Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| Dáša + tři ( pět dětí) | 14291 |
|
|
11.9.2005 12:57:24
Hobitku - já zatím vždycky používala ten spodní krakel.A až ho dopoužívám, budu po vzoru zkušených ubrouskářek používat na krakelování obyčejný Herkules.
Korek se ubrouskuje dobře.A nevím o žádném problému,který by se moho vyskytnout( pokud umíš ubrouskovat - samozřejmě :o))) ) Dáša |
| Markéta - Verunka a Daneček | 16351 |
|
|
10.9.2005 22:53:07
Holky, máte některá zkušenost s lepením ubrousků na korek? Je to v pohodě? Nebo to má nějaké záludnosti se kterými bych měla počítat?
|
| Pú | 16741 |
|
|
10.9.2005 21:56:39
Ahoj Dáši, můžeš mi prosím poradit, koukala jsem se na netu na krakelovací laky a jsou dva, jeden spodní a druhý vrchní. Je jich víc druhů, jak se v tom mám vyznat. Díky.
|
| Alča, syn Filípek |
| • |
7.9.2005 20:52:40
Dášo, díky moc za radu. Houbička to uřčitě usnadní, štětcem se to dělalo dost špatně. Hned zítra po obědě, až bude to moje zlatíčko spinkat, tak se do toho pustím. Přeju pěkný nadcházející víkend. Alča
|
|
|
7.9.2005 19:42:02
Jitko díky :-) myslím, že pro začátek to stačí. V sobotu jedu nakupovat a pak začnu tvořit :-)
|
| Jitka a Matyášek | 9398 |
|
|
7.9.2005 17:21:22
Markéto, kup si lepidlo na decoupage, to je lepidlo a lak v jednom. V obchodě řekni, na jaké povrchy budeš lepit.
Štětce stačí obyčejné, spíš silnější. Stačí? :-) |
|
|
7.9.2005 15:38:46
Alčo - právě teď krakeluju, tak to budeš mít z první ruky :o)))Čti pozorně a nejlépe 2x, abys nic neopoměla :o)))
Když krakeluju na dřevo a vrchní barva má být bílá,tak ani nedávám tu spodní tmavou barvu. Pokud ji ale chceš dát, postupuj takhle:Nejdřív tmavou barvu( třeba Balakryl), nech úplně zaschnout.Na to natři krakelovací lak( nebo Herkules) a nech úplně zaschnout.Pak (a takhle to dělám já) si vezmi kuchyňskou houbičku na nádobí, rozstřihni jí napůl a do víčka třeba od Ramy si dej trochu barvy( třeba bílý Balakryl),Do té lehce namoč tu houbičku( molitanovou stranou) a tou tupuj na krakel.Je to lepší,než když to budeš natírat štětcem.Když budeš pracovat rychle( a to jde poměrně snadno),tak můžeš tupnout na jedno místo i vícekrát,čímž docílíš toho, že se dostane víc barvy na jedno místo . Jo a dej vědět, jak se Ti to povedlo.Ještě jedna rada na konec.Zajdi manželovi do dílny a seber mu jakýkoliv kousek dřeva ( každý chlap má nějaká dřívka v dílně daná pro případ potřeby) a na něm si to vyzkoušej.Pak budeš pracovat jistě a nebudeš zbytečně nervóznět, kdyby nastalo cokoliv nečekaného( pro Tebe nečekaného). Dáša Holky dneska jsem objednala stůl v Babycafe na toho 28.9. od 10,00 hodin.Paní majitelka Vás pozdravuje a prý jestli jsme nezapoměly na tu výstavu :o)))Ujistila sem ji, že nezapoměly a tvoříme . :o)))) |
| Alča, syn Filípek |
| • |
7.9.2005 13:45:37
Ahojky, chci poprosit o radu s krakelováním. Zkoušela jsem to zatím dvakrát a pokaždé byl výsledek mizerný. Dělám to dle návodu z palety Pardubice, kde píšou: "První (většinou tmavší) barvu nechat pořádně zaschnout. Potom nanést krakelovací lak, ten nechat zaschnout asi 15-30 min. a pak druhou barvu."
Záleží na tom, v jak silné vrstvě to vše nanáším? Jestli toho tam nedávám moc? Používáte i na krakelování Balakryl? Díky za radu. Alča |
|
|
7.9.2005 12:27:54
Dáši, díky :-)
|
|
|
7.9.2005 11:30:38
Markéto - zkus tu nejjednoduší cestu.
www.dama.cz Tam se zaregistruj( tím nic neztratíš) Pak zajdi na diskusi Decoupage a jak uvidíš tuhle mojí ikonu stejnou jako tady,tak klikni nad ní na Dasak( můj nick)a jsi u mě na stránkách, kde je nápis Fotogalerie.Tam si vyber podle čísel co se Ti líbí a hotovo. Jo ještě na té mojí růžové stránce je vpravo nápis Vzkazy.Tam mi můžeš napsat co chceš a adresu. Dáša |
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1
Labyrintem Malostranských dvorkůPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.