Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| Kirstent |
| • |
7.3.2011 18:01:18
Jak se provadi odber a jestli potom hned druhy den muzu do prace?
|
| Tabitha+2 | 73840 |
|
|
7.3.2011 17:57:26
Pardon, chybi mi konec prispevku..
Mit dite neni zivotni nevyhnutnost pro lidskou bytost..Je to dar.. Zachrana lidkeho zivota /treba darovanim organu/ z lidske prirozenosti nevyhnutna je.. |
| Tabitha+2 | 73840 |
|
|
7.3.2011 17:53:03
Darovani gamet neni jako zachrana zivota darovanym oraganem nekomu pro transpantaci..Darovanim gamet davas vnik zcela nove bytosti..Transpantaci darovaneho organu, co skutecne pokladam za pomoc cloveku, zachranujes tentyz zivot cloveka, ktery je vlastne pred operaci v ohrozeni...Nepodilis se na vytvoreni noveho jedince, ktereho jsi matkou se vsemi dusledky i etickou odpovednosti..
Mit dite neni zivotni nevyhnutnost pro lidskou bytost..Je to dar.. |
| koxtry | 111191 |
|
7.3.2011 17:53:03
Naopak, Tabby, mám v tom velmi jasno
. A původní zadání diskuze znělo malinko jinak, než rozebírat, zda umělé oplodnění a dárcovství vajíček je či není morální. Už jsem si jednou ověřila, že my dvě máme velmi zásadně odlišné pohledy na to, co je a co není zvrácené, divné a nepřirozené. Chápu tvůj přístup, taky jsem ho svého času razila. A už nerazím . |
| tymothy |
| • |
7.3.2011 17:51:43
Víc než tohle by mě děsilo, že nevím, kdo by to dítě vychovával - respektive jestli by ho měl rád, staral by se o něj tak, jak bych si představovala já...
|
| Tabitha+2 | 73840 |
|
|
7.3.2011 17:48:01
ty jsi uz dala - svou touhu dat zivot a bylo ti dano..dalsi dej v teto veci nechapu..
![]() |
| Tabitha+2 | 73840 |
|
|
7.3.2011 17:46:54
Ale ty jsi predala tu moznost narodit se jinym lidskym bytostem,kdyz rikas, ze mas deti...A pokud se citis v materstvi silna, nechapu, proc neuvazujes o dalsich biologickych detech se svym muzem, ale napadaji te tyhle neprirozene touhy?Promin, ale na druhou stranu rikas, ze to neznamena, ze kdyz bydlis, tak zacnes stavet bydleni druhym..
Co jineho nez to co jsi timto vlastne popsala, je teda tva "touha predavat zivot," , ktery ti byl dan, ale skrz cizi lidi a ne vlastnim telem, kdyz vychazis a stavis na svem silnem materstvi?Nejak se v tom musis sama ztracet.. |
| koxtry | 111191 |
|
7.3.2011 17:43:33
Na rodičovství opravdu nemá nikdo nárok. Ale na druhou stranu - přej a bude ti přáno, dej a bude ti dáno. Mně bylo dáno - a kde je to dej?
|
| boží žena | 67104 |
|
|
7.3.2011 17:41:04
osobně zrovna tohle bych neřešila
já bych nechtěla, aby mi někde běhalo "dítě" i když beru, že matka je ta co porodí a hlavně vychová ale i tak dost nechápu ani dárce spermií ale nadruhou stranu si myslím, že spoustě žen se tímto umožní mít dítě je to těžké |
| koxtry | 111191 |
|
7.3.2011 17:40:51
Nejde mi vůbec o mesiášský pocit z vykonaného dobra pro blaho někoho jiného.
Spíš o předání toho, co jsem dostala. Dostala jsem šanci být rodičem, moje děti dostaly šanci narodit se. Já jsem dostala šanci narodit se. Předat tu možnost někomu jinému mi přijde normální. Samozřejmě, že to neznamená, že když bydlím, začnu stavět domy pro ostatní a když jím, pěstovat zeleninu a rozdávat chudým. Ale v mateřství se cítím silná, moje děti jsou zdravé, a to jsou důvody, proč uvažuju zrovna o tomhle. |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.