| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : březen 2014

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!
  (?)
[<<Předchozích 130] Názory 131140 z 552  [Dalších 412 >>]
Girili 117849
2.7.2014 16:48:23
Mishulo, tak to tise zavidim. :-) U nas porad stejne. Uspavame zavinutou kojenim, nekdy treba jeste malinko houpanim zklidnit. Spi lehce, v kocarku na balkone pri tlumenych zvucich zpovzdali lepe, za jizdy beznym mestem hure, kazdy vyraznejsi zvuk, vyssi zenske a detske hlasy nebo stekot ji budi. Doma v tiche mistnosti spi take hur, take ji pak kazdy i mene vyrazny zvuk vzbudi. Ale za bdela je zlata, uz si zvyka alespon na manducu, krasne z ni kouka a v klidu v ni usina. Od patka do pondelka jsme byli v Rakousku na dovolene a prochodili jsme tam s ni vsechno - po horach, po mestech, dokonce mi v ni vydrzela spat i v plne restauraci! Meli jsme zustat do utery, ale byli jsme pod stanem (velky rodinny hangar :-)) a prselo, tak jsme to o den zkratili. Slecna sice v tom bubnovani deste spala ve stanu krasne, ale zabavte si batole ve stanu za vytrvaleho deste... Synek byl poprve pod stanem take ve ctyrech mesicich, ale jen na jednu noc, v Cechach a venku bylo te noci pres 20°C. Ted ve ctyrech jsme tedy udelali vetsi zatezovy test a jde to. Pro rodice to tedy neni velky relax, ale byly i svetle chvilky - pohoda u jezera a vecerni posezeni s kamarady, kdyz deti usnuly. :-)
Mishula 130062
1.7.2014 17:36:45
Holky u nás asi končí tříměsíční peklo. Já to nechci zakřiknout, ale nejspíš nám někdo vyměnil dítě za hodnější ~:-D Dneska dokonce dala 4 hodiny spánku přes den v kuse!! Žádných 3x 20 minut. Já jsem z ní úplně v šoku. Po probuzení se najedla, hodinu si broukala v postýlce a pak SAMA v tichosti znovu usnula, no nevěřím tomu! Žádné nošení od rána do večera, teď je v lehátku a kouká, osahává hračky. ~s~~s~~s~
Kéž by to tak už vydrželo, vždyť to byla hrůza, byla jsem z ní fakt unavená..
Girili 117849
26.6.2014 22:07:45
Mishulo, tak to jsem v klidu, ze jine deti jsou na tom velikostne podobne. Ja asi porad srovnavam s tim nasim prvnim obrikem a rychlikem. ~t~
Mishula 130062
26.6.2014 21:14:25
My jsme dnes byly na tříměsíční. Váží 4810g, měří 58cm, prcek :-) a hlava 39.
Očkování stále nemáme, úspěšně to oddaluji. Nedáváme tedy na to konto střílet ani naušničky, když nemá tetanus. I když by samozřejmě měly být sterilní..
Girili 117849
26.6.2014 16:07:37
A zhruba od toho pateho mesice mame zacit pomalu se zeleninou.
Girili 117849
26.6.2014 16:06:50
Tak mame za sebou ctyrmesicni prohlidku. Oproti minule se vytahla - 63,5cm (58. percentil), ale je furt hubena 5760g (25. percentil) a ma malinkou hlavu 38,5cm (6. percentil).

Nase doktorka, ktera nikdy na nic nespechala, se ted ptala, zda pri paseni otvira poradne dlane (neotvira) a zda se otaci ze zad na bricho (po tom jednom otoceni pred asi 14 dny uz to nepredvedla a vypada, ze ani nema snahu), tak jsem trosicku nervozni. Musim si najit, kdy se ty deticky maji tedy otacet, ja mela za to, ze ma cas.

Uz druhy den jsme byli venku jenom s manducou, s kocarkem to proste nejde. Uz mi v ni i v klidu usne, coz je fajn, ale kocarek je pohodlnejsi. Jednak se ho batole ochotneji drzi nez moji ruky, jednak jsme s nim pobrali vice veci - nakup, hracky na pisek ap. Ale aspon neco.
Mishula 130062
25.6.2014 10:37:32
Někde jsem četla, že teď se od 4. měsíce doporučují dokonce i ryby ~8~ To mi přijde docela dost narychlo. Já se zaváděním otálet nebudu, u první jsem to totálně pohnojila, ta byla 11 měsíců kojena PLNĚ a pak jsem jí prsa sebrala ze dne na den. Byl to pro nás obě dost šok a hlavně jsem jí asi pěkně zatížila zažívání. No podělala jsem to. (problémy teda žádné nemá, ani alergie na jídlo, nic). Teď chci fakt začít klidně v těch 4 nebo 5 měsících a postupovat postupně.
Girili 117849
25.6.2014 9:09:07
Konvalinko, nejaka studie tvrdi, ze kdyz se se zavedenim novych potravin zacne v okenku 4-6 mesicu, tak je o neco nizsi riziko vzniku alergie - zejmena na lepek. Pochopila jsem to a praktikovala u syna tak, ze nejde o fakticke zavedeni hned celych porci prikrmu, ale o jednu nebo par lzicek nove potraviny, jenom aby strevo prislo do styku s pripadnym alergenem.
Konvalilinka 86773
25.6.2014 7:44:16
Ahoj, a příkrmy už se opravdu mají od 4.m.? Staršího jsem kojila plně 6m. A ráda bych i ted, pokud mu to bude stačit. Jinak dnes v noci buzení evidentně kv. bříšku. Cvičila jsem s ním, vyprděl a zase usnul. Už aby se vykadil, začínám už být nervozní.

Jinak u prvního jsem to dostala až po roce a ted už na konci šestinedělí~o~ myslela jsem,že to byla vyjímka,ale bohužel, další měsíc to přišlo taky. ~q~
Girili 117849
24.6.2014 23:48:01
Konvalinko, uz menstruujes? Pri plnem kojeni? Ach jo, ze ti ta priroda neda chvilku klidu. Ja ho zatim mam, uvidim, az zavedu prikrmy - na to minule telo zaregovalo.

Predpokladam, ze postupne zavadeni prikrmu mi v poradne poradi uz ted, od ukonceneho ctvrteho, ale moc se mi do toho zatim nechce. U syna jsem skutecne zacala sem tam s nejakou lzickou zeleninky v tech 4,5 mesicich, jenze on byl uplne jiny jedlik a jina vaha. Byl to takovy zrout, ze jsem se bala, ze mu kojeni za chvili nebude stacit, tak jsem ho na tu lzicku uz radeji chtela navyknout. A prijal ji dobre. Nakonec jsem ale s temi prikrmy taky moc nespechala, celkem dlouho jsem zkousela jen po trosinkach ruzne druhy zeleniny, nez jsem vubec pokrocila k cele porci nebo k masu. Ted u dcerky se mi do prikrmu vubec nechce. Jak je drobna, tak ji asi nejak chapu jako mladsi a prijde mi, ze na to jeste neni zrala. Asi pockam do toho pul roku, jak se to delalo driv. ~d~
[<<Předchozích 130] Názory 131140 z 552  [Dalších 412 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.