Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| Magda |
| • |
25.2.2006 14:30:17
Je mi 18 a ve ctvrtek jdu na konzultaci o darcovstvi na kliniku Rivav Brne,mam torchu sttrach ,muzete mi pomoc nebo varovat nebo o tom neco rict, co by mi tam treba nerekli. dekuji moc
|
| Benedeta | 26643 |
|
|
4.1.2006 20:16:45
Jo, a jsem Bali. Tohle je moje druná ikonka. Zdravím všechny holčinky a doufám, že trochu oživím tuto diskuzi. Ozvěte se někdo :-)
|
| Benedeta | 26643 |
|
|
4.1.2006 20:09:03
Jani, zdravím Tě v novém roce. Doufám, že si občas čteš Rodinku - a že čteš i tohle.
Tak jak si se rozhodla? Jak to dopadlo s tou pojišťovnou? Jsem tak zvědavá, protože jsem strašně moc zklamaná. Včera jsem se dozvěděla, že pro nedostatek dárkyň musím čekat až na červen 2006, původně jsem měla dostat darované vajíčko už teď v lednu. Volala jsem si do Unicy, a řekli mi, že jsem v pořadí a na řadu přijdu tak květen/červen, což ale může být klidně i srpen... Byla to ledová sprcha a já jsem se bezmocí rozbrečela. Byla jsem v práci a měla jsem co dělat, abych to doklepala do konce pracovní doby. Strašně moc jsem se těšila, až bude po Vánocích, po Novém roce... a teď tohle. Nechápu to, říkali mi, že nebude problém. A navíc mám pocit, že mě odsunuli dozadu, protože jsem relativně mladá (25 let)a že klidně můžu počkat! To je můj pocit. Jani, jestli ses rozhodla, moc moc Tě prosím, daruj vajíčka, uděláš někoho opravdu šťastným. Jestli ne, tak ses rozhodla podle sebe a určitě taky správně, nechci nikomu nic nutit, to opravdu ne. Je to přece jen vážnější věc než jen darovat krev. Budu ráda, když se zase ozveš, ať už ses rozhodla jakkoliv. AHOJKY |
| Bali |
| • |
24.11.2005 22:40:05
Pavlo, tak to opravdu nevím. Jestli jsi z Brna nebo okolí, klidně si zavolej na číslo 543 21 7777 do UNICY (nebo kamkoliv jinam), a oni ti určitě zodpoví všechny otázky, aspoň ty nejhlavnější po telefonu.
A pokud by jsi měla otázky ohledně stimulace vaječníků, mrkni na diskuzi na rodince - Umělé oplodnění,IUI,IVF a holky ti tam určitě rády odpoví. Mají tam bohaté zkušenosti. Já tam bývám taky. |
| Pavla |
| • |
23.11.2005 19:12:19
Bali a prosím Tě,nevíš náhodou,za jak dlouho po porodu bych mohla darovat vajíčka?Určitě i podle toho,jak budu v pořádku,ale jestli náhodou něco nevíš.
Cukrovku nemám ani nic podobného. |
| Bali |
| • |
22.11.2005 20:51:36
Jo, a platit by si neměla vůbec nic. Jen bys měla dostat finanční odměnu, která se liší podle centra.
A taky pozor na to, pokud by si chtěla ještě další mimčo. Kdyby nedejbože u tebe nastaly problémy s otěhotněním, což asi není pravděpodobné, ale přece, vypotřebovala by sis pokus hrazený pojišťovnou (na léky, zákrok atd), kterých máš celkem 3. Trochu se bojím, aby se to nezměnilo a zákonodárci to nezměnili jako na Slovensku na pouhé 2. pokusy :-((( Oni totiž nerozlišují, jestli jde o odběr vajíček pro vlastní potřebu, nebo jako dárkyně! |
| Bali |
| • |
22.11.2005 20:45:32
Dárcovství by mohlo myslím proběhnout takto: zavoláš si někam do CARU, kde to máš nejblíž. Pozvou si tě na odběr krve a domluví se co a jak. Pozor na to, že CAR musí mít smlouvu s tou tvojí pojišťovnou. Nevím, jaká vyšetření jsou potřeba. Ale nesmíš mít třeba cukrovku a tak.
Potom stimulace vaječníků trvá cca měsíc (dlouhý protokol), kdy chodíš na kontroly ultrazvukem, jak ti rostou vajíčka. Po tuto dobu většina holek chodí do práce, ale myslím, že už máš nárok na neschopenku, pokud budeš chtít. Odběr vajíček probíhá pod krátkou narkózou, i po tomto zákroku můžeš jít asi druhý den do práce, zase jen jestli se na to budeš cítit. Tím by to pro tebe zkončilo. Dárcovství je anonymní, nikdy nepoznáš příjemkyni, ani kdyby si to chtěla udělat pro někoho známého, jen by to tu známou posunulo na začátek řady čekatelek. Za všechny holky děkuju, moc si toho vážím :-) |
| Pavla |
| • |
20.11.2005 22:17:58
Ahoj holky, asi se zeptám špatně,ale nemám teď moc času všechno přečíst,co tady bylo napsáno. Čekám své druhé miminko a moc ráda bych,aby to mohla prožít aspoň některá z Vás-nosit v sobě své(aspoň trošku)miminko.Uvažuji o dárcovství vajíčka.Mohly byste mi říct,co to obnáší?Co musím podstoupit?a jak se k tomu staví pojišťovny a musím něco zaplatit?Něco jsem si přečetla,ale Vy jistě máte bohatší zkušenosti. Děkuji za odpovědi. |
| Domika +Paťa a Kája | 27154 |
|
|
20.11.2005 18:35:50
AHOJ,
CHTĚLA BYCH ROVNĚŽ PODĚKOVAT VŠEM CO CHTĚJÍ NEBO UŽ JSOU DÁRKYNĚMI VAJÍČEK!!!! JÁ UŽ VÍM DVA ROKY,ŽE MUSÍM MÍT DAROVANÉ VAJÍČKA.NEVÁHALA JSEM ANI VTEŘINU. LÉČÍM SE NA NEPLODNOST SKORO 5 LET.MÁM ZA SEBOU TRI OPERACE A .... VYŠETŘENÍ,TAKÉ JEDNO NEVYDAŘENÉ IVF.PO ROCE ČEKÁNÍ(V KAŽDÉM CENTRU JE TO JINAK)NÁM ZAVOLALI A JÁ SE MÁLEM OD RADOSTI ZBLÁZNILA A I KDYŽ TO NEDOPADLO....DÍKY VÁM MŮŽU DOUFAT,ŽE JEDNOU BUDU MOCI DRŽET V NÁRUČÍ "SVÉ DÍTĚ"!!!!!JEŠTĚ JEDNOU MOC,MOC, DĚKUJI !!! |
| Andrea |
| • |
11.11.2005 17:38:27
Ahoj holky, velice mě zaujaly vaše články. My se snažíme o mimi 3 roky. Rozhodli jsme se, že půjdem na
IVF. Při odběru vajíček zjistili, že jich mám 43 - to je strašně moc a jestli bych nechtěla nějaký darovat. No samozřejmě, když to někomu pomůže. Tak mám z toho takový hezký pocit, že jsem tím někomu pomohla. Pravda je, že jsem se bála o svoje zdraví, že u mě vážně hrozil hyperstimulační syndrom, ale naštěstí jsem to zvládla (pomocí kapaček). Tak vám všem přeju ať nemusíte dlouho čekat a máte //. |
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1
Labyrintem Malostranských dvorkůPraha 1
Advent v PískuPísek Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.