| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Dárkyně vajíčka

(?)
[<<Předchozích 1540] Názory 15411550 z 1645  [Dalších 95 >>]
Andula + 1
  • 
9.5.2005 20:01:33
Ahoj holky, vážně mne to nadchlo! Bylo by bezva takhle pomoci. Divím se, že o tom více neinformují ...

Já bych také měla dotaz - v případě dárcovství embrya, jaká je úhrada dárcům ? Je to vlastně předání " človíčka". Na kolik si to cení zdravotní pojišťovna? Díky
Samy***Vinco5/03***Grétka7/07 15964
9.5.2005 16:04:41
Predovsetkym obdivujem zeny, ktore sa rozhodli pomoct inym at uz z akehokolvek dovodu.

Moja otazka ale je...ako zabranit tomu aby sa moje, resp. moje a biologicky moje deti nestali partnermi a nemali spolocne deti? Taketo by snad mohli mat z dovodu genetickej pribuznosti problemy vyvojove vady atp.
Honorka 24776
7.5.2005 21:37:08
Kolemjdoucí, já myslím, že lepší je obrátit se přímo na některé centrum reprodukční medicíny, gynekolog by Tě tam stejně poslal taky.
kolemjdoucí
  • 
7.5.2005 21:08:05
Taky se ztotožňuji s názorem zvědavé ,určitě bych vajíčka darovala nevidím v tom problém a pocit ,že jsem někomu pomohla je k nezaplacení takže prašule by mě k tomu nemotivovaly .Ještě dotaz ,když se rozhodnu pro dárcovství komu to mám zdělit své gynekoložce a ta už mě odkáže na správná místa nebo přímo na nějakou kliniku kde se to provádí?
Alena + V+K 12/99 + J 2/04 12886
7.5.2005 21:05:48
Ahoj holky! Já mám všechny děti po IVF. Uvažujete nad tím, zda darovat vajíčko, které by bylo z poloviny Vy a já uvažuji o tom, zda darovat embrya, která nám zbyla :) Darování vajíček, či embryí je zcela anonymní. Právě, aby nenastaly nejaké problémy s moje-tvoje... Například v případě, že si žena dovede svoji dárkyni vajíček, vajíčka odeberou, ale nedají jí je a použijí je od jiné dárkyně.

Odběr vajíček - řekla bych, že u každé je to jiné. Kamarádka měla vše bez problémů. Mě bylo špatně po narkóze a krvácela jsem. Rozhodně to bylo bezpolestné. Píchání hormonů je zvyk. Pokud to nezvládnete sami, můžete chodit na obvod, do centra ... Já chodila k sousedce :) Úkolem hormonů, je právě to, aby se vajíček urodilo více. Bohužel někomu nepomůžou moc ani ty hormony a urodí se jen 2 vajíčka. Já jsem jich měla 16 z toho 9 kvalitních.

Jinak já bych darovala vajíčka (ne embrya) i na výzkum - kmenové buňky.

Jana + 2 21171
7.5.2005 19:16:00
Jeno, nepochopim to, pokud nekdo po diteti tak touzi, tak ho prece takhle brzo nesoupne do jesli. Vis, ona si porad hraje na nevim co, o dite se snazi uz kdovi jak dlouho a jak nejsem verici, tak Buh asi moc dobre vi, proc ji to dite nenadelil. Ale i kdyby takova nebyla, tak bych ty vajicka stejne nedarovala, jak jsem rekla, obdivuju ty co to udelali, ale ja bych to udelat nemohla.
JENA, 2 kluci (8/2001a1/2003) 7549
7.5.2005 17:41:07
Jano, koukám, že máš podobnou zkušenost jako mi vyprávěla před pár dny kamarádka - mamince "vytouženého" dítěte, se stýskalo po práci už pár měsíců po porodu. Čím to?
Melinda 5186
7.5.2005 15:11:20
Hanko, v rámci svého IVF jsem darovala cca 15 vajíček, a 5 si jich nechala oplodnit, z toho mi 2 embrya zavedli, a po 1 roce jsem dala souhlas k dárcovství i těch zbývajících 3 embryí ( další dítě nechceme).

Udělala jsem to přes svého lékaře, který dostal plnou moc s embryi nakládat. CCA rok se nic nedělo, ale potom šly do světa..Jestli se uchytila nebo ne nevím ( nesmím vědět)...Takže jestli po světě lítá kudrnatej čert, se sklony k obezitě, tak je "náš":-)))
Doufám, že udělal radost:-)

K dárcovství jsem se rozhodla hned, ještě před odběrem, protože ta beznaděj, kterou jsem si prožila, ä to jsem děti mohla mít ( jen s komplikacemi, to jo:-) tak představa, že existují maminky, které vědí na 1000%, že "vlastní" dítě mít prostě nebudou, ta mě opravdu hodně bolela...

Nabízela jsem i, že bych se znovu nechala stimulovat jen pro odběr, ale můj gynekolog mi řekl, že on by mi to nedovolil...Jestli chci, tak abych šla do IVF centra..Protože jemu ale věřím, tak jsem usoudila, že nemám právo podstupovat jakékoliv riziko, už protože moje vymodlené dítě by se (já vím, že teoreticky) mohlo stát polosirotkem...(asi jsem sobec)..

Motivace - pro mě to bylo vlastní neštěstí, které mě potkalo.... Peníze jsou opravdu zanedbatelné, za vajíčka jsme zaplatili IVF, za emrya jsme prašulky darovali dál...
Jana + 2 21171
7.5.2005 14:31:17
Obdivuju ty, ktere se rozhodly darovat vajicka. Sama bych to nikdy neudelala, mela bych pocit, ze po svete chodi nekdo, kdo je biologicky na pul muj. Uz se me k tomu snazila premluvit i svagrova - je neplodna, ale uprimne receno, nesnesla bych pocit, ze jeji udajne vytouzene dite poputuje ve 4 tydnech do jesli. Jana
Hanka
  • 
7.5.2005 13:17:03
Tak díky za odpovědi, já se asi nejvíc ztotožňuji se Zvědavou, taky by to pro mě nebyla buňka jako každá jiná..

Ještě by mě zajímalo, jestli je taková velká poptávka i po darovaných embryích. Moje kamarádka byla na IVF, dozrálo jí 18 vajíček, z toho 11 se podařilo oplodnit. Dvě jí zavedli do dělohy a hned otěhotněla. Nyní už má roční dvojčata a musí se s manželem rozhodnout, co s těma devíti zamraženými udělají. V centru asistované reprodukce jim dali na výběr: darovat na vědecké účely, darovat neplodnému páru, nechat zničit. Nemůžou se rozhodnout.
[<<Předchozích 1540] Názory 15411550 z 1645  [Dalších 95 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.