| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : listopad 2013

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 330] Názory 331340 z 380  [Dalších 40 >>]
Lenushka89 135810
13.3.2013 15:05:59
Pippi, ano tripple testy se dělají až později, jak píšeš ty, okolo 15tt. Ale já mluvím o NT screeningu. Ten není povinný, není hrazený pojišťovnami, ale má 80% úspěšnost, zatímco tripple testy jen 60% a vychází často falešně pozitivně. Chci jít na ten NT a tripply odmítnout. A ten NT se právě dělá dříve.
Pippi 108434
13.3.2013 15:02:25
no, já byla těhotná předminulý rok, na začátku minulého roku jsem porodila, ale myslím, že v tom 9tt ti fakt nedělali genetiku, ale jen ten krevní obraz, i když se nechci hádat, ty to musíš vědět líp. Nedávno jsem koukala na diskusi, kam jsem chodila při prvním těhu a tam jsme to strašně řešily, každá jsme měla pocit, že jedině náš doktor to dělá správně ~t~ Nakonec každou testovali v jiném týdnu a bylo to úplně jedno. Pokud si ale pamatuju, tak krev na genetiku brali nejdřív ve stejný den, kdy dělali první velký ultrazvuk.
Jana
  • 
13.3.2013 14:04:29
Pippi, já byla minulý rok těhu a brali mi první krev v 9. týdnu, pak myslím, že ve 12 nebo 13. týdnu a rovnou i první genetický ultrazvuk, zda je vše v pořádku.
Pippi 108434
13.3.2013 14:01:22
Já mám teda pocit, že v 9tt mi nikdo krev rozhodně nebral. Genetické testy se tak brzy určitě nedělají, myslím tripple a nadstandardní genetika. Maximálně krevní obraz a krevní skupina. Já byla v 15tt a jinak je tam samozřejmě rozpětí několika týdnů, každá nechodí na testy ve stejném týdnu, je tam tolerance.
Jana
  • 
13.3.2013 13:51:26
Leni, máš pravdu. První krev na genetiku se bere v devátém týdnu.

A gratuluji k úspěšné kontrole.
Lenushka89 135810
13.3.2013 13:17:39
Pippi, datum jsem na fotce nenašla, ale je tam, že jsem ten den byla 6+0, což přesně odpovídá ovulaci. Podle MS jsem o 2 dny míň. Takže TP by měl být 4.11. Mně se právě zdá, že se dělá do 12 nebo 13tt. Budu to muset pohledat. Je to fakt blbé, když má člověk doktorku tak daleko.

V krku mě naštěstí bolet přestalo, ale za to se mi v noci spustila rýma. Byla jsem každou chvíli vzhůru, protože jsem skrz ucpaný nos nemohla dýchat. Tak to jdu teď zkusit dohnat.
Pippi 108434
12.3.2013 22:36:25
Lenushko, no tys teda měla den. Na té fotce by mohlo být vidět datum termínu, pokud to má doktorka na ultrazvuku nastavené. Taky si myslím, že takové chování by si fakt dovolit neměla. Ohledně screeningu neměj strach, provádí se myslím do 15tt, nedělá se jen v jednom týdnu. Jinak já v prvním těhotenství měla gynekoložku 100km od místa, kde jsem bydlela a bylo to fakt blbé. Stalo se mi, že jsem začala krvácet a jela jsem k Apolináři v Praze, protože jsem to měla z práce nejblíž a oni mi tam vynadali, že s takovou blbostí si mám jít ke své doktorce a ať hlavně zaplatím poplatek (asi k nim nedošla zpráva, že těhotné poplatky neplatí)
Lenushka89 135810
12.3.2013 21:29:45
Pippi, ona je jindy fakt hodná, ale tohle byl děs. Nevím, jestli neměla svůj den, chápu, že je taky člověk a že není každý den posvícení, ale tohle si, myslím, nemůže dovolit ~d~

O fotku jsem si neřekla, i když jsem to původně měla v plánu, protože miminko je tak malinké, že není skoro nic vidět. Ale vytiskla 2 fotky, jednu založila ke mně do karty a pak napsala zápis z kontroly, ke kterému přidala tu 2. fotku a mám to dát té nové dr. tady. Tak si tu fotku naskenuju. Termín mi taky neřekla. Neřekla fakt nic. Jen že je tam jeden živý plod a že je zatím dost malý. Říkala to stylem, že nemá smysl se o tom ani bavit. Na konci se zeptala, jestli beru nějaké vitamíny. Nezmínila se ani o NT screeningu, který se u nás ve městě nikde nedělá a je třeba se objednat do Ostravy nebo Olomouce. Jestli půjdu na další kontrolu ještě k ní, tak budu už 11tt a to už bude na objednávání se na něj celkem pozdě. No budu doufat, že se mi podaří tady někoho najít =)

A ještě jedna super story ze dneška. Léčím se se štítnou žlázou a včera jsem už u nás nestihla zajít na krev, protože jsem na gyndě čekala víc jak hodinu a pak musela spěchat na vlak. Ale sestřička z endokrinologie mi vždycky říkala, že si na tu krev můžu zajít i kamkoliv v Brně, že mi to vezmou a výsledky jim pošlou. Tak jsem dneska jela do fakultky. U nás máme v nemocnici i na poliklinice odběrovou místnost, kam stačí dojít s takovým tím oranžovým papírem, kde je napsané, co se má z krve/moči vyšetřovat a oni to bez problému vezmou. Čekala jsem, že to bude i tady. Paní na informacích v nemocnici se na mě dívala divně, nakonec mě poslala na endokrinologickou ambulanci, ať se domluvím s něma. No a tam mi řekli, že když k nim nechodím, tak že mi krev vzít nemůžou a že mi ji vezmou jedině u nás nebo v Brně v soukromých laboratořích, kde si to ale budu muset zaplatit. U nich na jejich náklady to dělat nebudou. Fakt super. Jak kdyby nebylo jedno, jestli to pojišťovna zaplatí u nás nebo tady ~a~
Pippi 108434
12.3.2013 20:06:02
Lenushko, ta tvoje mudr je na facku ~a~ to je prostě neuvěřitelné. Ale aspoň máš další důvod najít si doktorku tam, kde bydlíš. Ani fotku ti neudělala? Termín ti řekla? Přeju ti, ať se ti nemoc nerozjede, už aby bylo jaro a těch bacilů trochu ubylo.

Čáčo, vítej ~x~
Lenushka89 135810
12.3.2013 16:32:51
Pippi, ať jste brzy zdraví ~;((

Čáčo, vítej ~x~

Jak jsem psala, kontrola u doktorky dopadla dobře, ale dr. byla hodně nepříjemná. Hned na začátku se mě ptala, jestli je těhotenství chtěné. Odpověděla jsem, že neplánované a ona hned, jestli ho chci zlikvidovat. Jako chápu, že někteří miminko nechtějí a jdou na potrat, ale mohla to říct trochu lépe. Takhle to vyznělo fakt hnusně. A když jsem jí řekla, že určitě ne, tak mi řekla, že se na to teda podívá, jestli je to tam, kde má být a že stejně jedna třetina těhotenství končí do 12tt potratem. Jo, vím, ale proč mě hned tak straší? No měla jsem z ní dost nepříjemný pocit a byla jsem z jejího chování tak zaskočená, že jsem se ani na nic nezeptala. Neřekla mi ani ve kterém týdnu jsem (což jsem věděla, ale čekala jsem, že mi řekne víc, než jen, že "je tam jeden žívý plod"). A to jindy bývá vždycky tak milá, že mi až bylo líto, že od ní budu muset odejít. Na další kontrolu jdu k ní 19.4., pokud si teda do té doby nenajdu doktorku tady.

Těhotenské příznaky taky moc nemám. Akorát ráno průjem a po 3-4 hodiny hlad. A dneska mě od rána škrábe v krku. Občas to tak mám, že se vzbudím zahleněná a celý den mě škrábe v krku a další den je to v pohodě. Ale teď mám úplně bílý jazyk, takže se obávám, že to jen tak nepřejde :(
[<<Předchozích 330] Názory 331340 z 380  [Dalších 40 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.