| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : srpen 2013

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!
  (?)
[<<Předchozích 130] Názory 131140 z 911  [Dalších 771 >>]
JankaHK 68660
18.9.2013 14:08:49
Ahoj, poplakává a nespokojenost - můžou to být i prdíky, nebo nemůže zabrat. Já mám tu zkušenost, že pokud má dítě hlad, tak nepoplakává, ale řve a dává si ručičku do pusy. Málo mléka - říká se, že s nabídkou roste poptávka, přikládat a přikládat ... mně to tedy nepomohlo. Kojící čaj asi piješ, viď?

Já měla málo mléka u obou dětí. Příkrm bych doporučovala nejdříve ze stříkačky (koupíš v lékárně). Kdybys přestala kojit, tak pak už lahvičku. Vyzkoušela jsem Bebu, Nutrilon, Sunar a HIPP. HIPP se mi zdá nejlepší - obsahuje i probiotika.

135g za 14 dnů - nedokážu posoudit. Syn mi přibíral 200g na 14 dnů a zdálo se mi to tak akorát, teď je mu pět. Dcera přibírá mnohem víc.

Přeji hodně štěstí, spokojené miminko, a ať ti holčička hezky roste ~;((~;((~;((
miruska.j 55676
18.9.2013 14:02:10
Ahoj, tak to máš doma taky srpňátko - tak u nás vítej - a zase holčička ~p~ No aspoň bude mít asi náš Vítek jednou z čeho vybírat ~t~

Já měla u starších synků také problém s nedostatkem mléka. Takže si to víc hlídám. Vypiji denně určitě tak 4 litry tekutin - vodu, meltu, z cara si dělám studené kafe a dolévám mlékem a čaje. Piji čaj pro kojící matky - teď dokonce i 2x denně - protože měl synek větší potřeby. No a potom bych ještě zkoušela kojit z obou prsou - ne jen z jednoho při každém kojení. Dostatečně kojené dítě by mělo mít prý 6-8 počůraných plínek za den a sice píšou, že kojené děti nemusí mít stolici (že vše spotřebují) - ale když můj nejstarší synek neměl stolici asi 14 dní - tak to u něj znamenalo, že mám asi málo. Doporučila bych ti u paní doktorky udělat kontrolní vážení, jako se dělá v porodnici - zvážit před krmením a po krmení - kolik z tebe vytáhne mlíčka - teda předpokládám, že přesnou váhu na miminka doma nemáš. No a podle toho kolik vypije, bych teprve začala přikrmovat. Protože prostřední synek, když jsem ho začala přikrmovat, nechtěl už vůbec ode mě a bylo po kojení. U prvního synka jsem přikrmovala asi 6 týdnů - nejdříve jsme začali na lžičce, ale to moc nešlo - takže jsem přešli na flašku a když jsme našli flašku, ze které se mu dařilo pít, tak už také prso tolik nechtěl. Je to pro ně jednodušší. Klidně si u doktorky o to kontrolní vážení řekni, já to taky u prostředního udělala, protože jinak bych nic nevěděla. Na kontrolním vážení jsme zjistili, že vypil ve 3 měsících 30 - to bylo dost málo. A ještě k té spokojenosti - Vítek si rád podudá, takže si někdy stěžuje i po krmení a přitom má asi dost. Ale chvilku ho nechám a když se nerozbrečí, tak si říkám, že mu to asi stačilo.

Jsem se nějak rozepsala ~f~ tak přeji hodně štěstí ~;((
MandzJi 138457
18.9.2013 12:52:11
Ahoj holky. Chtěla jsem se zeptat, poradit se. Mám 6 týdenní holčičku. Teď za 14 dní přibrala jen 135 gramů. Podle tabulek by to mělo být ještě dostačující, podle doktorky bych jí měla začít přikrmovat...Teď mi řekla at jí ještě 3 dny jen kojim a pak přijdu na zvážení, ale ona mi od noci pořád poplakává, je nespokojená...
Je tu někdo kdo při kojení ještě dokrmuje? A dokrmujete z lahvičky?
Děkuji za každý názor. Pořád tápu, jestli jí mám jen přikládat k prsu, že se mi udělá víc mlíka a nebo jí raději dokrmit...:( Po dvou hodinách mi přijde, že se mi nic moc nevytvoří přes den. V noci třeba po 5 hodinách už ano...
miruska.j 55676
18.9.2013 11:47:34
Ahoj maminy, nás zlobil pupík určitě 2-3 týdny - ale po koupání jsem to vždy jen otřela lihem a potom to samo zmizelo. Takže ještě vydrž, ale doktor nebo doktorka ti na kontrole řeknou nebo se zeptej. Přeji úspěšnou kontrolu.

S tím jedináčkem to trochu asi bude - já jsem to říkala, že když jsou děti více let od sebe - tak jsou to třeba 2 jedináčci - mám kamarádku, co má takhle 3 jedináčky. Já mám starší kluky od sebe necelé dva roky - a to byl mazec - to mě potřebovali pořád oba, takže já si toho jednoho docela užívám, protože je to mnohem klidnější a asi i já jsem klidnější.

Smectu mi děti vůbec nechtěli - přitom na chuť byla docela dobrá - nevím proč, ale nikdy jsem ji do nich nedostala. Náš Vítek tolik neublinkává - ale s říháním se nám to moc nedaří - tak jedno kojení si říhne a další tři ne.
Libubu 137220
18.9.2013 2:28:32
Ahoj holky.
Jsem v jednom kole.Nic nestiham.Prijde mi, ze jenom prebaluju a kojim. :) Lucinka by stale jenom jedla. Mely jsme problem s kakanim.Kakaly jsme po porodu ve stredu,pak az v nedeli.Malem nas kvuli tomu nepustili z nemocnice.Ted nam pani dr hrozila,ze jestli se pres vikend nevykakame tak nas posle na novorozenecky, aby malou vysetrili.Nastesti jsme to zvladly a ted kadime.kazdy den.
V noci pekne spinkame.Kojim 2x.Nejvetsi problem je asi vecerni usinani po koupani.Pri kojeni mi Lucinka usina,takze se poradne nenaji a pak nemuze usnout.
Holky jak dlouho se muze hojit pupik?Stale se nam jeste dela krvavy stroupek.
Ve ctvrtek nas ceka kontrola po 14 dnech.
Koukam,ze holky pekne rostou.Je dobre,ze jim chutna.
Mejte se krasne.~k~
Martysek 135615
17.9.2013 22:15:52
Ahoj holky, to je fajn, že to zvládáte, já to mám jednodušší, mám jakoby jedináčka! Kluk mi jezdí domů z intru jen na víkend ~d~

Ta Smecta to jsou pytlíčky na průjem, dávala jsem to synkovi, když byl menší, můžeš to sypat do jídla nebo pití ale je to hnus, jako vápno ~j~ a prý to pomůže naší malý na to její nafouklý bříško a já jí říkala, že je to naše otylka, chudák a ono, jak hrozně hltá, tak spolyká asi dost a přitom si pěkně odříhne, jak dospělej...někdy ~6~
Taky vám tak hltaj a ty zvuky u toho, kolikrát se mi i dusí???

A další kyčle máme v 16ti týdnech + RTG???

Jani tu mastičku si napíšu a kdyby tahle nepomohla, tak si ji koupím, dík ~R^
miruska.j 55676
17.9.2013 21:29:29
Ahoj maminy, u nás kontrola kyčlí také v pořádku. Kontrolu máme až ve 4 měsících.

Fotečky zkusím nějaké zase přidat. Nějak teď nic nestíhám. Přece je to trochu kolotoč a už jsem musela začít trochu pracovat.

JankaHK 68660
17.9.2013 21:11:47
Martýsku, však ty jsi taky vzorná a fotečky často přidáváš ~R^

Tak to je super, že kontrola dopadla na jedničku. Kdy máte na kyčlích další kontrolu ?

Koukám, že Andrejce taky chutná ~w~ No to mi povídej, však já už to vajíčko taky sotva nosím ~8~ Když mám před sebou delší trasu, tak ho raději přidělám na podvozek od kočárku :-)

My tu vyrážku taky občas máme. Máme to od toho, když se poblinká a pak si v tom vyválí obličej, utřu ji jen plínkou, takže vyrážka občas vyskočí. Pomáhá nám na to mastička lenniens?

Smecta to je co? To jsou nějaký probiotika ?
Martysek 135615
17.9.2013 17:17:42
Omlouvám se, že je to dvakrát, nějak mi zlobí PC ~n~
Martysek 135615
17.9.2013 17:16:44
Ahoj holky, jak se máte vy ostatní? Budou zas nějaké fotky? Moc ráda koukám a Janka je v tom přímo vzorná ~6~
Tak kyčle dopadly supr, vše v pořádku, tak jsem ráda a měly jsme štěstí, nebylo tam ani moc maminek, tak jsme byly hned hotové! Ještě, že jel s námi taťka, malá v tom vajíčku se fakt pronese, i on měl dost ~:-D

A jak jste dopadli vy na kontrole Miruško?

My máme 5080g a 58cm, no pěknej cvalda, udělala se jí nějaká vyrážka na obličeji, jak je vzteklá a hltá při papání, tak se potí a odnesla to pusina, dostala kalciovku a má prej nějak nafouklé bříško, tak jí mám dávat občas smectu do mlíčka. No hlavně, že je vše okolo v pořádku!

Vám ostatním držím palečky, v tom, co vás čeká!!!!
[<<Předchozích 130] Názory 131140 z 911  [Dalších 771 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.