| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : březen 2014

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!
  (?)
[<<Předchozích 160] Názory 161170 z 552  [Dalších 382 >>]
Girili 117849
10.6.2014 17:28:46
My zavinujeme fakt na fest do takoveho tenouckeho prakticky pruhledneho vlneneho ctverce. Usina mi u prsa a bez zavinuti bych ji nebyla schopna odlozit. Zkousela jsem to a kdyz uz usne tak pri ukladani se mi vzdy "rozpadne" a vzbudi se. Klasicke zavinovacky a rychlozavinovacky jsou uplne naprd navic v tomhle pocasi nepouzitelne.

A jinak mame novinku - nasi slecne se dnes podarilo pretocit na brisko, temer komplet, jen jeste nebyla schopna sama vytahnout tu spodni prilehlou rucku. Samozrejme jsem u toho nebyla. ~t~ Nechala jsem ji lezet na nasem obrovskem letisti (4 postele vedle sebe - na jedne strane zed, na druhe postranice postylky, takze nema kam spadnout) nahatou na prebalovaci podlozce, tak nahate ji to slo zrejme lepe. Pak se prevazila zpet na zada a nekolikrat mi to predvedla sama znovu, ale pouze na bok. Ale uplne na bok, ze na nem stabilne lezela a cucala si pesti. Pouze s malym postouchnutim uz to pak dotoci uplne. Krom toho take predvadi v leze na zadech jakoby si chtela sednout - zaroven pritahne kolena, zvedne zadek a hlavu, takova mimini sklapovacka. Naznaku nejakych takovych pohybu jsem si az dodneska nevsimla, do vcerejska jen lezela a kopala. To asi ze jsem ji vcera pomlouvala, ze brachovy pokroky v motorice byly rychlejsi. ~t~
Mishula 130062
10.6.2014 15:13:58
V bytě máme 24°C a to asi můžu i považovat za úspěch. Vůbec neotvíráme okna, aby nám sem nevniknul ani ždibec toho vedra příšernýho. Chodíme v krátkém a bosí a je nám příjemně. Venku je na padnutí. Nejhorší je, že v poledne chodíme pro starší do školky, tak včera Natálka řvala celou cestu a dneska teda až cestou zpět, ale nedělá jí to horko vůbec dobře. Hodně kojíme, někdy i po necelých dvou hodinách a zvažuju, zda neuvařit do lahvičky fenyklový čajík a doplňovat tekutiny ještě takhle. Tvrdí se, že kojení by mělo stačit, ale večer už mám strach, že nebude mít co jíst, jsem pěkně vyždímaná :-) A než se to upraví, přijde ochlazení a já zas budu mít cisterny nalitý k prasknutí :-)
Zavinování už u nás nehrozí vůbec, ona se ze všeho vykope. Na noc ještě má takovou slabší zavinovačku, ale už jí z toho lezou nohy~:-D, asi pomalu přejdeme na spací pytel. Venku ji mám jen v krátkém body a přes kočárek látkovou plínku, ale fakt přes celý, aby na ni ani trochu nesvítilo. Vypadá to opravdu elegantně ~t~
Už se u nás konečně usíná dřív, nejpozději v 21 usíná. Sbohem pekelných 11 večer ~3~ No, abych to nezakřikla :-) A spinká krásně, vyjímečně baští ve 2, častěji ve 4 a někdy dokonce až v 6 ráno ~g~
Girili 117849
9.6.2014 20:08:01
Jak snaseji vase robatka tahle horka? Dceri se samozrejme zhorsil jiz tak mizerny spanek - nemuze byt uz na balkone v kocarku a doma spi hur, porad resim, do ceho ji zavinovat, by ji nebyl hic a navic ma sklon k opruzeninam. Nastesti jeste nikam neodleze, tak je mozne nechavat ji lezet nahatou, kdyz je vzhuru. Trosku se nam zlepsilo usinani, zjistila jsem, ze ji musim ukladat o chlup driv, pak to jde snadneji a casto i bez revu pri zavinovani a neni potreba sum nebo houpani, proste usne zavinuta u kojeni. To je u nas obrovsky krok k lepsimu. :-)

Jinak je ale posledni tyden neskutecne vysmata. Kdyz je vyspala a nakojena, tak si neustale povida svoje dlouhe héé, vyska a rehta se, jen se na ni clovek podiva, pripadne se smeje i na hracky. Premyslim, zda byl takovy i syn a myslim, ze ne. Ten byl samostatnejsi, samozabavaci, motoricky vzdy o dost napred, ale takhle vysmate mimino to myslim nebylo, bylo treba vyvinout nejake usili, aby ho clovek rozesmal. Je to krasa, jak kazde dite je jine a ma cim prekvapit. :-)
Mishula 130062
4.6.2014 22:11:31
Hani na šátek si nevěřím, určitě bych to uvázala blbě. Vaření neošidím, manžel si bere do práce. Někdy se holt musí někde stavit, ale já uvařím za poloviční peníze, takže se v rámci úspory snažím kuchtit doma.

Add starší kočárek - parkuju doma v chodbě, máme hodně prostornou. Někdy ji opravdu oblafnu, otevřu okno a uhoupu doma. Ale nevydrží tak dlouho spát, jako když se jede, že ano ~v~
Hannah+Onďa+Vašík 120035
4.6.2014 21:07:23
Mishul, že sem lezu, omlouvám se, ale nedá mi to nereagovat.Venda spal zezačátku jen v kočárku nebo šátku(Ráda daruju a ukážu úvaz) a do kočárku stačilo dát o vrstvu míň jen s úmyslem oblbnout a nikam nevyrazit~d~Čas sem přestala řešit z pohledu úklidu a vaření(těstoviny a rýže na tisíc způsobů posloužily na pár měsíců věrně) a těch 20 minut jsme měli s Ondrou na sebe.Jen co sem přestala být v křeči z toho co bude když neuvařím, neuklidím...bylo líp.
Konvalilinka 86773
4.6.2014 19:57:29
A ještě - nezapojila jsem se do diskuze ohledně reklamy, která,co klik,tak tu skočí. Ale neskutečně už mě to rozčiluje ~o~
Konvalilinka 86773
4.6.2014 19:15:50
Ahoj holky, tak u nás je to oproti vám pohoda. Snad mě nebudete kamenovat ~t~ A snad to nezakřiknu :-) I když si Tomík začal říkat o nošení, pořád dobře spí v kočárku i v noci. Samozřejmě není to každý den, má taky své dny, ale většinou zabere ta náruč, třeba chvilka nošení a povídání a pak ho můžu zase položit a kouká.
Držte se,snad to holčičky po těch třech měsících přejde ~x~

V pondělí jsme měli první očko ~o~ ,mít třetí mimi, tak bojuju taky za odložení. Tomášek tak strašně brečel, no hrůůůza, maminy tam na mě koukaly, co jako asi s nim budu dělat. Zabralo pak prso, jenže se pouštěl a jak si na to asi vzpomněl, tak zase brekot, pak usnul v kočárku a spal 2,5 h. Já ho nespustila z očí. A druhý den a i dneska zvýšená teplota. Žijeme v tak pokrokovém světě, že ještě nevymysleli nějaké méně zátěžové očkování :-/ Nedovedu si představit podstoupit to ještě několikrát :-( A ad hovínka :-) pro změnu u nás už se tři dny nekakalo, ale dnes teda špatně spal přes den, tak jestli tím, nebo ještě zbytek po očko..těžko říct :-/
Girili 117849
4.6.2014 16:10:35
Mishulo a co tedy poridit nejaky starsi kocar do bytu?
Mishula 130062
4.6.2014 9:53:00
Tak u nás přesně obráceně, jízda autem spolehlivě zabírá, usíná tam téměř se 100% úspěšností. To samé kočárek - když nemůže zabrat doma, stačí ji ustrojit a vyrazit na projížďku. Kolikrát usne ještě než sáhnu na kliku. Jenže vždycky to prostě nejde, sebrat se a jít na procházku nebo jet někam autem. Nevím, kdo by doma uklidil, vypral, vyžehlil, uvařil,..
Girili 117849
3.6.2014 0:12:50
Mishulo, uplne te chapu s tim narocnym miminkem. Dcerka je take narocna. Mizerne ji, mizerne spi (krome noci - tuk, tuk), silene usina a naprosto silene se prepravuje. Nesnasi auto, nesnasi kocar a manduca taky nic moc. Ted jsem ji asi 2x vice zkusila, tak v ni zrovna moc spokojena neni. Sice v ni nakonec i usne, ale vyzaduje to dost intenzivni utrepavani a stejne je to s poplakavanim. Pak se ale neda odlozit, spi v ni velmi lehce, budi se na kazdou zmenu rytmu, takze by clovek jedine musel jit na nejakou turu, kde pujde hodiny fakt stejnym tempem, coz fakt s batoletem neni bezna napln dne. Kdyz se vzbudi, tak v ni rve, po nakojeni byla venku chvili spokojena na kline v kubicku, ale jak jsem ji dala zpatky do manducy na cestu zpet domu, tak opet rev a neztisila se az doma po vyndani. Nevim, jak se prepravovat. O vikendu jsme byli u nasich a ukazovala jsem to mame, jak reaguje na kocar po probuzeni. Ta mi to nechtela verit, myslela si, ze kdyz nekdo rika, ze dite nesnasi kocar, ze si ty matky dite zkazily, pripadne ho zvedaji na prvni knournuti a nedaji diteti sanci si zvyknout. No uverila a ted vyklada, co to mam za deti, ze NORMALNI deti prece v aute a v kocaru usinaji samy a jsou tam spokojene... ~o~
[<<Předchozích 160] Názory 161170 z 552  [Dalších 382 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.