Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| Cow :-) | 67672 |
|
|
7.3.2011 16:34:19
Mončak, ano, né každý folikul se stane Graafovým folikulem, který je důležitý pro rozmnožování.
Nicméně i ty ostatní folikuly, které jsou ve vaječnících v různém stupni vývoje, mají svůj význam a souvislosti. No a jestli ty máš pocit, že né každá žena vyprodukuje kvantum vajíček, tak já měla kolem sebe ženy, které bojovaly s OHSS /ovariální hyperstimulační syndrom, opravdu byl dost frekventovaný/ a samotný název o něčem vypovídá. U ženy, která měla po stimulaci pouze 7 vajíček bylo řečeno, že je to žalostně málo a žádná sláva, že normální a ideální je to kolem 15 a více. Samo vím, že jsou to blbiny, akorát pro business dobré, ale nic víc. ![]() |
| Moncaka | 56657 |
|
|
7.3.2011 16:30:17
Crowko, teď asi nechápu já. Ale předpokládám, že vymodlené děti nemají pak problém s tím, že by je nikdo nechtěl.
Na druhou stranu ústavy jsou plné dětí a pak je zde fronta rodičů, co by rádi adoptovali dítě. Ale v našem státě to nějak neumí propojit, či co. Přece se nebudou nabízet děti jako v pořadu Chcete mě, že je to pro děti potupné. No já nevím, ale dítě by podle mne radši chtělo rodinu. |
| Š. |
| • |
7.3.2011 16:28:53
Já myslím, že dítě, které je počato po x letech snažení, asi týráno nebo nemilované nebude.
Dárcovství jsem podstoupila, ten někdo, kdo možná má "moje" dítě, ho určitě miluje. A můžu říct, že touhle otázkou jsem se zabývala spíš před dárcovstvím, teď si pomalu nevzpomenu, že možná... Ona totiž dárkyně ani neví, jestli příjemkyně vůbec otěhotněla. A i když otěhotněla, nemusela otěhotnět hned z ET, ale někdy později z KET a už se ani nedopočítá, jak by případné dítko mělo být staré. |
| Dandy+Vojtíšek a 3 Mušketýři | 27764 |
|
|
7.3.2011 16:28:36
Podstoupila jsem 3 cykly stimulace a odběry vajíček - abych se dočkala vlastních dětí ... u spousty vajíček mi pak řekli,že se nevyvíjela, neoplodnila ... taky můžu přemmýšlet nad tím, že mi to tak jen řekli a moje vajíčka prodali ... ono kšeftuje se s kde čím tak proč ne s tímto. Ted mám 4 letého kluka, skoro 8 měsíční trojčátka a zamraženo ještě 7 embryí (hotových embryi) a nevím co s nima .. je mi tak líto je dát zničit! je mi tak líto je někomu darovat -asi bych to nepřežila vědět že mi někde běhá moje dítě (ač vím, že by to někomu změnilo život a konečně by se dočkal ...) a o tom, že chci ještě nějaké další díte zatím moc neuvažuju - já teda bych asi po pár letech ještě chtěla, ale manžel už teď šílí
![]() Já tím jen chtěla napsat, že strašně děkuju tomu, kdo IVF vymyslel ... my se dočkali krásné velké rodiny. Ale jen je třeba si uvědomit, že ta stimulace je opravdu velký hormonální zásah, šok ... moc takových případů není, ale dá se na to u umřít - víš i toto? Dá se na to ležet pár dnů v nemocnici pro hyperstimulační syndrom (všechno uděláš a budeš riskovat i své zdraví když máš děti ...?) Budeš si píchat 14 dnů injekce do břicha nebo do svalu (nebo obojí), pak půjdeš pod narkozu ... pak to někdy po odběru docela dost bolí ... Je hezké chtít pomoci ... ale není to uplně snadné. |
| štěpánkaa | 100291 |
|
|
7.3.2011 16:23:32
mandelinko, já to pochopila tak, že zakladatelce jde o již odebraná vajíčka, ne o novou stimulaci..... (možná chápu špatně)
![]() |
| štěpánkaa | 100291 |
|
|
7.3.2011 16:21:53
ai před 2 lety byla zveřejněna studie, která dokazovala, že se v průběhu života tvoří vajíčka u myší, i když se do té doby myslelo, že u všech savců je počet vajíček dán již při narození. hypoteticky je možné, že je to tak i u žen, jen to zatím nebylo prokázáno - pokusy na lidech se nedělají
![]() ![]() ![]() |
| Š. |
| • |
7.3.2011 16:21:14
Nejde ani tak o levnější+dražší, ale o to, že třeba v Německu je dárcovství vajíček zakázáno, stejně tak prodloužená kultivace není tak snadná jako tady, žena se musí při odběru rozhodnout, kolik vajíček (max. 3) chce zkusit kultivovat dýl, tady se kultivují většinou všechna, třeba mně šlo do kultivace 7 vajíček a přežila 2, v Německu bych se 3 byla nejspíš namydlená. A ani tak ho nedělají všechna CAR.
|
| Moncaka | 56657 |
|
|
7.3.2011 16:21:06
Chápu, že je to u nás levnější, ale pochybuji, že Němky a Angličanky k nám jezdí darovat vajíčka. Za to dostanou ve své zemi určitě zaplaceno více.
To, že stimulace zvyšují riziko rakoviny je známé. Je jen na nás, zda toto riziko podstoupíme, čemu dáme přednost. Já měla folikulů 8, odebrat se podařilo jen 4 (u dalších 4 hrozilo napíchnutí střeva), vejce 3, zralá naštěstí všechna 3. Vhodná k přenosu 2, udrželo se 1. |
| Cow :-) | 67672 |
|
|
7.3.2011 16:12:47
Marge, o záchranách životů bych ti mohla něco vykládat
![]() I o maminkách, které se hladí bříško a o tatíncích, které je obskakují. Pak bych ti mohla dlouze psát o nechtěných těhotenstvích, o nechtěných-narozených dětech a tatíncích, kteří se nehlásí a nebo nejsou ani jako otci uznaní. Jak se takový novošek narodí a nedostane ani křestní jméno, protože to mu dají až náhradní rodiče nebo ještě dřív mu "tety" v zařízení začnou nějak říkat. Předsudky...né že bych je občas neměla...např. nemám ráda broméliovité rostliny a nekupuji kvůli tomu čerstvý ananas. Ale o dětech, zvlášť o novorozencích a soc. pediatrii, rodičovství, bych fakt mohla psát....na pokračování. ![]() |
| Marge,Klárka02,Beátka07 | 16919 |
|
|
7.3.2011 16:09:07
Mandelinko-taky jsem se zaregistrovala do registru dárců kostní dřeně,ale je to již několik let a nikdo se mi neozval
Tak nevím,asi mají krve dost.. Mám AB+.. |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.