| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : červen 2014

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!
  (?)
[<<Předchozích 80] Názory 8190 z 568  [Dalších 478 >>]
Maci1 27366
27.6.2014 17:51:29
Děkujeme za gratulace ~x~.
Miri, děti byly u tchyně. Kdyby měla přijet ona k nám, trvalo by jí to nejmíň hodinu, manžel by to z práce taky rychleji než za 30 minut asi nestihnul. Zaplaťpánbůh, že se to sešlo takhle, v běžný všední den bych měla asi docela problém... Však i v porodnici se smáli, že příště ani nemusíme jezdit ~l~. No naštěstí žádné příště už opravdu není v plánu.
Holky, vy musíte po TP chodit denně na kontrolu? To je docela opruz, ne? U nás jim to stačí 2x týdně ~d~.
Kikoš 140015
27.6.2014 13:39:11
Maci, tak já se netrefila! ...a tak ještě jedna gratulace k Davídkovi....i ke zvládnuté marmeládě ~t~

Já mám dnes termín a nic na sobě nepociťuju, ráno jsem byla na srdíčku a sem tam už tam byla vidět větší děložní činnost, ale.. ~f~

Těším se, až se Vám tu budu moci pochlubit mírami naší Viktorky...snad brzy.
Miri+L&M&K 53516
27.6.2014 11:35:18
Maci, Davídkovi přeji do života jen to nejlepší ~s~~6~~p~
To byl tedy rychlý porod. Děti jste doma neměli, že jste byli tak rychle v porodnici? Já bych v tomto případě porodila po cestě ~e~. Minimálně 15minut než by dorazila mamka, přes vvíkend jsou na chatě, tak 35minut. No a do porodnice 25km. To je nejhorší, že nikdo nikdy nepozná, jak dlouho to bude trvat.
Larinko, alespoň si užiješ malého miminka. Hlavně, že přibírá ~;)
Já byla včera na kontrole, dělali mi jen monitor... 40minut. Byl OK, tak kontrola zítra ráno. Děti budou přes noc u našich, tak by bylo ideální v noci porodit, ale tomu nevěřím.
U nás to tak funguje :-)
Maci1 27366
26.6.2014 18:42:23
Zuza a Miri se trefily ~R^, máme Davídka, narodil se v neděli v 15:10, vážil 3650 g a měřil 50 cm :-).
Jak jsem tu naposledy psala v sobotu večer, že se snad už něco děje, tak to ještě nic nebylo (resp. nepravidelné slabší kontrakce po 5-15 minutách, které jsem ve vaně zase úspěšně rozehnala). Přes noc a v neděli ráno klid, takže jsem ještě došla nakoupit na farmářský trh (2,5 km pěšky) a uvařila oběd. Během dopoledne mi ty nepravidelné kontrakce začaly zas, ale bylo to podobné jako v sobotu, takže jsem se zas chystala si vlézt do sprchy. Předtím jsem si ještě zapnula notebook, že si vám tu postěžuju, že zas nic, ale chvilku po tom, co jsem si sedla (ve 14 hodin), se ozval zvuk jako když se odšpuntuje láhev, břicho sebou cuklo a začala mi odtékat plodová voda. Jak jsem záhy zjistila, byla už zkalená, což mě dost znervóznilo, honem jsem posbírala všechna zavazadla a vyrazili jsme do porodnice. Mezitím kontrakce začaly nabírat na síle. Když jsme ve 14:25 dorazili, přicházely už po třech minutách a byly dost intenzivní.
Doktorka na příjmu zjistila otevření na 3 cm (polilo mě horko, protože tentýž nález jsem měla už nejmíň týden, a obávala jsem se, že porod bude dlouhý). Přidělili mi porodní box (stejný, kde jsem před téměř šesti lety porodila Evičku) a připojili na monitor (naštěstí jsem při tom mohla sedět na míči). Záznam však při každé kontrakci vypadával, navíc to vypadalo, že se mimi vůbec nepohybuje, což se asistentce moc nelíbilo. Po půl hodině jsem byla sotva na 5 cm, PA vyměnila monitor za jiný a přesvědčila mě, že si mám k tomu lehnout, že tak bude snímat lépe. Chtěla mi také nachystat do žíly kanylu, že vzhledem k té zkalené plodovce by bylo dobré, aby se miminko narodilo co nejrychleji. A miminko ji zřejmě vyslyšelo - během pár minut jsem byla úplně otevřená, na žádnou kanylu nedošlo, sotva mi stačili sundat z břicha sondu. Posledních pár kontrakcí jsem se už vyloženě snažila jen přežít, David celý vyjel během jediného stahu, bez tlačení, ani mu nestihla dorotovat ramena, takže mi způsobil malou prasklinku na tři stehy. Byl úplně v pořádku, Apgar 10-10-10, spousta tmavých vlasů, za chvilku se krásně sám přisál.
Už druhý den večer se mi spustilo mléko, takže Davídek ani nestačil moc zhubnout - když nás včera ráno propouštěli, vážil 3570 g a zvládal na jeden zátah vytáhnout 70 ml :-). Bohužel na mě tentokrát nezbyl nadstandard, ale nějak jsem to přežila.
Včera večer jsem ještě honem vyráběla marmeládu z jahod, které jsem v neděli přinesla z trhu. Naštěstí to čekání přežily ~:-D.
Zuzaniela 76377
26.6.2014 11:45:08
Moc gratuluju Maci!!!! A je to Davídek, že jo??~5~
Zuzaniela 76377
26.6.2014 11:44:54
Moc gratuluju Maci!!!! A je to Davídek, že jo??~5~
Larinka+3svišti 55666
26.6.2014 8:33:42
Ahoj ~3~

Maci, že by geometrická řada jako u nás a vzhledem k častějšímu výskytu holčiček, tak taky další holčička??? :-)

Jinak my máme za sebou kontrolu v 6 týdnech, tak na váze jsme přeci jenom pěkně přibraly (810g za necelé 4 týdny), takže váží Eliška 3,63 kg a měří 55cm. Asi působí manželovi geny, že by byla dlouhá? ~t~ (Nika je prcínek, s tou jsme sledovaný v endokrinologický poradně, Máťa je dolní průměr), tak uvidíme, jak poroste dál. Kyčle jsou také v pořádku, jediný zádrhel je v podobě žloutenky - pořád se jí drží, i když v porodnici byla hraniční. Nicméně je čilá, živá, na jídlo se taky budí dobře (až moc v posledních dnech), spavá rozhodně není. Tak jdem za týden na vizuelní kontrolu a pokud by pořád byla žlutá, tak budou odběry. Jen mi dr. neřekla, jak by se to řešilo, když by hodnoty byly vyšší. Prý se žloutenka u kojených dětí odbourává hůř ~d~~7~
Kikoš 140015
25.6.2014 19:20:14
Tak další gratulace pro Maci a.......Jituš :-) ...tipuju, právě proto, že je tu tolik holek ~:-D
...a těším se na podrobnosti.

Jinak Borhyová je pěkná čůza ~l~ , že si klidně rodí před termínem! Přemýšlím, zda mám zkusit dřepy s výskokem...otázka ovšem je, kolik bych jich zvládla ~t~
Miri+L&M&K 53516
25.6.2014 18:21:28
Maci, moc gratuluji, super že už jste i doma ~6~~x~
Tak tipuji Davídek? Když už je tu tolik holek ~;)
Maci1 27366
25.6.2014 14:42:42
Tak holky, hlásím, že už máme miminko na světě a od dnešního dopoledne jsme doma z poodnice. A než se dostanu k sepsání dalšího příspěvku s podrobnostmi, můžete tipovat, jestli máme Jitku nebo Davida ~z~.
[<<Předchozích 80] Názory 8190 z 568  [Dalších 478 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.