| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Dárkyně vajíčka

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 560] Názory 561570 z 1645  [Dalších 1075 >>]
Tabitha+2 73840
7.3.2011 17:37:03
..." Já jim samozřejmě pomůžu jak budu moct, ale ve výsledku je to na nich, stejně jako je na mně, jak naložím se svým rodičovstvím...."

Ty ale v pripade realneho materstvi "na dalku" po darovani gamet, svemu pripadnemu diteti nijak pomoci nebudes schopna, kdyby to bylo i otazkou zivota..Za druhe, se svym "rodicovstvim" na dalku, kdy se stanes matkou ditete s CIZIM clovekem, ktereho ani neznas, take nebudes schopna toho moc vykonat..

..." spíš mi to přijde jako dobrý způsob předání dál toho, co jsem dostala. Někdo učí, někdo pečuje o staré lidi, já mám chytré a zdravé děti, takže můžu dál předat někomu šanci na život a na rodičovství...."

Co jsi dostala, jsi dostala ty, ne nekdo jiny..Cor kdyz beru genetickou vybavu, ktera utvari jedinecnost lidske bytosti a spouutvari dalsiho jedince ve svazku s muzem.
V otazce deti a rodicovstvi - u cloveka NEEXISTUJE na nej NAROK!! Je to proste to, co clovek nezaslouzene dostava..Nekomu se dostava toho, nekomu zas neceho jineho..Jestli mas touhu skutecne pomahat, pomahej tem, kdo se uz narodili a nikdo je nechce..Touhy "pomahat" tim, ze predavam sve gamety, pro vznik noveho zivota s cizimi lidmi, o kterych nevim zhola nic, mi prijdou skutecne zvracene a neprirozene..Je to proti lidskemu radu prirozenosti, jakkoliv samaritansky se ta myslenka chce tvarit..
koxtry 111191
7.3.2011 17:34:44
Ano, právě proto to chci rozebrat a slyšet názory ostatních ~:-D
A děkuju.
štěpánkaa 100291
7.3.2011 17:31:59
JiBi, úplně stejně se může "nepovést" i vlastní dítě. To je vždycky sázka do loterie. Ale situece, kdy část genů není "moje" samozřejmě přináší mnohé otázky, které si u bio-dítěte člověk nepokládá....~3~
koxtry 111191
7.3.2011 17:31:39
Ano, vím, že na stimulaci se dá umřít. Bohužel. Toto je druhá otázka, kterou musím vyřešit, zda ano nebo ne, zda riskovat zdraví. Ale nejdřív jsem chtěla mít jasno v těch etických stránkách věci.
V jednom mám jasno už teď - do více než jedné stimulace bych nešla.
Tabitha+2 73840
7.3.2011 17:27:25
Dat ruku do ohne za druheho cloveka, ze miluje me dite za vsech okolnosti, i kdyz jakkoliv sam kdysi trpel zoufalstvim z bezdetnosti bych skutecne nemohla a spise me znepokojuje takovy naivni a FIKTIVNI predpoklad u druhych..
Nemuzeme se bezpecne na 1000% zarucit ani sami za sebe, natoz za druheho..~a~

Ano, jiste, pak je to o to vetsi zvracenost proti prirozenosti cloveka, ze me dite se vlastne potencialne narodi po me fyzicke smrti..

koxtry 111191
7.3.2011 17:26:14
Jistě, nemůžu vědět, jaký život má mé bio dítě, když ho vychovává někdo jiný. Ale myslím, že o to ani nejde, jde o tu šanci se vůbec narodit a šanci stát se rodičem. Jak ji kdo využije (bude dobrým nebo špatným člověkem) je už na něm. Tu samou šanci vlastně dávám svým dětem - jak se svým životem naloží, je na nich. Já jim samozřejmě pomůžu jak budu moct, ale ve výsledku je to na nich, stejně jako je na mně, jak naložím se svým rodičovstvím.
Necítím žádnou zásadní touhu pomoci za každou cenu, spíš mi to přijde jako dobrý způsob předání dál toho, co jsem dostala. Někdo učí, někdo pečuje o staré lidi, já mám chytré a zdravé děti, takže můžu dál předat někomu šanci na život a na rodičovství.
JiBi* 51820
7.3.2011 17:25:49
Tabitho, úplně přesně jsi vyjádřila totéž, jak to vnímám já.

Vajíčka bych nikdy nedarovala ani nepřijala, přesto, že sama vlastní děti mít nemůžu (zrovna v těch vajíčkách ale problém nebyl).

Myslím, že ty problémy, které taková věc s sebou nese, jsou dopředu nepředstavitelné, život dovede připravit takové situace, že je na to veškerá fantazie slabá.

Znám paní, která taky šla "proti přírodě", ale zase tím, že přijali s manželem cizí sperma a dítě se tak "povedlo", že dnes by určitě byla radši, kdyby si ho nebyla prosadila - není to už žádné miminko, má ke třicítce.

Jestlipak to potom taková matka, která má dítě, které není biologicky její, tomu dítěti řekne popravdě, že vlastně "není její"...? Anebo to bude celoživotní tajemství, které tam někde - jako určitá lež - mezi rodiči a dítětem leží...?
Toto může přinést tolik problémů, které si dopředu asi žádná taková žena záměrně nechce připouštět.

štěpánkaa 100291
7.3.2011 17:24:43
díky, tak to se trošku dovzdělám~;)~3~
Ikara 100824
7.3.2011 17:23:24
Nečetla jsem ostatní příspěvky, tak je možné, že už to zaznělo, ale prý sourozenci si "nevoní" - nepřitahují se sexuálně, protože mají podobný imunitní systém. Je to tak zařízeno, aby se právě předešlo příbuzenským sexuálním kontaktům a hlavně plození potomků. Bylo to v TV, dělali tam experiment, že dali několika dívkám očichat trička, která nosili různí chlapci, aby si vybraly, které jim nejvíc a nejmíň voní. Byli tam i sourozenci a ta sestra bratra jednoznačně odmítla jako že toho nee. ~;)
štěpánkaa 100291
7.3.2011 17:12:20
mandelinko, před pár roky mi bylo sděleno, že se odebírá kostní dřeň z pánevní kosti, v narkóze. pokud se to změnilo, tak bych měla zapátrat, abych nehlásala bludy, díky za upozornění. Nedá se to někde jednoduše vyhledat, ať nemusím projíždět celý net? nemáš tip?~;)~;)~;)
[<<Předchozích 560] Názory 561570 z 1645  [Dalších 1075 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.