| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Dárkyně vajíčka

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 1480] Názory 14811490 z 1645  [Dalších 155 >>]
Bali
  • 
4.11.2005 17:51:50
Ahoj Mamino, tak se stimulací vaječníků nemám vlastní zkušenosti (bohužel), ale od ostatních holčinek vím asi toto: při stimulaci si neschopenky neberou, některé jsou doma od odběru vajíček ( někdo se cítí hůř, nedejbože když mají hyperstimulační syndrom - prevence je hoooodně pít), další holčinky jsou pak doma až od ET (embryo transfer), a některé i po transferu chodí do práce.
Takže myslím, že samotná stimulace je většinou úplně v pohodě, zlom je pak odběr vajíček, ale u každého je to jinak. Záleží na tobě :-)
Jestli chceš vědět víc, zkus se občas mrknout na diskuzi na Rodince: umělé oplodnění, IUI, IVF
¨
A s těmy 3 hrazenými cykly je to pravda. Je proto lepší, když už máš vlastní děti, protože kdyby náhodou nastal později nějaký problém a tys nemohla otěhotnět, měla bys ty 3. hrazené cykly vyplácané.
mamina
  • 
4.11.2005 13:59:16
Tak jsem se taky rozhodla darovat vajíčka (teda moc práce to rozhodování nedalo, byla jsem rozhodnutá do měsíce po tom co jsem se to dozvěděla, dřív jsem o této možnosti nevěděla vůbec). Zatím mám po prvním pohovoru v Centru, po doběrech krve na všechno možné a čekám na genetiku a potom na její výsledky. Nevíte náhodou do kdy ty výsledky z genetiky jsou hotové? Budu jako přímý dárce, někoho tím posunu na přední místo.
Jenom jsem se chtěla zeptat těch co to podstoupili, je třeba mít v době stimulace neschopenku (nebo být prostě doma), jak jste se cítili po zdravotní stránce a po odběru? Kdy jste potom šli zpátky do práce?
Klidně můžete napsat i ty negativní zkušenosti, protože já už jsem plně rozhodnutá, takže z toho díky tomu nevycouvám, jenom chci vědět co mě třeba čeká.

I jsem se ptala na to, kolikrát jde darovat za sebou a bylo mi řečeno že třikrát, to to hradí pojišťovna. Tak to chci využít, doufám že to někomu moc a moc pomůže.

Bali
  • 
3.11.2005 20:39:37
Ahoj Jani, ach jo, napsala jsem takový vyčerpávající příspěvek, a ono mi to nějak zmizlo...
Tak jen v krátkosti.
Já už se stráááášně moc těším na nový rok, až konečně snad budu díky takovým holčinkám jako jsi ty těhotná, myslím na to čím dál víc. Nemůžu se dočkat, doteď to bylo jen takové nedosažitelné přání a je to strašné pořád doufat, těšit se a vidět, že se vůbec nic neděje a nakonec zjistit, že to ani nepůjde.
Ale teď je to reálné a já se začínám znovu tak moc těšit, že už jsem jak malé dítě, které se těší na Vánoce a počítá hodiny.
Já blázen jsem si koupila i dvě těhotenské halenky, protože byly tak... jak to říct, prostě mi dávají jistotu, že budu opravdu jednou, možná za pár týdnů, těhotná. Navíc byly samozřejmě strašně hezké. A každý hnusný pondělí, kdy se mi nechce vstávat do té tmy, si říkám, že jsem zase aspoň o týden blíž miminku.
A co ty, jak to dopadlo s tou krví? Asi nijak, že? To mě teda pěkně naštvalo, takový přístup. Doufám, že tě to moc neodradilo, co? třeba zrovna ty by si byla mojí dárkyní... (ha, teď už to začíná být nelegální rozhovor, anonymita je daná zákonem, že jo? "-))))))
Tak napiš, až ti dají děťátka trošku vydechnout, ju?
Jana
  • 
27.10.2005 23:04:40
Bali, ten pocit, když máš v bříšku mimčo, to je právě to, co chci, aby mohla zažít jiná ženská. A pak to mímo chovat, přebalovat, vstávat v noci... Mám dvě dvouleté holčičky a momentálně jsem v eufórii z mateřství, miluju je, miluju i ten nepořádek, co dokážou udělat, ty pusinky, které dokážou dávat... zase tu u PC řvu, jak malá holka... Já moc děkuju Tobě, moc si mi pomohla. Asi jsem se potřebovala vybrečet. V lednu to zkusím znovu s jinou poj. (mám škodováckou - 209) a dám vědět. Kdybych byla na vážkách, tak zase napíšu a Ty mě "nakopneš" k tomu, abych se rozhoupala. Držím Ti palečky, ať je všechno O.K.
Bali
  • 
27.10.2005 19:55:55
Janičko, jsi strašně moc hodná. Jen díky takovému rozhodnutí, které jsi udělala ty, mám já možnost zažít ten krásný pocit, mít své dítě, nosit ho 9 měsíců v bříšku a sama porodit. To se nedá srovnat s adopcí. Navíc takto může být děťátko "aspoň" manželovo. Byla jsem strašně moc nešťastná, když mi dr. řekl, že můj vaječník nepracuje. Myslela jsem , že je to pro mě konec světa. Ale za pár dnů, kdy jsem se dostala z nejhoršího, taky díky manželovi, jsem začala nad darovaným oocytem uvažovat a najednou jsem byla zase šťastná. To se nedá popsat, začala jsem se strašně moc těšit, až konečně půjdu na ET (transfer embryjka).

Ale teď k té Tvojí zkušenosti v Unice. To mě úplně rozhořčilo. Tak takhle zacházejí s mými zachráňkyněmi???
To snad ne? Jak je možné, že nemají smlouvu s pojišťovnou. Je to nějaká zvláštní pojišťovna? Ach jo, to se Ti ani nedivím, že Tě to odradilo. To Tě muselo stát velko odvahu, zajít tam, nechat si vzít krev, když s tím máš problémy, a oni Tě takto odbydou? A o Tvém volném čase ani nemluvím...
To je šílené, aby sis změnila pojišťovnu, mezitím 2 měsíce doma čekat a myslet na to, jestli si udělala správně a tak...A nakonec zjistit, že je to nanic??? A neříkali Ti, jak drahé je to vyšetření krve? I kdyby to stálo 50Kč nebo 500, tak by Ti měli vyjít vstříc a udělat to na jejich náklady.
Ach jo, a já doma tak čekám na telefon od dr., že mám dárkyni a můžu už se konečně těšit... Dr. mi to slíbil tak po novém roce.
Jani, ať to už dopadne tak nebo tak, moc Ti za všechny holčinky, které nemůžou mít děti, děkujuuuu.
Jana
  • 
27.10.2005 10:58:00
Ahojky, díky vaší diskuzi jsem dlouho přemýšlela nad dárcovstvím vajíčka. Probírala jsem to ze všech možných stran a nakonec jsem se rozhodla pro. Skontaktovala jsem Unicu v Brně, napsali mi, že tomu všemu předchází odběr krve, který mi udělají kdykoliv na počkání. Přijela jsem do Brna, jelikož nemám žíly, tak mi krev brali nadvakrát, přičemž mám na hřbetě ruky pěknou modřinu. Odešla jsem na zastávku MHD a ještě než přijel autobus, volala mi sestra, že zdrav.poj., kterou mám, nemá s Unicou smlouvu. Takže pokud se budu chtít stát dárkyní, musím si změnit zdrav.poj. Ještě dneska jsem tam volala, jestli by nebylo možné z té krve, co mi vzali, zjistit, jestli jsem vhodný dárce. Prý pokud si to zaplatím. Jsem z toho dost rozhozená. Stálo mě to dost sil, než jsem se k tomuto rozhodla. A bojím se toho, že si změním zdr.poj. a nakonec se zjistí, že vlastně dárkyní být nemůžu... Mám slzy v očích... Je mi to tak líto a nejsem si jistá, že i když si zdrav.poj. změním (což by bylo možné až od 1.1.06), že budu ještě mít sílu a takové odhodlání... jediná světlá chvilka byla, že jsem nazpátek jela autobusem s paní, která je díky této klinice těhotná a je hrozně moc šťasná!
Potřebovala jsem se někde vypovídat...
Bali
  • 
12.10.2005 19:14:48
Ivko, to toho máš opravdu hodně za sebou. Já jsem teda žádné ani banální IUI nepodstoupila, takže to obrovské zklamání po neúspěchu jsem naštěstí nezažila. To si ani nedokážu představit. Jen ten den, když mi to dr. oznámil, jsem byla úplně mrtvá... Poprvé jsem před manželem takhle brečela, nechtěla jsem , aby se mě dotýkal, připadala jsem si jako zrůda a myslela jsem, že pro mě ten den všechno zkončilo. Takhle nanic, jak mi bylo pár hodin po "rozsudku" mi nikdy nebylo a doufám, že už nikdy nebude. Nechtělo se mi snad ani dýchat... Děsný to bylo. Ale přešlo to, naštěstí. Teď už mám teda jen taková různá období, kdy jsem docela v pohodě, a pak zase naopak.

Ivka
  • 
10.10.2005 21:09:22
Bali, tak takové a podobné stavy já mám v podstatě pořád, už si připadám jako přeborník v depresích! Tenhle rok je pro mne opravdu záhul, od ledna jsem absolvovala 3x IVF, 1x KET, k tomu jsem lítala po různých vyšetřeních - imunologie, hematologie, genetika, do toho problémy v rodině, no děs. Dnes přišel můj muž z práce s tím, že už na něj ta depka jde taky, naštěstí jsme na zítřek objednaní k psycholožce, která se zabývá těmito problémy, tak snad to nějak rozeženeme. To tedy nevím, kdo by mne jinak držel nad vodou. Už mi nějak docházejí síly, ty stavy po neúspěšných pokusech jsou hrozné, navíc se z těla vyplavují kvanta hormonů...Kolikrát jsem přišla domů a hned za dveřmi jsem se rozbrečela, před lidmi se snažím tvářit se normálně, no chtělo by to lázně na nervy. Jednou to ale vyjít musí!(pokud do té doby nezkolabuju...)
Bali
  • 
10.10.2005 18:25:06
No jo, u nás se taky rodí jako na běžícím pásu. I když teď tak přemýšlím, moje sestřenice, se kterou se moc nebavím, je dlouho vdaná a nic. Kdysi prý prohlásila, že teď mají velké výdaje - koupili auto a já nevím co, že na dítě momentálně nemají prašule :-((( Ale to mě tehdy docela popudilo, protože peněz mají jako šlupek (manžel je voják a pilot), nový byt mají zadarmo, pořád jezdí na dovolené... Ufff, to jsem se zas rozčílila. Že by taky nějaký problém?
Já jsem si myslela, že jsem se s tím darovaným oocytem už smířila, jenže nějak zas poslední dobou měknu a brečím tajně i při úplných banálnostech. Stačí když jsem se včera podívala na manžela,jak si tam tak ležel a díval na TV, jak mu to slušelo a já si říkala, že by už měl dávno svoje dítě a že si vzal mě a jestli toho nelituje a takový šílenosti mě napadali... Ach jo, hrůza. Rozbrečela mě i reklama ( o tom, jak tam oznamuje, že je těhotná - to je tutovka, ale že i na krém na obličej? to už je co říct - mluví tam cosi o ochabování pleti po přechodu - což je vlastně můj případ... ve 25 letech :-(
A ještě se na to díval i manžel, tak nevím, jestli ho napadají stejné myšlenky jako mě.... ALe snad ne, prý to chlapi tak neřeší jako my ženy? doufám
Tak jsem se rozepsala, aspoň jsem to ze sebe trochu dostala, protože mám zas nějaké blbé období.

IVKO, to se máš, že máš už svoje jedno dítko :-)
Ivka
  • 
10.10.2005 12:08:34
Ahoj Bali, díky za tip na článek. Početla jsem si a získala další informace. A taky jsem zjistila, že nejsem jediná, koho trápí různé otázky. Musím říct, že jsem se ještě tak docela nesmířila s faktem, že dítě nebude geneticky moje, ale doufám, že během těch několika měsíců čekací doby tyhle pocity vyšumí a nějak se vstřebají. Na druhou stranu jsem šťastná, že můj muž žádné problémy nemá, a tak alespoň "otec bude jistý"! Nikdy by mne nenapadlo, že budu muset podstupovat takovéhle "procedury", v naší rodině se vesměs rodilo jak na běžícím pásu a i já mám první dítě spontánně, sice jsme asi rok čekali, ale bylo mi tehdy už přes 30. No asi ta plodnost nebude dědičná...
[<<Předchozích 1480] Názory 14811490 z 1645  [Dalších 155 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.