Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| JankaHK | 68660 |
|
22.7.2013 21:24:33
Miruško, no mě to kojení nekojení hodně mrzelo u Kuby, teď už jsem to zas tak moc neřešila, když není, tak není a hamat Elenka potřebuje. Doktorka říkala, že umělý mléka jsou hodně kvalitní, tak si z toho nemám lámat hlavu.
U vás to bude mazec ještě větší - tři děti. Elenka je zlatíčko, je hodná, jen když ji bolí bříško, tak breči. No a Kuba potřebuje nejvíc pozornosti právě v době, kdy se věnuji jí. Pravidelně když se jdeme koupat, tak se Kuba během minuty svlékne, a že se musí jít taky koupat. Ještě že máme doma teplo, tak ho tu nechám běhat nahatého, než se na něj dostane řada ![]() No jinak dneska jsmě měly kontrolu na ortopedii, kyčle jsou výborný, široký balení nemusíme nosit. Takže jsme ho nakonec nosily jen týden, a to jen když jsme byly doma, když jsme šly ven, tak jsem ji ho sundala, aby se nepařila. Holky držte se, i když... už je konec července, takže už byste se mohla nějaká další přidat s přírůstkem |
| miruska.j | 55676 |
|
22.7.2013 21:16:32
já jsem právě taky dneska 39+0 - takže končím 39týden a termín porodu mám 30.7. - zítra budu už 40. týden - to bude 39+1. Podle MS jsem měla termín 2.8. - no a v 39tt se právě už přece normálně rodit může, tak je mi divný, že ti říká, ať ještě vydržíš - jestli se nepletu, tak se říká 14dní před termínem a 14 dní po termínu se bere jako v termínu.
|
| Martysek | 135615 |
|
|
22.7.2013 20:08:27
Ahoj Miruško, tak podle ultrazvuku (u gynekologa) jsem 39+0 dnes ale podle menstruace trošku míň, proto říkal, že mám ještě chvíli vydržet, takže první termín podle ultrazvuku z genetiky a 12.týdnu (podle kterého se řídím, myslím, že mají nejlepší vybavení) by měl být 1.8.
jak jsi na tom ty? |
| miruska.j | 55676 |
|
22.7.2013 16:18:56
Tak já dnes monitor v pořádku. Neprohlížel mě. Znovu jdu ve čtvrtek a to snad už i s prohlídkou - neprohlížel mě asi 3 týdny - možná 4 - od 35. kdy mi dělal kultivaci. Docela by mě zajímalo, jestli se to chystá k porodu nebo ne - kdyby to přišlo, abych věděla, jestli to bude rychlé.
Martysku gratuluji také k monitoru, že je v pořádku a nepsala jsi, že už jsi taky v 39. týdnu? Kdy máš vlastně termín. Já už rodit můžu, ale asi to ještě pár dní nebude. |
| Martysek | 135615 |
|
|
22.7.2013 14:56:20
Ahojky, tak mám dnes po třetím monitoru, vše o.k a stále vcelku, doktor říkal, že musím ještě týden vydržet, aby bylo mimi v pořádku a prej až přijdou bouřky, budou praskat vody, no to jsem zvědavá
![]() Mirusko, jak ty si dopadla s monitorem? držím vám tu vše moc moc palečky, ať jste v pořádku vy i miminka!!!!! ![]() |
| miruska.j | 55676 |
|
22.7.2013 6:22:44
Ahoj Jani, opatrně si ten "mazec a hukot" co máš doma přestavuji. Až přivezeme miminko (pro Libubu - taky nevíme co to bude - akorát mi nechceme
) tak chci mít oba kluky doma, aby si nepřipadali odstrčení - přesně jak píšeš, takže moji raubíři 4 a 6 mi dají i s miminkem pořádně zabrat. Ale snad bude doma i manžel, tak by to mohlo být o něco snažší.S kojením mě to mrzí, já jsem se prala s kojením u obou kluků a docílili jsme maximální mety 3 měsíce a mléko nebylo. A asi jak je malinká, tak nemá tolik síly. Hlavně že hezky přibývá. Tak se drž. |
| miruska.j | 55676 |
|
22.7.2013 6:18:29
Ahoj maminy, jak já to mám už za pár - na přelomu července a srpna termín - tak by mi zkracování čípku nevadilo
Ale ten hořčík asi opravdu pomáhá - já brala MagneB6 a cítila jsem i sama, že se něco zklidnilo. Kočárek je fajn, že ti už dorazil - teď už by to bylo na rychlovku a třeba by si nebyla tak spokojená -protože by jsi musela ustupovat. A do kdy bude tvoje doktorka mimo ordinaci? Teď by bylo fajn, kdyby tam byla. Přece jenom už je vidět "cílová rovinka" |
| Libubu | 137220 |
|
21.7.2013 21:46:54
Ahojte holky.
Byla jsem na kontrole, jak jsem psala a jsem z ní pěkně rozčarovaná. Moje doktorka měla škaredý úraz nohy, takže leží v nemocnici a zaskakovala za ní jakási stará paní doktroka. Něco mezi Ruskou a Ukrajinkou. Musela jsem se sakra soustředit, abych jí vůbec rozuměla a hlavně je technikou nepolíbená. UTZ nebyl, takže stále nevme pohlaví a ani netuším jestli se prcínek otáčí jak má. Každopádně musím 14dní postivěužívat hořčík. Tvrdne mi břicho a zkracuje se čípek. Ve čtvrtek mi konečně došel kočárek. Byl jakýsi problém s dodavatelem a málem nám vraceli peníze. Nedovedu si představit, že bych teď sháněla a vymýšlela nový kočár. Holky držte se, vypadá to, že budou brzy další přírustky. :) |
| JankaHK | 68660 |
|
21.7.2013 13:10:09
Ahojda, už se ozývám, dřív jsem to nestihla. Od pátku máme doma Kubu, no a mazec, lítám od Elenky k němu, aby si nepřipadal odstrčej. Věnuju se mu víc než normálně. Neštovice už má docela dobrý, už skoro všechno vyloupaný. V obličeji je má vylouplý všechny, jen trochu ještě červený fleky. Snažím se ho držet stále doma nebo aspoň v chládku, ale moc nejde. Tak ho mažu třicítkou. Ale stejně mám strach, aby tam neměl fleky nebo jizvy na celej život.
No kojení už jsme zabalily v porodnici. Vždycky když jsem ji přiložila, tak se Eli unavila a neměla sílu vysát pak mléko z flašky. Mám toho mléka opět málo Tak sestra říkala, že by flaška byla lepší. Teď si ještě párkrát denně vysaju, a pak to naleju do flašky. Včera jsme ji vážili a už má 2704g, přibývá i víc než by prej měla. Už má pořádně naducaný tvářičky. Dobře že ji chutná. Baští Nutrilon. Zítra už máme první kontrolu - na ortopedii. Široké balení dávám, ale když jdeme ven, tak ji ho sundám, by se tom uvařila. Miruško, tak to já na zádech na konci těhotenství ležet nemohla vůbec. Třeba už tam má mimčo málo místa, proto tak málo pohybů. Slyšela jsem, že když se mimčo moc nehýbe, že je dobré si lehnout na bok, ale ted nevim, jestli na pravy nebo levy. tak zatím pa, mějte se maminy moc krásně Kuba mě už vyhání od počítače. Když ho nechci pustit na sluníčko, tak tu mastí hry. |
| miruska.j | 55676 |
|
21.7.2013 8:54:15
Ahoj maminy, tak nějak sleduji, že se tu nic neděje
Nejste někdo už v porodnici? Já se po tom "plašení" v pátek docela hlídám a mimčo se snaží, aby se občas zahýbalo. Určitě je to lepší než v ten pátek. V noci se snažím nelehat si na záda - ale ohlídat se moc nejde. Co se mi ale zdá, že mi trošičku začalo padat bříško dolů - ale jen malinko - měla jsem ho dost nahoře.A co Jani - co malinká?? Jak se vám daří kojení a přibývá jak by měla? |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.