad má zatím dost i podle tvářiček, podle nich je to takový buřtík - ale tělíčko nějaké naducané nemá - tak normál a faldíky jen na stehýnkách.
Klukům zatím vydrželo si i brášku užívat, když k němu přijdou, tak ho pusinkují a hladí a povídají mu - tak jsem ráda - naštěstí žádné velké žárlení nebo protestní akce zatím nejsou - tak snad už ani nebudou Maminy mějte se a ať holčičky a Tomík dobře přibývají. |
| JankaHK | 68660 |
|
18.9.2013 14:22:18
No Miruško, to koukám, jak se ses rozepsala
Kluci ve školce, ve škole, tak je doma klid, viď?![]() Jak píšeš o té váze, tak my používali kuchyňskou váhu Je do 5kg. Na ni jsme dali vál a vážili Jeden koukal na čísla, druhej jistil mimčo Kuba pil cca 60ml ještě na třech měsících, víc nechtěl. Elenka pila 60ml na třech týdnech, teď je ji dva půl měsíce a dá 100 - 130ml, naše malá otylka |
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.