| Kachna79 | 137276 |
|
|
5.6.2013 8:37:08
No, to mas pravdu, bylo by s tim vic starosti...Mne nevadi, ze mne tam nechteji, jsem jen mrzuta z toho, ze vlastne nemam zarizeno nic. Navic se mi dneska ozvali z toho druhyho mista s tim, ze maji taky plno. Zitra mam pul dne uplne volno, takze budu obvolavat. Ale pevne verim, ze to zitra zaridim a uz budu mit klid
Jinak se mi zacina zdat, ze mi pomalu zacina rust brisko :) Tak jsem z toho cela vedle Teda jasne, ze to clovek ocekava, kdyby nerostlo, je to divny..ale je to nase prvni miminko a ten pocit je uplne novej...a vazne moc peknej! Snazim se taky o pravidelnej pohyb, chodivala jsem dost do fitka, hlavne na rotoped, ale bylo mi ted dost spatne posledni 3 tydny, tak jsem nechodila, ale dneska uz jsem zase poctive sla.A citim se moc dobre. Muj doktor mi rekl, at urcite chodim dal a ze si telo rekne, kdyby bylo moc unaveny. Myslim, ze to zni rozumne :) Vsem tehulkam hezky den! |
| Nevril+Maty+Sam+Veru+bříško | 30088 |
|
|
4.6.2013 14:02:55
Kačko možná je lepší nebýt v péči mezi vysoce rizikovými těhulkami. Tam potom se fůř prosazuje přirozený porod, honí tě na spoustu vyšetření a tak... takhle si jen dá pozor na ty žíly))). Přeji aby sis brzy našla supr midwife, mě to taky teprv čeká...
|
| Kachna79 | 137276 |
|
|
4.6.2013 7:20:48
Tak to zni dobre, doufam, ze moje asistentka bude taky prima. Akorat jsem ted zklamana. Myslela jsem, ze uz jsem si ji nasla, teda byla jsem primo v nemocnici, kam me poslal muj obvodak, protoze jsem mela pred par lety zanet zil, tak jsme si oba mysleli, ze to bude jako rizikovy tehotenstvi a proto budu pridelena do "high risk teamu" - teda proste k doktorum a asistentkam, ktery se staraji prave o ty rizikovejsi tehulky. Ale tam mi vysvetlili, ze to vlastne neni tak horky a ze si mam najit normalni midwife...tak jsem dneska volala k jedny midwife, o ktery vim, ze je supr. Ale ona uz nemuze nabirat novy tehulky, ma moc plno :-( Jsem strasne zklamana. Uz jsem kontaktovala dalsi, byl tam ale jen zaznamnik...tak cekam, jestli se mi ozve no. Myslim, ze se mi dost ulevi, az to bude zarizeny. Jinak se citim relativne dobre, uz mi nebyva tolik spatne, ale jsem silene unavena porad. Snad i tohle odezni. Jinak ale prima
Preju prima den. K. |
|
|
3.6.2013 10:32:05
Simono moc tě vítám mezi těhulkami !!!
Veru u nás to teda teče voda tak různě i přes cestu a občas slyším houkat sirény, jak se svolávaj hasiči, takže zatím nezaplaveni, ale je to na okraji... Nemám z toho dobrý pocit, ten věčný déšť už mě unavuje, teď navíc ty záplavy... Ale zatím se držím, přesto se už moc a moc těším na sluníčko a až se bude dát být venku dýl než půl hodiny. Jinak mě začla občas vytékat tmavá krev, takové špinění, ale dost mírné a hlavně když jsem někde třeba venku déle na nohách. Tak se radši šetřím hodně. Neměla jsem to ani jedno těhu tak se celkem obávám.... Je to vlastně asi tak pro mě nachystané, abych si procítila ten dar třetího dítěte, i když jsme neplánovali a vlastně mě to dost zaskočilo, je to dar a teď se o něj bojím... Ale zatím vše v pořádku, tak doufám, že to vydrží. Kačenko my tady taky máme porodní asistentky soukromé, jinak se ale chodí ke gynekologovy. Přesto já minulé těhu si platila p.a. a její péče byla luxusnější, než od dr. Tak se chystám opět. |
| simona+agáta(07) | 136661 |
|
|
2.6.2013 22:39:12
ahojky tak zítra budu v sedmém týdnu a termín bych měla mít stanoven na 17.ledna
![]() |
| Veru&Honzik03&Viki12&Kubik14 | 10685 |
|
|
2.6.2013 19:10:25
Porodní asistentky začínají funovat i tady, už před deseti lety začaly duly. Možná jen trochu jinak. Já teď mám porodní asistentku, chodila jsem k ní loni na předporodní kurzy, to bylo bezva, kafíčko, pokec a miliarda inofmací, návštěva porodnice atd. Neustále na telefonu. PO porodu přijede na prohlídku miminka i maminky, mě vytáhla i stehy, to byla úleva!! Poradí s kojením, kosmetikou, se vším! VYřídí dokumenty s gynekologem. Doteď je neustále v pohotovosti. TAky jsme k ní chodili na miminkovské masáže.
|
| Veru&Honzik03&Viki12&Kubik14 | 10685 |
|
|
2.6.2013 19:05:34
Já se to nenaučím nikdy počítat, no neva, už to nebudu potřebovat ;) Rodina mi píše 10+4 a aplikace 9+3 a obě to počítaj podle poslední menstruace. TAk prostě tak nějak jsme těhotná, úplně na začátku. Zítra jdu k dr. a ten mi dá stejně další číslo :)
Holky, doufám že jste v bezpečí od záplav, tady na moravě je klid. |
| Kachna79 | 137276 |
|
|
1.6.2013 6:20:03
Ahojky, presne tak, midwife je porodni asistentka. Maji tu jiny system, cely tehotenstvi te provazi prave midwife, ale chodi se na vsechny ultrazvuky, odbery krve atd. do nemocnice jako u nas, ale proste midwife je tu pro tebe cely tehotenstvi a pak i u porodu. Muzes ji zavolat 24h denne. Kdyz se ti neco nezda, volas ji...je to myslim prima, stane se nekym, komu veris, kdo to s tebou proziva...nejdriv jsem z toho mela trochu obavy, prece jen, u nas se o tebe stara lekar, ale na druhou stranu my bydlime v hlavnim meste Wellingtonu, takze jestli se mi jen trochu nebude neco zdat, tak tady se pomoci dovolam vicemene okamzite...ale verim, ze bude vse OK
Jinak se mi zda, ze nevolnosti ustupujou, uz mi byva spatne spis jen k veceru a ne moc. Ale jsem porad desne unavena...Ale uzivam si kazdy den a moc se tesim! |
|
|
31.5.2013 18:59:49
Prosím tě, kdo je midwife? Porodní asistentka?
Já jména zatím jen spekuluji, vždy hledám nějaké, které jakoby sedí energii toho miminka, ne prvotně takové, jaké se mi líbí. Samozřejmě nakonec to slaďuji tak, aby to nebylo příliš neobvyklé nebo mě protivné, musí si to sednout a většinou si to sedne až těsně před porodem nebo po porodu :). U obou chlapců to myslím sedlo i po porodu skvěle, tak na to nespěchám... No u mě stále převažuje nevolnost a únava nad čímkoli...dokonce i výkyvy nálad jsou menší. Dnes jsem ale byla na pokraji deprese, hlavně proto, že fakt hodně ležím a nevím jestli je to lenost, nebo opravdu je to potřeba :). Ale prostě se mi v tu chvíli příčí dělat cokoli včetně přemýšlení---))). |
| Kachna79 | 137276 |
|
|
30.5.2013 22:41:02
Ahojky, za chvilicku vyrazim uplne poprve ke svy midwife :) A prave jsem zacala 9. tyden...jmena mame tyhle - jeste nemame viteze: pro holcicku Julinka, Anicka nebo Helenka a pro chlapecka Misa, Dan nebo Tom. Ale kdo vi, jak to dopadne :)Kamaradka mela pripravenych asi 5 jmen, ktery predem probrala s manzelem a kdyz se malej narodil a zeptali se ji, jak ze se bude chlapecek jmenovat, tak na miste vymyslela neco uplne novyho!
)) Preju dobrou noc a mne u protinozcu prima den :) |
Rybářský denČeské Budějovice
Povídání o bylinkáchChrudim
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.