| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Dárkyně vajíčka

(?)
[<<Předchozích 1530] Názory 15311540 z 1645  [Dalších 105 >>]
TEREZA
  • 
3.7.2005 22:06:54
Ahojky
jsem ráda, že se tato diskuse rozjela. Psala jsem, že se chystám darovat vajíčka. A momentálně jsem po poslední injekci a v úterý mě čeká odběr.
Napíšu vám čím jsem si zatím prošla.
Podstoupila jsem gynek. vašetření, genetické vyš. a UZV. Potom jsem dostala zkušební injekci, která vyloučila špatnou reakci mých vaj. na hormony. A pak jsem si denně píchala hormony aby mi dozrálo víc vajíček najednou. Během toho mě 3x týdně kontrolovali ultrazvukem. A v sobotu (12 dní hormonů) mi lékař stanovil termín odběru na úterý.
Co se týče toho jaký to je:
Píchání jde zvládnout, ultrazvuky - no žádná slast, ale dá se to, ale docela mě bolí podbřišek (jako při MS), protože je tam těch vajíček víc najednou, tak to tlačí. Začínám se bát toho odběru, ale to už bude ( doufám ) poslední nepříjemnost.

Přiznám se, že jsem si myslela, že je to jednoduší. Ale i tak toho nelituju. A jsem sama na sebe pyšná. Vím, že tím pomůžu někomu ke štěstí. Já sama mám dvě děti, a nedovedu si představit, že bych je neměla...
Bibi* 25943
2.7.2005 13:00:13
Také jsem byla v této situaci,moje posloupnost by byla:1.darovat 2.vědecké účely 3.zničit,bohužel jsem nebyla tak dobrá nosnice,stačilo to vždy tak akorát na transfer.O dárcovství vajíček uvažuji.

Nevím,co si kdo představujete pod pojmem vědecké účely,ale jde o využití buněk k pokusům na tkáňových kulturách,díky nimž jednou půjdou léčit choroby,kterými můžete trpět vy nebo vaši nejbližší-sclerosis multiplex,oční choroby,ch.ledvin,srdce apod.

Příbuznost dětí s potenc.partnery neřeším vůbec,ta pravděpodobnost je minimální,dámy,ruku na srdce,kolik z nás má pochyby o otci svého dítěte,podle statistik je až 15% dětí kukaččích:o))),nikdo nikdy neví,kolik běhá po světě našich sourozenců i když v rodině žádné IVF nebylo.
Jana, Kolín 31824
1.7.2005 12:43:42
Ahoj všem,
Jsem zhruba 6 týdnů po porodu a o darování vajíček jsem začala uvažovat při těhotenství. Napadlo mě to úplně náhodou, když jsem přišla do jiného stavu skoro náhodou, manžel je totiž skoro neplodný. Pravděpodobnost našeho normálního početí byla asi 1:600. A povedlo se hned po 3 měsících co jsem vysadila antikoncepci. A pak mě to napadlo. Rodila jsem u Apolináře a tam jsem se i kontaktovala na lékaře, kteří se tímto zabívají. Až přestanu kojit, půjdu na testy. Pak se budu moct podělit o další dojmy. Čau.
mamina
  • 
8.6.2005 12:59:34
ahoj holky, já jsem zase opačný případ, před lety jsem opakovaně potratila, pak porodila předčasně postižené dítě-zemřelo, problém se našel právě v mých vajících, tehdy mi řekli, že umělé oplodnění ano,ale když si seženu dárkyni vajíčka,která dá vajíčka do banky pro anonymní dárkyni a z banky dostaneme anonymní zase my. Tehdy to pro nás byla neschůdná varianta, komu říct o vajíčko- hormonální stimulace, laparoskopie,možné komplikace pro dárkyni ? bohužel ti, kdo by to jistě rádi udělali a my to od nich mohli žádat, ti nebyli jako dárci vhodní- věk, zdravotní stav,....Tak jsme se rozhodli pro adopci a nelitujeme. Dnes už máme děti 2 , po mnoha pokusech a omylech se nám vloni narodila druhá dcera.
Vážím si všech, kteří nechají svá vajíčka pro ženy,které by jinak vlastní dítě neměly.
Katarína(38), Jakub(9) 12211
8.6.2005 11:27:11
Ja som asi pred rokom podpísala súhlas s darovaním embryí inému páru. Nikto sa ma nič neopýtal, nemala som možnosť klásť žiadne podmienky. Ale keď tak teraz nad tým uvažujem, možno keby som sama od seba dala nejaké podmienky, tak by s tým asi súhlasili.
Nikdy by som svoje embryá nedala zničiť! Najradšej by som ich použila sama pre seba, ale náš vzťah stroskotal a otecko by nikdy nedal súhlas na prenos týchto embryí. Pri podpise papierov mi trhalo srdce, ale dúfam, že aspoň niekomu pomôžem.
Samy***Vinco5/03***Grétka7/07 15964
12.5.2005 20:19:49
Hmmm, ked som tak nad tym premyslala, asi by bolo najlepsie to svojim detom povedat, nech sa sami rozhodnu, ci si so svojim vaznym potencialne zivotnym partnerom nechat urobit geneticke testy.
Alena + V+K 12/99 + J 2/04 12886
10.5.2005 15:52:23

Kejtlyn, přesně tak. Samozřejmě klukům vše řekneme s tím, že se své nastávající budou muset zeptat zda není z darovaného embrya :o) My váháme, jestli naši rodinu ještě nerozšířit :)

darování/zničení/vědecké účely

Vědecké účely- je třeba rozlišit VAJÍČKA a EMBRYA! Vajíčka bych rozhodně darovala (embrya ne, i když je to „pouze“ shluk 4-8 buněk).

Vajíčka pomáhají k vytvoření kmenových buněk (velice laicky řečeno). Kmenové buňky pak mohou léčit poranění míchy, poranění mozku (např. při těžkých porodech), roztroušenou sklerózu, Alzhaimra …

Prostě rozhodně nejsem proti, jde ovšem o to, aby byly dobré zákony a následně dodržování (sankce).

Nad dárcovstvím vajíček nebo embrya neplodnému páru se nezamýšlím, je to pro mne samozřejmost.

Zničení – nikdy bych to neudělala. Vím co vše, hlavně ženy, podstupují, aby si mohly odnést svůj uzlíček.

Ovšem vše je věc názoru a od toho je diskuze :)
Kejtlyn
  • 
10.5.2005 13:37:52
Postupka??

Pokud chceš embrya darovat, je tu trochu ten problém se vyrovnat s tím, že někde bude chodit "Tvé" dítě.
Ono i něco jiného je o tom uvažovat teoreticky, ale pokud jsi přímo v té situaci??
Zničit, sice nezní hezky, ale je to asi jediná varianta... teda pokud si někdo nehce "vyzvednout" svých 5-10 zmražených eskymáčků...
Na vědecké výzkumy, zní hrozně, já bych teda nesouhlasila, ale na druhou stranu, nebýt vědy, tak kde jsou dnes reprodukční centra?? A bezdětné páry jsou i nadále bezdětnéé...

Alenko, pokud je to jak ty říkáš, možná bych o darování i uvažovala. Pravděpodobnost, že se potkají, je-li v zahraničí, se znatelně zmenší..
ikdyž člověk nikdy neví... ale pak mne napadá, že dospělému potomku jednoho dne stejně povíš, že to byl pro vás zázrak že ho máte, a jak vám k němu lékaři pomohli... tak si říkám, že kdyby to věděl, tak to třeba se svou budoucí partnerkou pak bude nějak řešit..
ale to jsou jen takovéé úvvahyy...

Čarodějka... 29409
10.5.2005 0:05:32
Tak z variant co s nimi...s embryi??
By u mě byla tato postupka:
1. Darovat bezdětnému páru :-))
2. Zničit :-(
3. Vědecké účely.... :-(((((

Z čehož bych k bodu č. 3 . NIKDY nedala souhlas, a ani bod č. 2 se mi nelíbí!
Když by to mohlo někomu pomoci, proč to ničit?

Jeno,
je fakt, že i já mám kámošku, která leta nemohla mít děti, pak se jí narodil vytoužený syn...a teď je na něj jak pes! Přísná, cepuje ho, až drsná...a na malou dcerku to samé!
Nechápu!!!!!!

Alena + V+K 12/99 + J 2/04 12886
9.5.2005 20:12:19
Ahoj!

Samy - na tohle jsem se přesně ptala, protože uvažujeme o dárcovství embryí. Bylo mi řečeno, že :
1) šance je 1:1000... už si nepamatuji přesně kolik nul (ale šance je opravdu malá)
2) můžeme si dát podmínku jako - nabídnou je po 10 letech, nabídnou je zahraničnímu páru (který se u nás léčí)

Andulo - nám nic nenabídli (státní klinika), takže nevím. Sama jsem zvědavá zda někdo odpoví.
[<<Předchozích 1530] Názory 15311540 z 1645  [Dalších 105 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.