Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| Pippi | 108434 |
|
|
18.3.2013 19:37:31
Lenushko, to je super, myslím, že se z toho budou radovat čím dál víc
![]() Zázvor se v těhotenství určitě může, dokonce se doporučuje na ranní nevolnosti a prodávají i v lékárnách zázvorová lízátka pro těhotné. Šalvěj se nemůže, ta způsobuje potrat. Jinak moje kontrola moc slavně nedopadla. Kromě miminka mám v děloze hematom, pravděpodobně tam došlo k nějakému krvácení. Takže příští týden musím na kontrolu. Měla jsem z toho dokonce poprvé zvýšený tlak. Ptala jsem se na ten screening, a prý se to dělá tak, že v desátém týdnu vezmou krev, ve dvanáctém udělají ten genetický ultrazvuk. Někdy v patnáctém nebo šestnáctém se pak dělají tripple testy a jejich výsledky se zkombinují s tím NT screeningem. Tolik čerstvé info. |
| Lenushka89 | 135810 |
|
|
18.3.2013 19:23:32
Ahoj holky,
já jsem dneska úplně mrtvá. Celý den jsem byla ve škole, každou chvíli mě píchá v podbříšku a jsem hrozně unavená. Zítra se jdu domluvit na praxi a budu muset brzo vstávat :( Ráno jsme se s přítelem byli podívat na byt od jeho sestry, který tu má koupený a teď jí odtam odešli nájemníci. Tak se tam asi od května/června přestěhujeme a začnem pomalu spravovat ten baráček. O víkendu se mi nemoc pěkně rozjela, ale dneska už je mi lépe, tak snad to bude už jen lepší. Venuše, to je pěkné, že ses dočkala další velké lásky. Ať vám to i nadále klape :) Já myslím, že ten zázvor a ani léky na začátku těhotenství nevadí, protože to miminko ještě není nijak propojené s naší krví. Tím pádem se to k němu nemá jak dostat. Myslím úplně to rané těhotenství, kdy o něm nevíme a mimink ještě není zavrtané v děloze. Pippi, tchýně byla hrozně ráda. A naši tomu nejdřív nechtěli věřít, tak jsem je musela asi 5x ujistit, že si fakt nedělám srandu. A když uvěřili, tak taťka měl slzy v očích a říkal, že to je super. A mamča začla brečet a asi 5 minut řvala. Nikdo neví, jestli zděšením, dojetím, radostí či proč vůbec. A myslím, že to neví ani ona sama. Pak jsme se chvilku ještě o tom bavili, vtipkovali a tak. Naši pak odešli na procházku se psem a k babičce. A večer když se vrátili, tak byli oba moc rádi, povídali jsme si o tom ještě a oni už plánovali :) Takže dobrý ![]() A jak ti dopadla kontrola? |
| Pippi | 108434 |
|
|
15.3.2013 15:58:35
Ahoj holky,
tak dítko už snad bude ok, já teda pořád nic moc. Dnes ráno mi bylo tak blbě, že jsem myslela, že k té doktorce ani nedojdu. Mám podezření, že to byla ranní nevolnost, už asi potřetí. Jistě to ale nevím, protože když jsem nemocná, nevím od čeho to vlastně bylo. Lenush, co říkala tchýně? A dej vědět, co na to vaši. Jo a chtěla jsem ti ještě napsat, že chápu, že u tchýně bydlet nechceš, já bych do toho taky nešla, ať už je tchýně jakákoliv. Já jsem zastáncem samostatného bydlení, i kdyby třeba míň pohodlného, dražšího a menšího. Venuše, to je krásné, že jste se s druhým manželem tak našli. Přeju vám, aby to klapalo i nadále. Moje mamka si taky našla druhého manžela, když už měla dvě děti a pak spolu měli třetí. Holky, já jdu v pondělí na gyndu, tak se na ty testy zeptám. Jdu poprvé k nové doktorce a poprvé v tomto těhotenství, tak jsem zvědavá. |
| vendila | 56009 |
|
|
14.3.2013 12:29:20
Ahoj děvčata.
Tak to není hezké, když DR. reaguje rovnou takhle, jakoby rovnou předpokládal, že každé neplánované miminko má být odsouzeno k potratu. Ach jo. Můj DR. se mi také ptal, jestli bylo plánované nebo neplánované. A já řekla, že plánované, tak se začal hned usmívat. Ale nevím, jak by se tvářil, kdybych řekla že neplánované.My čekáme také 3. dítko.... respektive první dvě děti jsem měla s prvním mužem, a teď čekáme miminko s druhým mužem. To je život. Já jsem po rozvodu myslela, že už nikdy žádného nového muže nepotkám, který by se mnou chtěl žít, a vzal si na krk rozvedenou ženskou s 2 dětmi. No, a najednou mne potkalo neskutečné štěstí a já potkala nynějšího muže, a je to láska jako trám. Jelikož on ještě miminko nemá, tak jsme si řekli, že si ještě jedno "pořídíme" spolu. Jinak je mi 37 a jsem z Plzně. No a s tou chřipkou, tu jsem právě také hned začátkem těhu prodělala, a zjistila jsem, že třeba zázvor a šalvěj se vůbec v těhu nesmí, a já zrovna pila čaje o 106. Pak mi ještě dělali RTG plic, což pro těhu taky není zrovna nic moc, jenže jsem ještě netušila, že jsem těhu. No a Bioparox jsem si také koupila, ten v těhu nevadí, ale jelikož se mi dost dělá zle od žaludku, tak mi hrozně ta chuť Bioparoxu vadila, tak jsme nakonec vygooglili, že asi bych mohla sirup Stodal. No, a ten mi celkem pomohl. Ještě mi tedy Dr. na gyndě povolil Paralen, pokud by měla teplota přesáhnout 38, tak srážet, a pokud bych prý v noci hodně kašlala, tak se může Codein, i když je prý v příbalovém letáku uvedeno, že těhotné ho nesmí. Tak ale věřím, že primář kliniky by mi neporadil nic, co by plodu uškodilo. |
| Lenushka89 | 135810 |
|
|
14.3.2013 12:01:10
Jani, tak pokud ti bude zase dělat ten test v 9tt, tak se prosím poptej, co to je zač. Docela by mě to zajímalo.
Pippi, ať jste oba brzo zdraví Ani se nedivím, že jsi z toho tak unavená. Já mám 2. den rýmu a taky mě to dost otravuje. A to je oproti vám úplně nic. Na netu fakt radši nic nehledej, ono je lepší nic nevědět. Já jsem ráda, že mě zatím nechávají všechny věci ze školy v klidu. Snad to tak i zůstane. Teď jsem dočetla knížku Máme dítě s handicapem a jak jsem z toho měla ze začátku strach, tak dobrý. Nic si nepřipouštím.Valím na hodinku do školy a pak na vlak a domů. V sobotu řekneme našim o miminku, tak držte palce, ať se nesesypou :-D Tchýně už to ví. |
| Pippi | 108434 |
|
|
14.3.2013 11:07:50
Ahoj holky, dnes je to už 8 dní, co mi marodí dítko a 6 dní, co marodím i já. Jsem hrozně vyčerpaná. Hledala jsem trochu na netu a radši jsem to neměla dělat, z toho začne člověk akorát šílet. U doktora jsem nebyla, stejně mi nemůže nic dát. V prvním těhotenství jsem měla to samé a doktorka mi akorát poradila, ať si koupím bioparox a zůstanu v klidu. Ale stejně mám trochu strach, aby všechno bylo v pořádku.
|
| Jana |
| • |
13.3.2013 15:17:08
Leni, Pippi, mně tu krev braly 2x a k tomu ten ultrazvuk. No jsem zvědavá, jestli je opět něco nového, s čím nepočítám.
|
| Lenushka89 | 135810 |
|
|
13.3.2013 15:14:15
Jani, děkuji
![]() Už jsem to dohledala a dělá se 11.-13.tt. Bere se krev a dělá se genetický ultrazvuk, vše v jednom dni. |
| Pippi | 108434 |
|
|
13.3.2013 15:13:05
no jo, holky, máte pravdu, sypu si popel na hlavu. Já zapomněla, že se dělaly testy předtím, které se pak zkombinovaly ve výsledku s těma tripplama. Jmenovaly se myslím Paap a byly placené. Promiňte. Ve kterém týdnu přesně to bylo si už nepamatuju.
|
| Jana |
| • |
13.3.2013 15:07:19
Pippi, fakt to byla genetika. Taky jsem na paní doktorku koukala jak zjara. Je to prý něco nového.
|
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.