| Maci1 | 27366 |
|
|
13.6.2014 14:40:59
Ahoj holky,
vidím, že si taky užíváte... Žádné mimi se asi nechce narodit v pátek třináctého .Mám taky jeden tip na vyvolání porodu - zatím jsem osobně nezkoušela, tudíž nevím, jestli to funguje, ale pochází to přímo z doporučení porodnice v Brně-Bohunicích, takže by to mělo být přinejmenším bezpečné: smíchat 1 dcl červeného vína, 1 dcl vody, kávová lžička strouhaného zázvoru a půl kávové lžičky skořice, ohřát a pít horké 1x denně. Kikoš, s varixy v těchto místech (konkrétně na labiích) zkušenost mám, udělaly se mi ve všech těhotenstvích (v každém dalším se objevily dřív a vypadaly hůř, ale nebolely). Při porodu to nijak nevadilo, pak samy zmizely. V tomto těhotenství mi dokonce zmizely už asi před dvěma týdny (zřejmě se děloha nějak hnula a přestala příslušné žilní pleteně tolik utlačovat). Hemoroidy (vnitřní) jsem měla taky, ale vždy až po porodu. Vyléčila jsem je gelem z dubové kůry (koupíš běžně v lékárně, prý je dobrý i na hojení porodních poranění). Zuzanielo, koukám, že sis toho chlapečka musela pěkně odmakat . Posiluješ moji teorii, že než vyvolávaný porod (zejména při nepřipravených cestách), to snad je už lepší plánovaná sekce.Doufám, že se to naše překvapení už rozhoupe a narodí se nejlépe o tomto víkendu. Přenášet fakt nechci. ![]() |
| sextánka | 81156 |
|
|
13.6.2014 14:04:09
Překlikla jsem se a přečetla tvůj příspěvek.
Pokud mohu poradit: na hemoroidy mi hned po porodu předepsal doktor nějakou speciální mastičku, kterou mi tam namíchala sestra, zkus se ozvat, pomohla mi. A k vyvolání: mně pomohl ricinový koktejl, zkus diskuse tady. |
| Kikoš | 140015 |
|
13.6.2014 13:18:48
Ahoj holky, na vyvolání porodu už jsem při min. těhu vyzkoušela kde-co a bylo to " k prdu"
... dnes jsem byla poprvé na srdíčku, jsem 38+0 a byla jsem tam s maminou, co čeká také 3.mimi a v neděli už jde na vyvolání a měla stejný názor, shodly jsme se, že nám asi holt chybí nějaký hormon, či co ..![]() Jinak se musím svěřit, když už jste nakously ty potíže, že se mám v rozkroku a tříslech křečáky ( to jsem dosud neznala) a bohužel i hemoroidy. Včera jsem s tím šla k odborníkovi, protože netuším, co s tím udělá porod, až budu tlačit. Bolí to dost už nyní. Pan doktor mi napsal prášky Detralex + mast a že to budeme řešit po porodu, kterým se to jistě zhorší, což mě "potěšil" . Tím jsem se chtěla zeptat, zda máte některá obdobný problém a zda máte ještě nějaký fígle, kterým potíže ještě zmírnit. Mějte se fajn, jdu si sednout do odvaru z dubové kůry.. ![]() ..a případným rodičkám držím palce. |
| Adda ..... | 49878 |
|
|
13.6.2014 11:04:15
Ja se na to paleni ani neptala, mela jsem to tak i v predchozich tehu, pres den je to v pohode ale vecer a v noci je to hruza, celkove je me porad strasne horko, nemuzu byt v noci zakryta.
No asi to nase mimino napucilo .Budeme mit asi holcicku , tak nikdy to neni jiste az do porodu , ze.No nic valim k dr.pa |
| Miri+L&M&K | 53516 |
|
|
13.6.2014 10:24:21
Addo a co ti dr řekl na to pálení chodidel? Čím to může být? Se mimís naštval, že jsi ho nechtěla pustit, jak ses otevírala a teď se mu nechce ven. A nějak mi uteklo, jestli čekáš holčičku?
Zatím jsou tedy 2holčičky a 1chlapeček. Já včera prvně pořádně otekla...jak nohy, tak ruce. Večer. To bylo určitě tím nakupováním, vedrem... Dneska snad bude líp. |
| Adda ..... | 49878 |
|
|
13.6.2014 7:53:08
Miri....furt nic
.Ani sporys nic nedela, dnes jdu zas na kontrolu, ja doufala ze uz nepujdu ze budu po porodu a ono prd.......delam vsechny doporucene vyvolavacky a na me nic nefunguje.Nohy me napuchyji, strasne to svedi a pali. |
| Miri+L&M&K | 53516 |
|
|
12.6.2014 18:35:50
Addo, tak jsem si říkala, jestli nerodí školy, že nepíšeš a ty jsi pořád celá. Dle popisu se ti
pěkně připravuje. Určitě to bude brzy ![]() Zuzanielo, gratuluji i k maturitě, seš fakt dobrá ![]() A porod tedy nic moc. Jak nejsou cesty připravené, tak je to zdlouhavé . Až se děsím, abych taky narodila X hodin. Já byla na kontrole včera, prý nález odpovídá, pomalu se to připravuje. Mám CS 5. Ještě můžu příští kontrolu za týden k němu a pak už do porodnice. Tak jsem ráda, že nemusím do porodnice už příští týden, k němu to mám blíž ![]() Kikoš, včera jsem koukala na netu, kolik je rad na vyvolání porodu, ale samozřejmě nic 100% a ještě na každého může působit něco jiného. Na někoho nic. Také bych nerada přenášela. No uvidíme, až se bude blížit TP. U nás včera ani kapka, bouřky nedorazily. Dnes opět vedro, dusno, skoro 30st. Dopoledne jsme byli pro pleny v Kauflandu, mají Pampers za 349kč. Těch lidí tam . Pak ještě v DM drogerii, kde jsem uplatnila 15% slevu na nákup, plus z uvítací knížečky 25% slevu na vlhčené ubrousky, vložky do podprsenky... A ještě se mi tam llíbila sluneční clona na kočárek. Má i UV filtr. Zkoušela jsem jí i na vajíčko a taky to jde. Snad už mám opravdu všechno ![]() |
| Zuzaniela | 76377 |
|
|
11.6.2014 20:01:01
Maci, technickou, obor podnikání. Jasně, Matouška mi vyvolávali, ale pořád nepřipravené porodní cesty, takže porod nic moc.
V úterý ráno mě přijali, vložili tabletu na připravení por. cest, večer nález téměř nezměněn. Celou noc jsem měla kontrakce, sice nic moc silné, ale moc jsem toho nenaspala. Ráno přišel primář a říká, že jsem zůstala na ocet, protože všechny včera přijaté už porodily:( Vzal si mě na vyšetřovnu, udělal Hamiltona (jsem myslela, že se poseru) a zavedl tabletu (málem jsem se posrala podruhé) už na vyvolání porodu. Ihned po příchodu na pokoj jsem měla kontrakce po 3 minutách, síla nad 60. Takže za cca hoďku jsem šla na porodní box. Tam mi udělal doktor zase Hamiltona (prostě paráda). Otevírala jsem se pomalu, tak že prdneme vodu a potom epidurál. To jsem si vydupala, že chci naopak, protože vím přesně, že když se prdne voda, jde to ráz na ráz a fakt jsem nechtěla dočkat toho, že mi řeknou, že už to nemá cenu píchat . Takže přišel krásný mladý anesteziolog a píchl mi ten katetr. U toho píchání mi prdla sama voda, kterou mi PA potom ještě píchla jednou, bylo jí strašně moc. No a potom to začalo. Prodýchávala jsem, jak se dalo, za cca 1,5 hodiny další dávka epidurálu a už to fakt jelo - ale otevírala jsem se hodně pomalu, tak mi napíchli oxytocin a začala úplně hrůza. Už jsem nemohla vydržet - tlak na konečník jako prase, křičela jsem, že už potřebuju tlačit (i když mi zbývalo do otevření 1 cm). Nic, PA rychle oblíkla takovou řeznickou zástěru a šly jsme na to. Měla jsem tam kamarádku, která měla ve finále zhmožděnou ruku , ale strašně mi tam pomohla. Tlačila jsem jak ďábel, mám v papírech, že to trvalo 7 minut. Malý šel ven a na sále se uzavíraly sázky, kolik bude vážit . Měla jsem šok, když řekly tuto váhu. Placentu, jak říkala PA, neuměla chytit do jedné ruky. Viděla jsem ji, byla fakt obrovská.No, takže v kostce můj porod. ![]() |
| Maci1 | 27366 |
|
|
11.6.2014 14:47:41
Zuzi, a co jsi to vlastně dělala za školu? A co porod, museli nakonec Matyáška vyvolávat, nebo šel sám? Jak to probíhalo?
Večírek si užij, zasloužíš si to . Gratuluju ještě jednou k obojímu . |
| Zuzaniela | 76377 |
|
|
11.6.2014 13:58:08
Ahoj holky,
nezávidím ty horké dny s bříškama . Jsme taky s děckama zalezlí doma, máme tu příjemně.Maturita - udělala jsem! V pondělí ústní, v úterý nástup do porodnice, ve středu jsem porodila. Jsem nakonec šťastná, že jsem nematurovala už s malým venku, protože jsem fakt bolavá a není mi nic moc valně. Ale v pátek jdeme na maturitní večírek, tak jsem zvědavá, jak tam dlouho vydržím. |
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.