Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| Ivana a sosanky | 30454 |
|
|
12.9.2005 11:30:54
holky jsem nahlodaná k ruční práci . Prosím ještě zkušené o radu: čím se tedy dělá ten strukturový vzhled co vypadá jako drobný variopaint? Je to ta tvrdnoucí hmota nebo něco jiného? Díky.
P.S. inspirovala jsem se u Brydové a zatím si vypsala zboží cca za 700, tak postupuju vylučovací metodou. |
| Dáša + tři ( pět dětí) | 14291 |
|
|
11.9.2005 20:33:03
Jasně,ale ty víly se u nás skoro neprodávají.Jen v některém internetovém obchodě jsem jeden včera viděla( ale nevím který to je.Na Dámě jsou adresy a tak jsem byla u Samíka a u Výtvarníka.Mrkni k nim,třeba seženeš.Já mám celkem tři celé a ze dvou 1/4.Takže taky scháním,ale jen kdyby se někde náhodně objevily.
Já jen doufám, že manžel pojede za týden na služebku do německa a že mi něco pěkného doveze. Dáša |
| Pú | 16741 |
|
|
11.9.2005 19:38:28
Dášo, moc díky. Já s ubrouskováním teprve začínám. Dívala jsem se na Dámě a máš tam ubrousky, které scháníš, takové ty skřítky a víly. Pokud bys je někde sehnala, tak je prosím vem rovnou 2x jsou super a chci je taky. Pěkně prosím smutně koukám.
|
|
|
11.9.2005 18:25:24
Holky - neznáte něco čím by se dala nahradit strukturovací pasta?
Myslím pomalu na vánoce a tak bych to docela potřebovala a nechce se mi dávat peníze za tu drahou pastu. Dáša |
|
|
11.9.2005 18:23:43
Ivo - na srazík do jizerek nejedu :o(((
To víš s trojčaty to nejde :o))) Co se Brněnské mluvy týče,tak s ní taky bojuju.Hlavně u manžela,aby tak nemluvil na mrňousky a mluvil na ně česky.Já jsem rodilá z Prahy a sem jsem se přivdala.A do uší mě to bije i po těch 7 letech co jsem tady. Dáša PS:Ten květináč musíš natřít lakem úplně všude,kde by se mohla dostat voda. |
|
|
11.9.2005 16:50:23
díky Dášo, tak to asi bude ono já ty květníky nelakuju. Takže musím i zevnitř natřít ten květináč,jo? Ted jsem koukala na stránky Brydové a jsem úplně hotová, strašně se mi líbí ta ledová technika a vitráže. Nejspíš něco vyzkouším,to víš ale s dvojkama to bude asi těžší- holt to bude něco co jde rychle uklidit.
Já jsem z opačného konce republiky ze Sokolova. V Brně jsem byla asi tak čtyřikrát za život- v IDVPZ a na Invexu :o)) ,ale když jsem byla na školení(týden) tak jsem vám to tam trochu prošmejdila - ale mluvíte na mě zbytečně zvláštně :o)))))))) Určitě k vám občas nakouknu. Ty asi nejedeš na ten sraz dvojek do Jizerek nebo? |
|
|
11.9.2005 16:24:02
Ahoj Ivu - nevím,jestli Ti zodpovím všechny otázky( bylo jich dost a já mám paměť napadrť :o)))
Tak ten květináč Ti dělá bubliny,protože ho zřejmě nemáš nalakovaný.Je potřeba jej velice pečlivě přelakovat( i zevnitř)bezbarvým lakem( i odtokový otvor),aby se na terakotu nedostala žádná voda.Pak totiž nasákne vodou a zničíš si tím dílo( jistě krásné). Herkules se dá použít jak na krakelování( prasklinky),tak i k lepení. Nevím co myslíš tou reliefní obrubou,ale pokud to je takové to zrnité, nebo jinak nerovné na rámečku,tak to můžeš udělat hrubou krupicí,rýží a pod.( nalepit Herkulesem,zaschnout a ještě přetřít jednou a pak natřít barvou),nebo se to dá udělat ze samotvrdky,kterou hodně rozředíš a napatláš na ten rámeček.Pak nechat zaschnout a přebarvit. Ivo - odkud jsi???? My jsme tady převážně Brňačky,ale pár lidiček je i od jinud. Dáša PS: Holky z Brna už jste začaly tvořit na výstavu???Já jsem nějak mimo inspiraci :o(((Hodil by se mi nějakej pěknej Můzák a taťka nepomáhá :o))) ) |
|
|
11.9.2005 15:29:35
ahoj tak já taky kapku ubrouskuju, už mám asi dvoje vánoce vždy co dělat abych vyrobila něco pěkného naší mami. Ale dělám jen květináče. A občas se mi stane že se mi na tomspodním nátěru po čase udělají bublinky ve kterých je vzduch, nevíte proč? Jinak krakelování mi docela jde, musí se dodržet ten postup natírat jedním směrem. Tip s herkulesem se mi líbí- používáte ho k lepení nebo k tomu staroefektu ?
Jinak třeba se někomu hodí můj typ- herkules používám i k lepení puzzlíků- vyjde to levněji než originální lepidlo a fci to splní stejně dobře. Ještě jedna prosba- viděla jsem obrázky s reliéfní obrubou- nevíte jak to dělají? A kde sháníte rámečky- docela bych letos k vánocům zkusila nějaké obrázky vyrobit. |
|
|
11.9.2005 14:05:08
Romčo došly Ti ty ubrousky??? Když už jsem je konečně poslala.Omlouvám se,že mi to tak dlouho trvalo.
Dáša |
| Romana, 2 holciny | 2981 |
|
|
11.9.2005 13:39:51
Korek se muze nekdy pri ubrouskovani kroutit, zalezi na jeho tloustce. Nepanikarit, nechat poradne uschnout, vlozit do eurodesek a sup s tim mezi dve bichle, pak to chce trosku trpelivosti a za den dva je jak novy:-). Jinak taky o zadnych vetsich problemech nevim. Romana
|
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1
Labyrintem Malostranských dvorkůPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.